Direksiyon Dersi

Sademm7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
762
2.925
63
30
Herkese merhaba
Mutlu haftasonları
Arkadaşlar ben yeni ehliyet aldım çok taze. Henüz tek başıma trafiğe çıkmadım. Araç kullananlara sorum, siz ehliyeti aldıktan sonra hemen çıktınız mı trafiğe?Trafikte kullana kullana öğrendiniz piştiniz mi yoksa bir süre direksiyon dersi alıp mı çıktınız trafiğe? Tam olarak hazır hissedilen bir evresi var mı bunun?

Bir de direksiyon sınavımda birkaç hata yapmıştım ama önemli şeyleri doğru yapınca geçirdiler. Bu sınavda full hatasız olanlar mı tam hazır oluyor trafiğe ne oluyor beni bir aydınlatırsanız sevinirim.

Hemen trafiğe çıkmayın lütfen. Trafikte pişmek diye bir şey yok, milletin canına kast etmekle aynı şey. Yakın zamanda kaza geçirdim, birkac hafta sonra bebeğim düştü, çünkü karnıma darbe aldım. Benim suçum neydi
Trafiğin olmadığı alanlarda alıştırma yapın gerekirse haftalarca. Ben öyle yapmıştım.

Sınavda genelde güvenlikle ilgili konulara bakıyolar. Yani hızına, dönüşlerde yavaslamanıza, şerit değiştirirken aynaya bakmanıza, sinyal vermenize falan bakıyolar. Mesela arabayı stop ettirseniz sorun değil geçersiniz. Ama hızlı bir dönüş yaparsanız kalırsınız. Ben ilk zamanlar sabah çok erken saatlerde trafik boşken bi yakınımla çıkmıştım. Sonra kendim yine aynı saatlerde çıktım. Arabaya teknik olarak alıştığımı fark edince bikaç gün de aynı yere tek başıma gidip geldim yakın mesafelere. Öyle öyle bikaç haftada trafikteydim.

Aksam ciksaniz 11gibi mesala araç trafiği az olur gündüze göre

İlk zamanlar daha boş,rahat pratik yapacağınız alanlarda sürmeye çalışın, ben aldığım ilk zamanlar yanımda biri oluyordu. Sonra baktım öyle olmayacak bir gün aldım arabamı yavaş yavaş sürdüm gideceğim yer yakın sayılırdı o günden sonra zamanla ustalaştım. Ama tabi Türkiye trafiği daha çok pratik istiyor, bir kaç kere yanınızda biri olacak şekilde kendinizi deneyin,ufak tefek hatalar mutlaka oluyor

Pişmekten kastım tabi tek başıma gidip direkt dalmak değil. Korkarım zaten. Hani yanımda biriyle yada sakin saatlerde mi sürmeliyim böyle böyle mi alışmalıyım yoksa direksiyon dersi şart mı diye sormak istemiştim.
Çok geçmiş olsun size bu arada.

Gözü karaymışsınız o zamanBen de uzun süre yanımda biri olmadan süremem gibi. Hiç hazır değilim sanki trafiğe. Bir de buranın sürücüleri kural tanımaz, agresifler. O da korkutuyor beni biraz.

Gözü karaymışsınız o zamanBen de uzun süre yanımda biri olmadan süremem gibi. Hiç hazır değilim sanki trafiğe. Bir de buranın sürücüleri kural tanımaz, agresifler. O da korkutuyor beni biraz.

yok bildiğiniz cahil cesareti. gençken daha düşüncesiz olunuyor. şimdi ki aklımla asla yapmayacağım bir şey.

Ben de ehliyete yeni yazıldım.Yazili sınava girmememe rağmen 1 aydır direksiyon dersi alıyorum.20 gün sonra sınavım var.Sonrasinda uygulama sınavı .Ehliyeti alana kadar yaklaşık 2 ay günde 1 saat araç kullanmış olacağım.Lutfen tam kavramadan trafiğe cikmayin

18 yaşında ehliyet aldım 22 yaşında kullanmaya başladım 2 kaza yaptım çok dikkatli olun hemen tek başınıza çıkmayın

Benimde yazılı sınavım var arkadaşlar banada çok dua edin lütfen
Başarılar. Yazılı sınav kolay, geçersiniz merak etmeyin. Çıkmış sorulara bakın bol bol. Öyle bir uygulama var indirebilirsiniz,soruların olduğu.

Kurstaki direksiyon dersleri başlayınca babamla da çalışmaya başladık. Dur kalk çalıştırdı o genelde. Ehliyeti alıncaya kadar boş alanlarda çalıştık. Sonra şehirlerarası yolda yanimdayken kullandım. Sonra şehiriçi.. sonra yanlız çıktım. Yardımcı olabilecek biri varsa tenha yollarda kullanabilirsiniz. Yoksa ve kendinizi hazır hissetmiyorsanız ders alın derim..

2 yıl oldu alalı ehliyet yanımda hala deneyimli biri olur ben sürerken...

Ben hemen çıktım hatta en zor yerlere tek başıma gittim. Ehliyetimin elime ulaştığı ertesi gün Anadolu yakasından Avrupa ya geçtim baya yol yaptım. En iyisi bu. Ama ben hata yapmadım hep iyi kullanırdım ama zamanla oluyor herşey. Kendinize güvenin ama tedbirli de olun

Ehliyetten sonra 6 ay boyunca ders aldım yakın yerlere çıkmaya başladım kendi işlerimi halletmek için . Hamile kalınca korkup bıraktım sürmeyi

Yaninizda biri olsun oyle cikabilirsiniz trafige ben oyle yapmistim

20 yaşında ehliyet aldım. 25 yaşında özel direksiyon hocası tuttum. Çünkü babam çok tezcanlı ve heyecanlıydı yapamam dedi başka da kimse yoktu. Hoca bana çok güzel öğretti çok şükür, o izin verince yavaş yavaş çıkmuştım trafiğe. Yani teşebbüs etmedim o beş yıl boyunca. Ehliyet kursunda alınan ders asla yeterli değil trafiğe çıkmaya. Bunun kavşağı var, rampası var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…