- Konu Sahibi Crescent Blue
-
Kötü bir deneyim olmuşKizlar bugün direksiyon sinavina girdim daha 5. dakikada kaldimdönüs yaptim saga sinyal verip ara yola girecekken park halindeki baska aracin aynasina carptim ve sinav son buldu.Su saate kadar ahh nasil yaptim?Nasil dikkat etmedim deyip durdum ve sizlerle yasadigim bu olumsuz sonuclanan deneyimi paylasmak istedim.Ilk sinava giremedim o tarihte sehirdisina cikmak zorunda kaldim ve bu 2.sinavdi yapamazsam dosyam yanarsa diye korkmaya basladim.Pratik yapmam gerekiyor,insaAllah diger sinavdan gecerim.Kendimi aptal ve basarisiz hissediyorum...
Evet hocayi degistirdim cok isteksizdi sanki zorla derse getirilmis de hayrina bir seyler ögretiyor gibiydi.Benim direksiyon hocam da felaketti.Beni sürekli diğer öğrencileriyle kıyaslıyordu.Sürekli bir azar,alay..."Yine bir şey diyecek mi?" diye kendimi kasa kasa ders alıyordum.Son çare hocamı değiştirmiştim.Öyle bir şey düşünebilirsiniz.
Evet hep aklimda nasil dönüs yapacagim diye diger arabanin camina o kadar yaklasmisim ve carpmisimKötü bir deneyim olmuş
OtomatikManuel mı otomatık mı kullanıyorsunuz
Tabi ben de hayatimda ilk kez araba kullandim bu kurstaki derslerde sifir bilgiyle gittimBen de sınavdan kalmıştım zor aldım ehliyeti hiç bilmiyordum araba sürmeyi, kendimi cok beceriksiz hissetmistim ama sonra araba aldıktan sonra sorun olmadı çok şükür kullanıyorum uzun süredir her yere girip cikiyorum. Moralinizi bozmayın bi gaz bi fren araba sürmekte bise yok
Ben arabanin aynasina ve sinavin ilk 5 dakikasinda ve sok icinde kaldim insaAllah diger sinavda hersey yolunda gider dua edin kizlarBen diğer sınav aracının kapısına çarpmıştım son anda tam park edecekken. Diğer araçtakini bıraktılar beni geçirdiler.
Bizim zamanımızda kasaptan manavdan alıyorduk gerçi ehliyeti
Üzülmeyin, bir sonrakinde halledersiniz.
Hmm ben manuel sandım. Vıtes gecısı yaparken bazen sendelıyor. Otomatık arabada boyle bı talıhsızlık olduysa sınava gırmeden once epey bı pratık yapın. Kullanımı en rahat şey. Araçlara olan Yakınlığı ayarlana Reflekslerınız gelişmemiş olabılır.Otomatik
Kalınabilir canınız sağ olsun, zaten sınav o kadar zorlaştı ki artık kimse ilkte geçemiyor ama kaza konusunda hata sadece sizin değil. Yanınızdaki komisyon üyesinin müdahale etmesi kazayı önlemesi gerekiyordu. O da belli ki dikkat etmemiş ya da öngörememiş.Kizlar bugün direksiyon sinavina girdim daha 5. dakikada kaldimdönüs yaptim saga sinyal verip ara yola girecekken park halindeki baska aracin aynasina carptim ve sinav son buldu.Su saate kadar ahh nasil yaptim?Nasil dikkat etmedim deyip durdum ve sizlerle yasadigim bu olumsuz sonuclanan deneyimi paylasmak istedim.Ilk sinava giremedim o tarihte sehirdisina cikmak zorunda kaldim ve bu 2.sinavdi yapamazsam dosyam yanarsa diye korkmaya basladim.Pratik yapmam gerekiyor,insaAllah diger sinavdan gecerim.Kendimi aptal ve basarisiz hissediyorum...
Cok sağolun bence herkes iyi oldugumu düsündü kendime güveniyor ve sakindim iyi gidiyordum hic beklemedigimiz bir anda oldu yanimdaki baskan da farketmedi ve müdahalede gecikti son anda sol yapin dedi o arada carptim zatenKalınabilir canınız sağ olsun, zaten sınav o kadar zorlaştı ki artık kimse ilkte geçemiyor ama kaza konusunda hata sadece sizin değil. Yanınızdaki komisyon üyesinin müdahale etmesi kazayı önlemesi gerekiyordu. O da belli ki dikkat etmemiş ya da öngörememiş.
Yok otomatik ama ilk defa kursla direksiyona gectim aslinda derslerde hoca müdahale ettigi icin olasi kazalardan korumus tabi ama sinavda hic gerekince frene vs komisyon basmayinca ben de acemiyim derken olan oldu ne yazik ki...Hmm ben manuel sandım. Vıtes gecısı yaparken bazen sendelıyor. Otomatık arabada boyle bı talıhsızlık olduysa sınava gırmeden once epey bı pratık yapın. Kullanımı en rahat şey. Araçlara olan Yakınlığı ayarlana Reflekslerınız gelişmemiş olabılır.
Rahat olun zaten kullanabilen çok insan yok,ehliyet alan araba kullanabiliyor sanmayın yıllarca araç kullanıp ters şeritten üstüme gelip bana korna basan tipler gördü bu gözlerKizlar bugün direksiyon sinavina girdim daha 5. dakikada kaldimdönüs yaptim saga sinyal verip ara yola girecekken park halindeki baska aracin aynasina carptim ve sinav son buldu.Su saate kadar ahh nasil yaptim?Nasil dikkat etmedim deyip durdum ve sizlerle yasadigim bu olumsuz sonuclanan deneyimi paylasmak istedim.Ilk sinava giremedim o tarihte sehirdisina cikmak zorunda kaldim ve bu 2.sinavdi yapamazsam dosyam yanarsa diye korkmaya basladim.Pratik yapmam gerekiyor,insaAllah diger sinavdan gecerim.Kendimi aptal ve basarisiz hissediyorum...
InsaAllah cok sağolun.Allah!i. Izniylekolaylikla 3.sinavda gecerim yani benim icin 2.sinav olacak ilk sinava giremediğim icinRahat olun zaten kullanabilen çok insan yok,ehliyet alan araba kullanabiliyor sanmayın yıllarca araç kullanıp ters şeritten üstüme gelip bana korna basan tipler gördü bu gözlerOlur öyle şeyler aptal değilsiniz acemisiniz dediğiniz gibi pratikle çözülür.
Onu kasıtlı yapıyorlar. Kal dıye bende de yaptılar. Manuel kullandım ben. Arabanın bılerek frenle devrını bozdu stop ettırdı. 5 bin lira para ceplerine fazla girsin istiyorlarYok otomatik ama ilk defa kursla direksiyona gectim aslinda derslerde hoca müdahale ettigi icin olasi kazalardan korumus tabi ama sinavda hic gerekince frene vs komisyon basmayinca ben de acemiyim derken olan oldu ne yazik ki...
Benzer bir durum yaşadım çok işlek bir kavşaktan sola dönerken kaldırıma çıkacakken hoca frene bastı yoksa kaza olacaktı. Kazadaki suç sizin değil komisyon başkanının. Siz sürücü değil sınavdaki adaysınız. 7-8 pratikle 2. sınavımda geçtim. Ben de baya korkuyordum ama geçiliyor bir şekilde. Pes etmeyin imkanınız varsa pratik yapınEvet derslerde hic böyle bu ve benzeri bir durum yasamadim sinav ilk 5 dakikada bitince ben ne yasadim?dedim
Evet orasi da son derece hareketli bir caddeydi 2 kavsaktan döndüm rahatca ama desiginiz gibi baskanin umrunda bile degilmis ki frene basmamis ya da son anda fark etti ama carpma oldu insaAllah diger sinavdan gecerimBenzer bir durum yaşadım çok işlek bir kavşaktan sola dönerken kaldırıma çıkacakken hoca frene bastı yoksa kaza olacaktı. Kazadaki suç sizin değil komisyon başkanının. Siz sürücü değil sınavdaki adaysınız. 7-8 pratikle 2. sınavımda geçtim. Ben de baya korkuyordum ama geçiliyor bir şekilde. Pes etmeyin imkanınız varsa pratik yapın
Bilmiyorum carptik ve kactik gb oldu ben saskinlik icindeydim o araKimse de sormamış masrafı kim ödeyecek şimdi diye
Geçmiş olsun, sınavdan geçmek gerçekten şansa bağlı, şanssız gündeymişsiniz.
Şans konusunda da ciddiyim, ben tekte geçtim ama örneğin arabada ojeyle yerdeki yamayı denk getirmeyinfalan işaretlememiş olsalar geçemezdim.
Geçen de geçmeyen de trafiğe hazır falan olmuyor.
Hallolur.
Üzülme beni de kusursuz yaptığım parkta 10 cm daha yakın olacaktı kaldırıma deyip çıkın tekrar girin dedi. O sırada da önümdeki araçtaki kız panik oldu çıkamadı onu bekledik beklerken ben de panik oldum otoban kenarında park yapıyorduk. Fark etmeden aynam dubaya değmiş. İnebilirsiniz kaldınız dedi. Arkada hocam şok. Zaten yapmıştı boşuna yaptırdınız falan diyor ama yok. Kuruldaki adam zaten araca bindiğimde merhaba nasılsınız dediğimde bile ne cevap verdi ne yüzüme baktı pislik daha orada germişti beni. Neyse inin dedi, hoca olur mu burada inilir mi gel kızım arkaya geç biz bırakırız dedi, o kadar bozuldum ki çarptım kapıyı indim. Ne taksi var ne otobüs bir arkadaşımdan rica etmiştim gelip almıştı. Oluyor yani böyle şeyler iki hakkın daha varmış, istersen ek ders rica et kurstanSağolun sanki benim yasadigim cok olmaz gibi genellikle herkes parkta,sinyalde vs kaliyorum diyor ben ilk 5 dk'da yolda kaldim hele o arabadan inip yolun ortasinda birakilmakta ayri bir kötüymüs
Hocam sagolsun beni savunmak icin tek kelime söylemedi çünkü ders sirasinda kursun ve hocalarin eksiklerini tek tek yüzlerine söyledim tabi islerine gelmedi,yanimda oturan baskandi sanirim arkadaki yardimciya ne yapalim hocam dedi 2 ya da 3 kez arkadakide 3.kez sorunca kesin bir netlikte kaldi dedi ben de israr etmedim,ciktim öylece yolun ortasinda kaldim,neyse ki eve yakindi yürûyerek döndüm.Üzülme beni de kusursuz yaptığım parkta 10 cm daha yakın olacaktı kaldırıma deyip çıkın tekrar girin dedi. O sırada da önümdeki araçtaki kız panik oldu çıkamadı onu bekledik beklerken ben de panik oldum otoban kenarında park yapıyorduk. Fark etmeden aynam dubaya değmiş. İnebilirsiniz kaldınız dedi. Arkada hocam şok. Zaten yapmıştı boşuna yaptırdınız falan diyor ama yok. Kuruldaki adam zaten araca bindiğimde merhaba nasılsınız dediğimde bile ne cevap verdi ne yüzüme baktı pislik daha orada germişti beni. Neyse inin dedi, hoca olur mu burada inilir mi gel kızım arkaya geç biz bırakırız dedi, o kadar bozuldum ki çarptım kapıyı indim. Ne taksi var ne otobüs bir arkadaşımdan rica etmiştim gelip almıştı. Oluyor yani böyle şeyler iki hakkın daha varmış, istersen ek ders rica et kurstan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?