Direksiyon Dersi

Herkese merhaba
Mutlu haftasonları
Arkadaşlar ben yeni ehliyet aldım çok taze. Henüz tek başıma trafiğe çıkmadım. Araç kullananlara sorum, siz ehliyeti aldıktan sonra hemen çıktınız mı trafiğe?Trafikte kullana kullana öğrendiniz piştiniz mi yoksa bir süre direksiyon dersi alıp mı çıktınız trafiğe? Tam olarak hazır hissedilen bir evresi var mı bunun?

Bir de direksiyon sınavımda birkaç hata yapmıştım ama önemli şeyleri doğru yapınca geçirdiler. Bu sınavda full hatasız olanlar mı tam hazır oluyor trafiğe ne oluyor beni bir aydınlatırsanız sevinirim.
Ehliyet aldım yaklaşık bir yıl sonra araba aldım. Bir ay arabayla boş yollarda gezindim yanıma bir arkadaşımı alarak. İkinci ay işe, en tenha yoldan git gel yaptım. İki ay öyle geçti. 4. Ayın içinde bir gün dedim aaa ben neden korkuyorum artık trafiğe çıkabilirim çıktım. Bir yıl sonra şehirlerarası. Çok şükür 7 yıldır kullanıyorum kaza yapmadım. Acele etmeyin. Aşama aşama iletleyin. Bana göre.

ben 18 de ehliyeti aldim ama arabamiz yoktu.22 de kendi arabami aldım ,hic tecrübem yoktu ama direk İstanbul trafiğine çıktım.kendi kendime sure süre öğrendim..12 sene olmuş bile.. ama siz tecrübe etmeden çıkmayın benimki şans tamamen

Herkese merhaba
Mutlu haftasonları
Arkadaşlar ben yeni ehliyet aldım çok taze. Henüz tek başıma trafiğe çıkmadım. Araç kullananlara sorum, siz ehliyeti aldıktan sonra hemen çıktınız mı trafiğe?Trafikte kullana kullana öğrendiniz piştiniz mi yoksa bir süre direksiyon dersi alıp mı çıktınız trafiğe? Tam olarak hazır hissedilen bir evresi var mı bunun?

Bir de direksiyon sınavımda birkaç hata yapmıştım ama önemli şeyleri doğru yapınca geçirdiler. Bu sınavda full hatasız olanlar mı tam hazır oluyor trafiğe ne oluyor beni bir aydınlatırsanız sevinirim.
Yanınızda biri ile bol bol alıstırma yapın..
Maalesef sürmeden de ogrenılmıyor..
BOL pratik..

Yazili sinavdan gecemeyen adama zaten hic ehliyet vermesinler cerez bir sinav ve direksiyon sinavi onA gore cok zor bir sinav

Herkese merhaba
Mutlu haftasonları

Ben kendi arabamla 5 saatlik özel ders aldım. Ondan sonra versin elini yollar.

Ehliyet alalı çok oldu, bizim zamanlarımızda kasaptan alınıyordu. Haliyle bende araba kullanmayı bilmeden ehliyet aldım. İlk 2-3 sene babamın ya da sevgilimin arabasını onlar yanımdayken kullanırdım. Öğreneyim diye. Zaten kendi arabam 26 yaşında oldu. 🤣 Orda burda atalandım 26ya kadar. 🤣 Şurda 3 senedir adam akıllı kullanıyorum diyebilirim. 🤣

20 yıl oldu ehliyetimi alalı. Ara ara kullandım. Araba her zaman vardı ama kayınbabamın olduğu için çok fazla kullanmadım. Şimdi kendi arabamız var. O yüzden önce trafiğe kapalı alanda tekrar çalışacağım. İyice emin olmadan trafşğe çıkmayı düşünmüyorum

2 yıldır düzenli araba kullanıyorum. Ehliyetimi aldıktan sonra 1 ay geçmeden kendi bütçeme uygun bir araba aldım. İlk 1 ay sakin, beni strese sokmayacak bir kuzenim var, onunla ara sokaklarda, trafiğin olmadığı yerlerde alıştırma yaptık. Sonrasında ben tek başıma sokak aralarında 15 dakika bile olsa günlük çıktım. 1.5-2 ay sonra yine tenha saatleri kollayarak trafiğe çıktım fakat tabi ki çok kalabalık olmayan yolları tercih ettim. İlk başlarda uyumadan önce gideceğim yerin yollarını, nerden en rahat şekilde gideceğimi bile düşünürdüm 😂😂 tabi ki bir anda olmuyor, insan sürdükçe alışıyor. Eğer sakin bir tanıdığınız varsa öncelikle onun yanınızda olmasını öneririm. Yoksa da direksiyon dersi veren bir çok hoca bulabilirsiniz. ☺️

Ben ehliyeti aldığımda zaten yanımda babam olmak şartıyla bir müddettir araç kullanıyordum. Zaten kurstan direksiyon dersi de almadım. Ama tek başıma trafiğe aracımı alınca çıkabildim. O sürece kadar babam hep arabadaydı. Sizin böyle bir imkanınız yoksa pratiklik kazanana kadar yanınızda bilen biri olsun.

Ben İstanbul'da oturuyorum. İstanbul gibi bir yerde trafiğe çıkmanın tecrübe istediğini düşünenlerdenim. Ehliyetimi aldıktan sonra bir süre bireysel ders aldım. Birkaç ay sonra kendimi hazır hissedince trafiğe çıktım o da yakın yerlere falan gittim. Ehliyetiniz hayırlı olsun bu arada :)

Ehliyet aldıktan sonra ileri sürüş teknikleri dersi aldım ben. Hayatımda verdiğim en doğru karardı. Ehliyet kurslarında kesinlikle görmediğiniz şekilde ders alıyorsunuz. Direksiyon hakimiyetini çok iyi bir şekilde öğretiyorlar mesela. Geyik testine benzer bir şekilde çalıştırmışlardı beni. Hatta yolun bir kısmını ıslatıp o şekilde viraj aldırıyorlar, buzlu/karlı havada nasıl kullanmanız gerektiğini falan öğretiyorlar. Onun dışında sol ayak freni, panik freni, defansif sürüş gibi teknikleri de öğrenmiştim. Yaşadığınız şehirde güzel öğreten bir akademi bulursanız kesinlikle böyle bir ders almadan trafiğe çıkmamanızı tavsiye ederim. Kendi canımızı, başkalarının canını taşıyoruz sonuçta arabada; kimsenin canını riske atmayın.

Ehliyet aldıktan sonra ileri sürüş teknikleri dersi aldım ben. Hayatımda verdiğim en doğru karardı. Ehliyet kurslarında kesinlikle görmediğiniz şekilde ders alıyorsunuz. Direksiyon hakimiyetini çok iyi bir şekilde öğretiyorlar mesela. Geyik testine benzer bir şekilde çalıştırmışlardı beni. Hatta yolun bir kısmını ıslatıp o şekilde viraj aldırıyorlar, buzlu/karlı havada nasıl kullanmanız gerektiğini falan öğretiyorlar. Onun dışında sol ayak freni, panik freni, defansif sürüş gibi teknikleri de öğrenmiştim. Yaşadığınız şehirde güzel öğreten bir akademi bulursanız kesinlikle böyle bir ders almadan trafiğe çıkmamanızı tavsiye ederim. Kendi canımızı, başkalarının canını taşıyoruz sonuçta arabada; kimsenin canını riske atmayın.
Çok iyiymiş bu ileri sürüş tekniği. Duymamıştım hiç.
Evet ders almak yanımda biriyle trafiğe çıkmaktan daha iyi olucak sanırım. Hazır hissetmeden çıkamam trafiğe. Trafiğin yanında bir de agresif, kural tanımaz sürücülerden daha çok korkuyorum galiba.
Ehliyet sınavında bile arkadan daatt daatt kornaya basıyorlar hızlı ol diye. Koskocaman yazıyor orda sürücü adayı diye.

Çok iyiymiş bu ileri sürüş tekniği. Duymamıştım hiç.
Evet ders almak yanımda biriyle trafiğe çıkmaktan daha iyi olucak sanırım. Hazır hissetmeden çıkamam trafiğe. Trafiğin yanında bir de agresif, kural tanımaz sürücülerden daha çok korkuyorum galiba.
Ehliyet sınavında bile arkadan daatt daatt kornaya basıyorlar hızlı ol diye. Koskocaman yazıyor orda sürücü adayı diye.

Kesinlikle, özellikle sizin de korktuğunuz durum için defansif sürüş tekniklerini öğrenmek çok iyi oluyor. Trafikte sizi hata yapmaya zorlayan, sıkıştıran insanlara karşı nasıl araba kullanmanız gerektiğini öğretiyorlar. Türkiye'de de malumunuz bol bunlardan, oldukça işe yarıyor doğrusu. "Sürücü adayıyım, acemiyim" diye arabaya yazı asanlara özellikle yapıp taciz edenleri bile var. Her daim savunucu olmak, sanki yanındaki ya da önündeki araç her daim saçmasapan bir hareket yapacakmış gibi hazırlıklı olmak gerekiyor trafikte.

Benim de ehliyetim var ama pratigim yok.sizce araba alırken otomatik vites mi almalıyım.düz vites kullanmak yeni öğrenen biri için çok mu zorlar

Eşimden pratik dersi aldım ama bana yetmedi.özel hoca ile 2 saat ders aldım.sen zaten sürüyorsun dedi.ondan sonra sürdüm .otomatik vites aldım.rahat ettim .kısa mesafe işimi hallediyorum.park işini çözemedım.pratık yapıyorum..
Büyükşehirde yaşadığım için trafikte canavarlarla dolu..eşim kullanıyor genelde..

Geçmiş olsun kazadan sonra kullanabildiniz mı? Bende kaza yaptım o sırada hamile olduğum için kullanmayı bıraktım. Üzerinden nerdeyse 1 buçuk yıl geçecek. Bir kaç ay sonra tekrar kullanmam gerekecek. Rahat kullanabiliyor musunuz?

ben kullanıyorum
Ama rahat değilim korkuyorum. Ama artık daha dikkatlı kullanmaya başladım. Hata bendeydi bundan ders çıkardım. Artık eskisi gibi değilim. Sizdede ben gibi korkuyla kullanma olur ama sizde bende zamanla alışırız. Birçok insan kaza yapıyor ve kullanıyor araba. Ailem arabayı veriyor unutmayayım diye. Artık kullanmaya başladım. Unuttum kazayı daha rahatım

Otomatik mi düz vites mi, cevabım ona göre değişir. Otomatikse rahat çıkarsın, düz vitesse direk çıkma...

Ehliyeti alalı bir yıl oluyor hatta geçti hala daha kendi işimi görecek kadar gidemiyorum bir yere çünkü cesaretim yok
Derse ilk başladigim zamanlar eşimle.bir cikayim dedim çıkmaz olaydım bağırıp durdu o benim cesaretimi çok kırdı direksiyon hocam da çok cesaret vermedi
Şimdi yavaş yavaş markete gidiyorum anca o da yürüme mesafesi
Bugün ilk defa 20 30 km yol yaptım o da yanımda babam vardı o yönlendirdi yani bu işin iki yolu var ya deli cesaretiyle bir anda çıkmak ya da tekrar ders alıp iyice öğrenmek

Back
X