• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dipe çöktüm

evet öyle oluyor. Benim okuduklarım tamamen tedavisi olan yok diyorlar..kaç kere okulu bırakma noktasına geldim. Maalesef bu hastalıktan bırakan eden çok varmış. Bilmiyorum napabilirim ilaçlarımı düzenli kullanmak dışında elimden bir şey gelmiyor
Şu zamana kadar yokmuş belki. Ama bu umut veren hikaye neden senden çıkmasın? Kendini toparla ve iyi olacağına inan. Ben iyi olamam deme asla. Olursun inşaAllah. Sen Rabbine sığın. :KK66:

Geçmiş olsun[/QUOTE]
evet öyle oluyor. Benim okuduklarım tamamen tedavisi olan yok diyorlar..kaç kere okulu bırakma noktasına geldim. Maalesef bu hastalıktan bırakan eden çok varmış. Bilmiyorum napabilirim ilaçlarımı düzenli kullanmak dışında elimden bir şey gelmiyor

Aynen öyle dönem dönem bir hastalık furyası oluyor. Bir dönem bir çok kişide kulak kristali sorunu vardı.
Bir dönem tükenmişlik sendromu, depresyon .
Son zamanlarda bipolar bozukluk. Algı da seçicilik olsa gerek diye düşünüyorum.
Bu arada geçmiş olsun. Konuyu anlayamadığım için tavsiye veremeyeceğim. Azıcık anlaşılır dil lütfen.

Bu bir hastalık furyası değil ama
Bipolar bozukluk eskiden bilinen adıyla manik depresif, çok uzun yıllardır var olan bir hastalık ve maalesef ki çok yaygın

Gayet anlaşılır bir dil kullanılmış. Bipolar bozukluk yeni bir şey değil. Çook uzun yıllardır insanlar bunlarla mücadele ediyor. İş eş çocuk okul her konuda sorun yaşıyorlar. Tek fark insanlar artık daha bilinçli psikolojilerine daha düşkün. Yani babamız dedemiz bipolardı belki , kimse gidip teşhisini almıyormuş. Eskiden langır lungur yaşıyormuş insanlar. Artık her şey psikoloji.

Ayrıca bu grip gibi, kuş gribi, domuz gribi gibi bir furya değil. İnsanın hayatına sızan ve içten içe mahveden geçmeyen bir hastalık. Bunları konu sahibi karamsarlığa kapılmasın diye yazmıyoruz. Biraz daha duyarlı yorumlar yapmak lazım.
+1
Kesinlikle.. Coktandir olan bi rahatsizlik ama teşhisi daha yeni yeni bu kadar net koyulabiliyor.. Hatta sanirim eski ismi manik depresif.. Para kazanmak icin ortaya atilmis bisey degil yani..

şayet derslerse seni bu hale getiren boşver! gerçekten boşver. kısmetin de ne varsa o oluyor. mesela benim atanma dönemimde teknik kadroya atanmak için 95-100 arası puan gerekliydi. yapamadım normal atandım. gelgelelim yıllar sonra kurum kendi içinde sınavla teknik kadroya aldı beni. al sana kısmet. ygs de benden kat kat yüksek alanda yan masam da çalışıyor. elbette ben de çalıştım ama yapamadığım zamanlar kendimi boşa heba etmişim. biraz rahat ol. hiçbir şey senin ruh sağlığından önemli değil. bir de olumsuz insanlarla konuşma çok. başkalarının derdini dinleme.

şayet derslerse seni bu hale getiren boşver! gerçekten boşver. kısmetin de ne varsa o oluyor. mesela benim atanma dönemimde teknik kadroya atanmak için 95-100 arası puan gerekliydi. yapamadım normal atandım. gelgelelim yıllar sonra kurum kendi içinde sınavla teknik kadroya aldı beni. al sana kısmet. ygs de benden kat kat yüksek alanda yan masam da çalışıyor. elbette ben de çalıştım ama yapamadığım zamanlar kendimi boşa heba etmişim. biraz rahat ol. hiçbir şey senin ruh sağlığından önemli değil. bir de olumsuz insanlarla konuşma çok. başkalarının derdini dinleme.

Tek sorun o değil ama onlarda var. Herkes geleceği için bir şey yapıyor ama ben yapamıyorum. Hani kendim için hiçbir şey yapmıyorum. Benim kırıklığım nokta burası anlayamıyorum olmuyor zorlayamıyorum kırıliyorum. Zaten kımsenın derdini dinleyesim yok su aralar

Kızlar bir de benim yapamadığım normal arkadaştık bizim gruptandı kankam çok sağolsun gıttı bu kızı yakın gördü anlattırdı gel anlatalım boyle içine atma dedi. Anlattık ama ben bazı şeyleri bilerek yapmıyorum demiştim önceden işte kızla aramız bozuk ve her şey ben bu durumu anlattıktan sonra oldu bu olayı anlattıktan sonra bir bir şey yapıyorduk bu çağırdı bende işimiz var dedim hadi yapalım dedim o da tamam den git dedi sonra ben bir gün kotuydum yalnız kalmak istiyorum buna dedim bu da alındı iyi tamam dedi o günden beri tabırlı sınırın bozuluyor

Geçmiş olsun Gizemcim. Öncelikle teşhis konulduğu için ve tedavin başladığı için çok şanslısın. İnsanlar uzun yıllar ne olduğunu bile anlayamadan bu hastalıkla hayatlarını geçiriyorlar. Sense şuan ne olduğunu bilerek, hastalık hakkındaki farkındalığını arttırarak güzel güzel hayatına devam edeceksin inşallah. Mani ve depresif dönemlerini dengeli bir şekilde atlatabilmen için verilen ilaçları aksatmadan ve asla bırakmadan mutlaka kullan. İyileşmek öncelikle kabullenmekle başlar: "Benim böyle bir rahatsızlığım var ancak ilaçlarımı kullanarak bunun etkilerini minimumda tutacağım ve herkes gibi hayatıma devam edeceğim" şeklinde güzel telkinlerde bulun kendine. Bu durumu olduğu gibi kabul et, ne abart ne de küçümse. Sanırım henüz yeni konulmuş teşhisin. Kendine zaman tanı. İlaçlar ve terapiler mutlaka etkisini gösterecek ve çok daha iyi hissettiğin günler gelecek buna inan. Hergün yarım saat bile olsa çık yürü, kendine güzel rutinler oluştur.

Geçmiş olsun Gizemcim. Öncelikle teşhis konulduğu için ve tedavin başladığı için çok şanslısın. İnsanlar uzun yıllar ne olduğunu bile anlayamadan bu hastalıkla hayatlarını geçiriyorlar. Sense şuan ne olduğunu bilerek, hastalık hakkındaki farkındalığını arttırarak güzel güzel hayatına devam edeceksin inşallah. Mani ve depresif dönemlerini dengeli bir şekilde atlatabilmen için verilen ilaçları aksatmadan ve asla bırakmadan mutlaka kullan. İyileşmek öncelikle kabullenmekle başlar: "Benim böyle bir rahatsızlığım var ancak ilaçlarımı kullanarak bunun etkilerini minimumda tutacağım ve herkes gibi hayatıma devam edeceğim" şeklinde güzel telkinlerde bulun kendine. Bu durumu olduğu gibi kabul et, ne abart ne de küçümse. Sanırım henüz yeni konulmuş teşhisin. Kendine zaman tanı. İlaçlar ve terapiler mutlaka etkisini gösterecek ve çok daha iyi hissettiğin günler gelecek buna inan. Hergün yarım saat bile olsa çık yürü, kendine güzel rutinler oluştur.
çok teşekkür ederim. Umarım bunları atlatabilirim.

Back
X