Direksiyon Dersi

Trafik olmadığını düşünün sürebiliyor musunuz gerçekten bu önemli?

Sabah erken saatlerde ya da akşam geç vakitte çıkın. Dümdüz gitmeyin sürekli dönün bi yerlerden, girin çıkın. Böyle böyle pratik yaparsınız. Ama yanınızda kimse yokken emin olun daha iyi sürüyorsunuz ve panik yapmıyorsunuz.

Herkese merhaba
Mutlu haftasonları
Arkadaşlar ben yeni ehliyet aldım çok taze. Henüz tek başıma trafiğe çıkmadım. Araç kullananlara sorum, siz ehliyeti aldıktan sonra hemen çıktınız mı trafiğe?Trafikte kullana kullana öğrendiniz piştiniz mi yoksa bir süre direksiyon dersi alıp mı çıktınız trafiğe? Tam olarak hazır hissedilen bir evresi var mı bunun?

Bir de direksiyon sınavımda birkaç hata yapmıştım ama önemli şeyleri doğru yapınca geçirdiler. Bu sınavda full hatasız olanlar mı tam hazır oluyor trafiğe ne oluyor beni bir aydınlatırsanız sevinirim.
Ben gecen yil sifir hatasiz ilk hakkimda aldim ehliyeti. Hemen de ciktim trafige. Ama hazir hissediyordum size tavsiyem araba kullanan biriyle bir sure cikin o yaninizda olsun ama siz kullanin. Daha sonra alisinca tek cikarsiniz

20 yaşında ehliyet aldım. 25 yaşında özel direksiyon hocası tuttum. Çünkü babam çok tezcanlı ve heyecanlıydı yapamam dedi 😂 başka da kimse yoktu. Hoca bana çok güzel öğretti çok şükür, o izin verince yavaş yavaş çıkmuştım trafiğe. Yani teşebbüs etmedim o beş yıl boyunca. Ehliyet kursunda alınan ders asla yeterli değil trafiğe çıkmaya. Bunun kavşağı var, rampası var...
Aynen öyle hiç yeterli değil sadece kursta ki. Zaten topu topu 3 hafta ders aldım ben. Benim babam da aynı sizin babanız gibi. O ister ama ben istemem yanımda onla😄
Şu an arabam yok araba almaya niyetlenince özel ders alıcam ben de galiba. Öbür türlü çok cesaret edemem.

Malesef kurs sizi tırafiğe tam hazırlamıyor,onlar sedece arabayı sürmeyi ögretiyor... yanınıza deneyimli birini alıp kısa mesefe trafiğe çıkın sonra zaten cesaretinizi toplayıp tek çıkarsınız

Hem sizin hem başkasının canını tehlikeye atmayın.

Trafikte pişmek diye bir şey yok. Önce birkaç özel ders alın. Sonra kapalı alanlarda pratik yapın.

Ufak ufak markete v.s gidersiniz yavaşça trafiğe çıkarsınız.

Mahalle aralarında pratik yapan kişiler de tehlikeli. Bir sürü çoluk çocuk oluyor.

Ben de ehliyet almıştım üç yıl önce ama pek pratik yapmayınca hamladım.Şimdi özel ders alıyorum en iyisi böyle bence.Ama hala bir tedirginlik var ne zaman tam anlamıyla kendimden emin sürebilirim acaba:KK43:

3 önemli şey var sürüşte:

1) arabayı kullanabilmek
2) tarifiği kullanabilmek
3)navigasyonu kullanabilmek

İlk aşamada sakin yerlerde, yanınızda araba kullanmayı bilen biriyle pratik yapın. Artık sağa sola dönebilirim, hatasız durup kalkabilirim, yokuş çıkabilirim dediğiniz zaman trafiğe çıkın. Yani arabaya hakimiyetiniz tam olsun. Sinyalleri boş yolda, kimse olmadan bile olsa verin. Otomatikleşsin.

Trafiği kullanmayı trafikte öğreneceksiniz.
Araba sürerken Navigasyonu da birlikte kullanabilmek de ondan sonra gelir.

araba kullanmayı aştığınızda sağ şeritte, yavaş bir şekilde trafiğe çıkın.

ilk aşamada kendinize kısa mesafe, basit bir rota belirleyin. Devamlı o yolu kullanın bir müddet. Çok faydası oluyor. Genelde bir iki fix yer olur, onları gider gelirsiniz. Artık yolu da ezberlersiniz.

bir de benim işime yarayan bir şey vardı. Dörtlüleri yakardım trafiğe çıktığımda. Acemi olduğumu anlayıp çok yanaşmazlardı.

bir de yavaşsınız diye arkanızdan korna çalıp panikletenleri hiç umursamayın. Siz rahat olun yeter ki. İnsanlar az bekleyebilir. Siz yol vereyim derken O panikle bir kazaya sebebiyet vermeyin.

bir de sokak arası hızında 20 yi geçmeyin. yine korna çalan olacaktır ama sokak arası her an çocuk, insan, kedi, top çıkabilecek yerlerdir. Tecrübeli sürücünün de hızı aynı olur orada.

20 yasinda ehliyet aldim. Ehliyet aldiktan sonra araba alana kadar hic cikmadim trafige. Ama 12 yasimdan beridir babamla bos alanlarda calisirdim. 24 yasinda arabami aldim ve dogrudan trafige ciktim bir sorun yasamadim.

Kısa mesafelere çıkmaya başlayın. Yol Taktikleri öğrenin. Yavas yavas mesafeleri büyütürsünüz..

Başarılar. Yazılı sınav kolay, geçersiniz merak etmeyin. Çıkmış sorulara bakın bol bol. Öyle bir uygulama var indirebilirsiniz,soruların olduğu.
Sağolun çok teşekkür ederim inşAllah sizde istediğiniz sonucu alırsınız

yok bildiğiniz cahil cesareti. gençken daha düşüncesiz olunuyor. şimdi ki aklımla asla yapmayacağım bir şey.
Kesinlikle o yaşlar cahil cesareti oluyor. Aynı yaşlarda kardeşim arabayı aldı habersiz ve kaza yaptı 🤦 araba hurdaya çıktı ama canına bir şey olmadı o arabadan nasıl sağ çıktı şükrettik. Bir taraftan da ya başkasının canına zarar verseydi ya milletin çoluğuna çocuğuna çarpsaydı vicdan azabı bizi bitirdi diye çok kızdık.

Herkese merhaba
Mutlu haftasonları
Arkadaşlar ben yeni ehliyet aldım çok taze. Henüz tek başıma trafiğe çıkmadım. Araç kullananlara sorum, siz ehliyeti aldıktan sonra hemen çıktınız mı trafiğe?Trafikte kullana kullana öğrendiniz piştiniz mi yoksa bir süre direksiyon dersi alıp mı çıktınız trafiğe? Tam olarak hazır hissedilen bir evresi var mı bunun?

Bir de direksiyon sınavımda birkaç hata yapmıştım ama önemli şeyleri doğru yapınca geçirdiler. Bu sınavda full hatasız olanlar mı tam hazır oluyor trafiğe ne oluyor beni bir aydınlatırsanız sevinirim.
Ben şahsen bi 10 sene sonra çıktım 😉 yani araç yoktu sonra cesaret edemedim falan derken böyle uzadı şu an 3 senedir kullanıyorum bunun tek yolu bol bol pratik yapmak ben mesela gece geç saatlerde kullanarak öğrendim yollar boş olduğu için böyle böyle ilk başta çok yoğun olan cadde faln kullanamıyodum sadece mahalle aralarında zamanla tabi cadde ana yol derken zaten hem ustalaşıyosun hem cesaret geliyo direksiyon dersi almadım eşimle hep çıkıyodum ara sıra huysuzluk yapsa da genel olarak çok cesaretlendirdi motivasyon önemli böyle destek olabilecek biri yoksa ders alman iyi olur diye düşünüyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın🙂

Herkese merhaba
Mutlu haftasonları

Bana esim bos yollarda pratik yaptırıyor dur kalk vs. Uzun yolda cok rahat kullaniyorum ama trafige cikmak için hazir degilim esim tamamsin demeden asla tek çıkmam

sınavda geçebilmekle trafikte araç kullanmak bence çok çok farklı.
benim kuzenim direksiyon hocası olmamakla beraber tüm aileye ders vermişliği olduğundan ben ondan öğrenmiştim.
akşamları bizim semtte dolaştık önce, sonra da şehir içinde beraber kullandık.
o tamam dediği noktada yalnız çıktım, 3 hafta gibi bir sürede.

Pişmekten kastım tabi tek başıma gidip direkt dalmak değil. Korkarım zaten. Hani yanımda biriyle yada sakin saatlerde mi sürmeliyim böyle böyle mi alışmalıyım yoksa direksiyon dersi şart mı diye sormak istemiştim.
Çok geçmiş olsun size bu arada.
2 hafta falan direksiyon kursu alsan ve sonra sana goz kulak olacak biriyle mahalle aralarinda kullanmaya baslarsan iyi olur senin icin.
(yanina oturup yol gostersin,izah etsin, bak şuna dikkat et, şu levhayi yorumla, gecis ustunlugu , sollama hk fikir versin sana)

(Ben sehirler arasi kullanabiliyordum 3 saat kadar. Ona ragmen 1 hafta sehirici icin kurs aldim, park etme sorunum icin. )

Herkese merhaba
Mutlu haftasonları

Hayırlı olsun ehliyetiniz
Öncelikle boş bir alanda bir kaç gün çalışın kullanmak kadar önemlisi araç hakimiyetir, aynaların görüş açıları, koltuk duruşu, direksiyon yüksekliği, aracın kavraması, çıkardığı sesler, tüm elektronik tablolar hepsine hakim olmalısınız, sonra yavaş yavaş direksiyon dersi alın aman diyeyim trafik yamyam dolu, yolda pişilir, at kendini trafiğe laflarına bakmayın

aman kasaptan ehliyet alan çok. taksicilerden kork motor ve bisikletliler de küçük ama çok önemli

ehliyeti almam tam bir travmaydı hayatım boyunca sınava girdim ama ailece midemize kramplar girmesine neden olan ehliyet sınavıydı hiçbir sınavımda gelmeyen babam direksiyon sınavlarıma geldi ilk sınavında kaldım ehliyeti aldım 1,5-2 yıl kadar kullanamadım babamla çalışmaya çalıştık ne mümkün kavga kıyamet ehliyet alıpta kullanamamak içime çok oturdu bende kendi arabamı aldım ve şahane bir hocadan ders aldım 4 saat gündüz 4 saat gece çalıştırdı en kalabalık en zor yerlere soktu beni 4 gün özel ders 1 gün ara sonraki gün ben annemi de alıp ilçeye gittim 2 gün sonra daha uzak bir ilçedeki işime tek başıma gittim çok şükür hala o kendime güvenle gidiyorum yavaş ve dikkatli hala kendimi acemi sayarak 2 yıl oldu kullanmaya başlayalı ama sağdan sağdan yavaş yavaş müzik dinleyerek başkasına muhtaç olmadan işini halledebilmek harika bir duygu korkmayın çalınan kornaları duymayın kimse anasının karnında öğrenip gelmiyor dünyaya ha bir de ben manuel vitesi beceremedim otomatik kullanıyorum başarılar

Çok geçmiş olsun. Büyük kazalar değildir inşallah.
Şu an ne durumdasınız trafikte. Daha iyi misiniz trafikte?Direksiyon dersi aldınız mı ekstradan?

araba pert oldu şuanda iyiyim ama korkuyorum kazadan. 3 kere özel ders hocası tuttum. Artık daha iyiyim.

Eklentiler

• 607E1E63-3B54-42EA-BB68-89703CAAB2B0.webp
    607E1E63-3B54-42EA-BB68-89703CAAB2B0.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 50
araba pert oldu şuanda iyiyim ama korkuyorum kazadan. 3 kere özel ders hocası tuttum. Artık daha iyiyim.
Geçmiş olsun kazadan sonra kullanabildiniz mı? Bende kaza yaptım o sırada hamile olduğum için kullanmayı bıraktım. Üzerinden nerdeyse 1 buçuk yıl geçecek. Bir kaç ay sonra tekrar kullanmam gerekecek. Rahat kullanabiliyor musunuz?

Back
X