Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

hayırlı olsun canım banada ikili test haftası büyük ihtimal kız demişti 16. haftada kız olduğu kesinleşmişti.kız çocuk candır:)dermişim topikteki erkek anneleri taaarruza geçermiş:)şaka bir yana kız erkek farketmez allah sağlıkla dünyaya getirmeni nasip etsin inşallah.

ah bebeğim ben seni çok iyi anlıyorum.zaten duygusaldım ben doğumdan sonra hepten fena oldum.gurbetin ilk defa bu kadar zor olduğunu anladım.5 ay oldu annemin hala her geliş gidişinde 2 gün ağlamaktan içim çıkıyor.

Sağol canım aminnn bana da büyük ihtimal değişmez gibi geliyorr kızçem :)Haklısın kız erkek farketmez sağlıkla kucağıma alırım inşallah

canlar kusuruma bakmayin anck yaziyorum ama faceden haberlerimi aliyorsunuz diye dusunerek yazmadim.birbirinize hbr verirsiniz dedim ama genede merak etmissiniz.
canlarim carsamba gunu kontrole gittik doktor suyumun eh iste idare eder dedi bende uzun zamandir su geliyir diye supheleniuordum bahsettim test uapalim dedi.
testte suyumum geldigi cikti ve hemen yatis verildi annemlere apar topsr hbr verdim.saat 19.15de aldilar o yatakla giderke hepinize dua ettim ve giderken esim annem babam kardesim hepsine belkide son kez bakiyorudedim benim korkum vardi biliyorsunuz neyseki yasiyorum :)(
esim normalde cok sakindir heyecan yoktur beni zaten biliyorsunuz panik heyecan dorukta yasayan biritim ama inanin cokta heuecanli degildim mutluluk onun onune gecti bebisime 2gun once kavusucam diye heyecanimi bastirdim ama esimi gormeliydiniz stresli heyecanliydi inanamaaadim ilk kez boyle gordum.ameliyathaneye girdim heyecan basti o anda .anestezi doktoruna bana sakinlestirici verin dedim yapamicam yoksa dedim gerek yok heyecanin iyi dedi bende yok verin lutden dedim o zaman genel anesrezi yapalim hemen karar ver dedi.hemen kendimi teskin ettim sakin olucam ve bebegimi cikarken ilk ben gorcem diye sakinlestirdim ve surekli dua okudum.spinal icin ignemi yaparken doktorum geldi daha da bir rahatladim gorunce kasabin grldi dedi bende kurtarici melegim geldi dedim cok hosuna gitmis.ignebyapar yaomaz sol ayagim karincalasti.
aninda uyustum tekrar yatarken yardim ettiler.birara tansiyonum dustu gozlerim.karardi hemen soyledim bisey yaotilar hemen kendime geldim.
karnimda biseyler oluyor hissediyorum ama aci yok doktorumla muabbet ettik tbi ben bu esnada aglama sesine odaklanmisim karnim sallanmaya basladi derinden bir aglama sesi geldi mi dedim o esnada kuvvetli bir aglama sesi ve doktorum yukardan bak gelmis mi dedi gosterdi o an hayatimin en guzel aniydi.sonra yan tarafta cocuk doktoru kontrollerini yapiyor nasil agliyor fotogafci geldifotograf icin yanima koydular agliyordu parmaklarindan optum ve resmen sustu inanamadim sonra bebisim gitti benim isim bittiodama geldim esim heo beni beklemis kardesim anlatti bebege ilk grldiginde bakmis snra annemle beni beklemeye gitmis cok duygulandim.mutlu oldum.3 gece kaldik cunku efe son gece cis yapmadi test istendi idrar testi vrrmemiz gerekti yapmadi neyseki sonunda yaoti hic sorun yok cok sukur ciktik evimize.ilk gun pek agrim olmadi hem uyusuk oldugumnicin hemde agri kesicilerden 2.gun cok agrim oldu igneler iyi geldi 3.gun daha iyiydim gun gectikce daha iyi okuyor insan.
simdi kizlar bende botle bisey zor duyarsiniz diye dusunurdum ama oyle deilmis sezeryan cok zor kizlar mumkunse normal deneyin once gerci onunda zorluklari var ama ben bile bunu diyorsam kizlar gercekten zor demek ama geciyor bakin 5.gun sadece oksururken agrim kaldi.ama spinali kesinlike
oneririm.
simdi emzirme sikintim.var sag gogsumde bol sut var ama bizim ki sag gogsumu almiyor.hep sol gogsumu istediginden onda daha az var ve sutum uetiyor mu bilmiuorum sut sagma makinasnda az cikiyo ama sanirm makinaada sorun var.icim rahat etmiyor o yuzden sabahbaksam mama veriyorum ama hicccc vermek istemiyorum alisicak diye cok korkuyorum.
a

buarada 2800 dogdu kizlarin minnacik kiyafetler olmuyor coraplar durmuyir.
nasil o kdr ufak oldu amlamdim kendime almisim o kdr kiloyu ama cok sukur saglikli kilosu onemli deil bunuda unutmayin.

cnm gözün aydın.çok şükür sağlıklı olarak bebişini kucağına aldın darısı başımıza olsun.bebekte iyiymiş.onuda bizim için koklaya koklaya öpüver.bende çok korkuyorum sezeryandan.inşllh normal doğum yaparım.bendede çok heyecan var.herşeyde panik yapar korkarım.gerçi bugün dr genelde tüp bebekleri sezeryan yapıyoruz dedi üzüldüm.inşllh en kısa zamanda toparlanırsın cnm...

sagol cnm darisi basiniza insallah.
canim ama brnde tup bebek olsam sezeryan olurdum dusunmezdim bile riske atma cnm.
ewet sezeryan zor ama normalin ne getircegini bilemezsin.ama bana sorsalar normal mi sezeryan mi diye yaoabilirsen normal derim artik.

kızlar bende bugün bir psikoloğa gittim.bana tek başına yardımcı olamıyacağını.bir psikiyatri hekimle birlikte çalışması gerektiğini söyledi.eskişehirde bir dr önerdi.bakalım eşimi ikna edebilirsem gitmeyi düşünüyorum.9 ay gözümde o kadar büyüyorki,bebeği nasıl taşıyacağımı düşünüyorum.bugün öğlen kadın doğumcuda randevumuz vardı.çok şükür herşey yolundaymış.orada beklerken karnı kocaman hamileleri görünce içim daraldı.bende böyle olacam,nasıl taşıcam,nasıl nefes alıcam,nasıl doğuracam korkuları var hep.bu düşüncelerle hamilelik nasıl geçer

aminn cnm.ben ilk doğumu normal yaptığım için belki buda normal olabilir diye düşünüyorum .hayırlısı olsun artık.kaç dk sürdü ameliyat.hemen odaya çıkartıyorlarmı.?birde genel yaptırmadına pişman olmadın dimi?beni ameliyat ortamı çok korkutuyor.sen canlıyken ,aşağıda seni kesip biçiyorlar,elin kolun bağlı.ama bebeğin doğum anına şahit olmak çok güzel.

Ah serapcım ah bir bilsen nasıl duygusal olunuyor. Çok değil yakında sende yaşayacaksın. Aslında bana sorsan ne hissediyorsun diye annelik hakkında ben hala birşey hissetmiyorum diyebilirim. Ama en ufak birşey olsa bebekle ilgili birden otonom bir şekilde içgüdüler ortaya çıkıyor. Bilinçli olmuyor hiçbirşey herşey zaten kendiliğinden gelişiyor. Anneme duyduğum derin duygularda aynen bu şekilde hortluyor birden. Annesine düşkün olmayan ben birden anneme düşkün hale geliyorum. Annemin gittiği gün oğluma baktıkça ağlayasım geliyordu çünkü oğlanın yüzüne her baktığımda annem gözümün önüne geldi. Sanki oğlumla annem ayrılmaz ikiliymiş ve onlar ayrılmış gibi içim parçalandı. Ama şimdi tabi biraz daha toparladım. Kv de gidince kendi düzenimizi kurucaz inşallah...
Bende gurbetlikten ilk defa nefret ettim ki evlenmeden önce eşime hep doğuyu yaz ailelerden uzakta kuralım düzenimizi demişimdir. Gerçi canım annemde benim bu görüşümü desteklemiştir. Benden uzak olun yoksa senin üzüldüğünü görsem müdehale ederim diye korkuyorum derdi. Ama şimdi ona yakın olmak için çıldırıyorum resmen. Bizimkiler gider ditmez özlemişler keratayı. Şubat tatiline tekrar gelme planları yapıyorlar. Ama annem sadece haftasonu geleyim diyor tüm bir hafta gelmeyim diyor. Sonra ayrılması zor oluyor diyor. Ama iki günde kime yeterki bilmiyorum....
Canım benim tekrardan hayırlı uğurlu olsun bebişin. Normali sezeryanı hiçbiri kolay değil. Normal doğum yapanlar bana soruyorlar tekrar normal doğurur musun diye bende evet deyince suratları bir acaip buruşuyor sanıyorlar ki hayır yapamam dicem. Ama şu da var ki ikisi de birbirinden daha konforlu yada daha ağrısız değil. O zaman ikisinden birini çok istemek anlamsız oluyor. Bebeklerimiz hangisinde sağlıklı doğacaksa hakkımızda hangisi hayırlıysa o olsun demek bana daha mantıklı geliyor...
Canım ilk başlarda süt az geliyor endişelenme. Bebek emdikçe sütün artacaktır ama sen ısrarla emzirmeye çalış. Mümkün oldukça mama verme. Bizde ilk üç gün mama vermek zorunda kaldık ama sonradan bizimki memeyi güzel tutunca birde o ilk baştaki koyu gelen süt açılmaya başladıkça daha çok süt geldi ve doktor bir daha mama verdirmedi. Bebek doymuyor diye endişelenme vücudun onu doyuracak kadar sütü mutlaka üretecektir. Dışardan sütünle ilgili olumsuz yorum yapanlara sakın kulak asma sütün yetecektir canım. Psikoloji çok önemli bu noktada. Hep olumlu düşün günde 3 litre su tüketmeye çalış. Süt yapıcı çaylardan iç. Çörekotu demleyip suyunu iç. İnciri kaynatıp suyunu iç bak nasıl süt oluyor....

buarada 2800 dogdu kizlarin minnacik kiyafetler olmuyor coraplar durmuyir.
nasil o kdr ufak oldu amlamdim kendime almisim o kdr kiloyu ama cok sukur saglikli kilosu onemli deil bunuda unutmayin.

Canım yaaa seni okurken inan gözlerim doldu sanki kendim doğum anını yaşamış ameliyathaneye girmiş gibi hissettim. Sanırım bende de doğum korkuları başladı ki bu duyguya kapılmaya başladım. birde ben duygusallaşıyorum sanırım televizyonda felanda bebek doğumunu gösterdi o gün bebek doğdu o ağladı ben ağladım. Kendi doğummunda ne yapcam bakalım. inşallah sağlıkla doğarda o günleri ve o anları tadarız ve anlatırız burda uzun uzun. Canım benim Rabbim şükür sağlıkla kurtardı seni, artık bebişinle güzel ömürlü bir hayat inşallah. Senin ilk hamile kaldığın günü hatırlıyorum da zaman aslında ne kadar çabuk geçiyor. inşallah bundan sonra hep güzel günler ve anılar getirsin bize zaman.

Kilosu kontrollerde daha çok çıkmıyormuydu senin ufaklığın, ben mi yanlış hatırlıyorum. Sağlıklı olsunda kilo önemli değil ama acaba doktorların söyledikleri kilolar tutmuyor mu diye düşündüm.

Bu arada senin kadar sezeryan isteyen birinin çıkınca normal yapın demesi hadiii yaaaa dedirtti bana.. Sezeryan daha mı zor geldi canım ya. Yoksa normalin sancısını çekmediğin için mi:) Bende normal olsun diyordum ama artık seçim yapmıyorum. Doktorumada söyledim bebeğin durumu, kilosu, benim çatı muayenem felan onların sonrası hangisi bebeğim için iyi ve hayırlısıysa ona karar veririz. Şimdiden artık normal yada sezeryan demiyorum dedim. Rabbim en hayırılsını nasip etsin inşallah. Sağlıkla doğsunlarda. Canım minik efeyi kokla bizim için mis kokuludur o şimdi. Minik parmaklarından da öp babasının elini tutmuşdu facede çok hoşuma gitmişti Rabbim hiç ayırmasın.. Amin...

Canımmm, sen psikolojini neden böyle düşüncelerle daraltıyorsun. Bak bu hamilelik için çok bekledin ve çok acı çektin. O yüzden biraz rahatla ve hamileliğinin tadına varmaya çalış. İlk zamanlar zor oluyor bana doktorum 9 ay böyle geçmez serap hanım rahatlatın kendinizi demişti en sonunda çünkü her an kontrole her gittiğimde yaşıyormu, kalbi atıyormu, acaba bir sorun var mı, neden kasık ağrılarım bu kadar çok felan diye yiyordum kendimi. Tabiki daralacağız kocaman bir bebek taşımaya başlıyoruz son zamanlarda ki,, benim şimdi gece uykularımda kaburgalarıma baskı yapıyor nefesimi kesiyor daha büyüdükçe ne olacak bakalım ama sonra bir tatlı tekme sallıyor bir yerden pıt pıt peş peşe canımmm diyorum bir anda sevgisi daha ağır basıyor. Sendede öyle olacak sevgisi acılarını azaltmasa çekilir mi bu bücürler:)) Sen bebeğinin sana tutunmasını zevkle izle ve büyümesine ortak ol...en güzeli bu.. öpüyorum canım..

ben o minik parmakları yerim yerim.annesinin varlığını hissedince susmuş yavrum.nehirde bas bas bağırırken kucağıma yatırdıklarında susuverdi.o anı eşim çekmiş kamerayla.şimdi bile izlediğimde içim titriyor.canım mama vermemeye çalış.senin sütün vardır ve inatla almadığı göğssünüde vermeye çalış.almıyorsa sanki diğer göğsünü emziriyor gibi tersi tarafa çevirerek emzir.mama verdikçe senin sütün azalır.sezeryanlı bebek ne yakıkki ilk iki üç gün emme sorunu yaşıyor.pes etme.MAMA VERME.kilosunada hiç takılma.zayıf doğan bebek daha çabuk toparlar kendini.
ya canım sen demekki tam tedavi olmadan hamile kaldın.keşke 3-5 ay daha ilaç tedavine devam etseydin.ben yıllarca içtim ilacı ona rağmen nasıl yapıcam edicem diye düşündüm durdum.hamilelikte hiç panikatak yaşamadım ama içten içe bir gerginlik varmış demekki nehir çok huysuz bir bebek oldu çıktı.bence psikoloğunun önerisini dinle psikiyatriye git.bazı ilaçlar hamilelikte kullanılabiliyor.kar zarar ilişkisine bakılıyor.şimdi sen bişey yiyemezsen uykusuz kalırsan hiç olmaz.ilaçla iyiydin sanırım.allah yardımcın olsun.

aynen kızımın yüzüne baktıkça ağlıyordum.annem aklıma geliyordu.benim özlemim yanına birde torun özlemi koymuştu.kızımda anneanne sevgisinden hep uzak kalıcak diye ağladıkça ağlıyordum.doğumdan sonra 3 sefer 2-3 hafta kalacak şekilde geldi annem sonra ben gittim.her ayrılık daha zor oldu.bundan sonra böyle devam edecek herhalde diyorum.

Bende sana katılıyorum mama konusunda. Cerol gerçekten mama verme. Benimde aynen bebek sol memeyi tutuyordu sağı almıyordu. Uconnun dediği gibi bende ısrarla almadığı memeyi verdim sonunda ikisine de alıştı. Ama bu baştaki sol memeye alışma olayı yüzünden sol meme sağdakinden daha büyük kaldı ve solda hep biraz daha fazla süt oluyor. Bebek nereyi emerse oraya tekrar süt doluyor. Birde bir memeyi verdiğinde iyice boşaltsın orayı en az 15-20 dk. emsin. Boşaltmadan diğer memeyi verme. Çünkü ilk gelen süt sulu oluyor karbonhidrat oranı yüksek yağı az, Sonra arkadan gelen süt yağlı oluyor yani kilo aldıran süt oluyor. Rengide daha beyaz biraz daha koyu bir süt oluyor. Emzirdikçe aradaki farkı mutlaka göreceksin. Bu bebek milleti çok hızlı kilo alıyor. Bende o kadar dert ettim sütüm yetiyor mu diye. Bugün aşısı vardı tarttık asm de 4150 gram geldi ki doğumdan sonraki gün yoğun bakımda yattı 3250 gramla girdi damar yolu takıldı fototerapi aldı hepsi kilo kaybettiren şeyler. 3 gün sonra çıktığımızda bebeği tartmayı unuttuk çıkmanın sevinciyle ama bence en az 3000 grama düşmüştür. Farzet ki düşmedi bu bebek gene bir ayda nerdeyse bir kilo almış hem de benim yetmediğini düşündüğüm sütümle. Etraftan bana ilk başlar sütüm az geliyor diye senin sütün yok sütün az mama ver diyenler oldu. Hiçbirine kulak asmadım. Çünkü doktorlar hemşireler hep sütümün olduğunu söylediler. Biraz zamanla biraz ısrarla herşeyin rayına oturacak. Sen yeter ki bol bol sıvı al ve ısrarla her iki saatte bir mutlaka emzir 3 saati geçirmemeye bak...

Uconncum senin annenlerin yanına gitme durumunuz var mı ilerde. Bizim burda 2.5 senemiz kaldı. Sonra bir sene mecburi hizmet bir senede askerlik sonra yerleşik hayata geçicez inşallah. Ve o yerleşik hayatımızı istanbulda kurmayı düşünmeye başladık ki ben istanbula dönmemeye son derece kararlıydım. Şimdi ya istanbul ya da çevresi ama yakın bir yerde olmak istiyoruz artık. Dün annemle konuştuk haftasonunu bir haftaya çıkardı. Bakalım bizimki de özledikçe 2-3 haftaya çıkarır inşallah :))

kizlar bugun kontrolunuz vardi sadexe 30 gr almia efe
sizlerin nasikdi 1 hafta snra.maka takviyesi verdi.butungun mememde yapisik cok az almis.hic mama vermk istemiom.sutum mu yetmio acaba dicem ama akio emmediginde.acaba kaliteki mi deil.
moralim bozuldu zaten az kilolu dogdu..dun gece uyumadij.
simarik sinirli i cocuk pijamasini cikariosun agliyor .1sn meme bulamasin sinirkeniyor.

Bu anlattıkların bana hic yabancı degil canim.oncelikle sunu soyliyim ben bir hafta degil 10 gun sonra gitmiştim 170 gr almıştı ama cok sık emzirmistim bazen memede dursa da emmeyip uyuyordu cok küçük oldukları icin yoruluyorlar yılmadan devam et doktor mama ver dediyse ver ama anne sütüne daha ağırlık ver güçlendikce seni daha cok emecek.sutun emdikce çoğalacak.benimki de baslarda altinin açılmasını hic sevmezdi hatta ben mememi verirdim annem alırdı altini sekilden sekle girerdim ben de..simdi cok seviyor.uykusuz geceler bizde hala devam ediyo;((( gazı olursa zaten aman allahım insallah gazli olmaz canim seninki..sakin ol stres yapma canim..

maalesef canım bizim istanbuldan ankaraya gitme ihtimalimiz hiç yok.eşim buralı çünkü.ama senin fırsatın varsa hiç bekleme git annenin yanına

ben hiç hatırlamıyorum canım kaç gr aldığını ama 30 az gibi geldi banada.mama ver o zaman.ama mama vermeden önce her sefer önce emzir.fırsat buldukça emzir.hem senin sütün artacak hemde efe daha güçlü çekmeye başlayacak.kilo alımı normale döndüğü zaman mamayı kesersin.pes etme.bu zor günlerden bende geçtim.mama verdiğim zamanlar çok oldu mastit illeti yüzünden.şimdide mama yemiyor.3-4 çeşit denedim en az.

kızlar bugün kızım ilk kez hastalandı.üst solunum yolları enfeksiyonu olmuş.dün gece sabaha kadar hiç ağlamadığı kadar ağladı.burnu tıkandı.hapşırıyor öksürüyor yavrum.benimde içim yanıyor tabi.sabaha kadar 2 saat anca uyumuşumdur başında nöbet tuttum resmen.sabahta doktora götürdük.ilaç verdi.onlar biraz işe yaradı gibi.şimdi hiç olmadığı kadar bitkin bir halde.1 hafta 10 gün oldu ek gıdaya başlamıştık.acaba bünyesi mi hassaslaştı ek gıda yüzünden diye düşünüyorum.

Canım biz biliyorsun doğduktan sonra 3 gün yoğun bakımda yattık. O ara kilo verdi ama çıkarken tartmadığımız için ne kadar verdi bilmiyorum. 3 haftalık olduğunda benim ısrarımla tekrar doktora götürdük. Yoksa annem ve eşim götürmeme taraftarıydı sütüm yetiyordu onlara göre ama ben şüpheliydim. Gittiğimizde doğum kilosundan sadece 200 gram fazla çıktı ve doktor mama verdirmedi. İlk 15 gün kilo kaybetse diye hesapladı 200 gram fazlamız var şu anda dedi...

gunde 2sefer mama veriyorum 50cc yapiyorum ama hepsinibismiyor 35cc falan resmen agzini kitliyir basini hizli hizli ceviriyor.srkasina meme veriyorum aliyor memeyi daha cok seviyor insallah hep boyle olur zaten mememe yapisti 30dk da bir mememde .esim kaparma bosuna diye benimle dalga grciyor :)(
kilo alimi vence az ondan mamaya basladim ama 1hafta snra gene gidicez saagliknocagina tarticam iise kesicem mamaui yada gunde 1e indiririm.

ayy benim gelinim hasta mi olnus kiyamam ya ufacik caniyla.
ek gida olayi mantikli cunku cok hizlibgecis oluyor birden bende 5.aydan snra az az baslanmali tek tuk ben oyle dusunuyorum.bunyesi alissin diye.

eee nehir diyor ki hani efenin resmi?beni neden oyalıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…