kızlar sohbetinizi bölmüş gibi olucam ama bişe sorucaktım ben de bu dış gebelik durumu olduğundan beri sanki vajinanın içinden gelen bir yanma gibi his var yani sistit dışında idrara çıkarken değilde normalde yanma olabilir mi ......önceden de sık sık yanmam olurdu sistitle beraber özellikle az su içince yere basınca vs bunlar dış gebelik sebebi mi acaba böyle rahatsızlıklarınız oluyor muydu sizin de
Kizlar mrb..kontrolden geldim,nst ye girdim hersey yolunda sonra ultrasona aldı saglıgı yerinde, suyu, kan akisi hersey normal cikti cok sukur.ama kilosu az geldi 2500 olmus ve bir hafta geriye düşmüşuz 36+3 tuk 35+2 cikti.doktorum normal sorun yok, bebekler rutin büyümezler dedi ama hep bir hafta , 10 gun onde giderken son zamanlarda boyle olması biraz canımı sıktı( kac kilo civari dogar dedim 3 kilo dedi insallah olur kafam cok takildi kilosuna ((sonra beklenen an geldi çatı muayenesini yaptı biraz canim yandı beni normal icin uygun görmedi çatım darmis kafası çıkarken vakum kullanılabilirmiş bu durumlarda ve tercih ettikleri bir yöntem değilmiş zaten ben de onu hic istemiyorum çevremde var oyle Allah korusun.en azından icimde kalmamış oldu yarin öbür gun keske normal yapsaydım demem zaten uygun degilmisim.30 unda tekrar cagirdi ekimin ilk haftasına gun verecek artık hakkımda hayırlısı dualarinizi esirgemeyin ne olur.
Bir de dünkü et benini sordum sigil falan degilmis onemli birsey yokmuş cok sukur.
Burası dış gebelik topiği ama biz dışı atıp direk gebelik topiği haline getirmişiz valla :)))) Canım benim hiç o tarz ağrım oldu mu hatırlamıyorum. Ama daha önce hiç yaşamadığım ağrılar çektim ona eminim. Geçen hafta ilk tuşemi ebe attı doğumevinde. O zaman dış gebeliktekine benzer bir ağrı oldu. Çok bastırdı sanırım ondan ilkinde biraz canım yanmıştı. Dış gebelik için boşuna sebep arama canım artık. Sadece iyileşmene odaklan, inan ki boşuna kafaya takıyorsun. Ben neler yaptım neler nedenini öğrenmek için. Tıp kitapevine gidip asistanların çalıştığı kitaplardan ders notlarını fotokopi çektirip hatmettim. Ama bütün bunlar moralimi bozmaktan başka hiçbir işe yaramadı....
canım hatırlamıyorum kaç kiloydu ama 2 hafta falan bile geriye düştüğü olmuştu.benimde moralim bozulmuştu ama doktorum özellikle son aylarda ağırlıkların hiç güvenilir olmadığını söylemişti.benim doğumdan 2 gün önce 2900 civarı falan çıkmıştı.oysaki nehir 3135 gr doğdu.
Canim ben de dis gebelikten once sistit bir kere olmuştum ama dis gebelikle ilgisi oldugunu kesinlikle düşünme cunku bu durumu bircok bayan yaşıyor.sonrasında da yanma falan yasamadım.ama kendimde seni görüyorum hep bir sebep aramıştım o zamanlar folik asit kullanmıştım ona bile bağlamıştım.ama aslında hic düşünmemek lazım doktorum tamamen talihsizlik oldugunu söylemişti.o yuzden bu sekilde dusun insallah bundan sonraki gebeligin saglikli olacak Allah'ın izniyle..kızlar sohbetinizi bölmüş gibi olucam ama bişe sorucaktım ben de bu dış gebelik durumu olduğundan beri sanki vajinanın içinden gelen bir yanma gibi his var yani sistit dışında idrara çıkarken değilde normalde yanma olabilir mi ......önceden de sık sık yanmam olurdu sistitle beraber özellikle az su içince yere basınca vs bunlar dış gebelik sebebi mi acaba böyle rahatsızlıklarınız oluyor muydu sizin de
Canim ben de dis gebelikten once sistit bir kere olmuştum ama dis gebelikle ilgisi oldugunu kesinlikle düşünme cunku bu durumu bircok bayan yaşıyor.sonrasında da yanma falan yasamadım.ama kendimde seni görüyorum hep bir sebep aramıştım o zamanlar folik asit kullanmıştım ona bile bağlamıştım.ama aslında hic düşünmemek lazım doktorum tamamen talihsizlik oldugunu söylemişti.o yuzden bu sekilde dusun insallah bundan sonraki gebeligin saglikli olacak Allah'ın izniyle..
Hiç canını sıkma o kilo ölçümleri tahmini değerler zaten bunu biliyoruz. Haftasına göre normalse kafaya takılacak birşey yok demektir. Önemli olan haftalık gelişimlerinin iyi olması. Ben senin doktorunu çok beğeniyorum, güvenilir bir doktora benziyor bugüne kadar anlattıklarından. Çatı muayenesi yaptırdığın iyi olmuş, şimdi kafandaki soru işaretleri kalkmıştır. Hadi bakalım bebişinin geliş tarihi belli olacak yakında :)))
canım cok sağol cevabın için aynen dediğin gibi insan kendisinde suç kusur eksiklik arıyor...sistit olmak neden olsa sanırım yüzde den fazla kişide olurdu bu oran...tüplerin enfeksiyonu sanırım bizim farkında olmadığımız şekilde oluyor.....sanırım henüz hastalığı atlatmadığım için sürekli neden arıyorum kendimce ....benim de doktorum şanssızlık ama tekrar ediceğini düşünmüyorum diyor ben de artık unutmak istiyorum değerim pazartesi 1086 idi haftaya pazartesi ölçülcek kanamam da hala az az devam ediyor belki sıfırlanınca ben de unutup önüme bakarım ama şuan tüm gün kafam dolu uykularımda bile görüyorum kendimi işe yaramaz hissediyorum
Canim ne yazikki tüplerin enfeksiyonu bizim farkında olmadıgımız bir durummus ben de çok şaşırmıştım.ilk zamanlar ben de kendimi çok eksik ise yaramaz hissetmiştim sonra korunma sürem bitsin diye resmen gun saymıştım.sen de degerin sıfırlaninca daha da rahatlayacaksın emin ol.kafani boşaltmaya bak canim..
serap cnm dikkat et kendine geçmeyen ve uzun süreli ağrıların olursa mutlaka doktoruna danış, gaz,çok oturmak veya çok ayakta kalmakta ağrıya neden oluyo elinden geldiği kadar her fırsatta uzanmaya çalış.
/QUOTE]
Canım bende kaç gündür bekliyorum geçer diye ama bu sağ kasıkta batar tarzdaki ağrı beni çok zorladı günlerdir bacağımı bile kaldıramıyorum ağrıdan, birde alt karın bölgesine yayılan ağrı var dün doktorumu aradım, bir idrar kültürü yapalım dedi uğra bir kontrol edelim dedi. Bugün aradım ama ameliyattaymış. Müsait olduğunda gideyimde bir tahlil vereyim en azından içim rahat etsin...
Kizlar mrb..kontrolden geldim,nst ye girdim hersey yolunda sonra ultrasona aldı saglıgı yerinde, suyu, kan akisi hersey normal cikti cok sukur.ama kilosu az geldi 2500 olmus ve bir hafta geriye düşmüşuz 36+3 tuk 35+2 cikti.doktorum normal sorun yok, bebekler rutin büyümezler dedi ama hep bir hafta , 10 gun onde giderken son zamanlarda boyle olması biraz canımı sıktı( kac kilo civari dogar dedim 3 kilo dedi insallah olur kafam cok takildi kilosuna ((sonra beklenen an geldi çatı muayenesini yaptı biraz canim yandı beni normal icin uygun görmedi çatım darmis kafası çıkarken vakum kullanılabilirmiş bu durumlarda ve tercih ettikleri bir yöntem değilmiş zaten ben de onu hic istemiyorum çevremde var oyle Allah korusun.en azından icimde kalmamış oldu yarin öbür gun keske normal yapsaydım demem zaten uygun degilmisim.30 unda tekrar cagirdi ekimin ilk haftasına gun verecek artık hakkımda hayırlısı dualarinizi esirgemeyin ne olur.
Bir de dünkü et benini sordum sigil falan degilmis onemli birsey yokmuş cok sukur.
çok iyi yapmışsın çatı muayenesini de yaptırıp en azından aklında soru işareti kalmamış. İnşallah sağlıkla doğar canım benim.. Son haftalardaki kilo artışlarına çok dikkat etmiyor doktorlar bu kilonun 250 gram aşağısıda olabilir 250 gr fazlasıda diyorlar.. Sağlıkla doğsunda alırlar kilo.. Bak nehirimiz tosuncuk olmuş:) Maşallah prensese.
selam kızlar.bu aralar muhabbetin dibine vurmuşsunuz kaç sayfa yazı okudum hızlı hızlı.şunada bunada cevap veriyim derken hepsi aklımdan uçup gitti:)cerol gelinini beğenmişsin.artık ilerlesin zamanda bizde damadımızı görelim:)bu arada at muhabbetini teyzenin biri banaa yapmıştı.at koay doğurur tavuk çok zorlanırmış:)doğum şekli konuşulmuş.pink sezeryan demişler sanada.biliyorsunuz benimde çatı darlığından sezeryan oldu.allah var son haftalar acayip korkmaya başlamıştım doğumdan.ama sezeryan hiçte gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş.ben 5-6 günde toparlanmıştım.hamilelik ve doğum benim için kolay sayılırdı.ama sonrası daha zor oldu benim için.göğüs ağrısı hepsini bastırdı.emzirmek çok süper ama zor bir olaymış.hazırlıklı olun şimdiden.göğüs ucu kremini son haftalar kullanmaya başlayın.süt pompalarından edinin.ben şuanda 4. kez antibiotik kullanıyorum ne yazıkki.nehir tosun oldu maşallah.dün tarttırdım sağlık ocağında 6 kilo olmuş.durmadan hoplatılmak istiyor.elde kolda derman kalmadı.anneannesi alıştırdı hoplatmaya.3 gün sonra dönecek.bugünde kız kardeşim ve babam geldi.nehiri emzirmek için alıyorum kucağıma sadece.bilgisayarda keyif yapıyorum valla.3 gün sonra şoka giricem.
Canım bazen burası acayip hareketleniyor bazende ses seda çıkmıyor hiçbirimizden... Artık şükür herkes hemen hemen hamile ya hepimizin ayrı ağrıları, kontrolleri derken bazen giremiyoruz. Ama maşallah kuzumuza büyümüş dee.. Allahım esirgesin evlatlarımızı inşallah.. Sağlıkla bizde bi doğursaydık AT GİBİ..hahlahah:) insanca ve rahatça doğuralım anacım neymiş o at gibi.. Sende çok gülmüştüm o lafa ben yine hatırlattınız yine gülümsedim valla ekranda..
kızlar sohbetinizi bölmüş gibi olucam ama bişe sorucaktım ben de bu dış gebelik durumu olduğundan beri sanki vajinanın içinden gelen bir yanma gibi his var yani sistit dışında idrara çıkarken değilde normalde yanma olabilir mi ......önceden de sık sık yanmam olurdu sistitle beraber özellikle az su içince yere basınca vs bunlar dış gebelik sebebi mi acaba böyle rahatsızlıklarınız oluyor muydu sizin de
Canım, ben dış gebeliğimi öğrenmeden adet olmama yakın müthiş bir idrarda yanma ve ağrı hissiyle gittim doktora. Hiç idrar yolu enfeksiyonu geçirmemiştim o tarihe kadar bu idrar yolu mu onu bile anlamamıştım ama resmen ağlıyordum tuvalette. O kadar yanma ve ağrıyla geliyordu idrar. Sanki orda yara var ve idrar onu yakıp geçiyor gibiydi. Ama doktorlar bu denli ağrı yapmaz ve yanma yapmaz dediler.. Sonra ben adet bile oldum.. Normal bir adet hemde 5 gün.. Ama son anda yani hala adetliyken hamile olduğmu öğrendim.. Ve değerlerim çok düzenli artmasına rağmen dış gebelik olduğu çıktı ortaya.. Ve uzunca bir sürede o yanma devam etti bende. Ben dış gebelikten olduğunu düşündüm ama doktorlar dış gebelikte bu tür yanma olmaz dedi... Ama ben bariz yaşadım bu olayı.. Belki seninde böyle bir şeydir..
Canım beşiğin yanında uyku seti yok. Sanırım o büyüyen beşikle veriliyor yataklarını da veriyorlar. Ama biz kardeş gelirse tekrar beşik almayalım diye büyüyen almadık. Allahtan hayırlısı artık :))
Spinal anestezi sonrası felç olan hiç duymadım kız neler geliyor aklına böyle :)) Ama sorarım yine de canım. Gebelerde çok tercih ediliyor sezeryanda...
Canım aslında en iyisi sallamadan uyutmak ama eninde sonunda sanki alışıyor bebişler. Hatta benim yiğenim doğdu hastanedeyken daha kucağa alınca susuyordu bırakınca kıyamet koparıyordu. Nerden bildi o anda kucağı anlamamıştık.:Spinal anesteziden aslında bende korkuyorum, bel ağrısı yada bel fıtığı olanlarda sorun yaşanıyormuş sonrasında çok ağrısı oluyormuş felan diye duydum... Bendede diskopati var belimde şimdiden birazcık yürüyeyim belim kopuyor hemen.. Valla sorarsan bende çok mutlu olurum..
serap cnm dikkat et kendine geçmeyen ve uzun süreli ağrıların olursa mutlaka doktoruna danış, gaz,çok oturmak veya çok ayakta kalmakta ağrıya neden oluyo elinden geldiği kadar her fırsatta uzanmaya çalış.
/QUOTE]
Canım bende kaç gündür bekliyorum geçer diye ama bu sağ kasıkta batar tarzdaki ağrı beni çok zorladı günlerdir bacağımı bile kaldıramıyorum ağrıdan, birde alt karın bölgesine yayılan ağrı var dün doktorumu aradım, bir idrar kültürü yapalım dedi uğra bir kontrol edelim dedi. Bugün aradım ama ameliyattaymış. Müsait olduğunda gideyimde bir tahlil vereyim en azından içim rahat etsin...
çok iyi yapmışsın çatı muayenesini de yaptırıp en azından aklında soru işareti kalmamış. İnşallah sağlıkla doğar canım benim.. Son haftalardaki kilo artışlarına çok dikkat etmiyor doktorlar bu kilonun 250 gram aşağısıda olabilir 250 gr fazlasıda diyorlar.. Sağlıkla doğsunda alırlar kilo.. Bak nehirimiz tosuncuk olmuş:) Maşallah prensese.
Canım bazen burası acayip hareketleniyor bazende ses seda çıkmıyor hiçbirimizden... Artık şükür herkes hemen hemen hamile ya hepimizin ayrı ağrıları, kontrolleri derken bazen giremiyoruz. Ama maşallah kuzumuza büyümüş dee.. Allahım esirgesin evlatlarımızı inşallah.. Sağlıkla bizde bi doğursaydık AT GİBİ..hahlahah:) insanca ve rahatça doğuralım anacım neymiş o at gibi.. Sende çok gülmüştüm o lafa ben yine hatırlattınız yine gülümsedim valla ekranda..
Canım, ben dış gebeliğimi öğrenmeden adet olmama yakın müthiş bir idrarda yanma ve ağrı hissiyle gittim doktora. Hiç idrar yolu enfeksiyonu geçirmemiştim o tarihe kadar bu idrar yolu mu onu bile anlamamıştım ama resmen ağlıyordum tuvalette. O kadar yanma ve ağrıyla geliyordu idrar. Sanki orda yara var ve idrar onu yakıp geçiyor gibiydi. Ama doktorlar bu denli ağrı yapmaz ve yanma yapmaz dediler.. Sonra ben adet bile oldum.. Normal bir adet hemde 5 gün.. Ama son anda yani hala adetliyken hamile olduğmu öğrendim.. Ve değerlerim çok düzenli artmasına rağmen dış gebelik olduğu çıktı ortaya.. Ve uzunca bir sürede o yanma devam etti bende. Ben dış gebelikten olduğunu düşündüm ama doktorlar dış gebelikte bu tür yanma olmaz dedi... Ama ben bariz yaşadım bu olayı.. Belki seninde böyle bir şeydir..
Canım aslında en iyisi sallamadan uyutmak ama eninde sonunda sanki alışıyor bebişler. Hatta benim yiğenim doğdu hastanedeyken daha kucağa alınca susuyordu bırakınca kıyamet koparıyordu. Nerden bildi o anda kucağı anlamamıştık.:Spinal anesteziden aslında bende korkuyorum, bel ağrısı yada bel fıtığı olanlarda sorun yaşanıyormuş sonrasında çok ağrısı oluyormuş felan diye duydum... Bendede diskopati var belimde şimdiden birazcık yürüyeyim belim kopuyor hemen.. Valla sorarsacn bende çok mutlu olurum..
canım tam da dediğin gibi sanki yara yangini aynen anlattigin tek fark ben adet olmadım lekelenme de olmadı sadece o ay müthiş tanima oldu sanki içerden bir ates gibi bide en son nisan ayında smear alınmıştı sorun yoktu mayıs ve temmuzda ara dönemde kahverengi lekelenme olmuştu ben bunu da düşündüm acaba kist filan mi diye ama olur bazen demişlerdi
canım dış gebelikte birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsin ne yazıkki.çoğuda moral bozuklupundan gözüne dahada abartılı gelir.ama 1 bilemedin 2 ay içinde tamamen iyileşirsin.sonrada burda çocuk hayalleri kurmaya başlar ve eninde sonunda sende hamile kalır burda hamilelik sıkıntılarını paylaşırsın inşallah:)kızlar sohbetinizi bölmüş gibi olucam ama bişe sorucaktım ben de bu dış gebelik durumu olduğundan beri sanki vajinanın içinden gelen bir yanma gibi his var yani sistit dışında idrara çıkarken değilde normalde yanma olabilir mi ......önceden de sık sık yanmam olurdu sistitle beraber özellikle az su içince yere basınca vs bunlar dış gebelik sebebi mi acaba böyle rahatsızlıklarınız oluyor muydu sizin de
olur olur.kilo önemli değil önemli olan sağlıklı olması.o gördüğün resimler en fazla 1 aylık falan hali nehirin.nerdeyse 3 aylık olacak teyzesi.annem kızıyor resim koyma nazar değecek diye ama ben bikaç tane koyuyum en iyisi yeni hallerinden.Canim valla benim de cok canim sıkıldı haftası geriye düştüğü icin ama sen de yazinca icim rahatladı cok sağol.. İnsallah kilosu da 3 civarı olur bakalım hayırlısı..bu arada nehir gercekten cok tatli bir bebekmis maşallah ya..buyutmussun bile ne guzel darısı bize olsun insallah:)) su göğüslerinden ne çektin canim ya bakalım bız napicaz..tecrubelerinden faydalanırız artık:))
/QUOTE]
Canım aslında en iyisi sallamadan uyutmak ama eninde sonunda sanki alışıyor bebişler. Hatta benim yiğenim doğdu hastanedeyken daha kucağa alınca susuyordu bırakınca kıyamet koparıyordu. Nerden bildi o anda kucağı anlamamıştık.:Spinal anesteziden aslında bende korkuyorum, bel ağrısı yada bel fıtığı olanlarda sorun yaşanıyormuş sonrasında çok ağrısı oluyormuş felan diye duydum... Bendede diskopati var belimde şimdiden birazcık yürüyeyim belim kopuyor hemen.. Valla sorarsan bende çok mutlu olurum..
teyzesi akşam yeni resimler koyayımda bak bakalımfaceden.
canım dış gebelikte birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsin ne yazıkki.çoğuda moral bozuklupundan gözüne dahada abartılı gelir.ama 1 bilemedin 2 ay içinde tamamen iyileşirsin.sonrada burda çocuk hayalleri kurmaya başlar ve eninde sonunda sende hamile kalır burda hamilelik sıkıntılarını paylaşırsın inşallah:)
olur olur.kilo önemli değil önemli olan sağlıklı olması.o gördüğün resimler en fazla 1 aylık falan hali nehirin.nerdeyse 3 aylık olacak teyzesi.annem kızıyor resim koyma nazar değecek diye ama ben bikaç tane koyuyum en iyisi yeni hallerinden.
teyzesi akşam yeni resimler koyayımda bak bakalımfaceden.
selam kızlar.bu aralar muhabbetin dibine vurmuşsunuz kaç sayfa yazı okudum hızlı hızlı.şunada bunada cevap veriyim derken hepsi aklımdan uçup gitti:)cerol gelinini beğenmişsin.artık ilerlesin zamanda bizde damadımızı görelim:)bu arada at muhabbetini teyzenin biri banaa yapmıştı.at koay doğurur tavuk çok zorlanırmış:)doğum şekli konuşulmuş.pink sezeryan demişler sanada.biliyorsunuz benimde çatı darlığından sezeryan oldu.allah var son haftalar acayip korkmaya başlamıştım doğumdan.ama sezeryan hiçte gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş.ben 5-6 günde toparlanmıştım.hamilelik ve doğum benim için kolay sayılırdı.ama sonrası daha zor oldu benim için.göğüs ağrısı hepsini bastırdı.emzirmek çok süper ama zor bir olaymış.hazırlıklı olun şimdiden.göğüs ucu kremini son haftalar kullanmaya başlayın.süt pompalarından edinin.ben şuanda 4. kez antibiotik kullanıyorum ne yazıkki.nehir tosun oldu maşallah.dün tarttırdım sağlık ocağında 6 kilo olmuş.durmadan hoplatılmak istiyor.elde kolda derman kalmadı.anneannesi alıştırdı hoplatmaya.3 gün sonra dönecek.bugünde kız kardeşim ve babam geldi.nehiri emzirmek için alıyorum kucağıma sadece.bilgisayarda keyif yapıyorum valla.3 gün sonra şoka giricem.
yaa nasıl beğenmem ya çok güzel bir prenses benım gelinim.
canım göğüs ucu kremini ben aldım 32 haftada mı kullnıcam emzirirken güvenilir deniyor ama nasıl bebişin ağzına gelmez mi yıkamak lazım mı acaba.ayy tamam at gibi muabbetini hatırladım ayy ne gülmüştük.
canım ne güzel ailen yanında 3 gunu dol dolu geçirin inşallah.
canım hayırlısı olsun.36.haftada mı yapılıyor catı muayenesi nasıl yapılıyor canım biraz anlatsana .parmakla mı ultrason cihazıyla mı bakıyor.neden acıyor kı cok mu ileriye bakıyorlar.
canım kilosunu takmakta haklısın ama daha 2 haftada bol kilo alır.sol tarafına yat sureklı canım ordan besleniyormuş ya
cnm dış gebelikle hiç alakası yok ilk kez duydum.
enfeksiyon olmuştur bir tahlil yaptır istersen.
Dogum gunun kutlu olsun canim.ayrica gecmis olsun.benimde dogum gunumde bebegim kucagimda olacakti.kızlar bugün doğum günüm çok hüzünlendim......herşey farklı olucaktı bende bu doğum günümde iki kişi olucaktım bebeğim doğru yere ulaşmış olsaydı ama acı çekerek yeni yaşıma girdim .....paylaşıcak kimsem yok sizlerle paylaştım hüznümü.....
Dogum gunun kutlu olsun canim.ayrica gecmis olsun.benimde dogum gunumde bebegim kucagimda olacakti.
Zaman herseyin ilaci ilk zamanlar zor gecer derdi veren dermaninida verir elbet.yaradana siginicaz arkadasim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?