Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

tesekkurler canim. sifirlaninca nasil bir yol izleyecek onu da bi goreyim de o zaman baska doktora giderim diye dusunuyordum. doktor fobim var :) ilk muayene beni baya bi zorluyo. yine de bi dusuneyim. sagolasin. dis gebelik gecirenler rahim filmini cektirmek icin belli bir zamanin gecmesini beklemeli mi?
 
Umut arkadaşım Benim beta değerlerim düzensiz yükseldiği için dış gebelik dediler hemen.ayrıca ultrasonda baktıkları zaman tüpünün ucunda yani rahme inememiş dendi bana.
Ancak benim kanamam öyle pıhtılı ve bol bol olmadı 3 gün azar azar geldi.
bana 3-4 ay bekle denildi 2. hamilelelik için ayrıca ağrılarım oluyor yani geçmedi ağrım.rahim filmiyle tüplerinin durumunu anlarım ancak dedi.
 

acaba kimyasal gebelik olabilr mi diye dusunuyordum bende. bi daha ki kontrole baska doktora gidecegim.
 
J Kızlar canan yarın sabah sezeryana alınacak. Bebeğin suyu azalmış ve boynuna kordonu dolanmis. Dr 38 haftayı doldurmani beklemek risk artık demiş. Dualarinizi esirgemeyin. Inşallah sağ salim kucağına alır oglusunu ve acılarını bebgiyle teselli eder.

Marla evet canım anlattigin gibi oldu aynı tüpten yumurta olunca iki ay bıraktım rabime sığınıp şükür mevlamda sağ salim hamileligimi verdi bana. Sağdan yumurtlasamda sanırım soldan geçip yerleşmişti. Rabbim nasipetsin yetterki olmayacak yok.

Cerol canım Allah kavuştursun eşine. Inşallah bu seferi son olur ve geldiğinde güzel bir işiniz olsun. ALLAH ayirmasin. Sen bisi yazacağım demissin yazamamissin sanırım efeden fırsat bulup.iyisiniz dimi oglusun nasıl kilo aldimi.
 
Dün akşam yazzdım ama giren olmamış sanırım topiğe. O zaman iyi haberide yazayım. Sağlıkla bir bebegimiz daha geldi. Canan aradı şimdi sesi o kadar mutluyduki telde gözlerim doldu. Inşallah sağlıkla hepimiz kucagimiza alırız bebegimizi. Erken doğacak ve babasının cenazesi sırasında hiç kilo almamış diye uzuluyordu ama maşallah bembeyaz güzel bir oğlu olmuş. 3400 gr. Rabbim sağlıklı hayırlı anali babalı bir omur versin. Ben ve sıradaki tüm hamilelere sağlıklı doğumlar nasip etsin hamilelik bekleyen tüm arkadaşlarıma 2014 insallh tüm güzelliklerle birlikte bebisleri getirsin inşallah.

Hepinize mutlu saglikli huzurlu sevdiklerinizle nice guzel yıllar diliyorum.
 
ben dıs gebelıgı en kotu atlatan ınsanım sanırım doguda gorev yapıyodum benım dıs gebelıgımı anlamadılar düsük deyip eve yolladılar taki 10. haftada artık tup patlayıp ıc kanama gecirince dıs gebelık oldugunu anladılar tek tupum alındı bu aradada kobay gibi kullanıldım ılaclar laporoskopı en son amelıyatla kurtuldum bundan 2 senen sonra tup bebekle hamıle kaldım oglumu kucagıma aldım sımıdı 21 aylık asıl suprızı 20 gun once ogrendim kendi kendime hamıle kalmısım simdi 7 haftalık hamıleyim hıc ama hıc umutsuz olmayın bn ikinciye hamıleyım hemde o kadar seyden sonra kendi kendime ne olur kendinize zaman verin uzmeyın diyemıycem olmuyo bılıyorum ama ne kadar cabuk atlatrsanız o kadar cabuk yeni umutlarınız olur
 

ayyy hayirli olsun bizim icinde hayorli olsun diye ilet canim masallah dogurdu kurtuldu.darisi bssinixa sira sende.
allahim saglikla kucagina almayi nasip etsin hepinizin.canim insallah dedigin gibi esim son okur artik yanimizda olur.bide efemi gazdan kurtar diye dya edermsin serap korkutmaknistemem ama gaz olayi coook zor erkekler eksrea gazli okuyormus bide.

canlsr girmeye pek vakit bulamiyorum telden giriyoru. hep pc daha hic acmadim.
hepimize super bir yil olsun saglik huzur mutlukik.bu yil cogumuz icin guzeldi cananin babasinin aci haberi haricinde.birliktr 1.5sene devirdik sizi cok seviyorum canum dostlarim.
 
Kizlarrrt oncelikle yeni yilimiz kutlu olsun,benim pc sizlere omur sikintidan patliyorum aksi gibi telden de cok yavas giriyorum aramiza yeni katilanlar olmus destek olamadim affedin ama hepsi gececek hayirlisiyla. ve cok sukur cbdefne kavusmus evladina darisi basimiza olsun insallah Allah gule gule buyutmeyi nasip etsin. hepinizi ozlemle opuyorum.
 

Canım çok güzel bir haber. Hayırlısıyla sağlıkla büyütür inşallah bebeğini. Kilosuda çok güzelmiş benim oğlumda 3380 gram doğmuştu. Darısı senle karamın başına olsun inşallah. Allah sağ salim hayırlısıyla doğurup kucağınıza almayı nasip etsin :))
 

Canım evet sıra bana geldi sanırım rabbim inşallah sıkıntısız benide kurtarsın. Erkek çocuklarının gaz sıkıntısı oluyormuş cidden kızlara göre daha fazla dedi wrkadaslarda alah kolaylıklar versin. Bucurlerin her donembisileri oluyor ışte. Inşallah biran önce rajatlar efemiz Rabbim gazını gidersin güzel mışıl mışıl uykular versin minigine.

Burdaki dostluklar cidden farklı ya birini göremeyince merak etmek tanimadigin halde kırk yıllık dostlaina anlatmadiklarini burdaki dostlarinla payladmak çok farkli. Canana merak ederim iyi olduğunda haber ver demiştim kuzum ya kendine gelip rahatlayinca teletti bana spinal olmuş bebeğini görmüş çok tatlı diye anlattı. Doğum sırasında hepimize dua etmiş canım ya. Ve sizlere çok selam söyledi kızlara sen haber ver dedi . Yılın son bebeği poyraz geldi. Inşallah 2014 ün ilk bebeği olarakta benim Kaan Emir'im sağlıkla gelir annesine. Banada dua edin kızlar.
 

Karam canım bendede hem pc hem laptop olduğu halde genelde cepten giriyorum onları çoğu zaman acmiyorum sadece sizlere bakayım diye giriyorum cepten. Sende arada gir yavasda olsa göremeyince merak ediyoruz.


Evet canım kilosu iyi daha küçük olurmu diye korkmuwtu cananerken olunca Allahtan hep öndeydi kiolusu bebisin o haftalarda almadığı arayı kapatmış bu sayede. Sağlıkla dogsunlarda kucukte olsa buyur. Evet sıra bana geldi şükürler olsun Rabbime bu günlere getirdi inşallah sağlıkla da doğar oglusum. Hala normalmi olcak sezeryanmi bilmiyorum. Çatı muayenesi ne zaman yapılır kı.
 

ktg canım seni çok iyi tanıyorum. yaşadıklarını sayfa sayfa takip ettim dış gebeliği yaşadıktan sonra yatağımda yatarken.Allah sana ve evlatlarına sağlık sıhhat versin çok sevindim 2. ye maaşallah maaşallah.. umutsuzdum taki sizden haber alana kadar..
3 ocakta ameliyat olalı 1 ay olucak..benim tüplerde yapışıklık olduğunu söyledi doktor o yüzden çok korkuyorum. ilk bebeğim olacaktı ve 36 yaşındayım. zaman geçiyor tekrar 3 ay korunma vs yaşamaktan korkuyorum. şuan ilk adetimi bile olmadım
 

rica ederim karam merhaba tanıştığıma çook memnun oldum ben sizi tanıyorum ne de olsa okuya okuya. bir sayfa bile atlamadan gelişmelerinizi takip ettim. hatta sen daha hamile değilsin, serap ta yeni kalp atışlarını duydu(şuan o sayfalardayım ) :) film gibi inanın. mutlu oluyorum okurken içim ferahlıyor.
 

Canım çatı muayenesi son haftalarda yapılıyor. İstersen seninki yapılabilir belki. Benim mesela erken doğum riskim var diye 32. haftada yapmışlardı. Sen hayırlısı de dua et canım bir de normal doğum için kendini motive et. Motivasyon kararlılık çok önemli. İnsanın hayatının dönüm noktası oluyor doğum. İyi bir doğum ekibiyle güvenilir bir kadın doğumcu ve yenidoğan doktoruyla gayet güzel bir normal doğum yapabilirsin. İçimden bir ses senin normal doğuracağını söylüyor serap. Bakalım hislerim doğru mu söylüyor :))
Erkek bebek gazlı olur diyorlar ama söylemeye korkuyorum bizimki maşallah alttan üstten koyveriyor. Her bebek farklı olur bence. Doğmadan bilinmiyor işte. İnşallah sizinkiler de gazsız olur, uykuları güzel olur, güzel güzel kilo alırlar, annelerini üzmezler :))
 
Selam arkadaslar
Ben aylul ayinda dis gebelik gecirdim cok sukur ki tupum saglam sadece bebek alindi icinden. 2 ay kanamam devam etti kanama bittikten sonra sadece ilk adetine kadar korun dedi doktor aralik ayinda korunmayi birakmistim ilk hamileligim 5 ayda olmustu yumurta tembelligi var o yuzden bes ay surmus demisti doktor simdi hic beklemzken sadece bir ay denemeyle hamile kaldim cok sukur 4 haftalik hamileyim ama hsg falan cektrmedim birdaha dis gebelik yasamaktan korkuyorum bu konuda bilgisi olan var mi dis gebelk sonrasi hsg cektirmeyip normal gebelk yasayan hem muyluym hem endiseli cok korkuyorum rabbim hepmize hayirlisiyla tezelden evlatlar nasip etsin
 

Hiç merak etme canım çoğumuz cektirmedik ben hsg cektirdikten sonra dış gebelik yaşadım tekrar cekelim dediler cok şükür gerek kalmadan hamile kaldım ve hersey normal seyretti seninde öyle olacaktır insallah. Allah kucağına almayı nasip etsin tabi bize de.
 
Kizlar ya gecen hafta karnimin altı cok acıyor ne bu böyle bir bak bakalım dedim eşime ne oldu böyle mosmor olmust dedi aynaya baktığımda şok oldum ben çatlak kremini o kadar alta surmedim hiç ve o kadar aşağısinin catladigini da kimsede gormedim simdi bepantenolun çatlak kremini aldım morluklar geçti ama kırmızı çatlaklar çok kötü morelim bozuldu oysa bir gün atlamadan kullandım kremleri şimdi extra kayısı yağı sürüyorum bi sakincasi yoktur degil mi yada başka çaresi olan var mi
 

Merhaba arkadaşım ben de 1 ay önce geçirdim dış gebeliği. çok araştırdım, çektiren de var çektirmeyen de. hatta doktorların bazısı bir kere dene eğer yine dış gebelik olursa o zaman çekeriz diyorlarmış.
açıkçası ben doktora daha gitmedim ama bir daha aynı üzüntüyü kim yaşamak ister ki..
o yüzden ben, çektirdikten sonra denemelere başlama taraftarıyım çok korkuyorum bende.
maaşallah sen şimdi hamilesin eminim ki doğru yerdedir bebeğin. hiç kötü düşünme.
kanama lekelenme oldu mu sende dış gebelik geçirdiğinde canım ?
 
Son düzenleme:

Canım benim gerçekten az kaldı Rabbim hayırlısıyla kavustursun yavruna ismi de çok güzel olmuş, sonra da sıra bende :)
 

Canım daha çok yeni ve bu zamanlarda gunler gecmek bilmiyor kafanin icindeki sorular hic bitmiyor ve cok karamsar oluyorsun ben ailemle bile konusmak istemiyordum sadace burdaki arkadaş larla konuşup rahatliyordum, ve çoğu arkadaşım cok beklemeden hamile kaldi cok şükür ben biraz bekledim Allahım 8 ay sonra dualarla verdi onu bana ve geçmiş unutuldu sen de simdit kendine cok dikkat et biraz şımart kendini kafanı dağıt sonra sira bebegine gelecek Allah'ın izniyle.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…