- 1 Ocak 2017
- 22
- 4
- 1
- 33
- Konu Sahibi ceviz_kabugu
-
E bunların komutunu hoca vermiyor mu, hani ışığa yaklaşınca bire al falan diye. Normalde başta sen sürerken onun şöyle yap böyle yap diye söylemesi lazım bence.
Yani en azından benim ders aldığım hoca öyleydi. İlk derste düz, geri sürme, u dönüşü vs yaptırmıştı. İkinci ders bunlatı tekrar edip, aracı park etmeyi vs, üçüncü derste normal trafiğe çıkarıp, genelde komut vererek sürdürdü, dördüncü derste de yine trafikte fakat komut vermedi, sadece birşeyi unuttuğum zaman uyardı... Yetenekli olduğumu söylemişti, belki başka öğrencilere daha çok tekrar yaptırıyor olabilir. Tabi hoca bana verdi gazı, sürüşün iyi, direksiyon hakimiyetin çok güzel vs, sonra direksiyon sınavında el frenini indirmeyi unuttum heyecandan
Yani sonuç olarak heyecan stres altında, insan iyi yaptığı şeyi beceremeyebiliyor. Muhakkak daha rahat hissedeceğin biri olmalı
Kadındı benim hocam. Daha anlayışlıydı. O adamın sana öyle trip atma lüksü yok kursa şikayet et. parasıyla değil mi yahu? Sevmiyorsa katlanamıyorsa yapmasın işini. Ben 4 yıldır araba kullanıyorum. İlk başladığımda stop ettiriyordum, titriyordum, vitesleri bilmiyordum. İkinci yıl 10 saat uzun yol yapmaya başladım cayır cayır kullanıyorum her yerde. Anamızın karnından şoför olarak mı doğuyoruz? Bas paparayı adama. Sen o kursa ücret ödüyorsun sabırla öğretecek.Kızlar merhaba, pazartesi günü sürüş derslerine başladım bugün üçüncü dersim oldu haftada 3 gün alıyorum.
Yalnız sorunum şu, 3. gün dahi sürekli stop ettirdiğim anlar oldu moralim bozuldu falan. Hocamı değiştirmeyi düşünüyorum ama emin değilim. Ben iyi şeyler yapınca tamam aferin bilmem ne ama hata yapınca oflamaya kafasını çevirmeye başlıyor trip atıyor falan. Beni daha da demoralize ediyor bi süre hatamdan kalkamıyorum.
Bugün en son tak etti dedim bırakıyorum ben yapamıyorum diye. Yok hayır öğrencen öyle şey olmaz diye biraz yumuşadı ama ben hep onun stresini mi çekicem dedim kendi kendime.. Beni dinlemiyosun diye kzıyo bana diyorum dinliyorum ama nedense ayağımı hareket ettirirken yakalayamıyorum kavrama noktasını stop ediyor diyorum. Bana bir de diyo okumuş etmişsin kaçıncı deneme bu. En son dedim ne alaka okumuş olmakla. Bir de bir ara sordum dedim hangi viteste kaldığımı unutuyorum bakmadan nasıl daha kolay hatırlarım diye. Ben senin beynini açıp koyamam ya dedi. İnsan varsa da ben bilmiyorum falan der hani..
Hocam 55 yaşında erkek. Kadın hocalar daha mı anlayışlı oluyor? Ne yapcağımı şaşırdım...Lütfen yardım
Kadındı benim hocam. Daha anlayışlıydı. O adamın sana öyle trip atma lüksü yok kursa şikayet et. parasıyla değil mi yahu? Sevmiyorsa katlanamıyorsa yapmasın işini. Ben 4 yıldır araba kullanıyorum. İlk başladığımda stop ettiriyordum, titriyordum, vitesleri bilmiyordum. İkinci yıl 10 saat uzun yol yapmaya başladım cayır cayır kullanıyorum her yerde. Anamızın karnından şoför olarak mı doğuyoruz? Bas paparayı adama. Sen o kursa ücret ödüyorsun sabırla öğretecek.
Kızlar merhaba, pazartesi günü sürüş derslerine başladım bugün üçüncü dersim oldu haftada 3 gün alıyorum.
Yalnız sorunum şu, 3. gün dahi sürekli stop ettirdiğim anlar oldu moralim bozuldu falan. Hocamı değiştirmeyi düşünüyorum ama emin değilim. Ben iyi şeyler yapınca tamam aferin bilmem ne ama hata yapınca oflamaya kafasını çevirmeye başlıyor trip atıyor falan. Beni daha da demoralize ediyor bi süre hatamdan kalkamıyorum.
Bugün en son tak etti dedim bırakıyorum ben yapamıyorum diye. Yok hayır öğrencen öyle şey olmaz diye biraz yumuşadı ama ben hep onun stresini mi çekicem dedim kendi kendime.. Beni dinlemiyosun diye kzıyo bana diyorum dinliyorum ama nedense ayağımı hareket ettirirken yakalayamıyorum kavrama noktasını stop ediyor diyorum. Bana bir de diyo okumuş etmişsin kaçıncı deneme bu. En son dedim ne alaka okumuş olmakla. Bir de bir ara sordum dedim hangi viteste kaldığımı unutuyorum bakmadan nasıl daha kolay hatırlarım diye. Ben senin beynini açıp koyamam ya dedi. İnsan varsa da ben bilmiyorum falan der hani..
Hocam 55 yaşında erkek. Kadın hocalar daha mı anlayışlı oluyor? Ne yapcağımı şaşırdım...Lütfen yardım
Geçen yıl aldım ehliyetimi coook anlayışlı bir hocam vardı ilk 3 gün bende çok stop ettirmistim ama ilk gün dolgu topuklu ayakkabı giydim diye oldu diğer günlerde sağolsun eşim bizim arabayla öğretmişti azcik bizim arabanın debriyajı gazi biraz sertti o yüzden cokkk stop ettirdim kadıncağız sibel ya hâkimiyetin çok güzel neden stop ettiriyon diyodu tabi sonra sonra alıştım hiç müdahalesiz gidip geliyordum bir seferde iki erkek hocayla çıktım o da benim şansım kendi hocam hastalanmıştı iki erkek hocayla beraber gittin geldim hoca bana bazı erkek öğrencilerimden bile güzel kullaniyosun demişti hemde avantaj olmuştu aynı sınavda hissetmiştim kendimi bide her hocanın tekniği farklı oluyor rampa yaparken bayan hocada hep stop ettiriyordum ama erkek hoca geldiği gün debriyajı yavaş yavaş birakirken vites topuzuna bak titremeye başladığında bas gaza bağırsın araba önemli değil demişti onun sayesinde hem hiç stop ettirmedi hemde tek seferde gecmistim sinavi
A
Araba kullanmayı 15-20 ders alarak öğrenmiş biri olarak sizi anlıyorum, bazı insanların bu tarz şeylere becerisi, kavraması kolay olmuyor.
Ders aldığım hoca çok anlayışlıydı, hiç strese sokmadığı halde zor öğrendim. Sizinki gibi oflasa puflasa bırakır lanet olsun beceremiyorum bu işi diyebilirdim.
Hocanızı değiştirin hem para verip hem strese girmeyin.
Öncelikle daha üçüncü gunundesin. Yani çok normal bahsettiğim hatalar. Ama şoförlüğü ogrenebilmen için ne çok baski altında olan lazim ne de çok rahat. Hocayi değiştir ama her hatani hoş görecek bir hocayla da ogrenemezsin. Ortayi bulman lazim.Kızlar merhaba, pazartesi günü sürüş derslerine başladım bugün üçüncü dersim oldu haftada 3 gün alıyorum.
Debriyajdan hafif kaldırıyorum kavrama diyorum aha sonra frenden çekip hafif gaz veriyorum o anda bakıyorum duruyo falan yani milimlik şeyden kaybediyorum. Ben de sinir olurum evet ama sonuçta hiç eline direksiyon değmemiş biriyim ve daha yapıcı yaklaşılması gerektiğine inanıyorum. Bedavaya oturmuyor orada sonuçta. Vites de şöyle oluyor. Mesela üst vitese çıkmak istiyorum ama kaçıncıda olduğumu o an hatırlayamadığım için vitese bakıp da ona göre çevirmek durumunda kalıyorum. Bir de ışıkta durunca 1 e almam gerektiğini bazen unutuyorum falan..
Debriyajı kaldırıp motorun sesini duyduğunda hemen çekme ayağını bir iki saniye gaz ver ondan sonra çek. Zamanla tek saniyede çekmeye alışırsın. Vitesleri karıştırman ya da unutman çok doğal. Göz ucuyla hafif aşağı bakarak kontrol et anlık yani yola bakmayı bırakmadan. Zamanla alışkanlık olacak bakmadan değişeceksin biraz sabır. Ama hocanı değiştirme konusunda haklısın çünkü gerildikçe daha çok hata yaparsın. Herkes her şeyi tek seferde kavramak zorunda değil zira araba kullanmak kavramaktan çok pratikle olan bir şey, yapa yapa alışacaksın vazgeçme
Canım bu konuda hoca önemli benim ilk hocam 50 60 li yaşlarda bir kadındı çok sinirliydi o küfür ben küfür bıraktım o zaman zaten hiç keyfim yoktu ehliyete :)Kızlar merhaba, pazartesi günü sürüş derslerine başladım bugün üçüncü dersim oldu haftada 3 gün alıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?