Diş Buğdayı Partisi!

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Şimdi Aslının Faceinde gördüm..
Sizler yaptınızmı,yapacakmısınız?
Ben Allah izin verirde diş çıkarırsa,ölmez kalır isek görürsek o günleri:roflol::roflol:
yapmak istiyorum.
Nasıl yaptınız,neler dağıttınız?Detaylı bir paylaşsanızda yapacak olanlara fikir olsa?
MersiŞeniz

ya bizde diş buğdayı yok o yüzden ben yapmadım.bilmiyorum nasıl yapıldığını..ama yapanlar var adaşım yapmıştı..

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 inşaallah canım görürüz o günleri benım bı bılgım yok hıc görmedım

ister yemek verirsin istersen etli pide tatlı falan ya da hamurişi tarzında.bir de bişeyler kaynatılıp veriliyor.(bugday falan)

Aaa bizim yani Ankaralıların vazgeçilmez adetlerindendir diş bulguru...
Eş dost komşu çağrılır,yarma ve nohut sanırım haşlanır,böyle onun bi türküsü var babanneler bilir söyleyerek bebeğin tepesinden aşşa saçılır yerlere...
Sonra bi örtünün üstüne makas,kuran,yüzük,para,kitap v.s. koyulur bebek hangisini alırsa gelecekteki mesleğini seçmiş olur:))terzi,kuyumcu,dr. çok eğlencelidir...Bizdede yok daha diş miş...Aman olmasında yaşına kadar .Çok güzel mutluluklar yaşatacaklar bizee çookk

diş buğdayı bizde şöyle yapılır;buğday haşlanır,içine şeker eklenir,ceviz,fındık,nar taneleri konulur.bazı yerlerde nohut eklendiğini biliyorum hatta bir arkadaşım öyle yaptı.buğdayların içine servis edilmeden önce para yada belirgin birşey atılıt yutulmayacak kadar servis edilirkende söylenir içindeki artık herneyse kime çıkarsa o bebeği tepeden tırnağa giydirir.sonra bebiş bir örtünün üstünde oturtulur Meltoo arkadaşın yazdığı gibi taneler dökülür başından.bebişin önüne konan meslek ifade eden malzemelerden bebiş hangisini seçerse o meslekten olur diye düşünülür.buğday önceside misafirlere çay yanına kek börek o tarz şeyler yapılır.

teşekkürler kızlar görürsek diş filan yapıcam kısmetse..akannehir
benim dana kızım gerçi hiç oralı değil diş konusunda
anası gibi aynı pek rahat canım..ne emekleme ne diş..alkisalkisalkis
yat gel osman havalarındasositososito

peki bir şey dağıtıyormusunuz gelenlere,ikram dışında hani süs peçete filan gibi

gülşahcım bende sabırsızlanıyorum bende yapıcam ahh bi çıksa diş neler neler yapıcam ama daha yok bişey annem abimle bana yapmış fotolarımız bile var diş buğdayından çok güzel anılar bunlar

bizdede adettir mutlaka yapılır, buğday haşlanır, içine afyon dövülür katılır, arzu edene cevizle ikram edilir, bide mısır haşlarız biz yanında gölle denir adına, pasta yapılır kuru yemiş yanında meyve sofra donatılır, sonra bebişin önüne tarak, makas, kalem, steteskop vb nesneler konulur, bebek hangisini seçerse ilerde o mesleği seçeceği düşünülür, batıl inanç işte ama yaparız bunuda mutlaka sonuçta birini illaki seçer bebek ne de olsa:)))) böle bi eğlence işte güzel oluyor... bende yapcam inşallah, belki de doğumgününe denk getiririm illaki dişi çıkar çıkmaz diyede olacak bişey yok zaten, maksat eğlenmek....

bizim ikinci çıktı kızlar 18 ekimde yedi ay bitiyor ben afyonluyum bizde diş bulguruna gölle denir yapıp dağıtılır yiyen kişiler bebeğe hed,iye alırlar ama bende hala kaynatmadım...:))

kızlar bunlar demirin diş buğdayından resimler belki fikir olur size yerde otururken başından buğday döktük çok şirin oldu herkes geldi kalabalıktı oğlum altın bileziği aldı tepsiden bunun dışında tepside şırınga(doktor olsun diye)altın (kuyumcu veya zenginlik için)kalem(okuması için)kur'an koyduk dindar olması için başka şeylerde konabilirdi biz acele ettik yeter diye önceden hazırlansa daha iyi son dakika hazırlayınca aceleye geldi:))))kurabiyelerimiz hem görüntü hemde lezzet açısından çok beğenildi kk dan aldım tarifleri sağolsun arkadaşlar yazmış çok işime yaradı yalnız buğdayı resimlemeyi unuttuk ya şimdi resimleri yükleyeceğim zaman aklıma geldi yuh yanee neyse haşladık buğdayı içine kişniş şekeri ve ceviz koyduk birde toz şeker serptik süper oldu görüntüde güzeldi şekerleer güsel göründü oğluma hediyeler geldi birsürü biz çok eğlendik darısı başınıza kızlar:)))ImageShack -

arkadaslar saolun verdıgınız bılgıler ıcın.. bol gulucuklerı olsun o guzelım dıslerle..
demircik oglun bılezıgı secmıs sanırım..:)
bakalım bızımde cıksında

biz yapmıştık, oldu tabii bayaği kasım gibiydi
çokda güzel oldu
annem sağolsun tüm organisazyonu üstlendi, canım benim çok yoruldu :asigim:
bende ıvır zıvır ile uğraşmıştım
ha birde kızıma pasta yapmıştık yengesiylen birlikte, pastamızın formuda diş şeklindeydi görenler çok beğendi çok uğraştık ama değdi tadi felanda süperdi
gelenlere ufak armağanlar dağıtmıştık
bebek süsü satılan yerlerden keseler almıştım, içine lokum çikolata vs. koydum, ucunada süs emziklerden almıştım onu taktık çok güzel oldular
çok keyifli geçti diş buğdayımız
bu arada kızım mesleğinide seçti tabii: Doktor olacakmış zemuszemus
hadi bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…