Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Canım bebekle uğraşıyoruz çok giremiyorum nete. Bizimki yeterli besleniyor mu diye kafayı ona taktım. Bizim tartıda 3400-3500 çıkıyor. Emmesi kaka yapması güzel ama yine de insanın içine kurt düşüyor acaba yeterli emiyor mu diye. Şimdilik gazını da güzel çıkarıyor ama gazlı olup olmayacağı bir aydan sonra belli olurmuş. Bizimki daha 18 günlük. Etraftan çok yorum yapan oluyor insanın kafası karışıyor. Hamileliğimde bu kadar çok yorum duymamıştım. Kimi diyor bebek çok küçük mama ver. Kimi diyor sadece anne sütü. Kimi diyor eğer yeterli emmiyorsa çok uzun uyuyorsa bebekte beyin hasarı oluşur diyor sonra da gördükleri böyle bebekleri anlatıyorlar. Çok keyfimde yok açıkcası uykusuz geceler sonunda bir de bebek yeterli emiyor mu sorusu. Eşime bile artık hiç vakit ayıramıyorum nerdeyse rüyalarımda başkalarına ilgi duyduğunu falan görmeye başladım(( Doğumla beraber bambaşka bir dünyaya girdim eski hayatımdan eser yok artık. İnşallah en kısa zamanda daha tatmin edici bir hale döneriz. Allahtan bebeğim uslu ama yine de bu hayatımın tepetaklak olmasını engellemiyor. Şikayet ediyor gibi görünüyorum ama şimdilik hem eşimden uzaklaşma hem de bu kadar uğraşmama rağmen bebeğimin gelişiminden duyduğum kaygı yeterince can sıkıcı oldu. Gelişimi hakkında fikir edinmek için en azından bir ayı dolmadan bir doktora götürelim diyoruz bakalım...

Cerol ben bu ay dogal yolla gebe kaldim ama 4+4 de dustu.profesor doktor ocakta operatif histeroskopi yapacak bana rahimde yapisiklik varsa acicak.bebek niye tutunmuyo diye bakilcak.dogal yolla olan gebeliklerim hep dusuk oluyo.bahar bebegin hayirli olsun tekrardan.

sağol cnm Allah razı olsun,inşllh en kısa zamanda darısı başına olsun.histeroskopide bir sorun varsa giderilir ve arkasından sende inşllh sağlıklı bir gebelik yaşarsın cnm...

marlacım böyle düşünmeye devam edersen loğusa depresyonuna girersin.boşver sen milletin söylediklerini.insanların ağzı torba değilki büzesin.hepsine kulaklarını tıka ve bebeğinle beraber olmanın tadını çıkar.o daha 18 günlük tabiki hep uyuyacak.kilosuda gayet iyi bence.mutlaka doyuncaya kadar emiyordur.doymasa zaten sürekli ağlar.yeğenimin bebeği olduğunda çocuk doğru dürüst uyumuyordu ve sürekli bir huzursuzluk içindeydi.sık sık ağlıyordu.2 ay böyle devam etti.meğer sütü yetmiyormuş.sütü çok sulu olduğu için çocuk doymuyormuş.mama vermeye başlayınca normale döndü.eğer doymasa senin bebeğinde ağlardı cnm.bunları sıkıntı yapma herşey yolundaiçin rahat etmiyorsa doktora götür...kırkın çıktığı zaman eşinlede herşey normale döner sen bunlara takılıp kendini üzme cnm....

Canım şükürler olsun keseyi görmüşsünüz.. Şükür dış gebelik sonrası o kese var yaa insana nasıl ilaç gibi geliyor. Korkuyla gitmiştim ben kese ordamı değilmi diye.. Şimdide kalp atışı beklemesi. alıştır kendini daha bu ilk beklemeler..:) sonra her kontrolü zor getireceksin, bebişim iyimi diye,, kalp atımını duyana kadar kalbim güm güm yerinden çıkacak gibi olurdu. İnşallah bu günler güzellikle geçecek ve sıkıntısız ulaşacaksın bebişine. Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasıp etsin, kucağımıza sağlıkla aldırsın, hayırlı güzel ömürleri olsun inşallah.

Oy oy oyyyyyyyy,, Hamilelikteki bu kadar sıkıntıya mantıklı yaklaşıp, kendini sakinleştiren biriyken ne oldu böyle. Lohusa depresyonuna giriyorsun. Yapma.. Bebeğin bence gayet iyi besleniyordur, beslenmese aç çocuk sürekli ağlar.. Birde ağlasa bile birkaç gün mama vermeyin emmeyi istesin bebek diyorlar. Seninki ne güzel emerken ne diye mama vereceksin ki bebeğe. Her kafadan bir ses çıkar şimdi normal, sen bebeğinin durumuna bak, gelişimini en iyi kendin izlersin.. Kocanla ilgili de öyle şeyler getirme aklına. Biz hamileyken bile yanaşamadı çok yanıma, hep ağrım vardı, düşük tehlikesi felan, sonra da karnım büyüdü.. :) napalım tek taraflı değil bu sen anne oluyorsan o da baba oluyor, katlanıp dayanacaklar..

Kızlar,bebişin çamaşırları için makinede ne kullanıyorsunuz yada ne kullanacaksınız. Kimi hacı şakir diyor, kimi dalin diyor.. Ben karar veremedim başka bir şey mi kullanılır yoksa bunlardan birimi...

canım benim sen başkalarının söylediklerine hiç takılma zaten en hassas günlerini yaşıyorsun boşuna demiyorlar elalemin ağzı torba değil ki büzesin ne güzel 41. kere maşallah usluymuş bebeğin bi derdi olsa muhakkak hissettirir annesine kilo olayınada takılma sağlıklı sıhhatli, olsun kilosu düşük olsada olur ne yapacak çocuk fazla kiloyu. sen kendine dikkat et iyi bak kendine çok çok öpüyorum seni.

bahar gözün aydın cnm darısı kalp atımını duymana diyelim hayırlısıyla sağlıkla inşallah.

benimhalaumudumvar cnm arkadaşım en kısa zamanda güzel haberlerinle aramıza dön inşallah..

ucon tatilinin tadını çıkar cnm bol bol gez istanbula döndüğünde nehirle yine babaşa kalacaksın...

pink cnm en kısa zamanda oğluşunun gaz problemi geçer inşallah oda rahat eder sizde..

cerol doğuma az kaldı sağlıkla kolay doğumun olsun inşallah senden sonrada sırada ben varım şimdiiden içim bir tuhaf oluyo yaklaştıkça :)

temsilci nerelerdesin cnm arkadaşım nerde prensesin resimleri bekliyoruz güzel haberlerini

serap çok güzel bir soruya değinmişsin bende yavaş yavaş yıkmaya başlayım diye düşünüyordum tecrübeli annemiz ucon yine yardımına ihtiyacımız var :) bende dalin diye duydum ama uconcum fikrine ihtiyacımız var...

kızlar herkese yazmaya çalıştım yazamadıklarım umarım iyidir herkesin keyfi yerindedir inşallah.

kızlar 2 gün önce geldim ankaradan.çamaşır ütü temizlik anca bitti.akşamda misafirim vardı.yoruldum valla.15 gün ilaç gibi gelmiştiki dönüşte nehir aynı nehir nede olsa 2 günde pert oldum.geçmişi hızlıca okudum alıntı yapamadım kusura bakmayın.defnecim senin soruna cevap vereyim.ben dalin sıvı sabun kullandım çok güzel kokyordu ama leke çıkarmıyordu.dalan roxy toz sabun kullandım o da leke çıkarmadı bitince ne alırım bilmiyorum ama sanırım bebek deterjanları bitkisel olduğu için hiçbiri leke çıkarmıyormuş.lekeleri özellikle kaka lekesini bildiğimiz beyaz sabun acayip güzel çıkarıyor.leke varsa önve elde sabunla yıkayıp sonra makineye atıyorum.birde yumuşatıcı sağlıksız olduğu için hiç kullanmadım.aklınızda olsun.serap bişey sormuştun sende ama soruyu hatırlayamadım bacım bir daha sor

canım hoşgeldin.. Ankarayı fethettin mi? Nasıl geçti.. Havalarda güzel gitti şansına.. sorduğum soru neydi ben bile unuttum.. :))
ama aklımdakileri yazayım,, bilenler cevaplasın..:)))) 1-sen bebek arabası almıştın sonra ağır bastonda mı aldık demiştin.. Baston pusetlere baktım da ben pierre cardinin felan çok hafif ve kullanışlı geldi..
2- Avent biberon almayı düşünüyorum ama onun naturel olanını mı alacağız.. Emzik almamız gerekiyor mu onu hangisinden alayım.
3- Lansinohun gögüs pompası ve gögüs kremi alacağım sanırım. Kullananlar memnundunuz değilmi..
4-Ateşölçerde braun kulaktan ölçere karar verdim sanırım, tavsiyelerinizle. En uygun fiyat nerdedir..
5- Bu çamaşırları hangi deterjanla yıkayacağım konusunda kararsızım, daline herkes senin gibi leke çıkarmıyor diyor, leke çıkarmayan deterjan ne işe yarar ki.. Hacı şakir'den memnun olan var mı yada kullanan.. onuda tavsiye edenler olmuş..
6-Hastane çıkışı ne kadar almam lazım, 1 takım 10 lu iki takım 5 li alsam diyorum ben yeter mi..
7- Bebek şekeri yapan varmı aranızda yada alan. Modelleriniz varsa bende göreyim..

:)) şimdilik bu kadar sorularım.. bakalım aklıma geldikçe yazarım. Daha hiç bir alışveriş yapmamış biri olarak çoooook çalışmam lazım benim çooooooook.:)

haklısın cnm beklemek çok zor,sanki zaman geçmiyor.9 ay nasıl bitecek diyorum.kalp adtışlarını duysam rahatlıyacam.hala içimde bebek olduğuna inanamıyorum:)bütün güzel dilek ve dualarına aminnn cnm.bu arada tuvalete girince tuvalet kağıdına koyu kahve leke şeklinde akıntı geliyor.bu durum cnm sıkıyor.dr kırmızı kanamaya dönmedikten sonra bişi olmaz demişti ,yinede korkuyorum.aranızda böle bişi yaşayan varmı?

sağol cnm.bende sabırsızlıkla bekliyorum kalp atışlarını duymayı.rabbim sanada sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin.sağ salim bebeğini kucağına versin rabbim...

Canım onu sanırım Karamda yaşamıştı.. Doktorlar kırmızıya dönüşmedikçe sorun yok diyor, içerde biriken kan atılabiliyormuş bazen.. Ama sen dikkat et kendine ayaklarını kaldır yukarı, yatarak dinlenmeye çalış bol bol.. bize progestan başlamışlardı hepimiz hemen hemen kullandık belki doktorun keseyi gördükten sonra onu önerebilir sana..

cnm öncelikle hoşgeldin lgelir gelmez başlamış maratonun allah yardımcın olsun :) tecrübelerinle bizi aydınlatıyorsun arkadaşım çok teşekkür ederiz o zaman bende zaten şuan için giyilmemiş kıyafetlerini yıkıcam ilk olarak dalinle yıkayayım sonrada beyaz sabunla elde yıkar atarız dediğin gibi yumuşatıcı kullanmayı bende düşünmüyordum zaten. cnm nehiri öp yerime :)

serapçım cnm aldıklarım kadarını paylaşayım seninle biberon bende avent düşünüyodum ama benim eczacı arkadaşımda silikon yerine kauçuk emzik ve biberon başlığı önerdi kaucuk doğla bir malzeme olduğu için daha sağlıklı dedi hatta bende internette araştırdım bir haber çıkmıştı bebeğin tükrüğüyle kaucuk karışında kansorejen madde açığa çıkıyo diye bende iice araştırdım sordum soruşturdum yok öyle bişey o yüzden chiconun cam olan ve kaucuk emziği olan biberonunu aldım çünkü aventte kaucuk yokmuş, emzik olarakta yine chiconun kaucuk emziğini aldım kauçuk olanı, ama aventin bir emziği vardı çok hoşuma gitti silikon ama ben yinede ondanda aldım :) emzik vermeyi düşünüyorum emerse tabi zaten emzikleri ve biberonun o başlıklarını ayda bir değiştirmek en sağlıklısıymış o yüzdende israf olacağını düşünmedim ve aldım,

göğüs pompası almadım göğüs kremi olarak bende lansinoh düşünüyorum ve aynı zamanda kakao yağının çok iyi geldiğini duydum ve şuan için kakao yağını aldım son ay onu kullanmayı düşünüyorum henüz kullanmaya başlamadım, ateşölçer braunun kulaktan ölçerini aldım e bebekten 99 tl ye, hastane çıkışına gelince ben 1 tane 10 lu takım aldım 1 tanede 5 li takım aldım onun dışında hep tulum aldım ve alt üst pijama takımı çok aldım, belki 1 tane 5 li daha hastane çıkışı alırım yetmez derlerse, bebek şekerinide ben kendim yapıcam bir arkadaşım bu işlerde pek meziyetli ondan yardım isticem kristal şelkinde üzerinde dua yazan bir model beğendim virtin süs gibi onun fotosunu çekip faceden atarım sana birde bir arkadaşım bir model yapmış bebekli diğer kristale göre daha basit duruyo belki onu doğumda dağıtmak için yaparım diğer dualı olanıda mevlütte dağıtmak için yaparım diye düşünüyorum bakalım napıcam en son durumu haberdar ederim çok yazdım sanırım :) ama umarım fikir olmuştur.

Kızlar,bebişin çamaşırları için makinede ne kullanıyorsunuz yada ne kullanacaksınız. Kimi hacı şakir diyor, kimi dalin diyor.. Ben karar veremedim başka bir şey mi kullanılır yoksa bunlardan birimi...

canım ben hacışakır granur sabun aldım ilk kokusu hoşuma gitmedi sonra dalan roxy aldım onunda pek hoşuma gitmedi.
o yüzden deterjan olarak ikiside bitene kdr kullanıcam sonra sıvı dterjana gecicem yumuşatıcı aldım çünkü bebeklerde kullanılıyormuş yumuşatıcı olmadan hıç kokmuyor ama şimdi odasının kapısını açtığımda yüzüme bebek kokusu çarpıyor çok güzel bişey.
hastane çıkışı ben bi 10 lu 2 tanede 5 li aldım.

canım hoş geldin senin ismin neden gri olmuş oyle.
nasıl geçti diye sormıcam çok güzel geçmiştir baba evinde .kardeşin nasıl buarada rahatsızlığı iyi mi bira daha.
ben daha lekelemediğim için deterjanı test edemedim ama dediğin gibi yaparım önce elde yıkarım beyaz sabunla kolay çıkar aacaba bebekler için leke çıkarıcılardan alsak işe yarar mı dersin.

kızlarrrrrrrrrrrrr 2850 gram olan bebişimiz ve 29 kasım yada 2 aralık doğum olacak.
ben 2 aralık istiyorum ama haftaya çarşamba tekrar gidicez suyunda sorun yoksa 2 aralık varsa 29 kasımda alırım dedi.bide 1 aralıkta doktorum yok kıbrısta olacak yanı cumartesi pazar gunu gelirse doktorum olmayacak sizce ne yapsam 29 kasımda olsa mı 38+2 oluyorum.2 aralıkta en basından beri istiyorum 2 kasım eşimin doğum tarihi oda 2 aralık olsun istiyorum ama ayy bilmiyorum ki
buarada kimliğini hemen mi çıkartıyoruz o işler nasıl oluyor.

Canım benim seni daha iyi anlamaya başladım. Dış gebelikten üzüldük ağladık, hamile kalmayı çok istedik. Şimdi bebeklerimizi teker teker kucaklarımıza alırken boyumuzun ölçüsünü de almaya başladık. Bizimki de ilk günler çok iyiydi. Hatta nazar değer diye usludur iyidir demeye bile korktuk. Ama bizimki de iki gündür huysuzluğu üstünde. Saat başı hatta yarım saatte bir emzirdim. Çocuk memeden ayrılmıyor ki meme süt dolsun. Ne emiyor bilmiyorum. Eşim doktorla konuşmuş yarın öğleden sonra götürücez bakalım. Dün gece her iki saatte bir uyandı emzirdim. Bakalım bu gece nasıl geçecek??????
Kızlar deterjanları sormuşsunuz. Ben de dalinle yıkıyorum şimdilik. Toz sabunlarda lavanta kokusu var alerji gelişmesin diye ona cesaret edemedim. Dalin bitince denicem sonra.
Doğumu yaklaşan arkadaşlara güzel hayırlı doğumlar diliyorum. Doğumdan sonra insanın hali olmuyor ama sakın bebeklerinizi ihmal etmeyin. İlk gün hatta emzirmek için çoooook ısrar edin. İlk gün bebeğimle kalmadık beraber onun acısı hala içimde. Şimdi de o ilk anları yaşayamadığımız için belki de hala garip hissediyorum kendimi bilmiyorum (((

Canım uzun uzun yazmışsın çok da iyi yapmışsın eline sağlık hayatım. Kauçuk konusuna takıldım bak şimdi herkes aventi önerdi anne bebesine benziyor ve bebek anne bebesinden uzaklaşmıyor diye. Bende o yüzden o demiştim. Çekince geliyormuş kendi gelmiyormuş felan. Ama şimdi kauçuk olması dahamı iyi acaba diye düşündüm. Kullanan başka arkadaşlar varsa bilgi verirlerse sevincem bu konuda. Aventte çok hoşuma gitmişti aslında. Bakalım belki ikisinide alırım bende. Benim daha alacak çok şeyim olunca hepsi bir araya geldi, bakalım inşallah hallederim. Bebek şekeri bende o dualı, Allah yazan felan var kenarı incili onu beğendim ama onu sadece yakınlarıma vermeyi düşünüyorum. Başkaları alır bir yere koyar, değerini vermez üzülürüm. Biblolu olanlanlardan daha çok yapmayı düşünüyorum onlarada mıknatıs takmayı buzdolabı süsü olarak çok şeker duruyorlar. Bakalım bir malzemeleri alabilirsem. Sen yaparsan resmini at bana canım.

bende hacı şakir alayım diyordum granül sabun diyorlar ya. Ay bir karar veremedim. En iyisi ikisindende alayım önce dalinle yıkarım sonra lekelendikçe bakarız. Ayy cerolum bebişin sana yaklaşıyor. Hiç bişi kalmamış yaaa.. Acayip heyecanlandım şimdi bende. Allahım yardımcın olsun, sağlıkla gelsin bebişin kucağına inşallah. Haber verde sanada okuyalım hepberaber..

canlar uconn annesindeyken hazıran topiğinde bir kavga mı ne olmuş topikteki herkesin hesabını dondurmuşlar uconnun haberi bile yok durumdan neti bile yokken olmuş yanı.şimdi mail falan atmış hesabı açılsın diye ama henüz cevap yokmuş.size haber vermemi istedi merak etmeyin canlar

Ahh canim benim ya:)) hep ayni seyler yaşanıyor sakin sıkma canını..bız de eve geldiğimizde hep uyuyordu ohh ne akıllı dedik hatta kv kimseye söyleme nazar olmasın demişti aradan 2-3 hafta geçtikten sonra bizimki tamamen değişti hic uyumayan hep sallanmak isteyen gazli bir bebek haline geldi( uyanık oldugunda hep ağlıyor hic bakınmiyor bile( gece uykusuzluktan hasta olacağım diye korkuyorumdum annem kalmasına ragmen.hele o amansız ağlamaları gece bir başladı mı 3 saat yırtıyor resmen kendini..( suan gazının doruk noktalarında(( o kadar yorgunum, o kadar uykusuzum ki..resmen kendimi unuttum ev haline büründüm aynaya bakacak zamanım olmuyor( geceleri sık sık uyanıyor.senin yaşadığın seyler normal canim ama insan basına gelmeden anlamıyormuş Rabbim canlarına saglik versin onemli olan o..ama yine de rahat olacagi günler hemen gelsin.gaz bir sıkıştırdı mı uyku falan kalmıyor cocukta( ayrıca emzirmeye devam et cevreye kulak asma..saatlerce uyumuyordur zaten uyursa sarilik olur sık sık emzirin diyorlar beyin hasari falan Allah korusun sariligi cok yukselince olurmus herkes herseyi cok bilmis gibi konusuyor.benim hatam da su oldu odamıza geldik göğsümü yakaladı emdi.cok sutum gelmedi basta hemşireler mama verelim uykuya veriyor kendini sarılığı artar dediler ben izin vermedim mamaya alışır diye ve 13e cikti sarılığı simdi gecti ama stresli anlar yasadık.zor bir süreç ama geçecek insallah sevgileri bambaşka cunku:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…