Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

kızlar bise sorucam değerler sıfır olduktan ve kanama bittikten sonra cinsel hayat normale dönüyor ama korunuyoruz yani korunmali ilişki değer sifirladıktan sonra izin vermislermiydi size doktora henüz soramadin kafama takıldı

Canım sen millete bakma ya hani derler ya bekara kadın boşamak kolaydır diye, aynen öyle.. Hamilelik deyip geçiyor insanlar sıkıntıları bilmeden, herkes yapıyor sende yaparsın felan muhabbetti.. Sen sağlıklı ol bebişinde sağlıkla doğsunda inşallah önemli olan o.. Rabbim sıkıntısız doğumlar nasip etsin.. Amin.

Canım değer sııfırlandıktan sonra ilişki normale dönüyor. Ama benim çok ağrılarım olmuştu sonrasında bir süre daha ara vermiştim. Kendi durumuna bakarsın ona göre hareket edersin. Ama kesinlikle korunuyorsunuz bu arada vücudun toparlamadan hamile kalma. Burda hepimiz mutlaka 3 ayı doldurduk, hatta ben iki ay daha korundum üzerine sırf aynı tüpten yumurtlamışım diye.. Başta acele ediyoruz 3 ay beklenir mi felan diye ama sonra durumlarımıza bakıp ona göre karar veriyoruz.. Sende öyle yapacaksın biraz daha toparlayınca kendini, şimdiden bunları düşünme.. Sağlığına kavuş önce ve sonra inşallah sağlıklı bir evlat nasip edecektir Rabbim sanada..

Kızlar ben hala oğluşuma bir tane çorap almadım biliyormusunuz... Ama artık ufak ufak başlayım istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum.. Yatak konusunda park yatakları sevmiyorum, karyola yataklar kullanışlımı onuda bilmiyorum.. Ama marla senin aldığın gibi çilektekiler gibi bişi istiyorum ama onlarında sallananı kullanışlımıdır bilemedim, gidip bakmam lazım.. Kış olacağı için arabaya çok ihtiyacım olmayacak aslında yaza kadar ama pusetle birlikte hepsini almam dahamı mantıklı sizce..? Yoksa sadece ana kucağı gibi bişi alsamda sonra mı araba alsam.. Kıyafet konusunda nerden başlıycam, şampuan pişik kremi ne alcam... ve ne zaman alacağım bilemedim ya.. Yardım edin... Nerden başlayımmm.:)

[video=youtube;yEesXo-nq3g]http://www.youtube.com/watch?v=yEesXo-nq3g[/video]

Son düzenleme:

bi tane bile çorap almadıysan çocuğa çoraptan başla o zaman :))), cnm bizimkiler kış bebeği alttan çıtçıtlı uzun kollu ile patikli pijamalardan al üztüne de ben tulum aldım bir sürü alttan onları giydiricem üstten tulum giydirmeyi düşünüyorum, sonra yelek felan aldım yün kullanmak istemiyorum, alt üst pijama takımı aldım 5 tane felan 1 tane hastane çıkışı aldım (1 tane daha alıcam yedekli olsun diye), çorap aldım :), 3 tane battaniye aldım, yorgan, nevresim, uyku seti, ağız mendilleri, havlu aldım ama hala bitmiyor alnıcakalar zaten gördükçede alıyosun, bakım ürünlerindende ucondan duymuştum bübchen diye bir alman markası ben onun setini almayı düşünüyorum 3 aya ancak yavaş yavaş tamamlarız artık, yatak konusunda ben park yatak almayı düşünüyorum şuan oda yapmıcam çünkü sonra oda yaptığımda da oyuncaklarını koyarım içine girer içinde oynar diye düşündüm ama 3 aya fikrim değişirmi bilmiyorum :) son aylarda ağırlaşırız diye ben yavaş yavaş tamamlıyorum anlayacağın

aaaa erenler çoğalsın oğluşuma adaşlar olsun ya.ama urasta çok kalıteli anlamı neymış.begendim.
buarada kızlar annemdeydim bugun doktora gittik 1300 gram olmuş bebiişim.dun sağlık ocağında kan tahlili yapıldı serbest T4 değerim düşük çıktı 0.41 çıktı referans aralığı 0.61-1.12 doktor çok düşük değil dedi ama içim rahat etmedi birde dahiliye doktoruna görün bakalım dedi ama çok etkileyecek kdar duşuk değil ama önlemini alalım dedi.netten okudum bebeğin beyin ve sinir gelişimini etkileyen bişeymış o yüzden moralım çok bozuldu fikri olan varmı

marlaaaaaaaa

sağol canım aynen dediğin gibi zaten ruhsal olarak da ihtiyacım var toparlanmaya ben de altı ay zaman verdim kendime önce iylesim sonra ilkbaharda yeni umutlar diye düşünüyorum nasip kismet inşallah ben de anne olabilirim

Sen oğluna Efe koymayacakmıydın cerolum, eren mi koyacaksın vazmı geçtin..Anam ne çok eren olacak hepimiz koyarsak:)) Eren yılı..Ereni rüyamda gördüm diye istiyorum ama ben Emir isminide seviyorum. Sizce Eren Emir koysam çok mu tekerleme gibi kızlar.Fikir verin.

Son düzenleme:

:)) Evet ben en iyisi gidip önce bir çift çorap alayım,, ayakları üşümesin minişimin.. Zaten eşim gidip gidip beşiktaş çoraplarına, tulumlarına bakıyor çocuğu doğmadan fanatik yapacak.. Dur daha alırız diye zor çıkarıyorum shoplardan.. Ama artık benimde başlamam lazım gerçekten. Rabbim inşallah sağlıkla kullandırmak nasip etsin aldıklarımızı.. Canım sen tamamlamışsın bayaa valla, sen yazdıkça anammm daha ne çok alacağım dedim ama aslında çok şey almayı düşünmüyorum. Çünkü 0-3 ay aralığı çok çabuk küçülüyor ve kalıyor, Önce 3 aylık kısımlarını tamamlayım birkaç büyük alırım yanına sonra zaten bahara gireriz, yaza gireriz ona göre alırım diye düşünüyorum. Battaniye almıycam anneannesi, teyzesi ve ablamın komşusu hem yapmış hem almışlar. Ben sadece şu yumuşak ince battaniyelerden alacağım bir iki tane ince olanlardan.. Yatak konusundada çileğin mobilyaları çok hoşuma gidiyor aslında onlara takıldım marlada sanırım ondan almıştı. Gidip bi ona bakacağım karar verebilmek için. park yatakları bir türlü sevemedim.. Ama ben birazcık yürüyeyim belim ağrıyor zaten benim bel ağrım hep vardı diskopati oluşmuştu disk aralıklarında sıkışma o yüzden sanırım uzun uzun avmlerde gezemiyorum.. artık yavaş yavaş inşallah.

Canım nasıl oldun,, durumlar nasıl? Gittin mi tekrar kontrole? Açılma felan yoktur inşallah, bebişin beklesin biraz daha inşallah. Sen çilekten beşiği ne kadar almıştın, büyümeyenden di dimi.

Canım nasıl oldun,, durumlar nasıl? Gittin mi tekrar kontrole? Açılma felan yoktur inşallah, bebişin beklesin biraz daha inşallah. Sen çilekten beşiği ne kadar almıştın, büyümeyenden di dimi.

Evet tatlım büyümeyen beşik. Ben çok çok beğendim geldiğinde de. Şimdi içini de yaptık nevresimlerini serdik çok hoş oldu. İçine herhangibir 70-130 yatak alabilirsin. Tam oluyor. Kalitesi de iyi geldi bana. Diğer gördüğüm uygun beşiklere göre çok daha güzel. Eğer içine park yatak sinmiyorsa tavsiye ederim. Yatak olarak içine yataşın minikosunu aldım. Çileğin yatağı pek hoşuma gitmedi. Fiyat olarakta birbirine çok yakın; çilek 230 tl yataş 240 tl pazarlıkla. Beşikte 470 tl ye geldi peşine pazarlıkla. O da 510 tl katalog fiyatı. Beşiğin iki kademesi varmış ondan bahsetmiyorlar hiçbiryerde. Bizimki üst kademede şimdi, içine de 18 cm lik yatağı koyduğun zaman bile derin oluyor. O yüzden alttan yorganla destekledik yükselttik ilk 3-4 ay için. Sonra onları kaldırıcam, biraz daha büyüdüğünde de alt kademeye geçiricem 10 cm daha derinleşcek. O açıdan da asansörlü yatakları aratmaz yani. Benimki sallanmıyor ama sallanan yatağı alırsan o 70-130 değil bir miktar daha küçük ama 60-120 kadar küçük değildi sanırım. Onun fiyatı bir 100 tl farkediyor yalnız. Gidip çilekte incele mutlaka. Sallanmasını istemezsen benim beşiği kesinlikle tavsiye ederim....

Alışverişe bir başladın mı zaten insan hızını alamıyor. Ama daha ağırlaşmadan şöyle çarşıyı falan dolaşsan en azından iyi olur canım. Bende alışverişe beşikle başlamıştım. Alacağım modele karar verince rafa kaldırıp üst baş alışverişine girişmiştim. Havuzluhan çok güzel ordan da baya birşey almıştım. Pazardan bile hastane çıkışı,tulum, battaniye falan almıştım. Kozmetik alışverişinin hepsini netten yaptım. Bubchen iyidir ama ben sebamed aldım. İki tane site var oralar güvenli ve kozmetiklerin hepsini ordan aldım. Eczanemizde.com bir de dermoeczanem.com. Ama almak istediğin ürüne iki siteye de bak güvendiğin başka yerler varsa oralara da bak öyle al. Bazen birinde ucuz diğerinde pahalı olabiliyor. Şimdiden al dursun kenarda, son kullanma tarihleri uzun gönderiyorlar zaten. Bubchen i tavsiye ederim.
Araba içinde uzuuuuuun araştırmalarım sonucu peg perego pliko p3 aldım saraçhaneden. O da elime ulaştı. Taş gibi araba gerçekten. Ben yaşlanırım o yaşlanmaz gibi duruyor :) Katlandığında çok az yer kaplıyor ve araba çook hafif. Ama ana kucağı çok ağır. O yüzden bir de portbebe aldım saten kumaştan. Arabayı ucuza bulduğum için içinde ayak örtüsü ve yağmurluğu yok 800 tl ye geldi. Ama başka bir rengini bir yerde ayak örtüsü ve yağmurluğu dahil 900 tl ye bulmuştum almamıştım. Sonradan alayım dedim ama satılmıştı. Eski modeli peg peregonun o yüzden uyguna geldi yoksa fiyatı 1300 tl miş. Graco larda hoşuma gidiyordu ama inceleme fırsatım olmadı. Chicco çok istemiştim ama o da çok hantal ve kumaşı kalitesizmiş o yüzden vazgeçmiştim. Yani bebek arabası çok karışık bir mevzu. O yüzden görerek bakarak almanı tavsiye ederim. Ben aileme baktırdım ona göre hareket ettim. Ana kucağını ayrı almadım takım olsun dedim. Hem böyle daha ucuza geliyor. Tek almak istesem sadece ana kucağı 450 tl, bebek arabası 700 tl civarıydı sanırım...
Bende son durumlar gene aynı. En son kontrolüm pazartesiydi zaten o zamanda vajinal muayene olmadım. Pazartesi tekrar gidicez ama şikayetim olmadığı sürece alttan muayene edeceğini sanmıyorum. Hiçbir değişiklik yok bende zaten. Evde oğlumun geleceği günü bekliyoruz merakla. Yarın tam 34 haftalık oluyoruz, bizim için kritik zamandı. Yarından sonra doğarsa sıkıntısız atlatıcaz inşallah herşeyi...

Canım hafta hesabı gerçekten çok karışık ama şunu diyebilirim sana; bebeğin gerçek haftası ilk üç ayda ölçülen hafta oluyormuş. Daha sonra bebeğin haftasının önde çıkması pek birşey ifade etmiyor. Eğer aşı için hesap yapıyorsan, satına göre 20. haftanı bekle istersen hatta üzerine 1 hafta da geç döllenmeden ekleyebilirsin. Benim ilk aşım 22. ya da 23. haftada mı ne yapılmıştı. Geç olmasında sıkıntı olmaz ama çokta geçe kalma. Bak daha ilerde göreceksin ultrasonun daha ileri bile gidebilir geriyede gidebilir. Benimde eminim geç döllenme olduğuna ama 11. haftada doktorum pekte geç döllenme gibi durmuyor demişti ve gittiğim heryerde satıma göre hesap yapılıyordu. Eğer ilk ultrasonlarımı baz alırsam benimde 10 gün geride olmam lazım. Şimdi bile bebeğin heryerinden farklı bir hafta çıkıyor. Ben şimdi doktorların dediğini dinleyerek satımı baz alıyorum ona göre 34 haftalık diyebiliyorum. Eğer seninde öyle hesaplarsak 26 mayısı (benim doğumgünüm:)) baz almamız gerekir. O zamanda bugün 17+6 oluyorsun...

Canım moralini bozma hemen. Dahiliye doktoruna da git kontrolünü ol için rahatlasın. Bak benimde suyu fazlaydı netten baktım neden fazla olabilir diye, down sendromuna kadar herşey olabilirmiş. Ben 2li 3lü de yaptırmadım allaha emanet bebişlerimiz. Moralini bozma kötü birşey çıkacağını sanmıyorum...

kızlar hepinize bişe sorucam dış gebelik konusunda sanırım sigara içmek de etmenmiş sizler sigara içiyormusunuz yada içiyormuyudnuz dış gebelikten önce

:)) cnm bizim hastane çıkışımız feneriumdan alındı :)) doğunca oğlum onu giyecek allah nasip ederse ben birazdan e bebeke gidicem yine gerekli olan bişey bulursam alıcam sana da söylerim çünkü bazı şeyleri gördükçe hatırlıyosun, bu arada benim oğlumun adı hala fasulye daha isim bulamadık :) bende mi eren koysam :) cnm erende emirde çok güzel sen bilirsin ama istersen birini koy çünkü çok yakın isimler

cerol cnm bişey çıkmaz inşallah hemen moralini bozma

marla cnm sanada az kaldı hayırlısıyla bebişini kucağına al inş

Evet canım yatak konusunu gidip yerinde bakmak en iyisi bencede. Sallananı özellikle hani şöle gece felan minik minik yandan ittirince hemen uyusun diye istiyorum aslında. Orda sallayarak uyutmak değil amaç.. Ama yinede bazı bebekler sallanmadan uyumuyor huysuz olmaz inşallahda rahat rahat uyur.. Araba konusunda sen bayaa deneyimlisin ama fiyatlar birbirinden çok farklı ya ben bir türlü karar veremedim ve onada gidip dolaşıp bakmam gerekecek.. Şimdiden az dolaşsam belim ağrıyor haftalara yaymam lazım artık sanırım..

Sen şükür 34 dü dolduruyorsun inşallah biraz daha sıkıntısız gider de 36-37 de felan rahat rahat doğar.. Rabbim sağlıkla nasip etsin inşallah..

cerol bebeğim benimde yüksek çıkmıştı hamilelik öncesi.1-2 hafta sonra testi tekrarlattığında doktorum normale dönmüştü.şayet varsa bir problem endokrin uzmanına yönlendirirler seni ilaç verip dozunu ayarlayarak hamileliği kazasız belasız atlatmanı sağlarlar meraklanma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…