selam kızlar nasılsınız? topiğe yeni gelen arkadaşlar geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın.
cbdefne gözünüz aydın canım maşallah bebişine analı babalı büyüsün inşallah.Darısı önce serap sonra karam ve sonrada bana...
Kızlar benim hamileliğim ağır geçiyor daha önce de bahsetmiştim bu sıralar çok şiddetli mide yanmalarından şikayetçim ve geceleri uyku uyuyamaz oldum bu konuda bana yardımcı olcak bildiğiniz birşey varsa paylaşın lütfen
Oh oh gelsin hamişler. Canım sen hiç dertme. Rabbim hayırlısıyla inşallah doğru yere koymuştur bebişini. HSG çektirmenin normal gebelikle alakası yok zaten takma kafana. Bekleyip göreceksin herşeyi zamana bırak, şu anın tadını çıkar bence...Selam arkadaslar
Ben aylul ayinda dis gebelik gecirdim cok sukur ki tupum saglam sadece bebek alindi icinden. 2 ay kanamam devam etti kanama bittikten sonra sadece ilk adetine kadar korun dedi doktor aralik ayinda korunmayi birakmistim ilk hamileligim 5 ayda olmustu yumurta tembelligi var o yuzden bes ay surmus demisti doktor simdi hic beklemzken sadece bir ay denemeyle hamile kaldim cok sukur 4 haftalik hamileyim ama hsg falan cektrmedim birdaha dis gebelik yasamaktan korkuyorum bu konuda bilgisi olan var mi dis gebelk sonrasi hsg cektirmeyip normal gebelk yasayan hem muyluym hem endiseli cok korkuyorum rabbim hepmize hayirlisiyla tezelden evlatlar nasip etsin
Off ne kadar pahalı öyle. Ben üniversite yaptırdım bedava. Çok basit bir işlem. Ben anestezisiz yaptırdım önceden ağrı kesici iğne vurdurdum sadece o kadar. Sadece 3 sn acı duydum. Sonrasında kalkıp evime gittim yani. Anestezi hoş birşey değil bencede eğer işlemden korkmuyorsan kesinlikle anestezisiz tavsiye ederim. Hem daha ucuza da gelir...arkadaşlar bende 7 aralıkta dış gebelik geçirdim değerlerim yüksek olduğu için laparoskobi yapıldı.( son değerim 3250 idi. ) ikiz gebelikten şüphelenilmişti. gerçekten ikiz dış gebelikmiş. sağ tüpte kalmışlar. tüplerime zarar vermeden kesi atılıp dikilerek ameliyat oldum üstüne kürtajda yapılmıştı. henüz dikişlerim düşmedi bugün doktora gittim. 2 regl dönemi korun sonrada hsg yapalım dedi. ben biraz kararsızım. özel hastanede 700tl. anestezili. doktorum kendisi yapacak. kararsızlığımın nedeni gerçekten gerekli mi , başıma tekrar böyle birşey gelme olasılığı azalacaktır eminim ama anesteziden korkuyorum. korkmak değilde o iğrenç kokusu ve ayılma zamanı beni rahatsız ediyor.
Canım bende karama aynen katılıyorum. Gece yatarken hiçbirşey yeme sakın. Hatta 3 saat öncesinden son yiyeceğini yemiş ol. Mutlaka yastığını yüksek tut bu da çok önemli. Bir de ihtiyaç duydukça rennie duo at ağzına yavaş yavaş em. Tüm bunları yaparsan yanman tamamen geçmese de mutlaka hafifler. Dayan hepsi doğumdan sonra bitiyor bu da iyi haber :))selam kızlar nasılsınız? topiğe yeni gelen arkadaşlar geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın.
cbdefne gözünüz aydın canım maşallah bebişine analı babalı büyüsün inşallah.Darısı önce serap sonra karam ve sonrada bana...
Kızlar benim hamileliğim ağır geçiyor daha önce de bahsetmiştim bu sıralar çok şiddetli mide yanmalarından şikayetçim ve geceleri uyku uyuyamaz oldum bu konuda bana yardımcı olcak bildiğiniz birşey varsa paylaşın lütfen
Tabi canım ne demek. Buyrun takviminiz :))Kizlar ne zamandir takvimimi okuyamiyorum telden girdigim icin bana biriniz kopyalayabilir mi ?
Selam arkadaslar
Ben aylul ayinda dis gebelik gecirdim cok sukur ki tupum saglam sadece bebek alindi icinden. 2 ay kanamam devam etti kanama bittikten sonra sadece ilk adetine kadar korun dedi doktor aralik ayinda korunmayi birakmistim ilk hamileligim 5 ayda olmustu yumurta tembelligi var o yuzden bes ay surmus demisti doktor simdi hic beklemzken sadece bir ay denemeyle hamile kaldim cok sukur 4 haftalik hamileyim ama hsg falan cektrmedim birdaha dis gebelik yasamaktan korkuyorum bu konuda bilgisi olan var mi dis gebelk sonrasi hsg cektirmeyip normal gebelk yasayan hem muyluym hem endiseli cok korkuyorum rabbim hepmize hayirlisiyla tezelden evlatlar nasip etsin
CEvap veran arkadaslara cok tesekkur ediyorum icim rahatladi biraz olsun
canlarim 5+5 de kahve telvesi seklinde kahverengi ama cok az kanamam olmustu ondan once de bir kac keZ nokta kadar lekelenmelerim olmustu ama dikkate almamistim 5+5 gunu lekenmem var deyince doktor ayrintili ultrasina sokalim dedi orada goruntulendi sag tupume yerlesmis malesef
Smdiki hamileligimde takip falan ettirmedim sadece kendim telefona kurdugum programla yumurtlama gunume gelecek sekilde gunasiri iliskiye girmeye ozen gosterdim doktor sende yumurta tembelligi var bes alti aya kadar hamile kalamazsin deyince hsg yi de daha sonra cektiririm diye dusunuyordum bana supriz oldu simdi bu hamilelik sol overde de 23 mm capinda kist vardi yumurtlama hangi taraftan oldu bilmiyorum bakalim hayirlisi
ben de 14 aralıkta büyük bi sancı neticesiyle 4 haftalıkken dış gebelik geçirdiğimi öğrendim ve dr um hiç bekletmeden açık ameliyatla gebeliği sonlandırdı. ilk başta dış gebelikten şüphelenmedi dr um çünkü değerlerim normal seyrinde gayet güzel yükseliyordu ultrasonda da pek birşey göremedi küçük olduğu için. 6 ay korunma süresi verdi dr um. kısmet değilmiş inşallah ilerde tekrarlamaz
çok geçmiş olsun canım. bende aralık 3 te oldum açık ameliyatımı.aynen benimki de bekledi bakalım ne olacak diye çünkü lekelenmem vardı sadece. bana da 3-4 ay yeterli dedi korunmak için. aynen öyle kısmet değilmiş hayırlı değilmiş bizim için demekki. Allah büyük bizler de sağlıklı hamile kalıcaz inşallah
çok geçmiş olsun canım. bende aralık 3 te oldum açık ameliyatımı.aynen benimki de bekledi bakalım ne olacak diye çünkü lekelenmem vardı sadece. bana da 3-4 ay yeterli dedi korunmak için. aynen öyle kısmet değilmiş hayırlı değilmiş bizim için demekki. Allah büyük bizler de sağlıklı hamile kalıcaz inşallah
kızlar merhaba bnde dış gebelik geçirdim en son 17 ekimde adet gördüm 5 gün sürdü ardan 3 gün geçince tekrar sancıyla kanama başladı bi kaç gün sonra doktora gittim bi kaç tahlih istedi ve hamile olduğumu ama düşük yaptığımı söyleydi değerlerim düşmesini beklerken bende aniden acayip bir sancı ölüyoru sandım ambulansla hastaneye kaldırıldım ve dış gebelik geçirdiğimi ama kendiliğinden sonladınğını söyledi doktor ameliyata gerek yok dedi 10 gün sonra tekrar çağırdı dün tahlil yaptırdım tekrar değerim 8 çıktı düşüşte yani ama halen kahverengi akıntım var 2 aydan fazla oldu ya fenalık geldi bunaldım artık ne zaman geçer sizce bu lekelenme
Merhaba canim bole dusunme en azindan bizler gibi ameliyat masasina yatmadin kimizin de tupu alindi dis gebelik yuzunden sen en sanslilarimizdansin bence benim de iki ayi gecmisti kanamam normal dedi doktorum
Ah canım hepimiz ayniydik. Tek tek tüm sayfaları okumuştum. Kızlara sorular sormak için uye oldum buraya. Sağolsunlar hepsi destek olmuştu. Demek beni okudugun andaydin. O kalp atışlarını duymak ne güzel bir duyguydu. Ama hep korkularla geçirdik sonraki ayları bile. Şükür b günlere geldik bak çoğumuz bebeğini kucağına aldı. Rüya ginbi hayal gibi imkansız gibi gwliyor bu zamanlarda ama rabbim ol dediğinde herşey oluyor inşallah sizfe atlatıp güzel haberlerinizi vereceksiniz burdan bize.rica ederim karam merhaba tanıştığıma çook memnun oldum ben sizi tanıyorum ne de olsa okuya okuya. bir sayfa bile atlamadan gelişmelerinizi takip ettim. hatta sen daha hamile değilsin, serap ta yeni kalp atışlarını duydu(şuan o sayfalardayım ) :) film gibi inanın. mutlu oluyorum okurken içim ferahlıyor.
Canım çatı muayenesi son haftalarda yapılıyor. İstersen seninki yapılabilir belki. Benim mesela erken doğum riskim var diye 32. haftada yapmışlardı. Sen hayırlısı de dua et canım bir de normal doğum için kendini motive et. Motivasyon kararlılık çok önemli. İnsanın hayatının dönüm noktası oluyor doğum. İyi bir doğum ekibiyle güvenilir bir kadın doğumcu ve yenidoğan doktoruyla gayet güzel bir normal doğum yapabilirsin. İçimden bir ses senin normal doğuracağını söylüyor serap. Bakalım hislerim doğru mu söylüyor :))
Erkek bebek gazlı olur diyorlar ama söylemeye korkuyorum bizimki maşallah alttan üstten koyveriyor. Her bebek farklı olur bence. Doğmadan bilinmiyor işte. İnşallah sizinkiler de gazsız olur, uykuları güzel olur, güzel güzel kilo alırlar, annelerini üzmezler :))
selam kızlar nasılsınız? topiğe yeni gelen arkadaşlar geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın.
gelelim bana.nehir oldu 9 kilo.taşı taşı sırt ve bel ağrısı hamilelik zamanından daha kötü.ne yapacağımı şaşırdım artık.geceleri yatak batıyor resmen.1 aydır uyku durak bilmeyen kızımın alttan 2 tane dişi çıktı teyzeleri.oymuş meğer yavrumun sıkıntısı.annesinin memesini ısırmaya başladı bile:)ek besinle derdimiz devam ediyor.sebze çorbası hariç bişey yemiyor doğru düzgün.çokta zorlamak istemiyorum ilerde yeme sorunları olmasın diye ama çok canım sıkılıyor bu duruma.yavrumda demir eksikliğide çıktı zaten.demir ilacına başladık.iğrenç bir ilaç bide onla cebelleşiyoruz.nehir artık oturuyor.dönüyor yavaş yavaş sürünüyor.yakında emekleyecek inşallah.zaman su gibi akıp geçiyor.yeni gelen arkadaşlara şimdi bunlar masal gibi geliyordr ama kızlar merak etmeyin sizde allahın izniyle alacaksınız kucağınıza bebelerinizi.sonrada burda şikayetleneceksiniz bizim gibi.emin olun buna.hiç karamsar olmayın.dış. gebelikten sonra hamile kalamayan ben duymadım bu topikte.varsada dış gebelikle alakalı değil.hiç korkmayın.
ahh canım bir başladı mı ne muz ne bişey fayda etmiyor ben gaviskon kullanıyorum ama bide renne duoyu deneyim belki fayda eder.Canim mide yanmasina muz iyi geliyor yatmadan once birsey yeme icme ben sut iciyordum ama onu da erken saate aldim artik gece cift yastikla yat oda iyi gelir ve son olarak tabi ki renne duo dayanamayinca iciyorum doktorum zarari yok ic gunde 3 kere dedi ama ben ihtiyac duyunca iciyorum.
sorma ucon bu yaramaz bana çok çektirdi inan bazen doğumdan sonra bile kalcak çekçem diye korkuyorum :))selam kızlar...
bu aralar çok fazla giremiyorum sayfalar baya birikmiş.bir sürü yeni arkadaş gelmiş.hoşgeldiniz kızlar.iyice inandım aralık ayının lanetine:)
defne doğum yapmış.gözünaydın canım.sağlıkla büyüt inşallah.
serapcım sıra sende hayırlısıyla...
bahar ne yapıyor ki?
selamettende ses çıkmadı son zamanlarda...
karam yavrum çatlaklar için artık çok geç.lierac çatlak sonrasıda işe yarıyor diye yazıyor üzerinde ne kadar doğru bilinmez.bol bol bebe yağı sür bu aralar.sende 30 lu haftaları gördün iyice yaklaştı artık...
cerol yaramaz çıktı damadımda nede olsa nehirin nişanlısı:)
marla sen nasılsın canım?
pınar ne çektin be:)ama merak etme doğum ssonrası bütün sıkıntılar jilet gibi kesiliyor.
gelelim bana.nehir oldu 9 kilo.taşı taşı sırt ve bel ağrısı hamilelik zamanından daha kötü.ne yapacağımı şaşırdım artık.geceleri yatak batıyor resmen.1 aydır uyku durak bilmeyen kızımın alttan 2 tane dişi çıktı teyzeleri.oymuş meğer yavrumun sıkıntısı.annesinin memesini ısırmaya başladı bile:)ek besinle derdimiz devam ediyor.sebze çorbası hariç bişey yemiyor doğru düzgün.çokta zorlamak istemiyorum ilerde yeme sorunları olmasın diye ama çok canım sıkılıyor bu duruma.yavrumda demir eksikliğide çıktı zaten.demir ilacına başladık.iğrenç bir ilaç bide onla cebelleşiyoruz.nehir artık oturuyor.dönüyor yavaş yavaş sürünüyor.yakında emekleyecek inşallah.zaman su gibi akıp geçiyor.yeni gelen arkadaşlara şimdi bunlar masal gibi geliyordr ama kızlar merak etmeyin sizde allahın izniyle alacaksınız kucağınıza bebelerinizi.sonrada burda şikayetleneceksiniz bizim gibi.emin olun buna.hiç karamsar olmayın.dış gebelikten sonra hamile kalamayan ben duymadım bu topikte.varsada dış gebelikle alakalı değil.hiç korkmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?