Direksiyon hocasının tripleri

Resmen benim gibi insanların travmalarını tetikledim

İlk yazıldığın ehliyet kursunda hocam böyle bir kadındı. Sürekli ne yapmam gerektiğini söylüyordu. Tabii ki söylemeli ama bahsettiğim bu değil. Ve sürekli moral bozucu ifadeleri vardı. Böyle giderse sınavı asla geçemezsin, aa arabayı bozacaksın, oo daha 50 ders gelsen anca, bak senden önce falanca sürdü o da daha önce sürmemiş ama şimdi harika vs. Ya daha neler neler. Kendimden nefret ettirdi. Tavsiyem erkek ve relaxlığıyka ünlü hocayla çalışmanız

Asa aynısı. İyi bir şey söylediğini sanarak imkansız diye bir şey yok yapacağız dedi. Benim moraller sıfırlandı. Hocam ben araba kullanırken sakin relax gibi cümleler kurun dedim psikolojik danışmanlığa ek ücret alıyoruz dedi kendince şaka yapmış oldu. Değişik.

Kesinlikle değiştir hocayı tahammülü yoksa yapmasın bu işi. Bi ara aynı şeyi abim yüzünden yaşamıştım ben de. Sınavı tekte geçmişim araba kullanıyorum ama kendi aracım yok. Unutmamak için bunun arabayla pratik yapayım dedim demez olaydım. Yolda giderken mazgallari ortalayacakmisim arabanın bi şeyine bir şey oluyormuş üstünden geçince her ortalamayı unuttuğumda kızım ortalasanaaaa!! diye bağırıyordu mazgallara mi bakayım yola mi bakayım ben ne yapayım manyak olmuştum

Bir keresinde bir şeyler içmeye gittik ben kullandım dönüyoruz, eve yakın bir caddedeyiz sinyal verdim sola geçip evin olduğu sokağa giricem, uzakta sağdan kamyon geliyordu, bu sağını solunu şaşırdı mazgal kovalamaktan bana bir anda sert bir şekilde sağa döönnnn!!! diye bağırdı ama nasıl bir öfke bir anda aklım gitti panikle sağa kırar gibi oldum son anda direksiyonu bir döndürdü napiyosunnnnnnn salak misinnnn diye bağırıyor hem suçlu hem güçlü. Yani şimdi üzerinden zaman geçti gülüyorum ama o dönem korku geldi uzun süre trafiğe çıkamadım. Sonra arkadaşımın arabayla trafiğe çıka çıka üzerimden attim biraz.

Velhasıl böyle insanlarla olmaz, hadi benimki abim siz bir de üstüne para veriyorsunuz. Kesinlikle bir daha o kadınla direksiyon başına oturma tahammülsüz insanlarla olacak bir şey değil bu. Eğer eşin sakin bir insansa onunla birlikte geç saatlerde çıkarak pratik yapabilirsin. Sonra ufak ufak yoğun saatlerde çıkarak alışırsın böyle bir hocadansa

Eşimin vakti yok erkek kardeşim çok güzel sürer o da aynı abiniz gibi. Herhalde yine kendimi kendim kurtaracağım.

Benim birlikte kursa yazıldığımız arkadaşıma da böyle bir hoca denk gelmişti, adam daha ikinci derste direksiyon hakimiyeti iyi değil diye kızın dizine vurmuş düzgün tut şunu diye Sonrasında da senle olmaz, daha direksiyonu tutamıyorsun vs diye diye kızı manipule etmiş.

O kızcağızın da bahtsızlığı.. O dönem yeni sınav sisteminde sınava giren ilk öğrencilerdik, aşırı hassastı kuruldakiler. Kiz zaten hocadan travma yaşamışken daha başlangıç yerinde aynaları düzeltmedi diye arabayı çalıştırmaya fırsat vermeden in kaldın demişler nasıl yani demiş, aynaları düzeltmedin inebilirsin kaldın demişler, e aynalar iyiydi baktim demis bi tarafına baka baka inmiş sjsjsj ay gülüyorum ama araba kullanırken doğru insanlara gelmek çok önemli gerçekten. Garibim ikinci sınava girmedi dosyayi yakmışti hala araba kullanamıyor

Aman aman sakın kardeşinizle bu konuda muhatap olmayın kendiniz kullanın tabi yoğun yerlere sakin saatlerde çıkın pratik olur. Kadının parasını peşin mi verdiniz?
Evet, aslında kurs beni aradı başka bir hoca ayarlanmıştı. Ama eşim gereksiz bir kıskançlık yaptı. Kadın hoca da kadın hoca dedi. Mecburen bu hafta ona talim olduk. Hoca değişikliği yapılabiliyor.

Evet, aslında kurs beni aradı başka bir hoca ayarlanmıştı. Ama eşim gereksiz bir kıskançlık yaptı. Kadın hoca da kadın hoca dedi. Mecburen bu hafta ona talim olduk. Hoca değişikliği yapılabiliyor.
Parasını verdiyseniz değiştirin o zaman hâlâ hakkınız varsa. Tek seçenek erkek hoca kaldıysa da eşiniz de gelsin arka koltukta otursun bu kadar kafaya takıyorsa. Belki emekli bir amcadir gördü mü hocayı? Benim derse giren hoca emekli savciydi mesela yaşı baya vardı

O kadar da şeyapmaz herhalde. Zaten kurs süresince beni bekliyor eve giremiyorum çünkü ehliyet parkurlarının olduğu mevkiide çalışıyoruz. Kalabalık bir ortam. Hocayı tanımıyorum bence aynı sizin bahsettiğiniz gibi emekli biridir.

Bence de öyledir parayı yakmayın yani mutlaka devam edin ve kursa da şikayetinizi bildirin mutlaka. Kendi aracınızla alıyorsunuz dimi dersi?

Derse devam etmeyin.

Kesinlikle kadınların daha iyi araç kullanabileceği görüşüne katılmıyorum.Aşırı detaycı düşşnen beyin motor becerisini geliştiremiyor maalesef. Evet benim diyen erkeklere taş çıkartacak kadınlarımız var; övünmek gibi olmasın kendimi de öyle görüyorum ,herkesten de aynı tepkiyi alıyorum.Fakat kadınlarımızın çoğu on yıllardır da kullansa acemiliği asla atamıyor üzerinden.Araç kullanmıyor,kullandığını sanıyor.Cidden akan trafikte çok geriden hangi aracı kadının sürsüğünü anlıyorum; keşke böyle olmasa.

Kadın amatör sürücü olsa direksiyon dersi verdirmezlerdi kadının davranışsal problemleri olabilir ama bunun şoförlükte amatör olmasıyla ne alakasi var anlamadım. Memnun kalmadıysanız değiştirin hocayı baska kadin yoksa eşinizi ikna edin ya da dersi iptal edin başka da alternatif yok gibi zaten

Kadın panik birisi soğukkanlı değil dolayısıyla profesyonel değil. Aracı iyi kullanıyordur/kullanmıyordur onu bilemem benim de işime yaramaz zaten. Beni de paniğe itiyor ikimiz birden panikliyoruz. Sonuç; hiçbir kazanç yok. Teşekkürler telefon açacağım.

5 hoca degistirdim ilk ikisini ben degistirdim digerleri tatile falan ciktilar ama son hocam harika bir insan di

Degistirin

Kendiniz başka bir hoca bulun?

Resmen benim gibi insanların travmalarını tetikledim
Ya aslında ülkede şöyle bir algı oluşmuş, direksiyon hocaları sanki kendinde bağırıp kizmayi hak görüyor, kendini çok önemli bir iş yapıyor falan sanıyor ki yapsan bile kimseye kizamazsin bence hepimiz buna itiraz edip bu algıyı kirmaliyiz...öyle işte dedign gibi travmalar tetiklendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…