• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dipteyim sondayım depresyondayım :(((

Eşinizin sarf ettiği cümle çok yıkıcı gerçekten,eminim bi anlık sinirle söylenmiştir o laf ama daha da incitici olan eşinizin annesini kolunun kırıldığını bildiğiniz halde 1 kez bile aramamış olmanız.
Lütfen biraz empati yapın;kolu kırılan sizin anneniz olsaydı ve eşiniz onu hiç arayıp sormasaydı bırakın ziyarete gitmeyi 2 dakikalık bi telefon görüşmesi bile yapmasaydı ne hissederdiniz?

pazar günü ordaydık kızı bakıyor zaten cnm orda kalıyor ama yinede tabiki aramam lazımdı.

birşeylerin yapılması,söylenmesi için birilerinin dürtmesine fırsat vermemek gerekir..hangimizin çok kızdığımızda,kırıldığımızda, üzüldüğümüzde ağzımızdan istenmeyen söz çıkmaz ki.. bende aramanın sizin vaktinizden çalacağını düşünmüyorum..en azından işyerinizde geçirdiğiniz vakitlerde kafanızı dağıtmak için uğraştığınız başka şeyler yerine, hasta kimolursa olsun nasıloldun demek için telefon açmaya vakit bulmalıydınız..herşeye vakit bulunur,zaman ayrılır ama hastalık geçtikten sonra geçmiş olsun demenin,nasılsın,bir ihtiyacın var mı demenin bir faydası yoktur..birbirinizi suçlamayın,bence ikinizde suçlusunuz..birbirinizi yıprtmayın..

Bız kayınvalıdemle aynı apartmandayız ama kayınvalıdem oyle zırt pırt gelmez.
Gelecegı zaman haber verır.
Asagıda komsu akraba fılan varsa haber verır sen de gel dıye.yardıma ıhtıyacı varsa soyler.genelde ben de sorarım.

Esm ılk zamanlar her eve geldıgınde once annesıne ugrar sonra da eve gelırdı ve tabıkı dogal bırsey bu ben mutlu olurum.
sonra da eve hemen gelır annemlere ındınmı ınmemıssen neden ınmedın derdı.bır ara kızıyordum hergun ne soruyorsun dıye.
ama anneme alıstım alıstıkca ben kendım gıtmeye basladım.oyle boyle derken can cıger olduk.ama herkesınkı aynı olmuyor tabıkı.

sımdı bıle bı yere gıderım kızımı bırakırım,donuste mutlaka ararım babannesı kızım yaramazlık yaptımı bısı lazımmı dıye. onlar da ılgı beklıyorlar saygı beklıyorlar.yoksa kendı ellerı ayakları tutuyor.bır ara rahatsızlandı gun yapıcaktı halısından camından koltuguna sıldım,kendı evıme yarım saat ayıramıyordum calısırken ama o da bana deger verır bı keresınde 3 gun yataktan kalkamadım da ılaclarıma kadarverdı sagolsun.

ha ama tabıkı esınızın tavrı da cok yanlıs.bela okumak yerıne sizinle dogru duzgun konusabılırdı.ama bence sız de sıze bu lafı soyleyene kadar bı kere arasaydınız arkadasım da bu lafı soylemesıne mahal vermeseydınız.

şimdi ne yalan soyliyim.insanın içinden geliyorsa arar...içinden gelmiyorsa sırf 'öylesine' aramak için aranmazki..kadın çalışıyor ondan iş bekleyende kabahat,kadın ewini temizlemiş daha ne yapsın....kendi kızı varken gelinemi düşmüş sanki...
bende kayınwaldemle içli dışlı değilim arayıp sormam bayramda bile gitmem.o insanın içinden gelecek yada karşısından o sewgiyi görecekki gitsin.kimileride 'hastayım' diye drama yapıyor ogluna..önemli olan kocamız,çocugumuz yuvamız.keşke sizde 'birimi aradı' falan diyeceğine... ' seninle gideriz, diye düşünmüştüm,işler yoğun bu ara ''falan diye geçiştirseydiniz.

Esinizin söylediklerini asla onaylamiyorum ama bence de aramaliydiniz.
5 dk vaktiniz de mi yoktu?
Eger gelin olarak sizin kolunuz kirilsa ve kayinvalideniz sizi hic arayip sormasa ve buraya konu acsaniz, nasil ki kayinvalidenizin davranisi hos karsilanmazdiysa, sizin de aramaniz gerekirdi.
Ama yinede bu esinizin söyledigi sözleri hafifletmiyor.

eşinize neden imada bulundunuzki
görümcenizin ona ne söylediğini düşündünüz
arayıp kesin sizi kötülediğini filan mı annemi bir haftadır arayıp sormuyor filan diye
bencede arasanız iyi olurdu ne olursa olsun hastalık başka birşey
insan kendini öyle kötü hissediyorki kapısına çalan olurmu diye bekliyor adeta
kızı yanında olabilir sizde buna güvenmişsiniz bence
ama yinede o kadın sizden telefon beklemiştir.

çok mutsuzum nerden başlasamki 5 yıllık evliyim eşim hiçte kötü bir insan sayılmazdı ama şuan çok mutsuzum.kısa bir şekilde anlatayım.
eşimin annesi kolunu kırdı 2 hafta önce geçen hafta da ordaydık eşimle, kızımla. çalışıyorum çalışan bir anneyim
evlerimiz birbirine 15 dk kadar yürüyerek bu arada ev aldı k.v evini temizledik biz çıktıktan sonra olmuş.neyse kızı yeni evli orda kaldı.bu hafta hiç uğrıyamadım k.v
eşim de dün bana anneme uğradınmı kendisi de çok uğrar arar ya annesi hiç aklına bile gelmez.
bunun sonu kavgaya vardı çünkü hiç bir zaman düşünmüyosun bu kadın açmı susuzmu ardı ardına saydı saydı inanın o sayarken cevap veremiyorum.
bende kızarak ve sesimi yükselterek seni biri aramıştırda senin aklına geldi dedim yemek yiyordu yemeği bıraktı.sana başka bişey demiyorum bu nasıl bir cümledir Allah belanı versin dedi bana:53: şok oldum
hiç bişey diyemedim sinirlendimi gözü hiç bişey görmeyenlerden ağlamamak için zor tuttum çıktı bir süre gitti yarım saat sonra döndü kızının yanına gitti odasına kızım duymadı.
konuşmuyoruz ama içim parçalandı bu sözü asla unutamam.Çok kırıldım inanın şuanda ağlıyorum.

Esinizin size söyledigi sözü ve kirmasini onaylamamakla birlikte
kayinvalidenizi iki dk. olsa aramaliydiniz diye düsünüyorum.

Eger esiniz annesini aramadigini, bu konuda lakayt oldugunu
düsünüyorsaniz sitem etmek yerine, alirsiniz telefonu elinize hayatim hadi annemizi
arayalim dersiniz.

Bu konularda yapici olmak gerekiyor.
Kendi annemin kolu kirilsaydi nasil davranirdim? düsüncesinden yola cikmalisiniz.
Kayinvalideniz iyi biri olmasa, hatta hic sevmeseniz bile esinizin annesi.
Esinizi seviyorsunuz, o halde onun sevdiklerinide gözardi etmemelisiniz.

Biraz daha sencil olmakta fayda var :31:

valla üzülme bence onu dolduran doldurmuş. benim eşimde başlarda yapardı ben seni gene birisi aramış hangisi derdim küplere binerdi birkaç gün sonra hatasını anlayıp anlatırdı ben malımı bilmezmiyim derdim bende. onalrı yüzünden yuvanın huzurunu bozma. bundan sonra hiçbir şekilde aramayacağını söyle madem sen bana bunu dedin bende aramam kendin ara anneni de geç. ben aramıyorum mesela. hatta her çıkışımda bizede buyrun gelin derdim bir gün onun kavgası olmuş eşin gel demiyor nasıl gelelim demiş. bende eşime yemin ettim bundan sonra birisine gelin dersem dedim bunuda söyle kendileri kaşındı dedim. şimdi yüzleri yok evimede gelemiyorlar.

şimdi ne yalan soyliyim.insanın içinden geliyorsa arar...içinden gelmiyorsa sırf 'öylesine' aramak için aranmazki..kadın çalışıyor ondan iş bekleyende kabahat,kadın ewini temizlemiş daha ne yapsın....kendi kızı varken gelinemi düşmüş sanki...
bende kayınwaldemle içli dışlı değilim arayıp sormam bayramda bile gitmem.o insanın içinden gelecek yada karşısından o sewgiyi görecekki gitsin.kimileride 'hastayım' diye drama yapıyor ogluna..önemli olan kocamız,çocugumuz yuvamız.keşke sizde 'birimi aradı' falan diyeceğine... ' seninle gideriz, diye düşünmüştüm,işler yoğun bu ara ''falan diye geçiştirseydiniz.

kesinlikle içten gelmeli yaşadıklarımıda ben bilirim zaten kimse bilmez onuda geçtim doğumum oldu bir doğumdan eve geldim tek başıma eşim ve ben arada uğrar 5 dk oturur giderdi misafir gibi.birde bol bol çocuk görmeye gelicekleri getirirdi evime onlarlada giderdi demezdiki bu kadın nasıl yapsın nasıl çocuğu yıkasın.ben misafirden rahatsız olmam ama benim çocuğum gece uyumazdı sabaha karşı uyurdu bende öyleydim gece uyumazdım demezdiki işine geldikleri zaman öyle güzel abartırlar ki.lohusalığım berbat geçtiği için unutamıyorum sütüm kesildi onların yüzünden.

kesinlikle içten gelmeli yaşadıklarımıda ben bilirim zaten kimse bilmez onuda geçtim doğumum oldu bir doğumdan eve geldim tek başıma eşim ve ben arada uğrar 5 dk oturur giderdi misafir gibi.birde bol bol çocuk görmeye gelicekleri getirirdi evime onlarlada giderdi demezdiki bu kadın nasıl yapsın nasıl çocuğu yıkasın.ben misafirden rahatsız olmam ama benim çocuğum gece uyumazdı sabaha karşı uyurdu bende öyleydim gece uyumazdım demezdiki işine geldikleri zaman öyle güzel abartırlar ki.lohusalığım berbat geçtiği için unutamıyorum sütüm kesildi onların yüzünden.

onların dramaları ogullarına söker boşwer sıkma canını.hem bak onunda kızı war emin ol sana yaptıklarını kendi kızında görür....eşinde anlar yaptığı edepsizliği.sen sadece soğukkanlı ol,eşin kendini suçlu hissetsin yeter.dahada üstüne gidersen bu sefer sen yuvanda huzursuz olursun dahada.herkes duyar kavganızı karşı tarafı sewindirirsin.o fırsatı verme kimseye. hem kocanlada iş inada binerse oda snden özür dilemeyi gurur haline getirir bence.
benimde eşim başta neler neler soyluyordu kaynanam yüzünden.çooooook buyuk olaylar yaşadık,boşanma davası açtım,annemlere gittim neleeeeeeeeer neleeeeeeeeer..... ama sonra yaptığı eşşekliği anladı yalvardı yakardı barışmak için.bende ''benimle barışırsan aileni sileceksin'' dedim. 2 senedir ailesini görmüyor,onlarda aramıyor.birkere kardeşi geldi,oda armut gibi benim ayaklarımın dibine düştü :D tam gittiğimde onuda kovuyordu eşim 'yuvamı bozmak içinmi geliyosunuz rahat bırakın' diye..şimdi kendi kendi halimizdeyiz kafamız rahat.hatta kendisi küfür edio ailesine lanet olsun neler yaşadık falan dıe...

zaten yakınlık hep boyle sorunlar yaratır ama hemn esıne kın tutma ıcınde emınım bır anda agzından cıkmıstır... uzaklıgın gozunu sevıyım....

Erkekler anneleri konusunda hassastır. Aslında genelde herkes anne ve sağlık konusunda hassas olur. Keşke birkaç dakikanı ayırıp arasaydın.

Eşinin sözlerini de içselleştirip büyütme, sen suçunu yüzüne vurunca haksız olduğunu anlayıp hemen işi şiddet cümlelerine dökmüş.

Tepkini koy tabi ki, tavrını göster ama özür dilerse de uzatma. Bir anlık öfkeye kapılıp kötü sözler söylemiş. İnsanlık hali. hAklı değil tabi ki ama olan olmuş.

Siz birbirinizin ayıbını örtmek, kusurunu affetmek, birbirinize destek olmak için varsınız.

İnşallah o da anlar hatasını

O Taraftan biri gelin gelip gitmiyor diye fişeklemiştir.
O da sana sormuştur.
Sende bunu bildiğin için konuşmuşsun.
Bazen herşeyi söylememek lazım :))

Biraz daha politik omakta fayda var..
Eşinde ben gitmedim diye alındılar sandım o yüzden sordum drsin
Kayın validenede ya bi türlü uğrayamadım aklım kaldı falan fistan dersin
olur biter ;)

Arayacagı düsünecegi varsada esi bunun icin heves bırakmayanlardan belli..Mecbur mu? degil..Esinin hatrı icin iyi davranırsın saygısızlık etmezsin kendi annen gibi davranırsın bir hatanda bir bos anında yaptıgın hareket laf olay olur pireyi deve yaparlar duymadıgın laf kalmaz..Bosver.

Son düzenleme:
Back
X