Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Tesekkur ederim canim bakalim yarin kont. var oglum o kadar olmus mu? birde benim kalbim cok carpiyor normal mi bu ?

yeni gelen ve aynı kaderi paylaştığımız arkadaşlarım hepinize geçmiş olsun hiç umutsuzluğa kapılmayın bende geçen sene kasım ayında dış gebelik geçirip tek tüpümü kaybettim o kadar karamsardım ki burdaki arkadaşlarım bana büyük bir umut ve moral oldu topiğimiz çok uğurludur inşallah korunma süreleriniz bittiğinde hepinizin teker teker hamilelik haberlerini alıp sizinle birlikte kese ve kalp atışı heyecanlarını paylaşçaz...

kızlar bu arada geçen bebişimi özlediğim için bir doktora gittim benim çok moralimi bozdu.Dış gebelik geçirdiğim için sezeryan olcağımı dedi neden dedim zaten tek tüple kendiliğimden hamile kalmam mucizeymiş ikinci olmazmış dedi Allaha çok şükür ben korunmayı bıraktığım ikinci ayımda hamile kaldım ikinci zormudur gerçekten çok üzüldüm bu duruma

Of yaaaa sacmalamis resmen doktorun niye olmasin ki bosver takma sen öyle ozledim diye de doktorundan baskasina gitmezsin artik bende zor dayaniyordum ama ultrason zararli deyip hep vazgecirdim kendimi.

Of yaaaa sacmalamis resmen doktorun niye olmasin ki bosver takma sen öyle ozledim diye de doktorundan baskasina gitmezsin artik bende zor dayaniyordum ama ultrason zararli deyip hep vazgecirdim kendimi.

yok canım gitmem artık salı günü kendi doktorumdan randevum var ona sorcam bakalım ne dicek

sağol canım ben de bu geçtiğimiz kasımda geçirdim hakikaten uconun dediği gibi bu aylarda var sanki bir lanet.
Allah bir daha yaşatmasın hiçbirimize. topik çok çok uğurlu tek bir sayfa atlamadan geldim son sayfaya kadar. herkesin hikayesi aynı..

bu arada birşey sormak istiyorum ben İzmir'deyim. İzmirde olupta doktor olarak kime muayene oluyorsunuz. doktor belirlemek istiyorum kendime 1 aya kadar fakat 4-5 tane isim çıktı karşıma araştırırken karar veremedim

canım ben egepol hastanesi hakan sabırlıya gidiyorum ama bu hamileliğimde ona başladım daha önceden geçirdiğim dış gebeliğimle falan ilgilendi iyi bir doktor tavsiye ederim

Son düzenleme:
canım ben egepol hastanesi hakan sabırlıya gidiyorum ama bu hamileliğimde ona başladım daha önceden geçirdiğim dış gebeliğimle falan ilgilendi iyi bir doktor tavsiye ederim

egepol bu konuda çok iyi sanırım. bana bir tanıdığım da gökalp bey var ona gidiyorum demişti. ben tanımıyorum tabi.
dış gebelik yaşayanlarla nasıl ilgileniyor,dış gebelik tecrübesi olsun istiyorum ve sonrasında çoğu kişiyi normal hamilelik yaşatmış olsun istiyorum. hakan sabırlı da öyledir mutlaka.
bana da kahraman koldaydan çok bahseden oldu. ama inan hiç tanımıyorum

Son düzenleme:

dediğm gibi ben dış gebelik geçirdiğim zaman gitmemiştim hakan beye bu hamileliğimde tanıştım onunla ama dış gebeliğimle ilgilenip patoloji sonuçlarımı falan istedi benden egepolde bi gökalp bey bide hakan bey çok yoğun ve ilgi gören doktorlar gitmeni öneririm

hey gidi günler hey hepimiz bu topikteydik bi arkadaşımız açmıştı ayşe hepimiz dış gebelik yaşamıştık ben burda tanıdın dış gebeliği benimkisi en kötü olandandı hem iç hem dış doktorlar anlamadı 2 kere kürtaj yin eyok taki iç kanamayla ölümden döndüm tek tüpümüde aldılar yaşım o zaman 21 bir oğlum vardı kardeşi olsun istedim olmaz artık dedim burda kızlarla hep konuştuk olurmu olmazmı umutsuzduk aramızda biri gebe kalın ca havalara uçuyorduk bizimde olur ben umudumu kaybetiğim anda kızım geldi doktor hep bana diyordu kafandan çıkartığın ay gebe kalacaksın öylede oldu tek tüple sonradan 2 yegebe oldum ama oğlum karnımda öldü hemen hemen bütün arkadaşlarımız gebe kaldı sağlıkla yavrularını kucağına aldılar şimdi 2 yi bekliyorlar demek istediğim kafanıza takmayın dış gebelik kötü ama yine gebe kalınıyor yüce rabim istedikten sonra her şey olur bayadır buraya yazmamıştım bütün arkadaşlarımı çok özledim

slm kızlar...
öncelikle yeni gelen arkadaşlara geçmiş olsun,rbbim tekrarını yaşatmasın,en kısa zamanda bebişlerine kavuştursun onları inşllh...
bu aralar pek giremedim,hepinizi özledim,birkaç sayfa okudum.çok fazla geçmişe gidemedim.defnenin babası vefat etmiş.allah rahmet eylesin,rabbim sabır versin.bebeğinide kucağına almış,allah onada sağlıklı ,hayırlı,uzun ömür versin inşllh.
uconcum nehirimiz ilk dişini çıkarmış.kilosuda çok iyi mşallah.dönmeye,oturmaya başlamış.okurken inan gözlerin doldu.bizde görecekmiyiz o günleri diye.
bende 12 haftalık oldum.çok şükür normal hayatıma döndüm artık.gebelik sorunlu geçtiği için haftada yada on günde çağırıyor dr.geçen hafta gittiğimizde büyük ihtimak kız gibi demişti.hatta ucon senin dediğin aklıma geldi dedim malum oldu demekki.bu hafta gittik erkeğe benziyor dedi:)şaşırdım.bir haftada kendimi hemen alıştırmışım kız olacak diye.bu cuma tekrar çağırdı.bakalım ozaman ne diyecek:)hayırlı sağlıklı olsunda inşllh,önemli değil.psikolojimde eskisine göre daha iyi psikoloğa devam ediyorum.psikiyatriye götürmedi eşim.psikoterapide iyi geldi sanırım.eve kapanmakta beni kötü etkilemişti.şimdi kanamalar kesildi çok şükür ve artık normal hayatıma dönünce kendimi daha iyi hissediyorum.
mide yanması bendede var.çok zor bir durum.gaviscon falan geçirmiyor.tüpbebek dr profesör.gebelikte lansor türü ilaçlar zararsız kullanabilirsin demişti.özellikle 3. aydan sonra kullanılmasında hiçbir sakınca yokmuş.mecbur kaldığımda kullanıyorum ara ara.çok rahatlatıyor tavsiye ederim.
bu arada benimde çok çarpıntım oluyor karam.nefes darlığıda yaşıyorum .dr söyledim kardiyolojiye git dedi.netten biraz araştırdım gebelikte olabiliyormuş.yinede gitmeyi düşünüyorum.inşllh bir sorun yoktur.ara arada karnımda kramp ve ağrılar oluyor.sabah rahmin olduğu bölgede ağrı ile uyandım.bir süre sonra geçti.bunlar normal mi sizce kızlar.
en yakın doğum Serap'ın sanırım.rabbim en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir şekilde önce seni sonrada sıradaki bütün arkadaşları bebeklerine kavuştursun.sağlıklı hayırlı kolay bir doğum olsun inşllh.hani demiştin ya bana her dr gittiğimde kalbi atıyormu acaba diye heyecan yapıyorum,dr daa bana rahat ol 9 ay böyle geçmez dedi demiştin.şimdi aynı şeyi ben yaşıyorum inan:)kalp atışlarını duyunca rahatlıyorum.
biraz uzun oldu kusura bakmayın,öpüyorum hepinizi

sağol pınarcım araştırıcam.
birşey daha sormak istiyorum, benim 1 ay oldu dış gebelik geçireli.
bundan sonra doktora ne zaman gideyim yani korunma süresinin dolmasına 1 ay kala mı yoksa 3 ay korunma sürem dolsun öyle mi?

Kizlar geldik doktordan 15gunde yarim kilo almis oglum cok degil mi sizce? ama gununu yakaladi 32 hafta dolmus gorunuyor dedi 2kilo olmus dedi hersey guzel dedi cok sukur. ucon canim dişiniz hayirli olsun annesinin memişlere Allah kuvvet versin :)

ben ameliyattan bir ay sonra gitmiştim sonra doktor iki ay sonra yeniden çağırmıştı gittiğimde de üç ay dolmuş olduğu için korunmayı bırak dedi bence önümüzdeki ay gidebilirsin zaten egepolde gökalp yada hakan beyi düşünüyorsan birbuçuk aydan önce randevu vermiyor yani şimdiden randevunu al derim ben

bu aylarda genelde düşük olurmuş demir.sağlık ocağında 4. ay ilaca başlattılar.doktorumuz 6. ayda başlatıcam dediği için çok bilmişlik yapıp 4. ayda başlatmamıştım.birde hızlı gelişen bebeklerde olurmuş kansızlık.nehir çok hızlı kilo aldı.şu anda ayda 300-400 gr alması gerkirken nehir 1 kilo almaya devam ediyor.doktor bu durum tehlikeli falan demedi ama ben biraz tırstım açıkcası.darısı başınıza.son haftaların özgürlüğünün son günlerinin tadını çıkarmaya bak:)
allah sağlıkla versinde ne verirse versin.17. hafta falan kesin sonuç diyorlar cinsiyet için.bilmiyorum bakalım içime doğan olacak mı:)12. haftaya gelmişsin bile.zaman u gibi akıp geçiyor.toparlanmışsın psikolojik olarakta bence her geçen hafta daha iyi olacaksın inşallah.bolca oyalamaya bak kendini.

canım 30 lu haftalarda aletin yanılma payı büyük olduğu için 1 haftada 500 gr almış gibi görünmüştür.sen kiloya takma.bebeğimiz bilir işini.sen dikkatli beslenmeye bak gerisini ona bırak:)

benim de 1 ayım doldu o zaman 1 hafta sonra gideyim bir doktora memnun kalmazsam egepolden randevu alırım tekrar

Çanım bizde seni merak ediyorduk iyi oldu geldin yazdın. Arada haherdar et herşey yavaş yavaş yoluna gihriyor bak endişeler azaldikca psikolojin dahada iyi olacak ama ışte sende yaşamaya baslamissin ya hep bisi bulunuyor. Ama hep iyi dusuniyi olacak inşallah herşey. Canım evet az kaldı benimde rabbim insalla h sağlıkla aldirsin kucagimiza. Kalp çarpıntısı bendede çok oldu ilk zamanlar nefes darlığı problemimde çok oldu canım. Dinlenmeye çalış bol bol. Diikat et kendine öpüyorum seni.

Benimde kontrolum vardı şükür bebisim iyi ama asagidaydi kafası en son artik dönmez demişti doktorum yavaş yavaş doğum pozisyonuna girer demişti ama benim oglusum tekrar dönmüş yukarı. Döner yine dedi bakalım 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdı. Doğum konusuna yine karar vermedik. Akışa göre bakalım dedi. Çatı muayenesinide 37-38 de yaparız şimdi yapmam dedi. Erken daha yapılan muayene erken açılmaya ve doğuma sebep olabilir dedi. Rabbim inşallah en kolayını ve hayirlisini nasip etsin inşallah.

sağol canım benim evt şanslıyım RABBİME şükürler olsun ama ne bilim korkuyorum o yüzdende morelim bozuluyo ister istemez sana geçmiş olsun canım bu arada sen ne zamn geçirdin dış gebelik?

Ben eylul 2013 de gecirdim canim iki ay boyunca kanamam surdu ne zaman adet dongum baslayacak ne zaman korunmayi birakicam derken doktor birde senin zaten bes alti aydan once olmaz demisti iyice cokmustum ama ilk ay hamis oldum cok skur kimse bilemez rabbim ol derse olur

Benim de hamile kaldığım ay öyle bir kistim vardı ve o overden yumurta oluştuğunu düşünüyorum. Seninde öyle olabilir büyük ihtimalle. Bazen yumurta oluşup salıverildikten sonra folikül kistik bir yapıya dönüşebiliyor ama bu normal bir durum gebeliğin ilerleyen haftalarında kendiliğinden kayboluyor...
İyiyim bende canım sağolasın. Oğlanın gündüz uykuları yoktu bir ara; cuma günü 2 aylık aşıları vardı bcg falan. Ondan sonra gündüzleri gene uyumaya başladı çok şükür. Geceleri de üzmedi oğlum beni zaten. Tek sorun yapayalnızım. Eşim bir var bir yok. Kendimi hamza hapisanesine düşmüş gibi hissediyorum. Onu oyalayacak şeyler bakıyorum netten. Oyun halıları çok pahalı alsam mı almasam mı kararsız kaldım. Sen tavsiye eder misin uconn? Seninkini çok beğeniyorum ama çok pahalı geliyor. Değermiki alsammıki??
Ayy geçen gece bende rüyamda oğlanın alttan iki dişi tomurcuk vermiş gördüm. Bu keratalar çok hızlı büyüyor ya. Gerçekten zaman su gibi akıp geçiyor. Oğlum 2 aylık ama geçen sene bu zamanlar daha onu meydana getiren yumurta hücrem bile oluşmamıştı...
Tesekkur ederim canim bakalim yarin kont. var oglum o kadar olmus mu? birde benim kalbim cok carpiyor normal mi bu ?
Benim gebelikte çok göğüs sıkışmam oluyordu ama doktora gittiğimde hep sormayı unutuyordum. Bir danış istersen canım..
Aaaa ne demek dış gebelik geçirdin diye sezeryan olmak. Öyle saçma şey mi olur. Ben nasıl normal doğurdum. Ona de ki her doğum bir mucizedir. İkinci hamilelik hakkında kimse yorum yapamaz. Bak bu topiği açan akimera arkadaşımız tek tüple 3 kere hamile kaldı hepsini doğurdu. Hiç kendini üzme canım. Takdir her zaman allahındır...
Bu dönemde hızlı kilo alırlar karam. Hem uconnun dediği gibi ultrasonda ölçülen kilo çok doğru olmuyor. Yaklaşık bir değer oluyor. Bu arada çatlakların mı oluştu? Benimde son ay olmuştu. Maalesef geri dönüşü yok ama sen gene kullan kremlerini düzenli daha fazla olmasın. Ben şimdi lierac ın serumlarından aldım kullanıyorum yaklaşık bir aydır. Çok düzenli kullanamadım pek bir değişiklik yaratmadı. Umarım benimde çatlaklarım biraz hafifler diye ümit ediyorum. Bacaklarımın üstünde, karnımın alt kısmında ve göbek deliğimin çevresinde var (
Hmm acaba bana erken yaptıkları için mi açılmam erken oldu. Off valla o kadar çok kişinin elinden geçtim ki ben hamileliğimde herşey sebep olmuş olabilir. İnşallah bebişin gene döner canım. Bizim oğlan çok hareketli desene :)) Allah en hayırlı doğumu nasip etsin inşallah, hadi bakalım sırada sen varsın :))

cnm ztn cepten gircen bir sure sonra alis pc acmaya zaman olmayack.ben 1kerebactim pc oda esimle konusmk icinecen ac gene dedi efeden firsat olmadi esimin suratini gormeye dusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…