ayy bende çok mesut oldum vallaha .buarada kelime eksik kalmış allah ayırmasın yazacaktın biliyorum :))amin canım
canım ekliyorum bende :kıskandın mı ;:))))))))))
sana msj attım doğru mu buldum bak bakalım.ekleyemedim sen ekle benı
merhaba kızlar.nasılsınız bakalım??
ooo bakıyorumda facede arkadaş bile olmuşunuz.ne güzel..
bende iyice ağırlaştım.resmen ördek gibi yürüyorum.3hafta daha çalışıp izne ayrılıyorum inş.bebeğimin kıyafetlerini yıkadım ütüledim yerleştirdim.çantamıda hazırladım.37. haftayı bir doldursaydım.kasılmalar başladı bazen korkuyorum erken doğum olursa diye.sağlık ocağında idrarda iltihap çıktı.bugün doktora gidecektim ama doktorum yeni balayından geldi ve tüm randevuları doluymuş.pazartesiye kaldı.inşallah bir sorun çıkmaz.pink sen nasılsın seninde son haftaların artık??
Kızlar çarşamba gecesinden beridir ilk defa nete giriyorum. Eve daha bu sabah anca gelebildik. İki gece hastanede hep yatakta yatmak zorunda kaldım. Perşembe sabahı nst için hastaneye gittik ve kasılmalarım yine azalmamıştı. İlaç tedavisine başladılar. Önce diazem verdiler sonra da arkasından nidilat kapsüle başlandı. Ama bu ilaç beni mahvetti. Hem taşıkardi yaptı hem tansiyonumu düşürdü hem de acaip bir baş ağrısı. Bunlara rağmen kasılmalarım devam etti ama dün sabah daha iyi oldum. Kasılmaları anca düzene sokabildik. Hastane serviste yatacak yer yoktu doğumhanede yatırdılar beni. Haliyle doğuran kadınların çığlıklarıyla başbaşa kaldım. Hatta beni kullanılmayan bir doğum salonuna yatırdılar. Tepemde ameliyathane ışıkları bile vardı çok acaipti. Tuşe attılar servikste 1-2 cm açılmam olmuş kasılmalar yüzünden ama allaha şükür serviks boyum iyi ve hala kapalı. Eğer bu sancılar bebek miadına girdikten sonra başlasaymış beni doğuma alacaklarmış. Şimdi kasılmaları engelledik. Bana iki hafta daha dayan en azından ondan sonra allah kerim diyorlar. Şimdi evde yatıcam hep. Annemi de erken çağırıcam artık ekim başında gelicek inşallah. Böyle giderse kasım değil ekim annesi olucam galiba. Eylül annesi olmayım da o çok erken olur. 34. haftadan sonra organ gelişimi tamamlanıyormuş. Şöyle 35-36 yıda çıkarırsak çok daha iyiyiz tabi. Bu arada hep sizleri merak ettim. Evde olduğum sürece nete girebiliyorum ama uzun bir süre haber veremezsem doğurmuş olabilirim kızlar haberiniz olsun.
Bu arada ne güzel face lere girilmiş. Benim facebook um yok. 3 yıl önce kapatmıştım hesabımı. Ama eşimin facesinden bir bakarım bende size. Hakikaten aile gibi olduk burda. Hastenede yatarken hep aklımdan geçtiniz. Hatta telefonu elime aldığımda sizlerden birini arayıp dertleşebileceğimi hayal ettim. Hepinizi çok seviyorum kızlar, iyi ki varsınız :))))
canım uzun uzun anlatmissin satırlarına ve yüreğine sağlık umarım bende bu zorlu dönemi atlatır topik de olduğu gibi umutla bakabilirim suan acim olaylar hepsi çok taze zaman mutlaka iyi gelecektir sizlerden aldığım moral ve destekle asarim benim aklim hep eskiden yüzde biriken sunan yüzde on risk taşımamız konusuna takilio malesef3 aylık korunma bittikten sonra ilk ay yumurtlamanın yine olmadığını farkettik pkos olduğum için. Bir sonraki ay klomen kullandım yine ovulasyon için hatta göbekten çatlatma iğnesi de yapıldı ama o ay da tutmadı. Sonraki ay bir kere daha klomen denedik son kez o da benim ısrarımla. Çünkü dış gebelikten sonra tüpümün üzerinde bir kist gelişmişti ve aldığım ilaç onu çok büyütmüştü 10 cm olmuştu. Doktor ameliyat edecekti ama ben son bir kez daha denemek istedim. 10. gün hiç folikül gelişimi yok yumurtalıkların ilaca cevap vermemiş dedi doktor bu ay hamile kalamazsın dedi. Adet olunca gel seni ameliyat edicem dedi ama ben o ay hamile kaldım. 35. günde betam 61 çıkmıştı. Dış gebelikte 30. günde 150 lerdeydi. Benim hikayemde böyle. Şimdi sana imkansız gelmesi çok normal. Ben ilk zamanlar doktor bana hamilesin dediğinde oda da başka biri var da onla konuşuyormuş gibi geliyordu. Ama sonuç hamile olan benim ve karnımda dalga dalga bebeğimin hareketlerini hissediyorum. Hiçbirşey imkansız karanlık değildir allahın izniyle. Hep dua et canım allah büyüktür. Sen hele bu dönemi atlatıp betan sıfırlansın ondan sonra bu topikteki çoğu kişi gibi senin de hamilelik haberini duymak nasip olsun canım :))
canım haklısın bencede yüzde birden fazla dediğin gibi düşük zannediyor çoğu ama tabiki daha ciddi bir durum allah herkese şifa versin bidaha yasatmasinCanım maalesef zannettiğimizde daha çok insan dış gebelik geçiriyor. Ben iki gecedir hastade yatıyorum. Yan yana 3 yatak vardı ben ortadaydım ve iki yanımdaki bayanda dış gebelikten yatıyordu. Bir hastaneye gelen her 50-100 vakadan 1-2 si dış gebelik maalesef( Allahım hepsine de sabır versin. Ama çoğu durumlarının farkında da değil biliyor musun. Yani bunun ciddiyetinin falan. Basit bir düşük gibi algılıyorlar....
kızlar ben direksiyon sınavını geçtimmmmmmmmm üstümden yük kalktı resmen bir de şu doktor kontrolünü atlatsam kuş olup uçacağım. suyu mu az içiyorum anlamıyorum bugün sarı renk akıntım vardı doktorda alacaktım soluğu ama eşim bir hafta daha dayan zaten kontrol zamanımız geldi deyince susutum bende ama yarın geçmezse gideyim değil mi?
merhaba arkadaşlar bugün dayanamayıp doktora gittik eşimle ilk beta hcg değerim 6 eylülde 141.67 çıkmıştı.. bugün 14 eylül ve kan değerim 7821. çıktı doktor artık çok güzel ultrosonla bi bakalım kese oluşmuş mu dedi karnımdan baktığında göremedi vajinal ultrosonla baktığında gördük kesemizi çok şükür.. ama bebeği göremedik :/ 10 gün sonra tekrar gel dedi bebeği görelim hem kalp atışlarını duyalım hem bakalım kesenin içine mi yoksa dışına mı tutunmuş dedi orda birazz moralim bozuldu şimdi kafamda ya kesenin içinde değilde dışında görünürse bebek dış gebelikten korkuyom yaa sizler ne düşünyosunuz en son dedikleri moralimi bozdu doktorun benim gibi olan varmı aranızda ://
not.. son regl tarihim 6 ağustosdu... doktor 5 haftalık hamilesin dedi bugün..
herhalde geçiceksin ondan yana şüphem yoktu zaten hayırlı olsun .
canım suyu 3-4 lt iç ben 3 lt içiyorum tahlilde az cıktı 4 e çıkardım.bide birkere değil 2-3 kere daha olsun idrar testi yaptır bi öyle git doktora.iltihap olabılır akıntı olabılır .
yanı kese rahım içinde göründüyse bence sıkıntı yok.10gun değilde 1 hafta snra gitsende gözükür bebek telaş etme iyi düşün dua et.
kizlar benim belim agrio bu normal mi bu zamanlarda.genelde ayakta durunca veya yorulunca oluyo.
sizinde oluyormuydu.
ayyy 2 hafta bari daha dayan kuzucuğum sonra annenle bir ömür geçireceksin (bebişle konuşuyorum bu arada) sana doğum öncesi tecrübe oldu bu hem doğuranları da gördün valla moral olsun diye konuşuyorum elimden gelen bir şey olsa keşke annen hemen gelse çok mu erken olur sen de hiç kalkma yataktan biraz daha dayan canım az kaldı.
Canim iyiyim cok sukur 36 bitti benim de..son bir haftam çalışıp ayrılacağım insallah.valla artık günler geçmiyor zorlanıyorum özellikle gecelerimerhaba kızlar.nasılsınız bakalım??
ooo bakıyorumda facede arkadaş bile olmuşunuz.ne güzel..
bende iyice ağırlaştım.resmen ördek gibi yürüyorum.3hafta daha çalışıp izne ayrılıyorum inş.bebeğimin kıyafetlerini yıkadım ütüledim yerleştirdim.çantamıda hazırladım.37. haftayı bir doldursaydım.kasılmalar başladı bazen korkuyorum erken doğum olursa diye.sağlık ocağında idrarda iltihap çıktı.bugün doktora gidecektim ama doktorum yeni balayından geldi ve tüm randevuları doluymuş.pazartesiye kaldı.inşallah bir sorun çıkmaz.pink sen nasılsın seninde son haftaların artık??
Canım bu bel ağrıları bende sık sık oluyor. Özellikle ayakta çok kalınca hep kasık hem bel ağrısı tavan yapıyor canım. Doktorumda herzaman hamilelikten der her ağrıya. Sonraki aylarda ne olacak bakalım... Facede yazmışsın dimi bu bel ağrısını.:) O sensinnn:))
Cerol,karam,pink sanırım bende gördüm facede sizi. Emin olamayınca eklemedim ama bence sizsiniz sizde beni görebilirsiniz eşimle beyaz gömlek var üstümde. Ama bişi diycem sayfa biraz seviyesiz geldi bana sizi ekleyim ama sayfada kalmayabilirim. Yönetici biri var ödül bir üyeyle yorumları var hiç seviyeli değil uluorta yazmışlar.
canım ne yazıkki bütün devlet hastaneleri öyle.gel birde istanbuldakileri gör.ben o yüzden özel hastane tercih ettim.ama senin yaşadığın şehirden dolayı o da mümkün değil herhalde.hayırlısıyla vakti zamanında doğurursun inşallah.Canım bana da öyle geliyor inan ki. Üniversitede çok abarttıklarını düşünüyorum. Çok pimpirikliler. Evim arabayla 5 dk lık yolda eve bırakmıyorlar yatırıyorlar. Nst çekildi tamam dedim en fazla 30-40 çıkmış kasılmalar temiz derler dedim, tuttu hoca hala kasılma var nidilatı iki katına çıkaralım dedi. Ya bir de öğlen nidilatı order etti en başta bana ilaç gecenin 11 inde anca geldi. İlgi alakayı siz düşünün artık. Kaldığım oda da nst cihazı yoktu eşim bir yerlerden buldu getirdi hep kendi çekti nst mi de. Eşimin gelemediği bir ara nst mi ben kendi kendime çektim. Jelimi sürdüm taktım gerekli herşeyi kağıdımı çıkardım. Eşim geldiğinde nst yi eline verdim hocaya göstersin diye. En son imza atıp çıktık taburcu edilmeyi beklemeden. Şimdi hala yatışlı mıyım onu bile bilmiyorum :) Yer sıkıntısı var diye doğumhaneye de servislik hastaları yatırmışlar ama hasta yakınları hep içeri girmek istiyorlar. Hergün erkek hasta yakınları içeri giriyor hemşireler kovalıyor. Ben doğum salonunda yattım benim odama bile girdiler düşün artık mahremiyeti. Alttan muayene ediliyor olabilirdim karnım açık nst çekiliyor olabilirdim. İnsanlar sadece kendini düşünüyor başkasının hastası karısı eşi var düşünmüyor. Doğumhane de kadın doğum yapıyor çığlık çığlığa diğer yatan servislik kadınlar kapıya üşüşüyor bakmak için. Hatta ilk gece doğru düzgün uyuyamadım ara ara uyandım hep. Bir baktım kadının biri odama girmiş yatağımın karşısındaki sedyeye dayanmış sessiz sessiz beni seyrediyor korku filmi gibi. Bir de üstünde ameliyat elbisesi var, deli oldum ya. Kadınlar odama girip çıkıp benim wc mi kullanıyorlar ki onların ki farklıymış. Bileydim izin vermezdim zaten. Çok anlattım dertlerimi ama üniversite çok sıkıntılı bir yer. İnşallah özelde doğum yapmak nasip olur. Pazartesi özeldeki doktoruma gidicez durumu anlatıcaz bakalım. Bana da bayramın 3. günü doğuracakmışım gibi geliyor hadi hayırlısı....
Karam canim ne guzel direksiyonu gecmişsin hadi hayirli olsun seni ekliyorum faceten:)) akinti bende de oluyor bazen yediklerimizle de alakalı olarak rengi değişiyor ama kafana cok takılıyorsa doktoruna sor canim.
Cerol canim bir kac gun once benim de belime adet olacağım zamanlardaki gıbi bir agri girdi annemler odumu kopardı apar topar doktora gittik yazmıştım hatta bir sıkıntı yok cok sukur artık bel ağrıları normalmiş zaten canim.sen de tedirgin olma sakin..
Marla canim cok gecmis olsun sen bundan sonra ayaklarını uzatıp dinleneceksin arkadasım merak etme oğlusumuz bizi üzmeyip zamanında gelecek insallah..
Uconn canim gruba üye oldun mu ben de ekliyim seni.ben aramalara kapaliyim ama..
kızlar beşik olrak görümcem bana bambu sepetini veriyor çok güzel el yapımı bi beşik ama ben içine uyku seti bulamıyorum bandrmada nereye sorsam beşikle beraber satıyoruz diyorlar siz ne kullanıyorsunuz acaba en son çare diktireceğim herhalde internette falan bildiğiniz varsa bakayım ben de. yaa birde bebek arabalarına bakalım dedik eşimle şu ana kucağı ile beraber olanından ben wei-b travel sistem bir araba beğendim gerçekten çok güzel bir araba herşey düşünülmüş kumaşı falan muhtaşem 700 tl dedi e pahalı geldi tabi sonra sunny baby nin arabasını bulduk 350 tl o da travel ve ana kucağı vareşim zaten ne kadar binecek ne gerek var o kadar yüksek paralarr vermeye diyor bir de kanza bakacağım uconn sen ne kullanıyorsun canım yaa ana kucağı işe yarıyor değil mi boşuna almış olmam yani insan en iyisini almak istiyor ama boşuna da para vermek istemiyorum.
canım ne yazıkki bütün devlet hastaneleri öyle.gel birde istanbuldakileri gör.ben o yüzden özel hastane tercih ettim.ama senin yaşadığın şehirden dolayı o da mümkün değil herhalde.hayırlısıyla vakti zamanında doğurursun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?