Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kişiye göre değişir. Siz tanıyorsunuz sonuçta siz karar verebilirsiniz.

Ben haklı da olsam böyle yemin etmem. İnanmıyorsan artık yapacağım bir şey yok çocuk değilim bu yeminleri etmeye derim. Ve asla ağzıma da böyle büyük yeminler almam.

Ama şunu da hatırlatayım, bir insan yemin edip sonra dönebilir. 3 gün oruç tutar kefaret olarak. Yani yemine güvenmeyin, durumu analiz edin. (diğer sayfaları okumadım, ne için yemin ettirdiniz bilmiyorum)

Çok yemin eden çok yalan söyler “” bunu unutma.

Bide yemininde bi adabı var. Çocukların kör sakat olsun ki ne demek !! Günahsız yavruların suçu ne? Ve onun çocuğu senin çocuğun olabilr. Akıl sağlığnızdan şüphe ettim sizin. Normal değilsiniz

Çok da kolay yalan yere yemin ederler. Bahaneleri de hazırdır, yuva bozulmasın mutluluk bızulmasın diye yalan yemin beyaz yalan olurmuş affedilirmiş ayrıca ettirdiğiniz yeminler korkunç çok saçmalamışsınız

Ya arkadaşlar anlamıyorsunuz galiba ben daha ne diyim ki ya herkes konuşmak için yer aramış zaten bu yeminleri eden birisi yalan söylüyorsa bırakın çocuğu ben evlenmem bile ya tutmuşsunuz çocuğun suçu ne yazmışsınız ne alaka yani ben öyle mi olsun çocuklarımız dedim burda amaç önemli
Lütfen daha fazla yorum yapmayın.
Ben neler dedim hala neler diyorsun dedi gaza gelip demediğimi bırakmadım zaten çok sinirli Allah kerim artık

18 sayfayı okuyamadım da dinine düşkün birisi bu tarz yeminler etmez bence

Yani ölüm sakatlık vs çok çirkin yeminler

Veren Allah alan Allah benim yeminimle mi olacak sanki de demiş olabilir tabii

Ya insan şakasına bile demez bunları, değil ki ciddi bir meselede söyleyecek.

Doğacak çocuklarım sakat olsun, annem ölsün ne demek ya.

diyelim nişanlınla evlendin ve Allah korusun bir şekilde çocuğun sakat doğdu ne olacak.kimi suçlayacaksın.ettirdiğin yemin mi gelecek aklına,yemin yalanmış deyip ayrılacak mısın.

İyi de arkadaşım yemin, kafandaki soruların cevabını öğrenmek için hiç sağlıklı bi yöntem değil...
Bu yeminleri eden birinin yalan söyleyip söylemediğini çocuğunuz dünyaya geldiğinde mi anlamayı planlıyorsunuz. O zamana kadar çoktan evlenmiş olursunuz zaten..

Siz keşke asıl konuyu ara sayfalarda anlatmak yerine ilk yorumda anlatsaydınız. Buradan daha çok faydalanabilirdiniz.

Dinine düşkün biri içi ettirdiğiniz yeminler çok komik olmuş. Din hassasiyeti olan biri de siz bu yeminleri ettirmeye çalışırken ne dediğinin farkındamısın sen diye sorardi

Tamam öyle olsun sizde kına yakın tamam mı
Yazmayın yorum ya buraya yazanda suç aranızdan bazı anlayanlar çıkıyo onlara sözüm yok
Konunuzu kapatmak istiyorsanız yöneticiye mesaj atıp talepte bulunabilirsiniz.
Mune size yardımcı olacaktır.

Ay o yeminlerin içeriği ne öyle? neden ettirdin bir sebebi var mıydı?
Yemin insanın dinine düşkünlüğünü ya da dürüstlüğünü belirleyen bir unsur değil bence, yalan söyleyebilecek potansiyelde olan biri kırk takla atıp her türlü yemini eder zaten
Ben boş yere yemin etmem pek öyle " yemin ederim doğru değilse şu şöyle olsun" demem söylediklerimin arkasında olduğum için isteyen inanır isteyen inanmaz derim

Dinine düşkünden kasıt? Bu anlattıklarınızı yapınca dinine düşkün olmuyor da.. ayrıca öyle bi dünya yok dininden çık da bidaha naparsan yap girme.. ay vallahi çığır açmışsınız böyle saçma bi şey duymadım. bu zaten mümkün değil de siz bu dediğinize inandınız mı??

Yemin 3 türlü edilir vallahi billahi tillahi diye bunların dışında şu şöyle olsun ki yemin ediyorum deyince yemin etmiş olmuyosunuz. Laf ola beri gele.. ya da laf salatası gibi bi şey..

Ki geçtim nişanlıyı eşim bana anan baban ölsün ki doğruyu söylücen dese sen geber derim yapmayın etmeyin ya.. güvenmiyosanız ayrılın.

İstediğiniz, etirdiğiniz yemin böyleyse, bedduanız nasıldır düşünemiyorum. Yeminle din de ölçülmez, dürüstlük de. Bütün mesele karşınızdakinin size o yeminleri ettirmeyecek güveni vermesi ya da yemin ettirmeye ihtiyaç duymayacak kadar sizin ona güvenmeniz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…