Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne saçma sözler bunlar ! İleride doğacak çocukları ne karıştırıyorsunuz ki ?
Sözüne güvenmediğiniz adamı ilahi dayatmalarla mı köşeye sıkıştırıyorsunuz ? Bir insana bir şeyi sorarsınız evet ya da hayır der hayır dediği şey evet olarak karşınıza gelirse zaten neye güvenip güvenemeyeceğinizi anlarsınız.
Ayrıca her Kuran okuyan dindar olaydı...
Neyse kısacası isteyen istediği yemini etsin,bu yalan söylenmesine engel değil.

o yeminler nerden aklına geldi yahu.
insan en fazla yemin et der.
yok doğacak çocukların sakat olsun mu yok dinden çık..
ayrıl sözüne lafına güvenmiyorsan bu kadar basit.

Ama hep aynı yalan : "ben atmadım arkadaşım attı"..
Mail hesabı almak 3 dk.
Hangi arkadaş nişanlı bi adamı zan altında bırakmayı göze alıp onun adresiyle bu işlere kalkışsın ki.
Ya da bi insan nişanlı olduğu halde niye mailinin bu şekilde kullanılmasına müsade eder.
Doğruluk payı var ise de çok küçük bi ihtimal olduğunu düşünüyorum ben.
Umarım gerçeği en kısa zamanda öğrenirsiniz.

Onlar nasıl yeminler öyle yahu:))) Diyelim ki adam yemin etmeye inanmıyor, nasılsa gerçekleşmez diyor, siz de belli ki fazlasıyla inanıyorsunuz, ya tutar da çocuklarınızdan çıkarsa?
Ergen davranışları bunlar

Ooo hem de caminin önünde etmiş, o zaman kesin doğrudur. Marketin önünde olsa belki bir derece yalan olabilirdi ama caminin önündeyse kesin doğrudur.

Bunlar nasıl cümleler yaa bana böyle yeminler ettirecek kişiyle değil evlenmek arkadaş olmam kusura bakmayın ama evliliğim temelinde güven vardır güvenmediğiniz biriyle evlenmeyin.. ayrıca ister dini bütün olsun ister öküze tapsın yalan söyleyecek adam hertürlü sçyler ruhunuz duymaz anlamazsınız bile.. çünkü yalan söylemek hastalıktır dinle ilgisi yoktur..

musluman degilim ama birsey icin boyledir diyorsam dogrudur cunku asla yalan soylemem
dogruyu soylemek insanin karakteriyle alakalidir , inanciyla inanmasiyla inanmamasiyla ilgisi yok

Adam bariz mail atmış işte kendiliğinden gelmedi ya o mail oraya. Bu kadar saçma yemini boşuna ettirmişsin böyle güven sağlanmaz.

Icini goremediginiz icin ne farkeder guven sorunu iste anlayamazsiniz disardan taniyamazsiniz o nekadar gorunmek isterse okadarini gosterir size bukadar yemin edebilmeside tuhaf ben olsam etmezdim dine cok duskun ve siz ona guveniyorsaniz bu konuda neden bukadar fazla yemin?

Eder yüzde bir milyon eminim ki. Erkeklerin hepsi aynı.paçayı kurtarmak için öyle yeminler taklalar atar ki şok olur kalırsın.o öğrenmeye çalıştığın şey tam olarak senin sandığın gibi buna emin olabilirsin.üzücü ama böyle

+10000000

ilmihal okudunuz mu? Lakin okuduysanız yanlış okudugunuzu soylemek isterim direk gunah degilmis diyemeyiz edilen yemine baglidir bu durum. .Yeminin 3 türlüsü var
1-yemini gamus: gecmis veya simdiki zamana ait bir is uzerine bilerek yemin etmektir ki yemin eden kisiyi gunaha daldirdigi icin bu adi almistir.Bu yeminin kefareti bile yoktur.cunku en büyük yemin budur.
2-Yemin-i Mun'akide:Gelecege ait bir seyi yaomak veya yapmamak uzere edilir.Ornegin vallahi su işi yapacağım gibi.He bu yemin yerine getirilmezse kefaret gerekir.Yemin edilen işin farz vacip sünnet veya mübah olmasi arasinda fark yok.
3-Yemini lağvrnek vereyim vallahi şu kisiyle konusmadim gibi.Boyle bir yemin icin keffaret gerekmediğine dair ictihat var.
Yemin keffareti ;
MÂİDE-89: Allah sizi yeminlerinizde -bilmiyerek ettiğiniz- lâgv ile muahaze etmez ve lâkin bile bile akd ettiğiniz yeminlerle sizi muahaze buyuruyor, bunun da keffareti çoluğunuza çocuğunuza yedirdiğinizin orta derecesinden on fakırı doyurmak yahud giydirmek, yahut bir esîr azâd etmektir, bunlara gücü yetmiyen üç gün oruç tutar, işte yemîn ettiğiniz vakıt yeminlerinizin keffâreti bu, bununla beraber yeminlerinizi gözetin, böyle beyan ediyor Allah size âyetlerini ki şükr edesiniz)
Ilmihal bilgilerime dayanarak yazdim bunlari.

Umarım yalan yere etmemiştir. Beni birisi sizin gibi bu şekilde zorlasa yalan söylemiyor olsam bile etmem ve aşırı güvensizlik yaratacak ne yaptığımı düşünür üzülürüm. İlişkim eskisi gibi de olmaz. Tabi ne yaşadığınızı bilmiyorum. Ben kendi açımdan cevap verdim.

Öyle yeminler ettir git üstüne fal baktır d
ya içine İnan bu meseleyi kapat ya karşındakine İnan bu meseleyi kapat. Senden başkası bilemez gerçeği. Öyle yeminler ettirmeye de sonra üzerine fal baktırıp kendini yıpratmaya da gerek yok. Ben olsam içime inanırdım, yapmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…