Kizlar mrb..napiyosunuz ? Yarin kontrol gunüm doktorumdan sezeryan icin gun isteyeceğim cunku gun yaklastikca normal doğumdan korkmaya başladım( keske yapabilsem ama bende cesaret yok;(( bir de bugun canim sıkıldı biraz..benim vajinamin kenarında daha dogrusu bacağımla kasigim arasında et beni gıbi birsey çıkmış elime geliyordu ama sivilce sanıyordum bugun aynayla bakınca farkettim.onemli birsey değildir insallah ( internette okudum vajinanin icinde olursa tehlikeliymis ama orda degil Allahtan..yarin doktoruma da soracağım.siz duydunuz mu boyle birsey?
Neuo sana da çok gecmis olsun canim seni çok iyi anlıyorum aynı sorular hep kafamizdaydi ama Allah'a sukur suan cogumuz hamileyiz.senin de korunma süren bittiğinde insallah hemen hamile kalacaksın Allah'ın izniyle..simdi sadece saglıgını dusun guzel günler seni bekliyor.
canım benım annem benı normal doğurmuş ve aslında sezeryan yapılması lazımmış .hastanede doktorlar sezeryana alıcaz bekle demişler yemekten gelicez alıcaz.bunlar yemeğe gitmiş ebe demişki bunlar anlamıyor acemi doktor gel ben senı normal doğurturum 1 saate doğurursun demiş zar zor annem doğurmuş tabi ama butun rahım zarar görmüş ve kardeşime hamile kaldığında rahımı 2-3 cm açıkmış düşer demişler annem çalışıyor hergun fatihten taksime işe gidiyor ortalama 20 km duşun ozaman serviste yok dolmuşla otobüsle .ben anaokulua gidiyorum ki çoğu zaman gitmek istemiyorum benıde alıyor öğlen uyucam dıye yastık battanıye taşımış hergun elinde hiç yatmadım dedi.o zamanlar doğalgaz yok soba yakmış kazanla su ısıtmış o kazanı kaldırmış indirmiş.
yanı allah istedikten sonra herşekilde olur sakın canını sıkma ama tabiki sen yat annemin yaptığını yapma biraz cesaretlidir annem ,:)))ben her duamda dua ediyorum annemede söylerim namazlarında dua eder canım adın neydı adınla dua etsin canım.
ama korma canım bence erken doğmayacak bayramı bile geçicek .allah gönlündekini hayırlı kılsın ve bebiş erken değil tam zamanında gelsin kuveze gerek kalmasın inşallah.
he buarada nısanda bir arkdaşım doğur 30.haftasında senin gib acıklıgı vardı bıraz hastanede biraz evde yattı 36.haftasında tansiyondan doğurdu açıklıktan değil.gerçi o ameliyat oldu .dıkıldı o açıklık seninkinide dikmezler mi
Kızlar gene dayanamadım hazır kendimi biraz iyi hissetmişken bilgisayar başına geçtim. Pink ben konusunda fikrim yok ama sezeryan konusunda birşey söyleyebilirim. Eğer müsaitse durumun normal doğum yap çünkü; diğer insanlara bakıp bende mi öyle olucam diye kendini korkutarak aslında insanlık tarihi kadar eski bir olayı gözümüzde bir işkence haline getiriyoruz. Allah aşkına eskiden ameliyatla doğum mu varmış, yeni moda oldu böyle şeyler. Eğer endikasyon varsa, ikinizden biriniz risk altındaysa mutlaka gerekli olan yapılmalı ama keyfi olarak ameliyatla doğum istemek çok ısmarlama değil mi? Belki de sen normal doğuma çok uygunsun, çatı muayenesi falan yaptılar mı? Biraz daha cesaret canım sakın gözünü korkutma. Ben şu ana kadar yattığım hastanelerde neler gördüm görmek zorunda kaldım. Hiçbiri gözümü korkutamaz. Bak benim de yarın doğum yapıp yapmayacağım belli değil. Doktorlar dayan diyorlar bana resmen. Annem bile her telefon açışımda yüreği ağzına geliyor kadının önce doğurdum mu diye:)) Eğer normal doğumda çok ağrın olursa epidural yaptırırsın rahatlamak için. EN azından böyle bir alternatif var. Motivasyonunu bozma, canını sıkma. Eğer istersen doğum eyleminde ilerlerse allahın izniyle çok da güzel başarırsın :))
Kızlar gene dayanamadım hazır kendimi biraz iyi hissetmişken bilgisayar başına geçtim. Pink ben konusunda fikrim yok ama sezeryan konusunda birşey söyleyebilirim. Eğer müsaitse durumun normal doğum yap çünkü; diğer insanlara bakıp bende mi öyle olucam diye kendini korkutarak aslında insanlık tarihi kadar eski bir olayı gözümüzde bir işkence haline getiriyoruz. Allah aşkına eskiden ameliyatla doğum mu varmış, yeni moda oldu böyle şeyler. Eğer endikasyon varsa, ikinizden biriniz risk altındaysa mutlaka gerekli olan yapılmalı ama keyfi olarak ameliyatla doğum istemek çok ısmarlama değil mi? Belki de sen normal doğuma çok uygunsun, çatı muayenesi falan yaptılar mı? Biraz daha cesaret canım sakın gözünü korkutma. Ben şu ana kadar yattığım hastanelerde neler gördüm görmek zorunda kaldım. Hiçbiri gözümü korkutamaz. Bak benim de yarın doğum yapıp yapmayacağım belli değil. Doktorlar dayan diyorlar bana resmen. Annem bile her telefon açışımda yüreği ağzına geliyor kadının önce doğurdum mu diye:)) Eğer normal doğumda çok ağrın olursa epidural yaptırırsın rahatlamak için. EN azından böyle bir alternatif var. Motivasyonunu bozma, canını sıkma. Eğer istersen doğum eyleminde ilerlerse allahın izniyle çok da güzel başarırsın :))
Canim benimki oyle bir sislik daha dogrusu yani patlayacak ciban gibi birsey degil ama ne bileyim tedirgin oldum bu aksam doktoruma sorup size yazacağım canim.canım benim komşumda vardı vajinasının yanında onun ki şişti şişti doktor doğum sonrası patlatırız önemli değil dedi kadın daha doğurmadan kendiliğinden patladı ama bir sorun olmadı çok şükür doğumdan sonra yine oluştu ama sonra nasıl bi tedaviyle kurtuldu bilmiyorum sen zaten yarın doktorunla konuşacaksın bize de haber ver merak ederiz.
Canım inşallah dayanırsın doktorların dediği gibi. Zamanında vaktin de gelir bebişin.. Dikkat et kendine sende bol bol dinlen.. whats upp felan kullanıyorsan ordanda yazabilirsin bize telefonla. Bilgisayar başına geçmeye uğraşma birde.. Bizde senden haber almak isteriz çünkü merak ediyoruz birkaç gün girmeyince biri.. Rabbim inşallah sağlıklı bir şekilde en kolayından kucağımız almayı nasip eder.. Doğum konusunda sana katılıyorum yıllardır tarlada, bahçede doğurmuş kadınlarımız ama şimdi normal doğumuda doktorlar rezil ediyor bence. İşin kolayına kaçıp kocaman bir çentik atıyorlar bizi korkutan yan da bu bence.. Yoksa biz bu ağrılara gerçekten dayanıklı olduğumuza inanıyorum. Tamam doğum sancısı gibi değildir eminim ama dış gebeliktede çok ağrılar çektik.. Bende ne yazık ki kan pıhtılaşması var iğne kullanıyorum her gün kan sulandırıcı ve aspirin. O yüzden belki bana erken bıraktırıp sezeryan diyebilir çünkü normal doğumda gününü ayarlayamayacağı için belki iğne vurduğum bir gün gelecek bebek ve kanama riski oluşacak diye. Belkide hiç gerek olmaz son haftalarda bıraktırır iğneyi normal doğumu beklerim.. Benimde gönlüm normalden yana aslında. Rabbim inşallah sağlıklı bir şekilde, en hayırlısından doğum yapmayı nasip etsin hepimize..
Çatı muayenesi henüz olmadı canim bugun 36+3 um belki bugun yapar doktorum.cok guzel motive etmişsin beni cok tesekkur ederim.benim iki korkum var annemin doğumları cok zor olmus acıdan olmus kadın.vucut yapısı olarak da cok benziyoruz aynı şey olursa diye endişeleniyorum tabiki bu her zaman genetik bir durum değilmiş ama bunlar gercekten kıymetli bebekler oldukları icin bu sekilde düşünüyorum belki de..ikinci korkum da su..doktorum super bir adam hatta siir gıbi normal dogum yaptırıyor diyorlar hakkında ama ozel muayenesine gidiyorum belli bir hastanesi yok ama özellerle hep anlaşmalı neresini istersem oraya gelip yapacak ama olduki gecenin bir yarısı ya da onun il dısında oldugu bir güne denk geldi iste o zaman ben nereye kime gideceğim bunlar beni cok korkutuyor bugun hepsini detaylı soracağım kendisine..turk doktorları normal dogum konusunda cok yetenekli değiller bence çevremde gözlemliyorum son dk bı bahane bulup sezeryana yönlendiriyorlar.bu gıbi sebepler yüzünden endişeliyim.aksam kontrolden sonra yazarim canim.hepimizin hakkında hayırlısı olsun insallah saglikla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin Allahım.
Kızlar bugün bebeğimin beşiği geldi. Ağlamamak için kendimi zor tuttum resmen. Ben çooooook beğendim bu beşiği ya. Katalogdan seçmiştim mağazada da görememiştim ama tam istediğim beşiği almışım. Katalogda ya da nette söylemiyor ama beşik iki kademe oluyormuş.Yüksek olanı seçtik şimdilik derinliği bebek için uygun. Yatağı da koydum içine. Bebekten önce girip yatasım geldi resmen :)) Biraz daha büyüdüğünde alt kademeye geçiricem 10 cm daha aşıya iniyor. Beşiğim çileğin baby dream bebek beşiği büyümeyenden. Bebek arabamızda gelmiş kargoda. Yarın da o elimde olacak inşallah :))))
marla cevabın için teşekkür ederim.monurolu kullandım bayada rahatladımama piyolesptylin prospektüsünde hamileliğin son ayında içilmemeli yazıyo.doktorumda iyi aslında ona güveniyorum ama yinede içmesemmi karar veremedim.beşiğiniz hayırlı olsun.arabanızda tam istediğin gibi olur inş.içinde bebeğini güzel,sağlıklı mutlu büyütmek nasip olsun.
pink ve marla (normal yada sezeryan hakkınızda hangisi hayırlıysa) ;at gibi doğurursunuz inşallah:))benimki sezeryan zaten.bende sezeryandan korkuyorum.stres başladı bende de.doktoruma sordum daha önce genel anestezi olmuştum diye kesinlikle spinal öneriyorum dedi.doktorum iyi hastanede güzel.inşallah bir sorun çıkmadan zamanında bebeklerimizi hayırla kucağımıza alırız.
Ya işte bende böle bişi istiyorum ama bunlar sallanabiliyormu iç kısmı... böyle hafif yandan pıtpıtlayınca bebek tekrar uyuyor ya o güzel oluyor sallananı.. Ama çok güzel sağlıkla doğsunda içinde rahat rahat büyüsünn inşallahhhhhhhhh..
Bende biraz annen gibi cesaretliyim galiba ama ebedense ben doktoru dinler sezeryan olurdum endikasyonum varsa, o tarz birşeyi de riske atmam. Doktorum bana normal doğurabilirsin sen tam normal doğum hastasısın deyince cesaret geldi ki aynı doktorum önceden bana böyle kilo almaya devam edersen seni sormadan sezeryana almak zorunda kalırım demişti. O öyle deyince kendimden emin oldum. Ama allah biliyor şu var ki; ben bugüne kadar normal normal diye diye en sonunda sezeryan gündeme gelmeye başladı. Üniversitede ki hocaya da normal çok istiyorum deyince kadın bana dedi ki kızım ikisi de birbirinden daha iyi değil, ikisinde de acı çekeceksin o yüzden sadece hayırlısı neyse o olsun diye dua et dedi. Birini daha çok isteme dedi. O günden sonra öyle dua etmeye başladım ve artık sezeryan değil normal doğum konuşuyoruz doktorlarla. Şimdi bile sadece hayırlısını istiyorum artık tek duam bu...
O arkadaşının nasıl açıklığı dikildi anlamadım. Bu benim dediğim açıklık doğum için gerekli olan birşey. Ama şimdi değil tabi miada girdiğinde:) Eğer tansiyondan dolayı doğurduysa preeklempsi geçirmiştir ki o da bir sezeryan endikasyonu zaten. Allah hiçbirimize vermesin çok tehlikeli bir durum...
Kızlar bugün bebeğimin beşiği geldi. Ağlamamak için kendimi zor tuttum resmen. Ben çooooook beğendim bu beşiği ya. Katalogdan seçmiştim mağazada da görememiştim ama tam istediğim beşiği almışım. Katalogda ya da nette söylemiyor ama beşik iki kademe oluyormuş.Yüksek olanı seçtik şimdilik derinliği bebek için uygun. Yatağı da koydum içine. Bebekten önce girip yatasım geldi resmen :)) Biraz daha büyüdüğünde alt kademeye geçiricem 10 cm daha aşıya iniyor. Beşiğim çileğin baby dream bebek beşiği büyümeyenden. Bebek arabamızda gelmiş kargoda. Yarın da o elimde olacak inşallah :))))
marla cevabın için teşekkür ederim.monurolu kullandım bayada rahatladımama piyolesptylin prospektüsünde hamileliğin son ayında içilmemeli yazıyo.doktorumda iyi aslında ona güveniyorum ama yinede içmesemmi karar veremedim.beşiğiniz hayırlı olsun.arabanızda tam istediğin gibi olur inş.içinde bebeğini güzel,sağlıklı mutlu büyütmek nasip olsun.
pink ve marla (normal yada sezeryan hakkınızda hangisi hayırlıysa) ;at gibi doğurursunuz inşallah:))benimki sezeryan zaten.bende sezeryandan korkuyorum.stres başladı bende de.doktoruma sordum daha önce genel anestezi olmuştum diye kesinlikle spinal öneriyorum dedi.doktorum iyi hastanede güzel.inşallah bir sorun çıkmadan zamanında bebeklerimizi hayırla kucağımıza alırız.
selam kızlar.bu aralar muhabbetin dibine vurmuşsunuz kaç sayfa yazı okudum hızlı hızlı.şunada bunada cevap veriyim derken hepsi aklımdan uçup gitti:)cerol gelinini beğenmişsin.artık ilerlesin zamanda bizde damadımızı görelim:)bu arada at muhabbetini teyzenin biri banaa yapmıştı.at koay doğurur tavuk çok zorlanırmış:)doğum şekli konuşulmuş.pink sezeryan demişler sanada.biliyorsunuz benimde çatı darlığından sezeryan oldu.allah var son haftalar acayip korkmaya başlamıştım doğumdan.ama sezeryan hiçte gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş.ben 5-6 günde toparlanmıştım.hamilelik ve doğum benim için kolay sayılırdı.ama sonrası daha zor oldu benim için.göğüs ağrısı hepsini bastırdı.emzirmek çok süper ama zor bir olaymış.hazırlıklı olun şimdiden.göğüs ucu kremini son haftalar kullanmaya başlayın.süt pompalarından edinin.ben şuanda 4. kez antibiotik kullanıyorum ne yazıkki.nehir tosun oldu maşallah.dün tarttırdım sağlık ocağında 6 kilo olmuş.durmadan hoplatılmak istiyor.elde kolda derman kalmadı.anneannesi alıştırdı hoplatmaya.3 gün sonra dönecek.bugünde kız kardeşim ve babam geldi.nehiri emzirmek için alıyorum kucağıma sadece.bilgisayarda keyif yapıyorum valla.3 gün sonra şoka giricem.
Uconn canim seni yakalamışken nehir 36 haftalıkken kac kiloydu ve nekadar doğmuştu? Bir de son zamanlarda bir hafta geriye düştüğü olmus muydu?
canım aynen doktoruna katılıyorum.bide bişeyi ne kdr cok diretirsen o kadar olmuyor.
bak ben hep sezeryan derken şuanda normalı duşunuyorum ama son dk ne olur bilemem :))
bende hep allaha dua ediyorum hangisi ikimiz için hayırlıysa o olsun diyorum.annemlere söyledim annem benım gibi yapmasın kalkmasın wc ye bile bırıktırsın öyle kalksın dedi.annem o zaman ilk doğumu ve tecrübesiz o zaman bizim gibi araştırma yok bilmiyor ne yapsın annemde şimdi olsa ebeyi ne dinlicem doktor dururken dedi zaten.
canım preeklempsi olmadan aldılar olabılır diye.
ayy canım hayırlı olsun ben biliyorum onun aynısı arkdaşım kullanıyor.çok güzel.
bizimkide çileğin safari büyüyen ama.uyku seti falan geldi mi.
buarada spinal muabbeti geçti.eşine sorsana marla spinalin yan etkileri neler kimlere yapılamaz bize anlatsın biraz ya.ben ondan da korkuyorum allah korusun felç kalma riski varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?