• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diplomamı rulo yaptım.

BirKulunuCokSevdim

Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa!
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
1.811
6.065
683
32
Merhaba arkadaşlar.

Fazla uzatmadan soracağım.
Tesettürlü ve etekle çalısmaya musaade eden kurumsal firmalar var mı bildiğiniz?
Ya da en azından pantolonun üzerine tunik tarzı bir şey giymeye musaade eden.
Bu litetatüre yabancıyım ama giyim üzerine falan olan firmalar.

LCW ve Flo da gördüm sanki tesettürlü kadın çalışan ama hepsi pantolonluydu galiba.

LCW'nin kokusundan nefret ediyorum ama ondan başka da çok fazla seçenek yok gibi.

Bir de böyle yerlerde çalışmak için lisans mezunu olmak engel sayılır mı? Bir arkadaşımı fazla "niteliklisiniz" diye almamışlardı. Belki de orada bile işe giremeyince böyle söyledı kızcağız. Uff bilmiyorum.

Konu da doğru yerdedir inşallah.
En büyuk derdim iş olduğundan bdv ye açayim dedim.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...

edt:
Belki de bir anlık sinirle açılan bir konuydu.

Çok konu açmam zaten buraya ama ciddi anlamda düşündüğüm bir şeydi bu benim.

Nedense çoğu kişi dalga geçtiğimi ya da aklımı kaçırdığımı düşündü.
Hatta mesleğimin yüz karası olduğumu düşünenler bile çıktı :deli:

Ama iş bulamazsam da bu sektörde çalışmak zorunda kalırsam yaptığım işten hiç gocunmam.

Bir süre tatil yapıp düşünüyorum. İşsiz kaldığım gerçeği ile sonra yüzleşeceğim.

Tezimi yazarım, harçlığımı da çeviri yaparak çıkartırım belki .s

Laf sokup küçümsemek yerine tavsiye vermek isteyenler çıkarsa bana DM'den yürüyebilirsiniz :D

Son düzenleme:
Bir çok firmada tesettürlü hanım çalışıyor,yalnız siz fazla seçici geldiniz bana belki bu yüzden fazla nitelikli insan almıyor bazı yerler,çünkü iş beğenmeyebiliyor çalışan

Tesettürün iş hayatına engel olduğu yıllar geride kaldı. Eğitiminiz nedir? Eğitiminize uygun bir yer bakın diyeceğin ama malum kriz çok kötü.
Lcw'de çalışan tesettürlü çok gördüm.Bir de Lcw genelde çok yoğun oluyor bildiğim kadarı ile o tempoya ayak uydurabilecek misiniz ki?

artık heryerde var bizim gibi kapalı çalışan
sizin etek giyme takıntınız mı var anlamadım
bölümünüz nedir? küçümsemiyorum tabi ama neden lcw?

Eğitim gördüğün alanda iş imkanı yok mu? Tesettürlü çalışan çok insan varız aslında ama eğitim gördüğümüz alandayız. Lc falan bilgim yok...

Eğitim gördugum alanin ruhuna fatiha okunuyor artik :D 1 saat once yaptiklari alim sonuclarina baktim, yine olmamis. 6. Kez olmadi. Alimi azaltacagiz dediker zaten sanmiyorum artik olacagini.

artık heryerde var bizim gibi kapalı çalışan
sizin etek giyme takıntınız mı var anlamadım
bölümünüz nedir? küçümsemiyorum tabi ama neden lcw?
Lcw takintim yok ya hatta hic sevmem kokusundan bile hoslanmiyorum onunden gecerken midem bulaniyor :KK70: ama orada kapali calisan gordugum icin yazdim
Mango, h&m, CA falan buralarda hic gormedim de ondan.
Etek giyme bir takinti degil benim icin, yasam sekli diyenilirim

Tesettürün iş hayatına engel olduğu yıllar geride kaldı. Eğitiminiz nedir? Eğitiminize uygun bir yer bakın diyeceğin ama malum kriz çok kötü.
Lcw'de çalışan tesettürlü çok gördüm.Bir de Lcw genelde çok yoğun oluyor bildiğim kadarı ile o tempoya ayak uydurabilecek misiniz ki?

Lcw sart diil akliniza gelen yerler varsa onerilere acigim :)
Asilinda para kazanacak kadar degil de babama yuk olmayacak kadar kazansam yeter diyorum. Vardiyali oluyorlar galiba?
Haftada 3 4 gun calissam olmaz mi, yapsinlar bana bi guzellik :KK70:

Alanınız nedir?
Eczaciyim malesef:ruh:

Lcw takintim yok ya hatta hic sevmem kokusundan bile hoslanmiyorum onunden gecerken midem bulaniyor :KK70: ama orada kapali calisan gordugum icin yazdim
Mango, h&m, CA falan buralarda hic gormedim de ondan.
Etek giyme bir takinti degil benim icin, yasam sekli diyenilirim

Lcw sart diil akliniza gelen yerler varsa onerilere acigim :)
Asilinda para kazanacak kadar degil de babama yuk olmayacak kadar kazansam yeter diyorum. Vardiyali oluyorlar galiba?
Haftada 3 4 gun calissam olmaz mi, yapsinlar bana bi guzellik :KK70:

Eczaciyim malesef:ruh:
Lcw gibi mağazaların şartları ağır gelebilir ama!
Bunun yerine reprezantlığı düşündünüz mü hiç?hoş şartları nasıl bilmiyorum ama en azından bölümünüzle ilgili?

Farkli özel yerlerde çalışma imkaniniz yok mu?
Acikcasi lcw falan baya yorucu. Normalde giyilen tisörtlerin uzun halini giyiyorlardi bir ara ama bilemiyorum.

Daya yuksek bir maas vermiyirlar ozelde
En son 6 gun tam mesaiye ozel bi hastanede 1800 dediler
Bu parayi 6 gun tam mesai ile boyle bir firmada da alirim diye tahmin ediyorum.
Ay yoksa yaniliyor muyumo_O

Lcw gibi mağazaların şartları ağır gelebilir ama!
Bunun yerine reprezantlığı düşündünüz mü hiç?hoş şartları nasıl bilmiyorum ama en azından bölümünüzle ilgili?

Bu agir sartlar nedir mesela!
Herkes sartlar agir diyor ama bir parca acsaniz su sartlari .s

Yok dusunmedim.
reprezantlik daha kotu ya, yillardir uzulurum onlara

Yok dusunmedim.
siz biraz hayal dunyasinda yasiyorsunuz kendinize gelin.
birincisi lcw calismak oyle bir guzellik yapa gelmiyor. kendiactiklari sinavlar var takip edin oyle her basvuran giremiyor ki tesettur etek vs artik bunlar geride kaldi. ama her markanin bir imaji var mango zara gibivyerlerin imajlari farkli.
1800 tl maas az geldi sanirim Yeni mezun daha once calismamis birine. magazacilik sana gore degil bence o 1800 luk isi kabulet sen.
ya da alaninla ilgili ozele yonel.

Bu agir sartlar nedir mesela!
Herkes sartlar agir diyor ama bir parca acsaniz su sartlari .s

Yok dusunmedim.
Sürekli ayaktasınız mesela dinlenme durumu çok az !Müşterilerin kaprisleri de cabası!sürekli bir reyon düzeltme durumu katla kaldır,barkod okunur okunmaz,beden bulma depo işleri....Bilemedim maddi olarak, yıllar önce bir tanıdığım çalışıyordu fena sayılmazdı ama şu an ki maaş sistemi hakkında bilgim yok......

Açıkçası eczaci iseniz illa ki devlet olmak durumunda mi?
Belki bir arkadasinizla ortak eczane vs olur. Ama egitim durumunuza uygun değil bence magaza sektörü. Hic degilse ilac mumessilligi vs düşünebilirsiniz.
Özel hastanelerde de çalışbilirsiniz. (Agir ama kanser vs ilaclariyla ilgili özellikle ihtiyac oluyor büyük sehirlerde)

Eczacısınız neden kendi işiniz için şartları zorlamiyorsunuz. İş bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum ben de arıyorum. İlaç firmalarında yüksek maaslada çalışan eczacı tanıdıklarım var mesela. Siz kendi işinize yoğunlaşın. Belki fiili olarak belli olmasa da sözlü olarak iş seçtiğiniz çok belli. Orası kötü burasi kokuyor onu istemem. Kokuyor dediğimiz o yerlerde çalışmak için aylarca sira bekleyen insanlar var. Maalesef artık hic bir sey kolay değil.Kendi işinizi yapabileceğiniz iyi bir mesleğiniz var değerini bilin. Türban sorun değil artik eskisi gibi

siz biraz hayal dunyasinda yasiyorsunuz kendinize gelin.
birincisi lcw calismak oyle bir guzellik yapa gelmiyor. kendiactiklari sinavlar var takip edin oyle her basvuran giremiyor ki tesettur etek vs artik bunlar geride kaldi. ama her markanin bir imaji var mango zara gibivyerlerin imajlari farkli.
1800 tl maas az geldi sanirim Yeni mezun daha once calismamis birine. magazacilik sana gore degil bence o 1800 luk isi kabulet sen.
ya da alaninla ilgili ozele yonel.

Bir parca hayal kurdugumu kabul ediyorum
Yeni mezun degilim
Zaten aktif olarak 1.5 senedir kendi alanimda calisiyorum.
Ama calistigim eczane bu hafta itibari ile KAPANIYOR.
Yani issiz kalacagim.
1.800 bir eczaci icin az
1.800e eczacilik isini yapacagima 1.500e asgeri ucretle calisirim
En azindan meslektaslarim kufretmez bana
1.800e kabul edip de piyasayi neden ayaklar altina aliyorsun diye

alanınız ne ki

yani tesettürlü hakim de var polis de

bu devirde tesettürlü çalışabilecek yer aramak değişik geldi

özel sektörde de çılgınca yer var tesettürlü çalışan

ben kendi iş yerimde tercih etmem mesela ama bunu tercih eden benim meslektaşım da çok

yani ne başörtüsü ne de etek giymek engel olabilir ki kişiye

eğer jokey olmayacaksanız ofis ya da mağaza ortamında eteğin ne zararı olur mesela

sizi böyle düşünmeye iten ne ki

Back
X