Dış gebelik deyip normale dönen bir gebeliğiniz oldu mu

benim de dış gebelikten şüphelendiler. Önce iğne yapıcaz ilk gebeliğin direkt kürtaj yaptırma sonra çok zor olur dediler. Ama iğneye gerek kalmadı tabi.
Kürtajda bişi bulamadılar rahim kalın olduğu için incelttiler sadece sonra iğne yapıldı ana ben kaç hastane gezdim hepsi aynı işlemi söyledi ne zaman düşer

Kürtajda bişi bulamadılar rahim kalın olduğu için incelttiler sadece sonra iğne yapıldı ana ben kaç hastane gezdim hepsi aynı işlemi söyledi ne zaman düşer
hastaneler maalesef para için önce kürtaj diyor. çok iyi bir hastane direkt beni kürtaja alıcaktı.

İğne olmadım ben ama iğne sonrası 1 hafta içerisinde düşer demişti doktorum. sizin durumunuz farklı.

İnşallah düşer ya korkuyorum

Özele inanmayıp devlete gittim onlarda zaten önce kürtaj ile almayı denicez dediler kürtajda alamayınca rahmi inceltip iğne yaptılar hafif kanamam var ama beta yükselmiş sizinde iğne mi oldu beta ne zaman düştü

bu mesajı yaptığınız kişiye katılıyorum. dış gebelik tüpte olur. boşuna kürtaj olmuşsunuz, geçmiş olsun tekrardan 1 haftaya betanız düşer

Ya inanın o an kim ne dediyse korkudan tamam dedim anne olmama zararı var mı
mtx iğneden olursan 5-6 ay korun demişti doktorum. Yengem durmayan kanaması yüzünden kürtaj oldu sonrasındaki hamileliğinde son aya kadar düşük riski oldu.

Muhtemelen tüpte odak göremediler işi şansa bırakmadılar diye düşünüyorum artık geçmiş olsun benim tek dozu iğneyle düştü çok hatırlamıyorum beta düşüş arasındaki zaman farkını ama dış gebelikten 40 45 gün sonra falan adet oldum heralde

Sağ tüpün başında bi odak var ama emin olamadılar inşallah iğne ile kurtulurum ameliyata gerek kalmaz ya

Ya ne kadar inanarak boş konuşuyor bazen insanlar şok icinde okudum. Dış gebelikte eger kişinin rahim duvarı sağlıklı gebelik gibi kalınlaşmışsa kurtaj mutlaka yapılır. Doktor ya bunlar. Hepsi mi söz birliği yapacak boşuna islem yapmak için. Sadece iğne yapılsa bir sürü risk var parça kalabilir, rahim duvarın incelmeyebilir uzun bir süre. Kendisi Dış gebelik yaşamamış insanların yorumlarina kulağını kapat arkadaşım. Sana beta degerlerimi atıyorum. 2024 haziranda ben de gecirdim. Kürtaj da oldum rahim duvarım 20mm den fazlaydı çünkü. 95lik methotrexate ile tek dozda düştü. Betana erken bakmışlar. O da önlem amaçlıdır normal.Igneden sonra 3. 5. Ve 7. Gün bakılır %15 düşüş Aklına normal kabul edilir. Aklina takilan bisey olursa yazabilirsin her zaman. Zaten cok zor bir süreçtesin aklını hic bulandırma burda. Doktorun ne derse güven. Umarim sağlıkla ve kolaylıkla ilerler sürecin cok gecmis olsun

Eklentiler

• Screenshot_20251010-064449_Liv Hospital.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 5
Çok ama çok teşekkür ederim dünden belli evet boşa Kürtaj yapıldı diye ağliyorum çok zor bi süreç bu süreçte evde dinleniyorum ama her an iç kanama geçirme riskin var dediler doğru mu acaba birde iğne ile düşer dimi ameliyat olmam iğneden ertesi gün yükselmesi normal

Evet dürüst olmak gerekirse ic kanama ihtimali var. O nedenle tuvalet yemek dışında gerekmedikçe kalkma. Soluna dogru yat dinlen bol bol uyu. Benim igne ve kürtaj ayni dun oldu. Bir kac gun sonra da kanamam basladi regl gibi. Bu da cok dogal. Aşırı karın ağrısı ama böyle duramayacak gibi veya ciddi kusma bayılma vb olursa hemen bir acil servise git mutlaka. Onun dışında şimdi sadece bekleyeceksin. Olabildiğince dinlenerek bu süreci gecirmek dışında yapabileceğin birsey yok. Geçecek gidecek inan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…