Direkt daire mi, yoksa kondurma ev mi?

Türkiye de iş yaptırmak çok zor. Mimarım şantiyelerde çalışıyorum ustaların çoğu dolap bugün gelmez getrdiği iş yamuk olur. Ben olsam gözümle gördüğümü alırım

Biz tinyhouse yaptırdık geçen sene haftasonu ve tatillerde fırsat buldukça kaçıyoruz. Bahçe, toprak çok güzel büyük emek. Geçen sene ne kadar bulduysam ata tohumları ile doldurdum Ama bir tane kopardığınız da emeğiniz aklına geliyor minicik domates bile çok değerli o an sizin için.

Kullanım durumunuza göre alternatiflere bakabilirsiniz eğer sürekli kullanacaksanız temel atılıp betonarme. Çelik yaptıracaksanız sık sık kontrol etmelisiniz aşamalarını. Biz araştırırken kapora dolandırıcılığından işçilik malzeme vs hepsinde o kadar yanıltıcı insanlar vardı ki. Bungolov düşünürseniz asla duvar kısımlarını üçgen yaptırmayın. Hem mobilya açısından hemde soğukluk açısından.
Onların da taş yünü yalıtımları güzel iyi bir ustaya denk gelirseniz. Ne yaptırırsanız yaptırın umarım işinin ehli bulursunuz
Birde bahçeli de komşularım da öyle biz onlara göre tabi ki çok yeniyiz sürekli bir koşturmaca bunu seviyorsanız göze alın. Sürekli bir eksik bahçe de son diyorsunuz sonra başka bişi çıkıyor hep bir döngü

Apartman hayatı tamamen şans, üstünüzde altınızda yan tarafta sizi nasıl komşular bekliyor bilemezsiniz. Gece kaç olursa olsun gürültü yapmaktan çekinmeyen, evinin pisliğini utanmadan balkondan üstünüze silkeleyen, apartman hayatından bi haber bir komşunuz olursa o ev size cehennem olur. Arsa üstü ev bence en mantıklısı.

Arsaya ev yapma işine ve tiny house meselesine çok özensem de ev yaptırma fikrine enerjisi ve vakti olmayan biri olarak daire almaktan yana olurum. Yukarda bir arkadaş çok iyi özetlemiş yani hani evi yapmaya ek bir de elektrik su belediye işleri vs vs yani maddi olarak karlı bir yöntemini bulsanız da çooook uğraştırıcı

Türkiye de iş yaptırmak çok zor. Mimarım şantiyelerde çalışıyorum ustaların çoğu dolap bugün gelmez getrdiği iş yamuk olur. Ben olsam gözümle gördüğümü alırım
Tavsiyeniz icin tesekkur ederim. Turkiye de yasamak zaten hep zor. Cunku mutsuzuz. Mutsuz insanlarda iyi is yapamaz. Ben buna cok inaniyorum

Cok mutlu olun, hayirli olsun tinyhouse'unuz. Ben kendim apartmandan, yogun trafiklerden ve gurultuden hic haz etmiyorum. Boyle bahcem olsun, biseyler ekeyim, guzelce cocugumda bahcemde oynasin istiyorum. Celikten ev burda yapan var. Benim oturdugum semt elit bir yer, burada celikten evler cok populer. Hatta kendi caddemde 2 tane var celikten ev, cok memnun sahipleri. Surekli yasiyorlar. Bir tanesi yazlik olarak kullaniyor. Yine de memnunlar. Bana hic betondan ev guzel cekici gelmiyor. Kendimde cok guzel mustakil buyuk bahcesi olan bir evde buyudum. Boyle apartman dairelerinde evlendigimden beri yasiyorum. Hic hosuma gitmiyor. Kapiyi actigimda bahceme cikayim, cocugumu cimenlere birakayim kendim de kahvemi yudumlayayim istiyorum.

Evet, bunlari da dusunememistim. Fikir verenlere cok tesekkur ederim

Çelik ev sürekli yaşamaya uygun değil bence. Ancak arada sırada gitmelim düşünülebilir. Rüzgari, yağmuru, sıcağı, soğuğu var. Eğer maddi/manevi gücünüz varsa en güzeli betonarme müstakil ev. Ama tabii kazıklanmamak için bu işlerden anlayan biri de olmalı yanınızda. Yoksa da en temizi apartman. Müstakil olunca çatısı, dış cephesi, bahçe duvarı her şeyi sana bakıyor. Bu da hem maliyet getiriyor hem de her şeye koşturma zorunluluğu. Apartmanda bu tip şeyler müşterek halloluyor.

O zaman kendinize güvenilir bir firma bulun her aşamasında takibini yapın lütfen akıl almaz dolandırıcılık işçilik malzeme vs konularında piyasa. Bungolow da uzak durulacak firma yazabilirdim özelden ama Çelik biz hiç araştırmadık firma olarak

sizin için asla angarya olmaz bu süreç Bahçeli ev yapın
Gönlünüzce olsun herşey umarım iyi insanlara denk gelirsiniz süreçte güzel dilekleriniz içinde teşekkür ederim

Biz de haftasonu ve yaz tatillerinde kullanmak üzere çelik ev yaptırdık. Şu ana kadar hiçbir sıkıntısı olmadı diyebilirim ancak evden çok bahçeye para harcayacağınızı unutmayın. Bahçe duvarı, düzenleme, peyzaj derken çok para harcadık. Tabi bizim arsa 2,5 dönüm sizin arsa küçük olursa maliyet de azalacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…