- 13 Ekim 2016
- 1.285
- 1.654
- 63
Birşey daha ekleyeyimay lütfen anlat. Bir kaç arkadaşıma anlattım bana araba değil at al kendine o daha güvenli, en azından at ne yapmayacağını bilir falan dediler. Bu hatanın normal olduğunu bilmeye ihtiyacım var. Kendime kızıyorum ben sürekli
Araba kullanmayı denemeden önce pek bir cesaretliydim direksiyon dersinden sonra korkaklaştım. Aniden yola biri çıkarsa, yanlış bişey yaparsam, birden kontrolümü kaybedersem...Çarşamba günü ilk direksiyon dersim vardı. Harika geçti. Hoca algılaman çok yüksek çabuk öğreniyorsun normal bir kadının 12. Derste geldiği konuma sen ilk derste ulaştın dedi. Çok güzel şeyler söyledi. İnanılmaz motive oldum.
Bugün ikinci dersimi aldım. Araba sürmeye başladım. Arkamda üç sürücü adayı yan koltukta hocam. Otobüs çıktı ben tali yolda beklerken. Fren yerine aniden gaza bastım. Sonra çok korktum bi daha fren yapmak istedim yine gaza bastım. Kabus gibiydi. Otobüs geçti ama hala gaza basıyorum. Sonra freni buldum bastım aniden arabadaki herkes sarsıldı.
Ben bu işi beceremeyecek gibiyim. Hevesim kaçtı( balonum patladı resmen. Üniversitede sınıf arkadaşım bi kadının fren yerine gaza basması yüzünden vefat etti. Bütün felaket senaryolarım tetikte. Eşimden korkmasam geri adım atacağım çünkü bana ehliyet alamazsın demişti.
Hoca sen çok hırslı bir kadınsın , ilk seferde kesin alırsın ehliyetini ama sakin olmazsan sen sürücü olamazsın dedi.
Eşim sakinleştirici bi ilaç verebilirim sana derse başlamadan dedi. Pazar günü 3. Dersim. Ben nasıl yeneceğim bu fobimi. Otobüs çok büyüktü bu arada((
Ay lorentz cok kiziyorum sana.
Koskoca insansin.
Ne kocana bir sey ispatlamak icin ehliyet almaya calis, ne de istemiyorken kocana gostermek icin kendini zorla.
Bir seyi ogrenmekle cinsiyetin bi baglantisi mi var? Ne demek yani bir kadinin 12. Derste ogrenecegi sey?
Bir ogreticinin ogrencileri bu sekilde kiyaslamasini, yetmezmis gibi cinsiyete baglamasini normal mi buluyorsun?
Ogretmen bu. Tabii ki sabirli olacak.
Sen kendin de ogretmen degil miydin? Her ogrencin herseyi hemen mi ogreniyor? Heleki pratiğe bagli seyleri?
Biz insanlara 1 yil makarna haslamayi ogretiyoruz.
Istanbulda misiniz bilir misiniz bilmem ama beni ilk derste bağdat caddesine soktular. Istanbulun en igrenc trafigi. Net. Hem de fenerin maçı öncesi.
Iyi falan kullandigimdan degil yani. Hatta hic beceremedim ehliyeti 3. Kez sinavda aldim. Ama herkesi boyle sokuyolar.
Canım yaptığın hata gayet normal. Kafaya takıp da sakın bırakma dersleri.
Ben aynı hatayı yapmış olsam, dehşete düşmek yerine, kahkahalarla anlatırdım.
Bu gaz, fren, aynaları takip gibi şeyler uzun süreli pratik sonucunda artik refleks hareketlere dönüşüyor.
Ben bahsetmiştim sanırım sana daha önce de. İlk arabamı aldığımda, sıfır araç, daha ilk hafta fren yerine gaza basıp kaldırıma çıktım ve arabanın sağ arka komple göçtü.
Yaptırıp devam ettim, hiç de korkmadım. Korkarsan hata yaparsın.
Ve yine mesela manuel vitesten, otomatiğe geçince böyle karışıklıklar oldu.
Sonuç olarak sen pratik yaptıkça alışacaksın. Ve eğer sana 10-12 saat yetmez ise, aynı hocaya ekstra ücret ödeyerek, fazladan ders alabilirsin. Yani artı 10 saat gibi.
Alışana kadar ders al canım.
Ve paniğe kapılma. Herkes, erkekler bile, ucundan kıyısından, bu tarz şeyler yaşıyor.
Mesela eşim şuan otomatiğe alışmış ve asla manuel kullanmıyor. Kullanmak zorunda olursak da beni geçiriyor direksiyona :)
Sen çalışmaya devam et canım :) bu günlerine beraber güleceğiz :)
hic korkma cnm alirsin bende senin gibiydim cabuk kavradim hemen ogrendim hocamda cok iyisin hemen ogrendin ikinci gunden direksiyon basindaydim . hoca tarif bile etmiyordu ama tabi sinav sa biraz sakin olmak gerekiyor. ben ilk direkiyon sinavimda cuvalladim cok panik yaptim sakin ol bir sey yok kotu senaryo kurma kafanda 2. seferde ehliyetimi aldim. hatta sinav hocalari bitise az kalmisdi trabzona bile gideriz biz boyle demisdi :))))) hic dert etme relax olÇarşamba günü ilk direksiyon dersim vardı. Harika geçti. Hoca algılaman çok yüksek çabuk öğreniyorsun normal bir kadının 12. Derste geldiği konuma sen ilk derste ulaştın dedi. Çok güzel şeyler söyledi. İnanılmaz motive oldum.
Bugün ikinci dersimi aldım. Araba sürmeye başladım. Arkamda üç sürücü adayı yan koltukta hocam. Otobüs çıktı ben tali yolda beklerken. Fren yerine aniden gaza bastım. Sonra çok korktum bi daha fren yapmak istedim yine gaza bastım. Kabus gibiydi. Otobüs geçti ama hala gaza basıyorum. Sonra freni buldum bastım aniden arabadaki herkes sarsıldı.
Ben bu işi beceremeyecek gibiyim. Hevesim kaçtı( balonum patladı resmen. Üniversitede sınıf arkadaşım bi kadının fren yerine gaza basması yüzünden vefat etti. Bütün felaket senaryolarım tetikte. Eşimden korkmasam geri adım atacağım çünkü bana ehliyet alamazsın demişti.
Hoca sen çok hırslı bir kadınsın , ilk seferde kesin alırsın ehliyetini ama sakin olmazsan sen sürücü olamazsın dedi.
Eşim sakinleştirici bi ilaç verebilirim sana derse başlamadan dedi. Pazar günü 3. Dersim. Ben nasıl yeneceğim bu fobimi. Otobüs çok büyüktü bu arada((
VALLA KONUYU OKUYUNCA AKLIMA ŞU KaRİKATÜR GELDİ. GÜLMEDEN EDEMEDİM.benimde ciddi trafik kazası fobim var. bende bir arkadaşımı kazada kaybettim. 10 senedir ehliyetim var ama yeni yeni kullanıyorumm. 1 2 senedir. ilk başta tırstım filan. şimdi alıştım. bazen öndekine sinirlenip küfür bile ediyorum taksi şöförü gibiyim
Ya inanın yıkıldımmm. Ne güzel anlatmışsınız.Tamam anlatayım kemerleri bağlayın lütfen
12 ders aldım her dersim yaklaşık 2 saat sürüyordu
İlk 3 dersim iyi hoştu düz yolda git gel işte.
Sonrası kabus
Yani benim için değil de hocam için
Düz yol ilerliyorum ne araba çıktı karşıma ne birşey hafiften hızımı düşüreyim dedim,
Amannnn hocam birden cama yapıştık
Bir sefer de kirpi gördüm sanki arabada değilim de bir korktum ki sollamak istedim ormana girdim arabayı çıkaramadık.
Bir kerede eşim sürdürdü oda 10 dk yı geçmedi kafama bir yapıştırdı geç sen diğer tarafa ödüreceksin bizi demişti ne gülmüştük.
Şimdi 7 aydır ara verdim. Hocamı çok seviyorum az daha dinlensin olanları unutsun
Tekrardan kaldığım yerden devam edeceğim.
Hem ne olmuş ki hata yapıyorsam elbet düzelirim ya
Çok kötüymüş. O acemilikle birinin başına birsey gelse nasıl hesap verecekler. Hem de Bağdat Caddesi. Pes diyorum.Ay lorentz cok kiziyorum sana.
Koskoca insansin.
Ne kocana bir sey ispatlamak icin ehliyet almaya calis, ne de istemiyorken kocana gostermek icin kendini zorla.
Bir seyi ogrenmekle cinsiyetin bi baglantisi mi var? Ne demek yani bir kadinin 12. Derste ogrenecegi sey?
Bir ogreticinin ogrencileri bu sekilde kiyaslamasini, yetmezmis gibi cinsiyete baglamasini normal mi buluyorsun?
Ogretmen bu. Tabii ki sabirli olacak.
Sen kendin de ogretmen degil miydin? Her ogrencin herseyi hemen mi ogreniyor? Heleki pratiğe bagli seyleri?
Biz insanlara 1 yil makarna haslamayi ogretiyoruz.
Istanbulda misiniz bilir misiniz bilmem ama beni ilk derste bağdat caddesine soktular. Istanbulun en igrenc trafigi. Net. Hem de fenerin maçı öncesi.
Iyi falan kullandigimdan degil yani. Hatta hic beceremedim ehliyeti 3. Kez sinavda aldim. Ama herkesi boyle sokuyolar.
Çok kötüymüş. O acemilikle birinin başına birsey gelse nasıl hesap verecekler. Hem de Bağdat Caddesi. Pes diyorum.
Ankara da mesela özel alanlar var direksiyon çalışmak için. Daha sonra belli sokaklar ve caddeler var çalışmak için. Onlarda da uyarı levhaları bulunuyor normal sürücüler ve yayalar dikkat etsin diye.
İstanbul çok kötüymuş. Bence bir duzenlemeye ihtiyacı var acilen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?