- 23 Ağustos 2025
- 516
- 799
- 18
- Konu Sahibi sorusormayageldim1905
-
Resmen benim gibi insanların travmalarını tetikledimBen de ehliyet alırken ilk kadın hoca ile çalıştım, çok rahattım ve uyumluduk hocayla, baya iyi olduğumu falan söyleyip güven veriyordu sonra bir sebepten hoca değişti erkek hoca geldi, o da biraz kendini birşey sanan burnu havada biriydi, ilk derste biraz kiİp bağırmaya çalıştı ama ben durur muyum bir bagirdim buna, dedim hayırdır sen ne biçim konuşuyorsun benimle önce düzgün konuş falan dedim, hala ters yapıyordu hatta diyor ki 3. Vitese geç hadi falan bir nevrim döndu, geçmiyorum vitese falan sanane be dedimsonra hizlandim baya dedim düzgün sürdüreceksen sürdür...son derste bana dedi ki sen zaten sınavı gecemezsin, yine sinirlendim öyle bir gecerim ki sınavı görürsün dedim ve geçtim de, dengesizsin tekiydi ya bak yine sinirlendim
Asa aynısı. İyi bir şey söylediğini sanarak imkansız diye bir şey yok yapacağız dedi. Benim moraller sıfırlandı. Hocam ben araba kullanırken sakin relax gibi cümleler kurun dedim psikolojik danışmanlığa ek ücret alıyoruz dedi kendince şaka yapmış oldu. Değişik.İlk yazıldığın ehliyet kursunda hocam böyle bir kadındı. Sürekli ne yapmam gerektiğini söylüyordu. Tabii ki söylemeli ama bahsettiğim bu değil. Ve sürekli moral bozucu ifadeleri vardı. Böyle giderse sınavı asla geçemezsin, aa arabayı bozacaksın, oo daha 50 ders gelsen anca, bak senden önce falanca sürdü o da daha önce sürmemiş ama şimdi harika vs. Ya daha neler neler. Kendimden nefret ettirdi. Tavsiyem erkek ve relaxlığıyka ünlü hocayla çalışmanız
Eşimin vakti yok erkek kardeşim çok güzel sürer o da aynı abiniz gibi. Herhalde yine kendimi kendim kurtaracağım.Kesinlikle değiştir hocayı tahammülü yoksa yapmasın bu işi. Bi ara aynı şeyi abim yüzünden yaşamıştım ben de. Sınavı tekte geçmişim araba kullanıyorum ama kendi aracım yok. Unutmamak için bunun arabayla pratik yapayım dedim demez olaydım. Yolda giderken mazgallari ortalayacakmisim arabanın bi şeyine bir şey oluyormuş üstünden geçinceher ortalamayı unuttuğumda kızım ortalasanaaaa!! diye bağırıyordu mazgallara mi bakayım yola mi bakayım ben ne yapayım manyak olmuştum
Bir keresinde bir şeyler içmeye gittik ben kullandım dönüyoruz, eve yakın bir caddedeyiz sinyal verdim sola geçip evin olduğu sokağa giricem, uzakta sağdan kamyon geliyordu, bu sağını solunu şaşırdı mazgal kovalamaktanbana bir anda sert bir şekilde sağa döönnnn!!! diye bağırdı ama nasıl bir öfke bir anda aklım gitti panikle sağa kırar gibi oldum son anda direksiyonu bir döndürdü napiyosunnnnnnn salak misinnnn diye bağırıyor hem suçlu hem güçlü. Yani şimdi üzerinden zaman geçti gülüyorum ama o dönem korku geldi uzun süre trafiğe çıkamadım. Sonra arkadaşımın arabayla trafiğe çıka çıka üzerimden attim biraz.
Velhasıl böyle insanlarla olmaz, hadi benimki abim siz bir de üstüne para veriyorsunuz. Kesinlikle bir daha o kadınla direksiyon başına oturma tahammülsüz insanlarla olacak bir şey değil bu. Eğer eşin sakin bir insansa onunla birlikte geç saatlerde çıkarak pratik yapabilirsin. Sonra ufak ufak yoğun saatlerde çıkarak alışırsın böyle bir hocadansa
Benim birlikte kursa yazıldığımız arkadaşıma da böyle bir hoca denk gelmişti, adam daha ikinci derste direksiyon hakimiyeti iyi değil diye kızın dizine vurmuş düzgün tut şunu diyeİlk yazıldığın ehliyet kursunda hocam böyle bir kadındı. Sürekli ne yapmam gerektiğini söylüyordu. Tabii ki söylemeli ama bahsettiğim bu değil. Ve sürekli moral bozucu ifadeleri vardı. Böyle giderse sınavı asla geçemezsin, aa arabayı bozacaksın, oo daha 50 ders gelsen anca, bak senden önce falanca sürdü o da daha önce sürmemiş ama şimdi harika vs. Ya daha neler neler. Kendimden nefret ettirdi. Tavsiyem erkek ve relaxlığıyka ünlü hocayla çalışmanız
Aman aman sakın kardeşinizle bu konuda muhatap olmayınEşimin vakti yok erkek kardeşim çok güzel sürer o da aynı abiniz gibi. Herhalde yine kendimi kendim kurtaracağım.
Evet, aslında kurs beni aradı başka bir hoca ayarlanmıştı. Ama eşim gereksiz bir kıskançlık yaptı. Kadın hoca da kadın hoca dedi. Mecburen bu hafta ona talim olduk. Hoca değişikliği yapılabiliyor.Aman aman sakın kardeşinizle bu konuda muhatap olmayınkendiniz kullanın tabi yoğun yerlere sakin saatlerde çıkın pratik olur. Kadının parasını peşin mi verdiniz?
Parasını verdiyseniz değiştirin o zaman hâlâ hakkınız varsa. Tek seçenek erkek hoca kaldıysa da eşiniz de gelsin arka koltukta otursun bu kadar kafaya takıyorsa. Belki emekli bir amcadir gördü mü hocayı? Benim derse giren hoca emekli savciydi mesela yaşı baya vardıEvet, aslında kurs beni aradı başka bir hoca ayarlanmıştı. Ama eşim gereksiz bir kıskançlık yaptı. Kadın hoca da kadın hoca dedi. Mecburen bu hafta ona talim olduk. Hoca değişikliği yapılabiliyor.
O kadar da şeyapmaz herhalde. Zaten kurs süresince beni bekliyor eve giremiyorum çünküParasını verdiyseniz değiştirin o zaman hâlâ hakkınız varsa. Tek seçenek erkek hoca kaldıysa da eşiniz de gelsin arka koltukta otursun bu kadar kafaya takıyorsa. Belki emekli bir amcadir gördü mü hocayı? Benim derse giren hoca emekli savciydi mesela yaşı baya vardı
Bence de öyledir parayı yakmayın yani mutlaka devam edin ve kursa da şikayetinizi bildirin mutlaka. Kendi aracınızla alıyorsunuz dimi dersi?O kadar da şeyapmaz herhalde. Zaten kurs süresince beni bekliyor eve giremiyorum çünküehliyet parkurlarının olduğu mevkiide çalışıyoruz. Kalabalık bir ortam. Hocayı tanımıyorum bence aynı sizin bahsettiğiniz gibi emekli biridir.
Kalabalık ve ağır tonajlı araçların bol olduğu bir ile taşındım. Aracı sakin yerlerde kullanıyorum ama burada kendime çok güvenemediğim için 2 hafta (sadece hafta içleri günlük 1 saat) kadar ders alayım dedim. Eşim bir hoca ayarlattı. Kadın hoca olursa derdimi daha iyi anlatırmışım, 1 haftadır burnumdan geldi diyebilirim. Artık kendimden şüphe ediyorum. Trafiğe asla çıkmak istemiyorum aracı görmek istemiyorum. Bütün özgüvenim yerle bir. Soruna gelecek olursak sürekli emir kipleriyle konuşuyor tamam hadi konuştu diyelim daha manevrayı yapmadan konuşup duruyor. Bütün bildiklerim çorba oluyor. O an ne yapacağımı şaşırıyorum.
Bugün hocam bir saniye kafam çorba oldu dedim. Tamam karışmayacağım dedi elini dolayıp oturdu yol boyunca. Dersi o şekilde bitirdik. Kelebek etkisi oldu ben de eşime söylendim düzgün bir hoca ayarlamadın diye. Eşim de söylüyor ki alış diye müdafaa edince iyice sinirlerim tepeme çıktı. Kendimi paramla rezil olmuş hissediyorum. Hadi param gitti, trafiğe çıkacak özgüvenim de gitti. Bir tane video var ya adam oğluna çimenlere girme motoru bağırtma diye emirler veriyor, he şuan o durumdayım. Nasıl alışabilirim özgüvenimi nasıl kazanabilirim? İyi şeyler duymaya ihtiyacım var.
Kesinlikle kadınların daha iyi araç kullanabileceği görüşüne katılmıyorum.Aşırı detaycı düşşnen beyin motor becerisini geliştiremiyor maalesef. Evet benim diyen erkeklere taş çıkartacak kadınlarımız var; övünmek gibi olmasın kendimi de öyle görüyorum ,herkesten de aynı tepkiyi alıyorum.Fakat kadınlarımızın çoğu on yıllardır da kullansa acemiliği asla atamıyor üzerinden.Araç kullanmıyor,kullandığını sanıyor.Cidden akan trafikte çok geriden hangi aracı kadının sürsüğünü anlıyorum; keşke böyle olmasa.Erkek hocalar daha deneyimli oluyor bu bir gerçek. Çünkü neredeyse 10 yaşında araç koltuğuna oturuyorlar. Kadınlar aslında daha iyi sürer ince motor kaslar kadınlarda daha gelişmiş ama bizim ülkemizde kadınlar araba sürme kültürüne çok yakın bir tarihte sahip olduğu için ne yazık ki daha amatör kalıyor. Aynı bu hoca gibi.
Kadın amatör sürücü olsa direksiyon dersi verdirmezlerdi kadının davranışsal problemleri olabilir ama bunun şoförlükte amatör olmasıyla ne alakasi var anlamadım. Memnun kalmadıysanız değiştirin hocayı baska kadin yoksa eşinizi ikna edin ya da dersi iptal edin başka da alternatif yok gibi zatenErkek hocalar daha deneyimli oluyor bu bir gerçek. Çünkü neredeyse 10 yaşında araç koltuğuna oturuyorlar. Kadınlar aslında daha iyi sürer ince motor kaslar kadınlarda daha gelişmiş ama bizim ülkemizde kadınlar araba sürme kültürüne çok yakın bir tarihte sahip olduğu için ne yazık ki daha amatör kalıyor. Aynı bu hoca gibi.
Kadın amatör sürücü olsa direksiyon dersi verdirmezlerdi kadının davranışsal problemleri olabilir ama bunun şoförlükte amatör olmasıyla ne alakasi var anlamadım. Memnun kalmadıysanız değiştirin hocayı baska kadin yoksa eşinizi ikna edin ya da dersi iptal edin başka da alternatif yok gibi zaten
5 hoca degistirdim ilk ikisini ben degistirdim digerleri tatile falan ciktilar ama son hocam harika bir insan diKalabalık ve ağır tonajlı araçların bol olduğu bir ile taşındım. Aracı sakin yerlerde kullanıyorum ama burada kendime çok güvenemediğim için 2 hafta (sadece hafta içleri günlük 1 saat) kadar ders alayım dedim. Eşim bir hoca ayarlattı. Kadın hoca olursa derdimi daha iyi anlatırmışım, 1 haftadır burnumdan geldi diyebilirim. Artık kendimden şüphe ediyorum. Trafiğe asla çıkmak istemiyorum aracı görmek istemiyorum. Bütün özgüvenim yerle bir. Soruna gelecek olursak sürekli emir kipleriyle konuşuyor tamam hadi konuştu diyelim daha manevrayı yapmadan konuşup duruyor. Bütün bildiklerim çorba oluyor. O an ne yapacağımı şaşırıyorum.
Bugün hocam bir saniye kafam çorba oldu dedim. Tamam karışmayacağım dedi elini dolayıp oturdu yol boyunca. Dersi o şekilde bitirdik. Kelebek etkisi oldu ben de eşime söylendim düzgün bir hoca ayarlamadın diye. Eşim de söylüyor ki alış diye müdafaa edince iyice sinirlerim tepeme çıktı. Kendimi paramla rezil olmuş hissediyorum. Hadi param gitti, trafiğe çıkacak özgüvenim de gitti. Bir tane video var ya adam oğluna çimenlere girme motoru bağırtma diye emirler veriyor, he şuan o durumdayım. Nasıl alışabilirim özgüvenimi nasıl kazanabilirim? İyi şeyler duymaya ihtiyacım var.
Kendiniz başka bir hoca bulun?Kalabalık ve ağır tonajlı araçların bol olduğu bir ile taşındım. Aracı sakin yerlerde kullanıyorum ama burada kendime çok güvenemediğim için 2 hafta (sadece hafta içleri günlük 1 saat) kadar ders alayım dedim. Eşim bir hoca ayarlattı. Kadın hoca olursa derdimi daha iyi anlatırmışım, 1 haftadır burnumdan geldi diyebilirim. Artık kendimden şüphe ediyorum. Trafiğe asla çıkmak istemiyorum aracı görmek istemiyorum. Bütün özgüvenim yerle bir. Soruna gelecek olursak sürekli emir kipleriyle konuşuyor tamam hadi konuştu diyelim daha manevrayı yapmadan konuşup duruyor. Bütün bildiklerim çorba oluyor. O an ne yapacağımı şaşırıyorum.
Ya aslında ülkede şöyle bir algı oluşmuş, direksiyon hocaları sanki kendinde bağırıp kizmayi hak görüyor, kendini çok önemli bir iş yapıyor falan sanıyor ki yapsan bile kimseye kizamazsin bence hepimiz buna itiraz edip bu algıyı kirmaliyiz...öyle işte dedign gibi travmalar tetiklendiResmen benim gibi insanların travmalarını tetikledim
Kursun aracı miKadın panik birisi soğukkanlı değil dolayısıyla profesyonel değil. Aracı iyi kullanıyordur/kullanmıyordur onu bilemem benim de işime yaramaz zaten. Beni de paniğe itiyor ikimiz birden panikliyoruz. Sonuç; hiçbir kazanç yok. Teşekkürler telefon açacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?