Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Kızlar gene dayanamadım hazır kendimi biraz iyi hissetmişken bilgisayar başına geçtim. Pink ben konusunda fikrim yok ama sezeryan konusunda birşey söyleyebilirim. Eğer müsaitse durumun normal doğum yap çünkü; diğer insanlara bakıp bende mi öyle olucam diye kendini korkutarak aslında insanlık tarihi kadar eski bir olayı gözümüzde bir işkence haline getiriyoruz. Allah aşkına eskiden ameliyatla doğum mu varmış, yeni moda oldu böyle şeyler. Eğer endikasyon varsa, ikinizden biriniz risk altındaysa mutlaka gerekli olan yapılmalı ama keyfi olarak ameliyatla doğum istemek çok ısmarlama değil mi? Belki de sen normal doğuma çok uygunsun, çatı muayenesi falan yaptılar mı? Biraz daha cesaret canım sakın gözünü korkutma. Ben şu ana kadar yattığım hastanelerde neler gördüm görmek zorunda kaldım. Hiçbiri gözümü korkutamaz. Bak benim de yarın doğum yapıp yapmayacağım belli değil. Doktorlar dayan diyorlar bana resmen. Annem bile her telefon açışımda yüreği ağzına geliyor kadının önce doğurdum mu diye:)) Eğer normal doğumda çok ağrın olursa epidural yaptırırsın rahatlamak için. EN azından böyle bir alternatif var. Motivasyonunu bozma, canını sıkma. Eğer istersen doğum eyleminde ilerlerse allahın izniyle çok da güzel başarırsın :))

Bende biraz annen gibi cesaretliyim galiba ama ebedense ben doktoru dinler sezeryan olurdum endikasyonum varsa, o tarz birşeyi de riske atmam. Doktorum bana normal doğurabilirsin sen tam normal doğum hastasısın deyince cesaret geldi ki aynı doktorum önceden bana böyle kilo almaya devam edersen seni sormadan sezeryana almak zorunda kalırım demişti. O öyle deyince kendimden emin oldum. Ama allah biliyor şu var ki; ben bugüne kadar normal normal diye diye en sonunda sezeryan gündeme gelmeye başladı. Üniversitede ki hocaya da normal çok istiyorum deyince kadın bana dedi ki kızım ikisi de birbirinden daha iyi değil, ikisinde de acı çekeceksin o yüzden sadece hayırlısı neyse o olsun diye dua et dedi. Birini daha çok isteme dedi. O günden sonra öyle dua etmeye başladım ve artık sezeryan değil normal doğum konuşuyoruz doktorlarla. Şimdi bile sadece hayırlısını istiyorum artık tek duam bu...
O arkadaşının nasıl açıklığı dikildi anlamadım. Bu benim dediğim açıklık doğum için gerekli olan birşey. Ama şimdi değil tabi miada girdiğinde:) Eğer tansiyondan dolayı doğurduysa preeklempsi geçirmiştir ki o da bir sezeryan endikasyonu zaten. Allah hiçbirimize vermesin çok tehlikeli bir durum...

Canım inşallah dayanırsın doktorların dediği gibi. Zamanında vaktin de gelir bebişin.. Dikkat et kendine sende bol bol dinlen.. whats upp felan kullanıyorsan ordanda yazabilirsin bize telefonla. Bilgisayar başına geçmeye uğraşma birde.. Bizde senden haber almak isteriz çünkü merak ediyoruz birkaç gün girmeyince biri.. Rabbim inşallah sağlıklı bir şekilde en kolayından kucağımız almayı nasip eder.. Doğum konusunda sana katılıyorum yıllardır tarlada, bahçede doğurmuş kadınlarımız ama şimdi normal doğumuda doktorlar rezil ediyor bence. İşin kolayına kaçıp kocaman bir çentik atıyorlar bizi korkutan yan da bu bence.. Yoksa biz bu ağrılara gerçekten dayanıklı olduğumuza inanıyorum. Tamam doğum sancısı gibi değildir eminim ama dış gebeliktede çok ağrılar çektik.. Bende ne yazık ki kan pıhtılaşması var iğne kullanıyorum her gün kan sulandırıcı ve aspirin. O yüzden belki bana erken bıraktırıp sezeryan diyebilir çünkü normal doğumda gününü ayarlayamayacağı için belki iğne vurduğum bir gün gelecek bebek ve kanama riski oluşacak diye. Belkide hiç gerek olmaz son haftalarda bıraktırır iğneyi normal doğumu beklerim.. Benimde gönlüm normalden yana aslında. Rabbim inşallah sağlıklı bir şekilde, en hayırlısından doğum yapmayı nasip etsin hepimize..

Çatı muayenesi henüz olmadı canim bugun 36+3 um belki bugun yapar doktorum.cok guzel motive etmişsin beni cok tesekkur ederim.benim iki korkum var annemin doğumları cok zor olmus acıdan olmus kadın.vucut yapısı olarak da cok benziyoruz aynı şey olursa diye endişeleniyorum tabiki bu her zaman genetik bir durum değilmiş ama bunlar gercekten kıymetli bebekler oldukları icin bu sekilde düşünüyorum belki de..ikinci korkum da su..doktorum super bir adam hatta siir gıbi normal dogum yaptırıyor diyorlar hakkında ama ozel muayenesine gidiyorum belli bir hastanesi yok ama özellerle hep anlaşmalı neresini istersem oraya gelip yapacak ama olduki gecenin bir yarısı ya da onun il dısında oldugu bir güne denk geldi iste o zaman ben nereye kime gideceğim bunlar beni cok korkutuyor bugun hepsini detaylı soracağım kendisine..turk doktorları normal dogum konusunda cok yetenekli değiller bence çevremde gözlemliyorum son dk bı bahane bulup sezeryana yönlendiriyorlar.bu gıbi sebepler yüzünden endişeliyim.aksam kontrolden sonra yazarim canim.hepimizin hakkında hayırlısı olsun insallah saglikla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin Allahım.

Canim benimki oyle bir sislik daha dogrusu yani patlayacak ciban gibi birsey degil ama ne bileyim tedirgin oldum bu aksam doktoruma sorup size yazacağım canim.

Benim whats up ım yok maalesef. Eşimin var ama wireless olmadan çalışmıyormuş. Sizlere ilk günler haber veremeyeceğim büyük ihtimal. Çünkü hem etrafım dolu olacak anneler eşim falan. Bir iki gün değilde öyle bir hafta falan yazamazsam bilin ki ben doğurdum :)) Haklısın bu devirde her doktora güvenilmiyor maalesef. Ama devlette ya da üniversitede daha çok normale yönelmek zorundalar artık. Eğer sezeryan olursan serap zaten o ilaçları önceden bırakmış olman gerekiyor ve sırf gününü tayin etmek için sezeryan isteyebilir. Ama sor bakalım doktoruna miada girdiğinde bıraktırsa sende normali beklesen belki öyle de olur. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin bütün hamişlerimize inşallah...

Benim kasılmalarım var diye tuşe atmak zorunda kaldılar o arada çatı muayenesi de yapıldı. Son zamanlara doğru yapılıyor ama istersen doktor bakar bence. Zaten doğum şeklini belirlemede bir kriter oluşturuyor çatı durumun. Bazı kadınlar gördüm doğuma bir ay kala tuşe atılacak daha doktor parmağını dokundurduğu an basıyor çığlığı. Ben ilk duyduğumda kadın doğuruyor sandım meğer çatı muayenesi yapılıyormuş. O zaman korkmuştum ama bana kaç kere tuşe atıldı saymadım ama 5 kere falan yapılmıştır. Ne ağrı ne acı hiçbirşey yok gayette güzel geçti hepsi de. İkisinde çatıma bakıldı iki doktorda aynı şeyi söylediler. Sende öğrenirsen için rahat eder ve uygunsan da doktorlarda çok motive ediyor insanı gerçekten. Bağırılacak birşey yok ki bu kadınlar normal doğum istiyor bir de düşün. Rahat ol, normal doğum için kadınları motive eden videolar izleyebilirsin o da beni rahatlatmıştı. Hani böyle kadınlar kurslara falan gidiyor ya doğum için o eğitimi veren insanların videoları falan. Nasıl ıkınılması gerektiği ve doğumla ilgili daha birçok şey. Bunların hepsinin yanında da sadece hayırlısı için dua et canım. Bugünlere dualarla geldik, yine doğumumuzu en güzel şekilde atlatmak için dua edelim birbirimize....

Kızlar bugün bebeğimin beşiği geldi. Ağlamamak için kendimi zor tuttum resmen. Ben çooooook beğendim bu beşiği ya. Katalogdan seçmiştim mağazada da görememiştim ama tam istediğim beşiği almışım. Katalogda ya da nette söylemiyor ama beşik iki kademe oluyormuş.Yüksek olanı seçtik şimdilik derinliği bebek için uygun. Yatağı da koydum içine. Bebekten önce girip yatasım geldi resmen :)) Biraz daha büyüdüğünde alt kademeye geçiricem 10 cm daha aşıya iniyor. Beşiğim çileğin baby dream bebek beşiği büyümeyenden. Bebek arabamızda gelmiş kargoda. Yarın da o elimde olacak inşallah :))))

Son düzenleme:
serap cnm dikkat et kendine geçmeyen ve uzun süreli ağrıların olursa mutlaka doktoruna danış, gaz,çok oturmak veya çok ayakta kalmakta ağrıya neden oluyo elinden geldiği kadar her fırsatta uzanmaya çalış.

piink cnm allah sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin inşallah, hangi tür doğum hayırlısıyla öyle doğur inşallah.

neu arkadaşım çok karamsar düşünme hepimiz bu yollardan geçtik ve hepimizin hikayesinin birbirinden farklı ama bak sonuşlar aynı çok şükür hemen hemen herkes hamile kaldı sadece o korunma sürecini atlatmak ne zaman geçecek diye beklemek zor gibi görünsede inan bir bakıyorsun korunma süren bitmiş, ben ameliyat oldum dış gebelik materyalini laproskopi ameliyatı ile aldılar düşünsene sonuçta o tüp zarar gördü her nekadar doktorlar çok zarar görmedi desede ilk hali gibi olması mümkünmüydü, korunma sürem 3 aydı bitti sonra ve hemen hamile kaldım ve bende 30 yaşıma girmeye 3 ay kala hamile kaldım :) sende bu güzel duyguyu yaşayacaksın emin ol buna ve bol bol dua et cnm.

marla hayırlısıyla sende vaktinde doğuracaksın arkadaşım sıkma canını bebeişin beşiğide hayırlı olsun güle güle güzel günlerde uyusun inşallah.

Ya işte bende böle bişi istiyorum ama bunlar sallanabiliyormu iç kısmı... böyle hafif yandan pıtpıtlayınca bebek tekrar uyuyor ya o güzel oluyor sallananı.. Ama çok güzel sağlıkla doğsunda içinde rahat rahat büyüsünn inşallahhhhhhhhh..

marla cevabın için teşekkür ederim.monurolu kullandım bayada rahatladımama piyolesptylin prospektüsünde hamileliğin son ayında içilmemeli yazıyo.doktorumda iyi aslında ona güveniyorum ama yinede içmesemmi karar veremedim.beşiğiniz hayırlı olsun.arabanızda tam istediğin gibi olur inş.içinde bebeğini güzel,sağlıklı mutlu büyütmek nasip olsun.
pink ve marla (normal yada sezeryan hakkınızda hangisi hayırlıysa) ;at gibi doğurursunuz inşallah:))benimki sezeryan zaten.bende sezeryandan korkuyorum.stres başladı bende de.doktoruma sordum daha önce genel anestezi olmuştum diye kesinlikle spinal öneriyorum dedi.doktorum iyi hastanede güzel.inşallah bir sorun çıkmadan zamanında bebeklerimizi hayırla kucağımıza alırız.

Canım ben doktorların işlerini karışmayı pek sevmem ama hamileliğin son ayında içilmemesi gereken bir ilacı içme derim ben eczacı olarak. Bana da üniversitede geçen hafta yatarken endol supp. verdiler rektal kullanım için. Hemşire elime verdi ben yaparım dedim gönderdim kadını. 32. haftadan sonra riskli bir ilaç olduğu için ilacı uygulamadım tabi ki. Kaldı ki benim suyum fazlayken özeldeki doktorum 28 haftalığım diye endol vermedi bana yan etkileri var dedi bu haftadan sonra veremem sana bu ilacı dedi. Bu ilaç sayesinde suyum normale dönecekti. Ama allaha şükür şimdi kendiliğinden düzeldi. Ama üniversitede ilaç konusunda çok daha cesurlar, onu da bildiğimden ilacı almadım. Doktorlar yetiştikleri ekole göre hareket ediyorlar. Ama ilaç konusunda ben çekimser bir insanım doktorumunda öyle olmasını isterim.
Ben idrar yolu enfeksiyonum varken doktor monurol yerine tablet bir antibiyotik yazıyordu. Dedim bana öyle antibiyotikler yazma bir doz monurol alayım bitsin dedim. O da itiraz etmedi reçetemi değiştirip monurol yazdı sağolsun. Yeterli gelecektir diye düşünüyorum. İdrarda lökositin kaç çıktı canım. Benim 16 çıkmıştı monurolle düzelmişti...
Sezeryan olacaksan bence de spinal anesteziyle ol. Bebeğin doğar doğmaz görürsün koklarsın :)) Genel anezteziye göre daha çabuk toparlanırsın canım. Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah :))

Teşekkür ederim canım sağolasın :)) Bizim beşik sallanmıyor teyzesi ama ben özellikle sallanmayan istedim. Çilekte sallananı da var onu gördüm mağazada o da çoook güzel. Ben sallanmaya alışmasın istiyorum. Ayakta da sallayarak uyutmayı düşünmüyorum. Daha önce baktığım bebek gibi büyütmeyi düşünüyorum. Onun da beşiği sallanmıyordu, uykusu varsa koyduğun gibi uyuyordu. Yok bazen de mızırdanıyordu 10 dk süre veriyorduk eğer uyumazsa gidip alıyordum uykusu varsa zaten gene uyuyordu...

canım aynen doktoruna katılıyorum.bide bişeyi ne kdr cok diretirsen o kadar olmuyor.
bak ben hep sezeryan derken şuanda normalı duşunuyorum ama son dk ne olur bilemem :))
bende hep allaha dua ediyorum hangisi ikimiz için hayırlıysa o olsun diyorum.annemlere söyledim annem benım gibi yapmasın kalkmasın wc ye bile bırıktırsın öyle kalksın dedi.annem o zaman ilk doğumu ve tecrübesiz o zaman bizim gibi araştırma yok bilmiyor ne yapsın annemde şimdi olsa ebeyi ne dinlicem doktor dururken dedi zaten.
canım preeklempsi olmadan aldılar olabılır diye.

ayy canım hayırlı olsun ben biliyorum onun aynısı arkdaşım kullanıyor.çok güzel.
bizimkide çileğin safari büyüyen ama.uyku seti falan geldi mi.

buarada spinal muabbeti geçti.eşine sorsana marla spinalin yan etkileri neler kimlere yapılamaz bize anlatsın biraz ya.ben ondan da korkuyorum allah korusun felç kalma riski varmı

canım monurol süper bende kullandım ve mucize ılac geldi bana 1 gecede kesti tek ilaçla 1 gecede sorun bitiyor harika.
at gibi doğurursun muabbetini hatırlıyorum sankı at kolay doğuruyordu dimi kime demişlerdi onu ya

Kizlar mrb..kontrolden geldim,nst ye girdim hersey yolunda sonra ultrasona aldı saglıgı yerinde, suyu, kan akisi hersey normal cikti cok sukur.ama kilosu az geldi 2500 olmus ve bir hafta geriye düşmüşuz 36+3 tuk 35+2 cikti.doktorum normal sorun yok, bebekler rutin büyümezler dedi ama hep bir hafta , 10 gun onde giderken son zamanlarda boyle olması biraz canımı sıktı( kac kilo civari dogar dedim 3 kilo dedi insallah olur kafam cok takildi kilosuna((sonra beklenen an geldi çatı muayenesini yaptı biraz canim yandı beni normal icin uygun görmedi çatım darmis kafası çıkarken vakum kullanılabilirmiş bu durumlarda ve tercih ettikleri bir yöntem değilmiş zaten ben de onu hic istemiyorum çevremde var oyle Allah korusun.en azından icimde kalmamış oldu yarin öbür gun keske normal yapsaydım demem zaten uygun degilmisim.30 unda tekrar cagirdi ekimin ilk haftasına gun verecek artık hakkımda hayırlısı dualarinizi esirgemeyin ne olur.
Bir de dünkü et benini sordum sigil falan degilmis onemli birsey yokmuş cok sukur.

Son düzenleme:
selam kızlar.bu aralar muhabbetin dibine vurmuşsunuz kaç sayfa yazı okudum hızlı hızlı.şunada bunada cevap veriyim derken hepsi aklımdan uçup gitti:)cerol gelinini beğenmişsin.artık ilerlesin zamanda bizde damadımızı görelim:)bu arada at muhabbetini teyzenin biri banaa yapmıştı.at koay doğurur tavuk çok zorlanırmış:)doğum şekli konuşulmuş.pink sezeryan demişler sanada.biliyorsunuz benimde çatı darlığından sezeryan oldu.allah var son haftalar acayip korkmaya başlamıştım doğumdan.ama sezeryan hiçte gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş.ben 5-6 günde toparlanmıştım.hamilelik ve doğum benim için kolay sayılırdı.ama sonrası daha zor oldu benim için.göğüs ağrısı hepsini bastırdı.emzirmek çok süper ama zor bir olaymış.hazırlıklı olun şimdiden.göğüs ucu kremini son haftalar kullanmaya başlayın.süt pompalarından edinin.ben şuanda 4. kez antibiotik kullanıyorum ne yazıkki.nehir tosun oldu maşallah.dün tarttırdım sağlık ocağında 6 kilo olmuş.durmadan hoplatılmak istiyor.elde kolda derman kalmadı.anneannesi alıştırdı hoplatmaya.3 gün sonra dönecek.bugünde kız kardeşim ve babam geldi.nehiri emzirmek için alıyorum kucağıma sadece.bilgisayarda keyif yapıyorum valla.3 gün sonra şoka giricem.

Uconn canim seni yakalamışken nehir 36 haftalıkken kac kiloydu ve nekadar doğmuştu? Bir de son zamanlarda bir hafta geriye düştüğü olmus muydu?

Uconn canim seni yakalamışken nehir 36 haftalıkken kac kiloydu ve nekadar doğmuştu? Bir de son zamanlarda bir hafta geriye düştüğü olmus muydu?

canım hatırlamıyorum kaç kiloydu ama 2 hafta falan bile geriye düştüğü olmuştu.benimde moralim bozulmuştu ama doktorum özellikle son aylarda ağırlıkların hiç güvenilir olmadığını söylemişti.benim doğumdan 2 gün önce 2900 civarı falan çıkmıştı.oysaki nehir 3135 gr doğdu.

kızlar sohbetinizi bölmüş gibi olucam ama bişe sorucaktım ben de bu dış gebelik durumu olduğundan beri sanki vajinanın içinden gelen bir yanma gibi his var yani sistit dışında idrara çıkarken değilde normalde yanma olabilir mi ......önceden de sık sık yanmam olurdu sistitle beraber özellikle az su içince yere basınca vs bunlar dış gebelik sebebi mi acaba böyle rahatsızlıklarınız oluyor muydu sizin de

Canım beşiğin yanında uyku seti yok. Sanırım o büyüyen beşikle veriliyor yataklarını da veriyorlar. Ama biz kardeş gelirse tekrar beşik almayalım diye büyüyen almadık. Allahtan hayırlısı artık :))
Spinal anestezi sonrası felç olan hiç duymadım kız neler geliyor aklına böyle :)) Ama sorarım yine de canım. Gebelerde çok tercih ediliyor sezeryanda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…