Canım onu sanırım Karamda yaşamıştı.. Doktorlar kırmızıya dönüşmedikçe sorun yok diyor, içerde biriken kan atılabiliyormuş bazen.. Ama sen dikkat et kendine ayaklarını kaldır yukarı, yatarak dinlenmeye çalış bol bol.. bize progestan başlamışlardı hepimiz hemen hemen kullandık belki doktorun keseyi gördükten sonra onu önerebilir sana..
canlar uconn annesindeyken hazıran topiğinde bir kavga mı ne olmuş topikteki herkesin hesabını dondurmuşlar uconnun haberi bile yok durumdan neti bile yokken olmuş yanı.şimdi mail falan atmış hesabı açılsın diye ama henüz cevap yokmuş.size haber vermemi istedi merak etmeyin canlar
cnm dün akşam o lekelenme kanamaya dönüştü.tuvalete oturunca adet kanaması gibi gelmeye başladı.karnıma ve kasıklarıma ağrı girdi.düşük yapıyorum diye çok korktum.dr umu aradım.istirahat et yarın sabah ultrasona gir kese duruyormu bana haber ver dedi.kanama çoğalınca bizde hastaneye gittik.kadın doğumcu geldi,ultrasonla baktı kese duruyor,yatıralımserum ve iğne tedavisi yapalım dedi.yani dün geceyi hastanede geçirdim.sabah tekrar keseye baktı.şükür bir sorun yokmuş.plesanta yerinden oynamış ve yanında kanama oluşmuş dedi.kanama kesilince çıktık.akşama kadar annemde yattım.az öncede eve geldik.stresli bir gece geçirdim.rabbim tekrarını yaşatmasın inşllh...
Ahh canim benim ya:)) hep ayni seyler yaşanıyor sakin sıkma canını..bız de eve geldiğimizde hep uyuyordu ohh ne akıllı dedik hatta kv kimseye söyleme nazar olmasın demişti aradan 2-3 hafta geçtikten sonra bizimki tamamen değişti hic uyumayan hep sallanmak isteyen gazli bir bebek haline geldi( uyanık oldugunda hep ağlıyor hic bakınmiyor bile ( gece uykusuzluktan hasta olacağım diye korkuyorumdum annem kalmasına ragmen.hele o amansız ağlamaları gece bir başladı mı 3 saat yırtıyor resmen kendini.. ( suan gazının doruk noktalarında (( o kadar yorgunum, o kadar uykusuzum ki..resmen kendimi unuttum ev haline büründüm aynaya bakacak zamanım olmuyor ( geceleri sık sık uyanıyor.senin yaşadığın seyler normal canim ama insan basına gelmeden anlamıyormuş Rabbim canlarına saglik versin onemli olan o..ama yine de rahat olacagi günler hemen gelsin.gaz bir sıkıştırdı mı uyku falan kalmıyor cocukta ( ayrıca emzirmeye devam et cevreye kulak asma..saatlerce uyumuyordur zaten uyursa sarilik olur sık sık emzirin diyorlar beyin hasari falan Allah korusun sariligi cok yukselince olurmus herkes herseyi cok bilmis gibi konusuyor.benim hatam da su oldu odamıza geldik göğsümü yakaladı emdi.cok sutum gelmedi basta hemşireler mama verelim uykuya veriyor kendini sarılığı artar dediler ben izin vermedim mamaya alışır diye ve 13e cikti sarılığı simdi gecti ama stresli anlar yasadık.zor bir süreç ama geçecek insallah sevgileri bambaşka cunku:)))
Ahh canim benim ya:)) hep ayni seyler yaşanıyor sakin sıkma canını..bız de eve geldiğimizde hep uyuyordu ohh ne akıllı dedik hatta kv kimseye söyleme nazar olmasın demişti aradan 2-3 hafta geçtikten sonra bizimki tamamen değişti hic uyumayan hep sallanmak isteyen gazli bir bebek haline geldi( uyanık oldugunda hep ağlıyor hic bakınmiyor bile ( gece uykusuzluktan hasta olacağım diye korkuyorumdum annem kalmasına ragmen.hele o amansız ağlamaları gece bir başladı mı 3 saat yırtıyor resmen kendini.. ( suan gazının doruk noktalarında (( o kadar yorgunum, o kadar uykusuzum ki..resmen kendimi unuttum ev haline büründüm aynaya bakacak zamanım olmuyor ( geceleri sık sık uyanıyor.senin yaşadığın seyler normal canim ama insan basına gelmeden anlamıyormuş Rabbim canlarına saglik versin onemli olan o..ama yine de rahat olacagi günler hemen gelsin.gaz bir sıkıştırdı mı uyku falan kalmıyor cocukta ( ayrıca emzirmeye devam et cevreye kulak asma..saatlerce uyumuyordur zaten uyursa sarilik olur sık sık emzirin diyorlar beyin hasari falan Allah korusun sariligi cok yukselince olurmus herkes herseyi cok bilmis gibi konusuyor.benim hatam da su oldu odamıza geldik göğsümü yakaladı emdi.cok sutum gelmedi basta hemşireler mama verelim uykuya veriyor kendini sarılığı artar dediler ben izin vermedim mamaya alışır diye ve 13e cikti sarılığı simdi gecti ama stresli anlar yasadık.zor bir süreç ama geçecek insallah sevgileri bambaşka cunku:)))
canım hoşgeldin.. Ankarayı fethettin mi? Nasıl geçti.. Havalarda güzel gitti şansına.. sorduğum soru neydi ben bile unuttum.. :))
ama aklımdakileri yazayım,, bilenler cevaplasın..:)))) 1-sen bebek arabası almıştın sonra ağır bastonda mı aldık demiştin.. Baston pusetlere baktım da ben pierre cardinin felan çok hafif ve kullanışlı geldi..
2- Avent biberon almayı düşünüyorum ama onun naturel olanını mı alacağız.. Emzik almamız gerekiyor mu onu hangisinden alayım.
3- Lansinohun gögüs pompası ve gögüs kremi alacağım sanırım. Kullananlar memnundunuz değilmi..
4-Ateşölçerde braun kulaktan ölçere karar verdim sanırım, tavsiyelerinizle. En uygun fiyat nerdedir..
5- Bu çamaşırları hangi deterjanla yıkayacağım konusunda kararsızım, daline herkes senin gibi leke çıkarmıyor diyor, leke çıkarmayan deterjan ne işe yarar ki.. Hacı şakir'den memnun olan var mı yada kullanan.. onuda tavsiye edenler olmuş..
6-Hastane çıkışı ne kadar almam lazım, 1 takım 10 lu iki takım 5 li alsam diyorum ben yeter mi..
7- Bebek şekeri yapan varmı aranızda yada alan. Modelleriniz varsa bende göreyim..
:)) şimdilik bu kadar sorularım.. bakalım aklıma geldikçe yazarım. Daha hiç bir alışveriş yapmamış biri olarak çoooook çalışmam lazım benim çooooooook.:)
kızlar açmadılar hesabımı bende tekrardan tek n ile olan ucon aldım.hey yarabbim 3 yıldır şurda yazıyorum bir kere birine bir terbiyesizliğim olmadı.kavga etmedim.yöneticilere sataşmadım.sırf o topikte yazıyor olmam nedeniyle üyeliğimi sildiler 2 gündür mail atmama rağmen cevap bile vermediler.sizler olmasanız kesinlikle tekrardan hesap açmayacaktım.soğudum resmen bu siteden.
1-bebek arabam ağır olduğu için memnun değilim yalnız nehir artık ana kucağından çıkmaya çalıştığı için güvenli değil.puset kısmına geçicem bakalım o da ağır olacak mı.şimdilik baston tarzı bişey almayı düşünmüyorum.
2-aventin biberonları gayet iyi ben memnunum.emzik 10 çeşit falan aldım ama nehir almadı.bazen es kaza 1-2 dk emiyor sonra atıyor ağzından.umarım seninki alır.çünkü emzik çok kurtarıcı.
3-ben avent göğüs pompası kullandım.memnunum.bence pompa alacaksan elektrikli al.zaman senin için önemliyse mesela iş yerinde falan sağacaksan çift pompalı olanlardan al yoksa tek pompalı yeter.
4-ateşölçer uzaktan ölçer aldım ben.medisana diye bir marka.medikal bir firmanın.100 tl civarı idi.bildiğimiz basit ateş ölçerlerle kıyasladım doğru sonuç veriyor.ayrıca ilerde mama yapmanız gerektiğinde mama sıcaklığını ölçerkende uzaktan ısı ölçer kullanmak çok işi kolaylaştırıyor.benim aldığım hem insan hemde eşyaları ölçüyor.
5-bebek deterjanları bitkisel ve katkı maddesiz oldukları için çıkarmıyorlar lekeler.kaka ve yemek lekelerini bildiğimiz hacı şakir kalıp sabunu ile yıkayıp öyle makineye atıyorum.
6--hastane çıkışı 2 takım yeter.çünkü çok çabuk büyüyorlar.20-30 gün sonra içine sığmıyorlar.kıyafet çok alma ben kullanmayacağım bir sürü gereksiz eşya almışım mesela.
7-bebek şekeri çok gezdim beğenmedim almadım.sonra annemn ısrarıyla nehir 2 aylıkken mevlüt okutacağımız zaman bir bebek mağazasından 1 kutu aldım çıktım.şimdide çok beğeniyorum.
aklına gelen soruları seve seve cevaplarım.ben zaten yeni üyeliği senin için açtım dermişim
marla pink kızlar ben size az mı hayıflandım nehirin yaramazlıklarından.insan hamileyken laylaylom oluyor bebek doğunca gerçekle yüzleşiyor.nehir şimdi daha yaramaz gece uykuları daha fena oldu.yine bir büyüme atağı peşinde.ilk 3 ayı atlat sonra işlerin kolaylaşır dediler 3 aydan sonra bizimki dahada yıpratıcı bir bebek oldu.şimdi 6 aydan sonra düzene girer diyorlar ama ben hiç ihtimal vermiyorum.sonrada yaşına kadar dayan diyecekler.neyse öyle böyle 5 ayı geçirdik bile.birde şunu söylemek istiyorum.ilk 40-50 gün gerçekten lohusalık insanı mahfediyor.kabuslar uykusuzluklar kalkıp kalkıp bebeğin nefesini dinlemeler.ama sonra hepsi geçiyor.siz hiç bebeği yorganı kaldırıp kaldırıp altında aradınız mı meselaben yaptım.yalnız artık daha kolay oyalanır oldu nehir.şarkıdan oyundan anlıyor destekle oturabiliyor o yüzden önüne oyuncak verebiliyorum biraz biraz yakamdan düşmeye başladı.şimdide bir emeklese yürüsede rahatlasam diyorum ama o zamanda daha çok yorulacaksın peşinde koşmaktan diyorlar.yalnız bizim tam tersimiz 3 aydan sonra melek gibi olan bebeklerde var.dilerim siz onlardan olursunuz.
marla pink kızlar ben size az mı hayıflandım nehirin yaramazlıklarından.insan hamileyken laylaylom oluyor bebek doğunca gerçekle yüzleşiyor.nehir şimdi daha yaramaz gece uykuları daha fena oldu.yine bir büyüme atağı peşinde.ilk 3 ayı atlat sonra işlerin kolaylaşır dediler 3 aydan sonra bizimki dahada yıpratıcı bir bebek oldu.şimdi 6 aydan sonra düzene girer diyorlar ama ben hiç ihtimal vermiyorum.sonrada yaşına kadar dayan diyecekler.neyse öyle böyle 5 ayı geçirdik bile.birde şunu söylemek istiyorum.ilk 40-50 gün gerçekten lohusalık insanı mahfediyor.kabuslar uykusuzluklar kalkıp kalkıp bebeğin nefesini dinlemeler.ama sonra hepsi geçiyor.siz hiç bebeği yorganı kaldırıp kaldırıp altında aradınız mı meselaben yaptım.yalnız artık daha kolay oyalanır oldu nehir.şarkıdan oyundan anlıyor destekle oturabiliyor o yüzden önüne oyuncak verebiliyorum biraz biraz yakamdan düşmeye başladı.şimdide bir emeklese yürüsede rahatlasam diyorum ama o zamanda daha çok yorulacaksın peşinde koşmaktan diyorlar.yalnız bizim tam tersimiz 3 aydan sonra melek gibi olan bebeklerde var.dilerim siz onlardan olursunuz.
Canımmm tabikii benim için geri dönmen lazımdııı.. bu kadar soruma kim cevap verecek benim en deneyimli annemiz olarak.:)) Teşekkür ederim canımcım, Ama bu nehir nasıl bir nehir oldu ya, adı gibi dur durak bilmiyor.. Adını sakin bişi mi koymak lazım acep çocukların. Cerolumda efe koyacaktı, kafa tutan bişi çıkarmış o da.. Amaninn yok yok akıllı uslu olsunlar inşallah.. Zor gerçekten ya, şimdi hamileliğin günlerini sayıyorum ben ama inşallah sağlıkla doğduğundada akıllı uslu olur.. Hamilelik rahat geçmedi bari doğumdan sonra rahat geçsin..
Canım ya o nasıl bir iş gerçekten, sinir oldum duyunca. Kavga edenlerin hesabını dondursunlar ne demek hepsini birden dondurmak. Suçu olmayan birini ne diye mimliyorlar ki, hayret gerçekten. Burda yöneticiler maillere cevap vermiyor canım nedense. Bende bir kez birşey için atmıştım ama dönüş felan olmadı. Neyse, hoşgeldin tekrar aramıza canım.
haklısın cnm beklemek çok zor,sanki zaman geçmiyor.9 ay nasıl bitecek diyorum.kalp adtışlarını duysam rahatlıyacam.hala içimde bebek olduğuna inanamıyorum:)bütün güzel dilek ve dualarına aminnn cnm.bu arada tuvalete girince tuvalet kağıdına koyu kahve leke şeklinde akıntı geliyor.bu durum cnm sıkıyor.dr kırmızı kanamaya dönmedikten sonra bişi olmaz demişti ,yinede korkuyorum.aranızda böle bişi yaşayan varmı?
canım çok geçmiş olsun inşallah birdaha yaşamazsın benimde kahverengi lekelenmem olmuştu ama çok şükür bu günlere geldikcnm dün akşam o lekelenme kanamaya dönüştü.tuvalete oturunca adet kanaması gibi gelmeye başladı.karnıma ve kasıklarıma ağrı girdi.düşük yapıyorum diye çok korktum.dr umu aradım.istirahat et yarın sabah ultrasona gir kese duruyormu bana haber ver dedi.kanama çoğalınca bizde hastaneye gittik.kadın doğumcu geldi,ultrasonla baktı kese duruyor,yatıralımserum ve iğne tedavisi yapalım dedi.yani dün geceyi hastanede geçirdim.sabah tekrar keseye baktı.şükür bir sorun yokmuş.plesanta yerinden oynamış ve yanında kanama oluşmuş dedi.kanama kesilince çıktık.akşama kadar annemde yattım.az öncede eve geldik.stresli bir gece geçirdim.rabbim tekrarını yaşatmasın inşllh...
canım benim hoşgeldin ama anneni özleyeceksin hemenxecik ankara iyi gelmiş kuzuma bak kendi kendini eğlendiriyor maşallah gün gün daha iyi olacak inşallah nedense hepimize bir rehavet çöktü nedense benimde hiç canım yazmak istemiyor sizi özlüyorum çok bakıyorum valla siz olmasanız ne yapardım ben iyiki varsınız canımsınız.
Hoşgeldin canım, iyi ki açtın tekrardan hesabını. Bende kasım annelerine hiç bakmıyorum bile sadece buraya bakıyorum buraya yazıyorum. Nehir doğduktan sonra yazdıklarını çoook iyi hatırlıyorum canım. Evdeki ilk günlerimizde gece yatağımda bende bebek çok aradım emin ol :)) Uyanıyorum birden eşime bebek nerde bebek nerde diyorum. Sağıma soluma bakıyorum yok. Sonra bakıyorum beşiğinde. Bazen beşiğinde de olmuyor. Annemler bebeği bize bırak sen git biraz uyu diyorlar. Bende uyuyorum ama uyanınca sanıyorum ki hala emziriyorum; o zaman deli gibi bebek arıyorum. Üzerime aldığım yorgan bile bebekmiş gibi geliyor bazen. Kendime gelene kadar işte panik telaş falan. Çok iyi anlıyorum o zaman ki dediklerini. Bunları yaşarkende inan hep aklıma geliyorsun :))
Hakikaten lohusalık çok fena. Arkadaşları çok korkutmak istemiyorum bende ama atlatmak biraz zaman alıyor. Ben hala atlatamadım ama ilk günlerde ki kadar kötü değilim çok şükür. Hele doğumun olduğu gün bebeği görmek istemedim o bile içimi sızlatıyor şimdi( Gerçi bende doğumdan sonra zor toparlandım. Her yerim dayak yemişim gibi ağrıyordu. Ağrılarım dikişlerimin sızısı geçince kendime geldim. Şimdi dikiş yerlerimde hayli iyileşti hissetmiyorum bile artık. Tek sıkıntımız şu lohusalığı atlatmak; kırkını çıkarmak. Sonra bakalım bizimkinin huyu suyu nereye gidecek???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?