Diplomamı rulo yaptım.

hıcte oyle bır parfum kokusu almadım ben herhangı bır magazasında o lcw ıle alakalı bırsey degıl bence guzel kokması amacıyla kullanılan temızlık malzemesının kokusudur o , ayrıca her kurumda yasak demedım genelde pantolona ızın verılmez goruntu ıtıbarıyle etek falan daha sık durdugu ıcın, hem sız dıyrosunuz kı iş arıyorum hemde yok kokusu şöyle yok kıyafet sıkıntısı egerkı gercekten ıhtıyacınız varsa otuna bokuna bakmayacaksanız sankı sizi kapıda bekliyorlarmış gibi, bahsettıgınız işler zaten tezgahtarlık satıs danısmanlıgı kasıyerlık tarzı ısler yanı d&r olsun lcw olsun baska ıs vermezler sıze hele kı bırde ılk ıs tecrubenız ıse gozunuz yukseklerde olmasın....

ben bir bankanın genel müdürlüğünde çalışıyorum. tesettürlüyüm. elbise giyerim genelde ama etekte olur pant-tunik te olur . yani bankalara bakabilirsiniz

Kokulara hassasım ama yine de lcw ye gidiyorum
Isimi halledip bir an once bitireyim diyorum sadece
Yani bu koku olayindan baska neyi kucumsemisim ki? Marketi yorucu bulduklarindan hic dusunmedim o kadar. Ama zorunda kalinirsa o is de yapilir. Ben kimaeyi kucumsemedim, lutfen.
Kimsenin kapida beklemediginin de farkindayim
Arkadasimi ise almadilar dedim yani
Baska is vermezler size iyiymis.
Sanki ceo olacam dedim
Neyse mesajiniz icin tesekkur ederim eksik olmayin

Eczacı mısın? Senin kafan iyi mi ya? Keşke hiç okumasaydın, bölümünü rezil ediyorsun şu anda.

biraz iş beğenmiyor olabilir misiniz? hemen her öneriye bir bahane sunuyorsunuz çünkü?
tesettür gibi bir sıkıntı kalmadı artık hiçbir yer tesettürlü çalıştırmam gibi bir mantığa sahip değil hatta benim gözlemim çoğu yer özellikle tesettürlü arıyor.
çalışmak isteyen her şekil iş bulur önemli olan bir yerden başlamaktır.
ben kendi alanınızla ilgilenmenizi bu mevzu üzerine düşmenizi öneririm.

Eczacılık mı bitirdiniz BirKulunuCokSevdim öyleyse eczaneler de yardımcı olarak var çalışanlar hatta ince pardesü giyenini bile gördüm.

Size moral olsun yaşadıklarımı anlatayım.

Üniversiteyi bitireli 4 sene oldu.

Okulda güvenlik görevlisi, turnikeden geçerken ' hişt sen türbanlı' demişti Bi kere , o an yıkıldım.

Geldi üni staj Zamanı, bir firma ' seni böyle staja alamam sonuçta yurtdışı müşterim geliyo, karşısına böyle çıkaramam' dedi. Böyle diye hitap ettiği de başörtü ve pardesü. Pardesülerim de öyle usturupludur yani , hani modern kesimdir, öyle saçma sapan bir türbanlı tarzım yok. Eşarp ve pardesü.

Asla pantolon üstü tunik fln giymem, bana diyo ki adam, pantolon üstü penye tarzı giyin, şal yapın ama modern tarz da.

Yok dedim cnm sağol.

Orda yapmadım stajı.

Pardesümle eşarbıma laf edilmeyecek yerde yaptım , aradım buldum.

Şimdi o adam minili biri gelse, seni böyle alamam der mi, demez, ama bana dedi.

Şimdi Allah aşkına biz miyiz, örümcek kafalı, o mu?

Bulursun arkadaşım , azım et, eczacılık üstüne elbet bulursun,

Ben bilgisayar programcısı ve web tasarımcıyım, buna rağmen buldum.

Bırakın maaşı düşük olsun ama bence kendi mesleğinizi yapın.

Iyi niyetli tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.
Ben yine basvurularda bulunmaya devam edecegim zaten. Ama bir suru yeni mezun eczaci issiz ve 1 kisilik yerlere bile 30 kisi mulakata gidiyor. Fazla umudum yok ama hayatimi idame ettirmek zorundayim.
Yani buraya is bulamiyorum intihar edecegim yazsam daha mi iyi? Ben markette calisani da magazada calisani da kucumsemiyorum. Hakki ile kazaniyorsa neden yapilmasin o is. Su an kendi sektorumden umudu kestim. Sadece ben degil, ust donemden tanidiklarimin da deneyimleri sonucu kestim. Ben 6. Seferdir atanamadim, 20. Seferdir atanamayanlar var. Yani oturup bunu beklemek istemiyorum.

Biraz sinirle yaziyorum belki
Bu sefer umutluydum ama yine olmadi.

Meslegimin yuz karasi oldugumu ima edenlerin de cani sag olsun, ne yapabilirim?

siz hizmet sektöründe yapamamazsınız bence burada tavsiyelere bile uff anlatamadım galiba vs tarzı şeyler söylemişşiniz.
o yüzden hizmet sektöründe butikte mağazada yapamazsınız boş yere hayal kurmayın...

Belki de en dogru teshisi siz koymussunuz.
Bir arkadasim cok basariliydi, hocalarimiz ne olur unide kal burada sana ihtiyacimiz var demisti. Ama arkadasim, ben karanlik lab odalarinda deney tupleri ile kalamam, bogulurum. Benim hastalarla konusmam, onlara bildiklerimi anlatmam lazim demisti. Ben de tam tersini istiyorum, gel diploma notlarimizi degiselim demistim

Belki de haklisiniz, simariklik ediyorum
Olmayacak bir sey icin lak lak edip sizin de vaktinizi yiyorum
Sadece bilmiyorum.
Yani bir seyler yapmam lazim.

Is yerim kapandiktan sonra tatile gonderim seni dedi babam.
Ucak bileti falan baktik hatta.
Ama 1 hafta 2 hafta hadi 1 ay tatil yapayim
Ama sonra ne yapacagim?
Buraya yazmiyorum diye firmalarla depolarla gorusmedigimi sanmayin
Yazmaya mecalim yok sadece
Tekrar hatirlamaya...

Gayette tesettürlü çalışan var sağlık istemiyorum, mağaza istemiyorum diyorsunuz peki ne istiyorsunuz? o zaman kendi isteklerinize göre bakın görüşmeye gittiğinizde de sorun. Hangi dalda eğitim aldınız mesela. Ayrıca illa etek mi giymek zorundasınız da olmayan bir pantolon tunikte diyebilirsiniz çalışırken ben birçok yerde kapalı bayan çalışan görüyorum.

Diploma kiralanmaz, bu yasal değil.
Ama bunun dışında tüm yazdıklarınız gayet aklı başında ve mantıklı.

D DesifreUye belki sizin staj yeriniz demez ama mini etek giyenleri de mini etekli oldugu icin yaftalayanlar var
Yani yaftanin her turlusu kotu bir sey
Keske herkes birbirine saygili olabilse...
Belki gelecekte bir gun

Evet aslında Bnm demek istediğim de buydu Aslında, siz daha doğru ifade etmişsiniz.

Tabi ki kişiye, giyimine göre davranmamak gerekir.

Size anlatmak istediğim; Bnm de başıma geldi ama uygun Bi yer bulabildim, bizim de moralimiz bozuldu ama mesleğimize engel olmadı.

arkadaş ironi yapmış ben de ilk okuduğumda anlamadım, kusura bakmasın
ama ciddi anlamda bu şekilde taleplerle gelen de oldu
hatta biri belediye başkanıydı

mağaza dememiştim ben, market demiştim
ay mağaza mı demişim yoksa? dilim sürçmüştür biyane
bim falan dedi de arkadaşlar oralar yorucu diye okuyorum ondan pek yanaşmadım
avmlerin içerisinde çalışmak daha güvenli gibi geliyor bana

pantolon giymiyorum, böyle işe bu kadar

Hahaha bende ironiyi anlamadım, evet bu ciddi bir sektör olmuş artık canım ülkemde.
Taaa yıllar önce bir arkadaşım vardı, orta okuldan sonra okumak istemedi ezcanede önce çırak sonra kalfa olarak çalıştı.
Çok severek yapıyordu işini ve güvenilirdi, hayaliydi eczane sahibi olmak.
Ablası bizden 1-2 yaş büyüktü ve o da okulda iyiydi fakat çalışmaya gönlü yoktu.
Arkadaşım, ablam eczacılık okuyacak onun diplomasını kiralayıp eczane açacağım, hem o hem ben para kazanırız diyordu.

ya sadece şaka yapmıştım da yanına gülen yüz koymayı unutmuştum

yasal olmadığını dibine kadar biliyorum merak etmeyin

zaten ilk cümlemde de olmaz öyle şey demeye getirmeye çalışmıştım

diğer yazdıklarım da olmazmış konu sahibi sektörü terk etmek istiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…