Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

kızlar iyi aksamlar biliyorsunuz sunan iğne tedavisi oluyorum az az olan kananam bugün arttı bide böyle parça gibi bile dusurdum şiddetli adet sancısı gibi bir agriyla iğneden sonra tüm bunlar normal mi kızlar

kızlar iyi aksamlar biliyorsunuz sunan iğne tedavisi oluyorum az az olan kananam bugün arttı bide böyle parça gibi bile dusurdum şiddetli adet sancısı gibi bir agriyla iğneden sonra tüm bunlar normal mi kızlar

Normal canım, benim de iğneden sonra ağrım oluyordu ve ikinci iğneden sonra kanamam başlamıştı. O kanamayla da parçalar düşürmüştüm. Sonrasında da betam hızla birden düşmüştü. 1-2 hafta içinde de sıfırlanmıştı. Beta takibi oluyorsun değil mi? İnşallah senin de hızla düşer bir an önce sıfırlanır canım... Sonra da sağlıklı bir şekilde yeniden yükselir tabi :)

canım çok sağol aynen dediğin gibi agri ve kanama çoğaldı bende iki iğne oldum beta ölçümü yapilio hatta yarın gitcem en son 2500 den 1900 e düştü umarım yarinda düşer bi bitse normal hayatima dönüp ben de sizler gibi umut edebilsem canım çok sağol

canım bide bise daha sorucam sana zahmet....sen ne zaman dış gebelik geçirdi ivme oldun ne kadar süre sonra hamile kaldin ve o arada herhangi bir tedavi oldunmu yada hsg vs...

canım bide bise daha sorucam sana zahmet....sen ne zaman dış gebelik geçirdi ivme oldun ne kadar süre sonra hamile kaldin ve o arada herhangi bir tedavi oldunmu yada hsg vs...

2012 temmuz sonunda betam pozitifti; ağustos başında dış gebelik teşhisi kondu ve 3 ağustosta sanırım ilk doz iğnem yapıldı. beta 4000 lerden 5800 lere çıkınca bir hafta sonra 2. doz yapıldı. Bir hafta sonrasında kanamam başladı ve o hafta içinde de parça düşürdüm. Tamamen sıfırlanması eylül başını buldu. Sonra yasmin içerek korundum ki zaten içmek zorundaydım adet görebilmek için. İkinci kutu bitip adet gördükten sonra hsg çekildi; tarih 30 ekim 2012. Sonra bir kutu daha yasmin içtim ve bıraktım. Aralık başında ovulasyonumun olmadığını gördük ilaçla adet oldum sanırım tam hatırlamıyorum. Ocakta klomen kullandım ama tutmadı. 2 şubatta adet oldum ve tekrar klomen kullandım. Sonrasını da anlatmıştım ameliyat olayı falan ve hamilelik. En umutsuz olduğum ay hamile kaldım ben. Şimdi hep aklından nasıl ne zaman hamile kalıcam soruları geçiyordur. Benim tavsiyem hamileliği bir süre aklından uzak tutmaya çalış. Başka şeylere odaklan. Sonra kısmetinde varsa gebelik kendiliğinden geliyor...

sağol canım uzun uzun anlatmissin bende betam sifirlandiktan sonra daha iyi bir doktora gitmeyi düşünüyorum cektigim ağrıyı biraktim kafam hep ileride ne olacak konusunda ben 6 ay kadar ara verme niyetindeyim bedenen ve ruhen bide canım bu iğne sanırım bagisiklik sistemini etkiliyor grip bile olmamalarına dedi dr sende de öyle miydi dikkat ettin mi canım

Bağışıklık sistemini etkiliyor mu bilmiyorum ama hızlı çoğalan hücreleri öldürdüğü için vücudumuzda hızlı çoğalan yenilenen diğer hücreleri de öldüreceğinden yan etkileri söz konusu tabi ki. Ben extra birşeye dikkat etmedim. Sadece ilacı kullanırken folik asit almamak gerekiyor. Yoksa ilacın etkisi zayıflar. Ya da bazı durumlarda ilaç yüksek dozda uygulandığında yan etkilerini önlemek için folik asit verilebilir. Eğer 6 ay dinlenmek istiyorsan çok güzel hem güzelce de toparlanmış olursun ruhen ve bedenen ama 3 ayda yeterli eğer hemen denemek istersen. Ben çok sabırsızdım o yüzden 2. ayımda hsg çektirmiştim ki hemen tekrar deneyebilelim diye ama yok radyasyon aldın bilmem ne dediler bizi korkuttular. Ama alakası yok tabi ki o ay da deneyebilirdik, çevrenin gazına geldik. Kısmetimiz daha sonraymış tabi ki önemli olan da bu...

haklısın canım herşey kismet belki suan ağrım vs bietmediğinden kafamda büyüyor ...canım aslında benim kafamı kurcalayan anladigim kadarıyla tüplerde sorun yokken de dış gebelik olabiliyor dimi ...yeni sadece o gebelikte o şekilde yerlesebiliyo aksi takdirde risk yüzden on değil yüzde elli filan olurdu çünkü....mesela hiçbir tedavi olmadan normal hamile kalan var

Canım tüplerde sorun olmasaydı dış gebelik zaten oluşmazdı. Hem ayrıca dış gebelik dediğimiz olay sadece tüpte de değil karın boşluğunda yumurtalıklarda da görülebilen bir gebelik tipi. Tüpün hareketlerinin azalması ve yumurta hücresinin ilerleyememesi bile dış gebeliğe sebep olabilir. Sen bilmeden geçirilmiş bir enfeksiyondan dolayı oluşan yapışıklıktan dolayı da olabilir ya da geçirilmiş bir karın ameliyatından sonra oluşan yapışıklıklardan ötürü de olabilir. Mesela benim kullandığım klomenin bir yan etkisi tüp hareketlerini azaltmasıydı ve ilk kullandığım ay dış gebelikle sonuçlandı. Ama doktorlar dış gebeliğimin sebebinin tüplerden geçirilmiş enfeksiyon olduğunu söylüyorlar ki bunu sen hissetmeden geçirebiliyorsun da. Her gebelik risk taşır bunlardan biri de dış gebelik maalesef. O yüzden nedeni konusunda çok kafa yormamak lazım. Allaha dua edip en hayırlısını dilemek en güzelidir her zaman...

canım haklısın tabiki hayirlisi ama tibbi bi sebep varken de düzelmesi zor gibi aynı tupe giderse aynı şekilde olur ....geçirilmiş enfeksiyonun bıraktığı hasar kendiliğinden düzelmez tedavi de edemiyorlar sanırım...bu durumda bence şans yüzde elli tabi diğer tüp saglmamsa yani bunlar mantıksal ama tabiki Allah dilerse olur......bende sunan hastanede jan sonucu bekliyorum

umarım degerim dusmustur ağrılarım da kötü adet sancisi gibi ...
ne diyim bitsin artık ve rabbim kimseye yasatmasin

ayyyy neyse daha zaman var nasıl olsa masraflar belimizi bükmesin diye yavaş yavaş alalım dedik ama araba daha sonraya kalsın şimdi dolabın siparişini vereyim hala içimde heran birşey olursa eşyalarını da almış olursam çok yıkılırım gibi geliyor offff artık düşünmesem ama elimde değil gerçekten ona çorap almaya bile korkuyorum.

umarım degerim dusmustur ağrılarım da kötü adet sancisi gibi ...
ne diyim bitsin artık ve rabbim kimseye yasatmasin

evet canım bu ağrılar bir süre dünyayı dar edecek sana hatta sonraki adet dönemlerinde ağrılı olacak bir kaç ay Allahım bir daha kimsee yaşatmasın şimdi sana herşey olumsuz geliyor ama geçecek canım inan ki geçecek. sen Allaha sığın dua et bol bol en güzel terapi yöntemi canım. değerin kanamayla beraber hızlıca düşecektir bu arada böbreklerine falan bakıyorlar değil mi ihmal etme onu da. istersen 3 ay sonra hsg çektirirsin tüpünde bir yapışkanlık falan varsa o da açılmış olur hamile kalmanda kolaylaşır.

Canım benim ya çok haklısın. Aynı korkular bende de vardı ama gezebileceğin en rahat zamanların şimdi. Ben alışverişin çoğunu 4. ayımda yapmıştım kalanları da yavaş yavaş almıştım. Allaha emanet bebişlerimiz korkma...

Niye aynı şekilde olsun canım öyle düşünme. Hasarlı tüpleriyle sağlıklı hamile kalan arkadaşlarımız var bizim burda. Şansı falan hiç düşünme, herşey allahın elinde. Sana tavsiyem mealiyle beraber meryem suresini oku. Allah çok büyük canım olmaz dediğin şeyleri ne güzelde olduruverir rabbim. Bak benim hamile kalmam nerdeyse imkansızdı; doktor hamile kalamazsın demişti. Normal yolla yumurtam bile yoktu kaldı ki ilaçta etki etmemişti ama o ay hamile kalabildim. Artık neler olabileceğini sen düşün, herşey allahın elinde canım. Hamile kalmak için değil, allahtan hayırlısını vermesi için dua et hep olur mu... Kan sonucun çıkınca bize de haber ver, inşallah beklediğinden daha çok düşmüştür...

cumartesi randevum var tam cinsiyeti belli olacak kısmetse o zaman yavaş yavaş kıyafet battaniye alışverişerine başlarım biberon emzik ıslak mendil ve alt silme pamuğu gibi şeyleri internette sepete attım zaten kredi kartı kesim tarihinden sonra alacağım onları bu ay hem ehliyet hem kurban hem birde arabanın kaza sigortası denk geldi kafayı yemek üzereyim eşime ehliyeti almayalım haemen beklesin birkaç ay dedim şimdiye kadar yoktu azıcık daha olmayıversin bayramı rahat geçirelim en azından sonra dolabın siparişini vereceğim aldıklarımı koymaya yer olsun.

canım çok sağolun allah sizlerden kere razı olsun siz ne güzel insanlarsinizki umut veriyorsunuz darda kalana ışık yakmak ne önemli siz bilirsiniz.....canım beta 1086 ta düşmüş 5 gün önce 1910 du doktorum düşüş iyi dedi artık haftaya bakacak agri için agri kesici verdi sormadan kullanmak istememiştim canım çok haklısınız şu ağrılarım herşey bitse daha umutlu olucam doktorum da tekrar edeceğini düşünmüyorum dedi

canım çok sağol haklısın yer gök dua ile....şimdi ağrılar var ....ama geçecektir....böbrek akciğer vs iğneden önce bakilmisti en son bur hafta öncede ultrason bakilmisti ama umarım artık bise olmaz çok yoruldum bedenen ruhen silah bidaha yasatmasin kimseye

neuo çok geçmiş olsun.en kısa zamanda atlatırsın inş....
karam ehliyet sınavını geçmişin.hayırlı olsun.4.5. aylar alış veriş yapmak için çok rahat.7.aydan sonra gezmek zorlaşıyor.kendini ona göre ayarla.bebek arabası konusunda benim fikrim çok abartılı bişey olmasına gerek yok bence.pratik kullanışlı ve hafif olmalı.bende kızıma sunny babynin baston arabalarından almıştım.bence kullanışlı.kızımı büyüttü.ablamın kızınıda büyüttü.hala sağlam.bu kızımıda büyütür.zaten ömürlük olupta çocuk kaç yaşına kadar biniyoki..

marla canım bende kaç gün girmeyince seni merak etmiştim.demek hastanede yattın.sancılarının olmasına üzüldüm.kendine dikkat et.fazla ayakta kalma.bol bol dinlen.senin için özel dua ettim.bu arada bebeğin kaç kilo oldu??benimde idrar yollarında enfeksiyon varmış.doktor ilaç yazdı.piyoleseptyl ve monurol.sanada bi soruyim dedim.sence kullanıyımmi.bol su içsem geçmezmi aceba??ne dersin.

ceroll nerelerdesin kızz.kocan geldimi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…