Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Canım mutlaka al bebek bezini hastane çantana koy. Ben prima premium care den çok memnun kaldım çok kaliteli. Ben saydıklarından kendi aldıklarımı söyliyim. Ateşölçer arzum aldım ama biraz uyduruk gibi. Braun iyi diyorlar ama sürekli kulağa değen kısmını değiştirmen gerekiyor ki onlarda çok ucuz değil. Yine de arzum işimi görür diye düşünüyorum. Bebek telsizi almadım evin içi sessiz zaten. Şu ana kadar da ihtiyaç duymadım. Süt sağma pompasını lansinoh un manuelini aldım. Kalite olarak mükemmel. Sütüm arttıkça gayet iyi çekiyor. Dün 10 dk. 40 ml kadar süt sağdım. Aynı sütü hastane tipi elektrikli pompadan da elde edebildim. Şimdilik manuelden memnunum. Lazım olur bence pompa. Dün süt sağıp annemlere bıraktım bende eşimle dışarı çıktım biraz. Biz gelene kadar bütün sütü içmiş uyumuş yavrum. İlk zamanlar süt koyu geliyor ama manuel o sütü çekmez kolay kolay elektrikli lazım. Biz hastanede kaldığımız için ordaki elektrikli pompadan yararlandım. Yalnız doğumdan hemen sonra elle sağdık o sütü o daha güzel bir yöntem bana sorarsan. Çünkü o süt az geliyor bir de makinede çoğu zebil oluyor. Elle küçük bir biberona sağıp ağzına kaşıkla vermek en mantıklısı. Sütün sulandıkça manuel yeterli olabilir. Ama evde elektrikli kullanmadım belki o daha iyidir uconna sormak lazım. O medela alıcam diyordu. Göğüs ucu kremi olarakta lansinoh aldım çok methini duydum. Bir kere kullandım. Memeyi doğru tutturabilirsen hiç yara olmaz. Bir de anne sütü damlıyor emzirdikten sonra onu ucuna sürüyorum. Şu ana kadar öyle canımı yakacak bir yaram olmadı çok şükür. Lohusa geceliği kesinlikle önden düğmeli ve pijama gibi olanını tercih et çok rahat oluyor. Benim 3 takımım var. Evde de hep onları giyiyorum şu anda. Bebek arabası olarak peg perego pliko p3 travel sistem aldım. Puseti baston tipi çok memnunum. Saraçhaneden 800 tl ye aldım eski model diye.
Canım normal doğum için çok kararlı gitmek lazım. Tabi kendini hiçbir zaman kötüsüne hazırlama. Eğer bir kadın sezeryan istiyorsa buna da saygı duyulmalı diye düşünüyorum. Yanına küçüklerinden 1-2 biberon al. Olurda bebek ilk saatlerde ememezse içine ilk sütünü sağarsın hemşirelerde kaşıkla verirler. Yok emerse hemen harika olur biberona falan gerek kalmaz. Ama sen çantana koy mutlaka...

gogus pompasi icin en iyisi elektiriklli icin diyorum medela ama oda cok pahali ben arkadasimdan aldim.
ama baska bir arkadasim lansinoh elektrikli cok memnunmus orta fiyatlarda.
gogus ucu kremini ben 35.haftada basladim surmeye lansinoh aldim.
canim kesinlikle kararli gitmek lazim yoksa orda vazgecmek olmaz bir kere normal dedin mi hastanede seni sezeryana almiyrorlarmis.
canim benim istedigim sezeryan ama allah nasil isterse oyle olacak.

buarada kizlar sanirim dolandirildim................ diye bir site var heryerde reklamlari var bende hic yorumlara bakmadan 85tllik alisveris yaptim .
cuma gunuydu 1-3gunde kargo verilir yaziyor kimse acmiyo telefonlari siparisim.hala kargoya verilmemis.
bugun butun gun telefonla aradim snra netten bi baktim herkes ayni seyden sikayetci sinirlerim bozuldu siparisimi iptal edin diye mail attim cvp yok
insallah yarin ulasip parami kurtaririm .siz siz olun dikkatli alisveris yapin.

canım ateş ölçer ilk başta koltuk altı kullanılıyormuş bebek doktoru demiş arkadaşıma en sağlıklısı diye ondan aldım 6 aydan sonra temassız alıcam.bebek telsizleri çok pahalı canım evimde büyük mecbur almam gerekiyordu sinbonun 56 tl miş haberin olsun zaten çok uzun sure kullanmıcaz.gögüs ucu kremini ben 35.haftada başladım ama 32 diyorlar lansınoh aldım.lohusa geceliği 2 adet önden acılan 1 de pijama gene önden acılan.gögüs pompası gerekliymiş hastane çantanda olsun.cnm ben bebek arabası arkadaşımdan aldım 6 ay onu kullanıcam öyle markalı bişey değil ama zaten kış 6 aydan snra artık torumaya başlayınca baston alıcam macleran marka beğendim.
canım arada hareketler azalıyor benımde çok olmuştu endişelenmiştim ama herkese oluyormuş.merak etme sonuçta 1 saat ıcınde 10 kere vuruyorsa sorun yok.zaten yorgunsan oda yorgun öyle düşün.çok yorma kendini

Canim mrb..ben de yazayım sana:)) ben atesolcer braun aldım memnunum.bebek telsizi almamıştım ama almayı düşünüyorum cunku 40 gun bebegi yalnız bırakmadık ama simdi bırakıyoruz hep aklım onda oluyor ağlar da duyamazsam diye koşarak gidiyorum simdi sart oldu:) sut sağma pompası olarak ameda ve medelayi onermislerdi ben de hem cekim gücünün iyi olması ve iki gogus ayni anda sagarak zamandan tasarruf yaptıgı icin ameda aldım memnunum.bence hemen gerekli hastanede ne olacağı belli olmuyor bebek hemen emmezse ilk sut akarsa bosa gitmez arkadaşımın oyle olmustu ben de oyuzden pompayı almıştım dogumdan once..geçenlerde mevlut yaptık saçlarımı boyatmak icin kuaföre gittim 3-4 saat sürdü sütümü sağmıştım annem verdi oğluma cok rahat oldu.ben gogus ucu kremine dogumdan sonra başladım emdigi zaman lansinoh almıştım cok da memnun kaldım küçük tuptu arttı bile..gogus ucuyla sıkıntı yasamadım krem sayesinde ama bebegin gogus ucunu tam kavraması da o onemli sadece ucunu almasın o zaman dayanılmaz olur.lohusa geceliği onden dugmeli pijama aldım cok da rahat ettim gecelik de almıştım ama hic gerek kalmadı ona.sabahligi da vardı daha kullanisli oldu sezeryandan sonra yürütüyorlar bol bol sabahlikla daha rahat etmiştim.ayrica su gogus yerleri acik gizli olan pijamalar hic kullanisli degilmis arkadasim komple acmis alttan ordan meme verememis dar oldugu icin..araba henüz almadım kıs bebegi oldugu icin sonraya bıraktım puset aldık sadece..şimdilik cok küçük oldugu icin ona da oturtmadım daha:))bebisini gormussundur rahat etmiştir icin :)) Rabbim saglikla kucağına almayı nasip etsin canim.

Kızlar merhaba, dün yorgunluktan bir duş aldım ve koltukta uyuyakalmışım:) Dün sabahtan kendi doktorumda kontrolüm vardı sabah gittik ultrasona girdim ,Yaramaz oğlum önce yüzünü göstermedi bize iki eliyle yüzünü kapatmış uyuyordu:) uyumuyor aslında numara yapıyordu ayaklar kıpır kıpır ama yüz kapalı. Hoca ne yaptıysa ellerini çekmedi. Birşeyler yeyip bi kan verin o arada hareket eder tekrar bakalım dedi yüzünü gösterebilmek için. Eee 3 haftadır görmüyorduk bücürü merak ettiğimizi biliyordu sağlosun doktorum. Sonra kan verdim. Demir ve kan değerlerime bakılması için, benim kan değerim çok yükselmemiş, demir depoları dolmuş ama kanım hala 10,5 larda. Doktorum bekleyip bakacağız dedi demir fazlasıyla yükledik şu an başka bişi yapmayalım dedi. Pekmez işine döneyim ben en iyisi en doğalından... Oğluşum sonra yüzünü gösterdi bir eli yanda:) resimlerini çekti doktorum boy boy:) yine cd verdi. 3 hafta sonra tekrar kontrol için çağırdı ve sonrada 2 haftaya düşecek kontrollerin dedi.. 32.haftada da çalışabilir raporunu yazarız dedi. Bende Aralık gibi izinlerim var kalan onları kullanmaya başlıyacağım. Allahım sağlıkla sorunsuz bir şekilde nasip etsin evlatlarımızı inşallah kızlar.. Rabbim esirgesin inşallah.

Karam, ağrıları sordum pelvik ağrılarım var özellikle yürüdüğümde ve çok ayakta kaldığımda dedim. O da çok normal artık dedi, rahim içi büyüdükçe bağlar geriliyor ve ağrılara neden oluyor dedi. Dinlenmeye çalış ağrı zamanlarında dedi. Ben demiştim:) Benim doktorum hamilelikten çok normal sözünü sever. Ama sonra uzun uzun da kontrol eder.. Herşey normal diyene kadar bir sıkıntı duymaz..

Kızlar sağolun, bilgilendirmişsiniz beni peki bu gögüs pompalarının elektrikli olanları pahalı manueller nasıl kullanımı. Alsam rahat edermiyim acaba.

Öylemiii, ateş ölçeri bende direk kulaktan olanı yada temassız ölçeni alayım diyordum. Almayım mı.. Bebek telsizleri cidden çok pahalı ya simbonunda ürünlerine hiç güvenemiyorum ama benimde almam lazım, yatak odasıyla mutfak arası çok fazla hayatta duymam orda. Birde telsizde ığıları ıhları felan duyuorsun ya uyurken insan rahat ediyor.. Bende alayım diyorum. Dün lohusa geceliğine baktım ben pijamalarına tam açılan önden düğmeli bulamadım ya. Hep yarım düğmeli gizli olanlar var ya onlardandı. Sizin ki tam mı açılıyor önden düğmeleri bende öyle istiyorum aslında. Çok şey almam lazımm çooook..
Canım hareketlerine dün baktı doktorum önce sordu geçen hafta çok az hareket etti dedim ama iki gündür normale dönmüştü. Baktı doktor hareketleri gayet iyi dedi, bende hatta saymam gerekiyor mu dedim, 1 saatte 10 defa vurması gerekiyor felan diye okuyorum dedim, hayır dedi bebek her zaman aynı hareket sayısınca hareket etmez dedi. Uzunca bir süre sürekli hareketsiz kalırsa sıkıntı yoksa gün içinde şu kadar bu kadar denmez dedi. Evet yorgunluğu sevmiyor.. Bende bu ayı atlatıp normal izinlerimi kullanmaya başlıycam.ocaktada inşallah doğum iznine çıkarım artık. Rabbim sağlıkla nasip etsin.. Senin ne zaman belli olacak sezeryanın..

Canım sağolun yazdıklarınızı tek tek not alıyorum alışverişe gittiğimde bakmak için. Braunun hangisini aldın kulaktan ölçeninimi.. Gögüs pompalarının elektrikli olanları pahalı manuelmi kullanıyorsun sen.. gecelik konusunda bende önden düğmeli aradım ama bulamadım.. sabahlıklı olanlarını düşünüyorum bende. dün bana o gizli düğmeli olanları yarım olanları gösterdiler hep ama beğenmedim, demek rahat değillermişlerde. İyi oluyor fikirlerinizi yazın böyle ben gibi acemi alışverişçiler için yol gösterici oluyor.. Bebişimiz nasıl canım seni facede eklemedim dimi ben bebişi göreyim kızlardan eklede beni.

aaa canım ya hangi site bu bizde dikkatli olalım yoksa facede felan kenarda sürekli reklamı çıkan bir site var ordan mı. adını yazda bizde dikkatli olalım. İnşallah değildir hayatım gelir aldıkların sorunsuz. 85 tl az değil sonuçta.. Özelden yada faceden yaz hayatım adını. Çünkü bende bir siteye takıldım son günlerde acaba istesem mi diye düşünüyordum. momperydi adı sanırım. Ulaşabildin mi sen?

kızlar dün bi mide bulantısı kasık ağrısı ne olduğumu şaşırdım yine enfeksiyon tabi neyse ila içtim geçti ama şimdi de ishal oldum patates haşladım yiyorum kahve içtim birde toz olarak yuttum yani sizin başınıza gelmişmiydi ne yapayım ben demir ilacını mı bıraksam acaba.

canım çok fena mı ishalsın .bol bol su iç vücudun su kaybetmesin tansıyonun düşer.
turk kahvesi telvesini çiğ pişmemiş al bir kaşığa üstüne bool limon sık ye onu miğde bulanbtısı yapar ama idare et beni hep keser .
ama devam edersse doktorunu ara canım
demir ilacı yapıyor ama kesme sakın.

.
canım haftaya carşamba belli olur bakalım doğum tarihimiz.sezeryan istiyorum cnm ama allah nasıl isterse öyle olur.bende simbonun bgenmiyorum kv onu almış napıyım denicem bakalım gerçi 40 gun bebeği zaten yalnız bırakmıcaz ama olsun.
buarada o alışveriş yaptığım site annelütfen.com ama paramı iade ettiler bende ebebekten sipariş ettim.

hayırlısı canım benim, inşallah sorunsuz sıkıntısız geçer doğumlarımız, sezeryan yada normal. Rabbim kolayından nasip etsin. Ben normal istiyorum olabilirse demiştim doktoruma o da 36-37 de bakarız durumlara bebeğin kilosu, senin durumun, çatı muayen felan normalse herşey bekleriz doğumu dedi. Sıkıntısız geçer giderde bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah. İyi bari almışsın paranı, bilmediğimiz yerlerden yapmamak lazım aslında alışverişi sonrası sıkıntıya dönüşebiliyor. Telsiz konusunu biraz araştırcam canım ilk bir sene en azından ihtiyacım olacak bebek büyüyene kadar.

kızlar çok şükür iyiyim Allah hepimize sağlık sıhhat nasip etsin, evlatlarımızı korusun salgın varmış meğer burda yemek sularımı bile hazır su kullanıyorum şimdi ama baya yıprattı beni.

serap canım Allah sana da tez zamanda gani gani demir versin :) senin yaramaz yaladı yuttu demirleri ayy adı da demir mi olsa acaba :)

Ya bu annelik ne kadar zor bı işmiş(( gece 12 de bir başladı ağlamaya sabah 5 e kadar artık çaresiz kaldık aldik arabayla gezdik biraz sustu kendimi dovulmus gıbi hissediyorum sustuğu zamanlarda da uyumuyor( 40 tan sonra düzelir dediler aksine daha cok bozuldu( bir gun iyiyse diğer gun kıyamet kopuyo bu gaz sancisi neymiş..tv de bı programda gaz kelimesi gecti gaz lafini duymak istemiyorum resmen( uykusuz yorgun harap bitap haldeyim annem 40 gun kaldi rahattim emzirip yatiyordum artık gunduz geliyo ama aksam ve geceler beni cok zorluyor sanki hep boyle olacak gıbi..kizlar kendinizi hazırlayın insallah akıllı olur sizinkiler.cerol,serap,karam,cbdefne..ne olur dogum giderken benim oğluma düzene girmesi icin dua edin..

ahh kıyamam sana annelerin hakkı ödenmez zaten onlar gidince biz pert oluyoruz inşallah en kısa zamanda düzene girer canım Allah kolaylık versin.

Ayy sorma bu kadar herşeyi yedi madem güçlü kuvvetli demir gibi doğar inşallah oğluşum.. :) Demir değil ama emir kısmını düşünüyorum isim için:))) Sen karar verdin mi ismine..

Canım ya Allahım kolaylıklar versin, gerçekten zor iş bu annelik.. Hamile kaldığım 3 ay uykusuzluk başlamıştı, sonra kol ağrılarım derken uykusuzluğa fena alıştırdı şimdiden beni minik. İnşallah doğduğunda akıllı olurda rahatlarız. Benim ablamın kızı doğdu 6 ay aralıksız bağırdı çocuk ya.. artık bir yerine bişi oldu bunun kesin böyle ağlayabilirmi bir bebek diyorduk. Sonra bir sustu tam sustu.. Sessiz sedasız bir kız oldu şimdi :) Seninki o kadar sürmeden Rabbim sanada oğlunada inşallah bir an önce rahatlıklar versin, güzel, sağlıklı uykular nasip etsin. Gazsız geceler, gündüzler versinnnn. Akıllı uslu olsunlar inşallah.. Aminnn..

Son düzenleme:

oyyy kuzum tamam kıyamam sana ederim tabi liste yaptım eklerim :)

uconn napıyorsun hala annendemisin ne zaman dönüceksin.keyfın yerinde mi

marla sen nerelerdesin sesin çıkmıyor canımcım.

bahar sen ne yaptın gördünüz mu keseyi

benımhalaumudumvar gelişmerlerden haber var mı transfer ne zaman nereye karar verdiniz.

günaydın kızlar....dün ilk kontrolümüze gittik .çok şükür keseyi gördük.tek kese vardı.ikiz değilmiş yani.15 gün sonrada kalp atışlarını duymak için gidecez.kan tahlilim pozitif çıkmasına rahmen hamile olduğuma inanamamıştım.keseyi görünce emin olcam diyordum.şimdide kalp atışlarını duysam emin olacam diyorum:)inşllh onuda duyarız.cnm doğuma giderken banada dua edermisin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…