Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

ayyyy tabi ki ayırmasın yazmak istedim okuyunca kötü oldum hatta ordan düzelteyim dedim ama izin vermedi sistem. ALLAH AYIRMASIN TU TU TU MAŞALLAH

Oyyyy son zamanlara yaklaştınız tabi iyice sen tecrübeli bi annesin ama Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bugün bende de sarı balgam şeklinde akıntı vardı hemen gitmek istedim ama eşim çok pinpiriklisin bir defa da gününde gidelim doktora muhakkak erken gidiyoruz deyince sustum ama içim rahat değil ağrım sancım yok ama du bakalım yarın da görürsem kimseyi dinlemeden giderim.

ayyy 2 hafta bari daha dayan kuzucuğum sonra annenle bir ömür geçireceksin (bebişle konuşuyorum bu arada) sana doğum öncesi tecrübe oldu bu hem doğuranları da gördün valla moral olsun diye konuşuyorum elimden gelen bir şey olsa keşke annen hemen gelse çok mu erken olur sen de hiç kalkma yataktan biraz daha dayan canım az kaldı.

kızlar ben direksiyon sınavını geçtimmmmmmmmm üstümden yük kalktı resmen bir de şu doktor kontrolünü atlatsam kuş olup uçacağım. suyu mu az içiyorum anlamıyorum bugün sarı renk akıntım vardı doktorda alacaktım soluğu ama eşim bir hafta daha dayan zaten kontrol zamanımız geldi deyince susutum bende ama yarın geçmezse gideyim değil mi?

merhaba arkadaşlar bugün dayanamayıp doktora gittik eşimle ilk beta hcg değerim 6 eylülde 141.67 çıkmıştı.. bugün 14 eylül ve kan değerim 7821. çıktı doktor artık çok güzel ultrosonla bi bakalım kese oluşmuş mu dedi karnımdan baktığında göremedi vajinal ultrosonla baktığında gördük kesemizi çok şükür.. ama bebeği göremedik :/ 10 gün sonra tekrar gel dedi bebeği görelim hem kalp atışlarını duyalım hem bakalım kesenin içine mi yoksa dışına mı tutunmuş dedi orda birazz moralim bozuldu şimdi kafamda ya kesenin içinde değilde dışında görünürse bebek dış gebelikten korkuyom yaa sizler ne düşünyosunuz en son dedikleri moralimi bozdu doktorun benim gibi olan varmı aranızda ://

not.. son regl tarihim 6 ağustosdu... doktor 5 haftalık hamilesin dedi bugün..

canım uzun uzun anlatmissin satırlarına ve yüreğine sağlık umarım bende bu zorlu dönemi atlatır topik de olduğu gibi umutla bakabilirim suan acim olaylar hepsi çok taze zaman mutlaka iyi gelecektir sizlerden aldığım moral ve destekle asarim benim aklim hep eskiden yüzde biriken sunan yüzde on risk taşımamız konusuna takilio malesef

canım haklısın bencede yüzde birden fazla dediğin gibi düşük zannediyor çoğu ama tabiki daha ciddi bir durum allah herkese şifa versin bidaha yasatmasin

herhalde geçiceksin ondan yana şüphem yoktu zaten hayırlı olsun .
canım suyu 3-4 lt iç ben 3 lt içiyorum tahlilde az cıktı 4 e çıkardım.bide birkere değil 2-3 kere daha olsun idrar testi yaptır bi öyle git doktora.iltihap olabılır akıntı olabılır .

yanı kese rahım içinde göründüyse bence sıkıntı yok.10gun değilde 1 hafta snra gitsende gözükür bebek telaş etme iyi düşün dua et.

kizlar benim belim agrio bu normal mi bu zamanlarda.genelde ayakta durunca veya yorulunca oluyo.
sizinde oluyormuydu.

saol canımm biraz olsada rahatladım şuan teşekkür ederimm allahım hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin..

kizlar benim belim agrio bu normal mi bu zamanlarda.genelde ayakta durunca veya yorulunca oluyo.
sizinde oluyormuydu.

kız benimde ağrıyor valla birde benim belim çukur bu ağrı bende gün geçtikçe artacak gibi bugün çok yürüdüm hemen ağrı başladı sen de yorulmuşsundur dinlen bakalım geçer inşallah.

Karam şu ana kadar birkaç normal doğum görmüş oldum istemeden. Kimisi sessiz sessiz bir ıkınmada doğuruyor kimisi saatlerce bağıra çağıra yırtınarak doğuruyor. Geçen günkü kadının ilk doğumuymuş ve ilk doğumlar biraz daha uzun sürüyormuş. Kadın çok konuşuyordu ya. Hiç ağzı boş durmadı. Biraz sancıya odaklanıp onu düşünmemeye harcasaydı konuşmak için sarfettiği eforu belki daha kolay olurdu onun için. Bende dış gebelikte çok sancı çektim ama herşeyi gözyaşlarıyla attım. Sağa sola hiç bağırmadım ya da konuşmadım. Gerçi aynı şey olmayabilir çekilen sancılar ama doktorlar bile kızdı en sonunda kadına sen çok konuşuyorsun diye. O konuşup bağırdıkça dışarda kocası endişelendi içeri girmek istedi doğumhaneye. O sırada ben eşimi aradım yanına geliyorum dedim çünkü kadının doğum yaptığı salonun yanında ki salonda yatıyordum bende. Doğumhaneden çıkarken adam içeri girmek isteyince eşimle adamı biz durdurduk giremezsin diye. İçerde bir sürü kadın var üstü başı açık. Bir de düşün adam doğum salonuna gitmek istiyor bi de ama ben onun kocasıyım diyor sanki haklı bir gerekçeymiş gibi. Girip içeri daha da ortalığı karıştıracak. Bir de doktor hemşire kocayla uğraşcak. Doğumhane girişinde güvenlik yok, kapı açılsa çaktırmadan içeri dalıyorlar. İnsanlar sanki sadece kendi hastaları varmış gibi davranıyor, deli oldum ya. Hiç mahremiyete saygı yok, yaptıkları terbiyesizlik, cahillik başka birşey değil. Kadınlar da aynen hasta yakınları gibi. Ben onların yattığı taraftan geçerken kafamı çevirip bakmıyorum üstleri açıktır diye ama onlar benim odama dalıp tuvaletimi bile sormadan kullanabiliyorlar kendilerinin ayrı tuvaletleri olmasına rağmen. Valla iki gündür çok doldum anlat anlat bitiremiyorum...
Annemi de hemen çağırmak istemiyorum çünkü bebek için dikilecek şeyler var yatak yan koruması slingleri falan. Dilimde tüy bitti anneme anlatmaktan bir an önce bitir de geçe kalmasın ne olur ne olmaz diye. Beni dinlemedi. Şimdi bu olaylar gelişince apar topar dikişe oturdu. Hem şimdi gelse doğum geç olsa burda çok sıkılır bende çok uzun kalmasını istemiyorum o da çok uzun kalmak istemiyor zaten. O yüzden ekim başında en erken çağırmayı düşünüyorum. Nidilat beni baya rahatlatmış onu farkediyorum bugün. İki gün yatmakta iyi geldi açıkcası. Hiç sıkışmam ya da sık kasılmalarım yok artık. Yarın iş yerine gidip doğum iznini konuşucam, bir de doktorumun yanına gidicem belki onu da bir daha göremem. Bu cuma gidiyor sonra dönecek ama bayramdan sonra temelli gidicek sanırım(((

kızlar beşik olrak görümcem bana bambu sepetini veriyor çok güzel el yapımı bi beşik ama ben içine uyku seti bulamıyorum bandrmada nereye sorsam beşikle beraber satıyoruz diyorlar siz ne kullanıyorsunuz acaba en son çare diktireceğim herhalde internette falan bildiğiniz varsa bakayım ben de. yaa birde bebek arabalarına bakalım dedik eşimle şu ana kucağı ile beraber olanından ben wei-b travel sistem bir araba beğendim gerçekten çok güzel bir araba herşey düşünülmüş kumaşı falan muhtaşem 700 tl dedi e pahalı geldi tabi sonra sunny baby nin arabasını bulduk 350 tl o da travel ve ana kucağı vareşim zaten ne kadar binecek ne gerek var o kadar yüksek paralarr vermeye diyor bir de kanza bakacağım uconn sen ne kullanıyorsun canım yaa ana kucağı işe yarıyor değil mi boşuna almış olmam yani insan en iyisini almak istiyor ama boşuna da para vermek istemiyorum.

Son düzenleme:
Canim iyiyim cok sukur 36 bitti benim de..son bir haftam çalışıp ayrılacağım insallah.valla artık günler geçmiyor zorlanıyorum özellikle geceleri( Allah hepimizi saglikla bir çırpıda kurtarsın insallah..

Karam canim ne guzel direksiyonu gecmişsin hadi hayirli olsun seni ekliyorum faceten:)) akinti bende de oluyor bazen yediklerimizle de alakalı olarak rengi değişiyor ama kafana cok takılıyorsa doktoruna sor canim.
Cerol canim bir kac gun once benim de belime adet olacağım zamanlardaki gıbi bir agri girdi annemler odumu kopardı apar topar doktora gittik yazmıştım hatta bir sıkıntı yok cok sukur artık bel ağrıları normalmiş zaten canim.sen de tedirgin olma sakin..
Marla canim cok gecmis olsun sen bundan sonra ayaklarını uzatıp dinleneceksin arkadasım merak etme oğlusumuz bizi üzmeyip zamanında gelecek insallah..
Uconn canim gruba üye oldun mu ben de ekliyim seni.ben aramalara kapaliyim ama..

ben de gördüm canım yaaa bu ne böyle dedim öyle olursa bende çıkarım zaten.

canım ne yazıkki bütün devlet hastaneleri öyle.gel birde istanbuldakileri gör.ben o yüzden özel hastane tercih ettim.ama senin yaşadığın şehirden dolayı o da mümkün değil herhalde.hayırlısıyla vakti zamanında doğurursun inşallah.

canım ben o gruba üye olmadım.sana özelden adımı yazıyım ekle beni.

canım benimde travel sistem indirimli haliyle 850 tl para verdim.ama boşuna vermişim.çok ağır tekerlekler büyük alışveriş merkezi arabaası.yani sokaklarda kaldırımdan indirmeye kaldırmaya uygun değilmiş.bilseydim daha hafif bişeyler alırdım.ama ana kucağı yenidoğana şart.hem araba koltuğu olarak hemde evde bebeği mutfakta salonda yanında içine yatırmaya lazım.britaxs römer benimkinin markası

Karam bu konuyla aylarca uğraşmış ve sonunda bebek arabasını alabilmiş biri olarak sana bende yardımcı olayım. Ben peg perego pliko p3 travel sistem aldım bugün nihayet. 7 kiloluk bir araba ve kumaşı kaliteli. Ana kucağı da aynen öyle. Bursa da bir mağazayı aramıştım orda da vardı ellerinde ama yetkili kişi olmadığı için fiyat verememişlerdi. Normal piyasa fiyatı 1300-1400 civarı. Mağazalarda pazarlıkla en fazla 1200 e iniyorlar. Ama ben eski modelini aldım ve adamın elinde kaldığı için saraçhaneden 800 e aldım :)) Marmara bölgesinde aramadığım mağaza kalmadı en uygun haşim işcan geçidi saraçhane de buldum. İnternette pek satışı yok. 700 tl inan ki pahalı değil eğer ömürlük birşey almak istiyorsan. Ben bunu da bulamasaydım 1200 lira vermeyi bile göze almıştım. Sunny baby ler çok uzun ömürlü gelmedi bana. Van da satılan yegane markalardan biri o da. Babymax, babyhope gibi markalar var burda. Ama marmara bölgesinde herşey var. Kanzın arabaları nasıldır bilmiyorum ama o kadar parayı kanza vereceğine biraz daha ekleyip iyi birşeyde alabilirsin. Bir arkadaş kanzdan 850 almış araba aynı kraft twist. Biraz daha bakın içine sinen bir arabayı al mutlaka. Ben hem ev tipi ana kucağı aldım hem de bu oto koltuğu şeklinde ana kucağını almış oldum. Bir yere misafirliğe falan gidince oto koltuğu gibi olanda bebek güzelce uyur mesela hiç uyandırmadan arabaya ordan eve çıkarırsın. Boşuna para değil bence ama kullanım alanına göre de çok değişiyor...

Sağolasın canım inşallah vakitli gelir oğlum bizi üzmez. Burda da buldum özel hastane ama çok pahalı istanbuldakilerden bile pahalı. Diğer özeller de çok ucuz ve devletten daha kalabalık. İstanbul eminim daha berbattır allah iyi insanların eline düşürsün. Eğer güvenebileceğim birkaç iyi kadın doğumcu olsaydı üniversitede olsun isterdim çünkü devlet çok yatırım yaptı buraya depremden sonra hastane daha bir yıllık anca. Özel hastanelerden daha konforlu yapılmış resmen ama gel gör ki insanlar hor kullanıyor. Çok fazla hasta var onlarla ilgilenecek yeterince personel doktor hemşire yok. 3 doğum salonu var sadece biri kullanılıyor o da en ortalık yerdeki maalesef. Bir bağırsan herkes seni duyar hatta utanmadan kapıyı açıp içeri bile girer o denli. Benim yattığım odada bir küvez 3 bebek yatağı vardı. Hepsi toz içinde gölden gelen sineklerle dolu içleri. Off gene dökülmeye başladım, içinizi karartmayım kızlar. Eminim batıda şartlar çok daha iyidir siz bana bakmayın, allah doğuracak herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…