Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

canım benim Allah razı olsun,beni rahatlattın.inşallah hayırlısı olur.dün doktor arkadaşımla konuştum birz canım sıkıldı.ben tekrar dışgebelik yaşamam inşallah diye düşünürken,bana sen atom alalı 3 ay olmuş,bu bebek sağlıklı olmaz,doktorlar en az ay korunma süresiveriyor,siz niye bebek yaptınız dedi.bende planlı değildi,hatta nasıl oldu bende anlamadım.eşimin sprem değerleri düşüktü.sayısı 23 milyon,hareketlilikde %8 di.doktor bize tüp bebek demişti. şimdi yarın tekrar bet hcg baktıracağım ayrıcada nükleer tıp doktoruna gideceğim.aldığım doz 100 mci di. 3 ayda vücuttan atılmışmı diye soracağım. bakalım yarın inşallah en hayırlı haberleri alırım.

serap karam selamet yani hamile arkidislerim dua edrrmisiniz carsamba 4tane asimiz var efem ateslenmesin huysuz olmasin diye cok korkuyorum.

canım benim dua etmezmiyiz güzel yiğenimize.rabbim o günü sana kolaylaştırsın,efenin acı çekmeden,ateşi yükselmeden,huzrsulanmadan aşılarını yaptırmayı nasip etsin inşallah.

arkadaşlar bende ektopik gebelik geçirenler kervanına katıldım maalesef ama çok şükür benim gebelik kendiliğinden sonlandı ağrım sancım yoktu fazla çok şükür ve değerim sıfırlandı sonunda sanırım adet de oldum bugün az bi kan geliyodu zaten 3 gündür

yeniden hamile kalmak istiyorum bu durumdan sonra gebe kalan varsa ne kadar süre sonra gebe kaldınız acabaaa

İnşallah atılmıştır vücudundan ilaç canım. Sen hep olumlu düşün. İkili üçlü testlerde bile olasılık yüksek diye bebeği almaya kalkanlar var. Ama çoğu sağlıklı bir şekilde doğuyor. Sen içini ferah tut canım. Tedavi sonlanalı 3 ay olmuş. Yarın mutlaka bize de haber ver..

Dış gebelik sonlandıktan sonra 3 ay korunma süresi vardı. 3 ay sonrada hamile kaldım. Yani dış gebelikten 6 ay sonra tekrar hamile kalmış oldum... Dış gebelik geçirdiysen tamamen iyileşmek için biraz zaman tanı kendine (3 ay gibi)ondan sonra tekrar deneyin derim.

Doktorum baştan beri normal istediğimi bildiği için herşeyi normale göre ayarlamıştı. En son gittiğimde benim muayenemi yaptı ve bebeğin karın genişliğinii felan aldı. Sanırım son haftalar kafa ölçümü değil karın ve omuz genişliği bakılıyormuş. Ama benim yapı olarak zaten minyonumdur, kemik yapımda dar göründü. Doğumada daha iki hafta gibi bir süre var o arada bebek büyüyecek dedi içim rahat etmedi dedi. Cleaxe ise ayrı bir sorun aslında kan pıhtılaşması olan hiçbir arkadaşım normal doğum yapmadı, dr.ları yaptırmadı onlara ama ben normal istediğim için dr.um o konuda ısrar etmemişti ama kanama riski yüksek dedi. Mutlaka normal de kanama alacak ama ben ayrı olarak kanımı sulandırdığım için bu ayrı bir riskti. Şimdi her gün iki saat öne çekiyoruz ki sezeryanda sıkıntı yaratmasın diye. İnşallah erken gelmeye kalkmazda iğne konusunda sıkıntı yaşamam. Hakkımda hangisi hayırlısıysa onu nasip etsin Rabbim diyordum, hayırlısı budur inşallah. Sanki böyle her an gelecek gibi olunca daha da tedirgindim. Tarih bilip de ona göre hazırlanınca biraz daha rahatladım gibi ama.. tabiii belli olmaz benim oğlanın ne yapacağı:) Rabbim inşallah hayırlı zamanda sağlıkla doğmasını kısmet etsin..

Emzirme konusunda ise gerçekten bende bilgisiz hissediyorum kendimi ama sürekli emzirmek isteyeceğim kesin. Korkuyorum gördüğüm arkkadaşlardan emzirmedikçe bebek emmek istemiyor ve sütleri yok oluyor. İnşallah süt konusunda bir sıkıntı çıkmazda rahat rahat emziririm bebişimi. Öncesinde acaba süt gelmesi için yapılacak bişi var mı ki,, doğum öncesi uygulasak..

serap karam selamet yani hamile arkidislerim dua edrrmisiniz carsamba 4tane asimiz var efem ateslenmesin huysuz olmasin diye cok korkuyorum.

Ayy kıyamam, 4 aşı birden mi olacak aynı anda.. Allahım esirgesin miniğini canım benim, İnşallah ateşlenmeden acı duymadan hiçbir sıkıntı yaşamadan atlatır aşılarını.. Ricky martinim benim:) yerim ben onu..

seninle aynı dönemlerde öğrenmiştik hamileliğimizi hatırladm seni seninde mi ektopic gebelik? benim de açık ameliyatla sonlandı malesef

Canım ultrason çok güvenilir değil. Benim doğumdan bir hafta önce kilosu 3600lerde çıkıyordu ki son hafta hiç ultrasonla bakmadı hep alttan muayene etti. Doğan bebek 3380 gram oldu. Doktorlar büyükten alırlar karın çapını ki riske girmeyelim isterler. Önemli olan çatı muayenen aslında. Çatın müsaitse ne bebeğin büyüklüğü ne de clexane önemli değil. Zaten bugün öyle bir durumdayız ki herkes sezeryan yaptırıyor normal doğum yaptıranlar parmakla gösteriliyor. Eskiden millet sezeryandan korkarmış. Sezeryan olacaksın deyince oturup ağlarlarmış. Tabi o zamanın şartları daha kötü günümüze göre belki ama neticede ameliyat. Ben çok istemiştim senin normal doğurmanı ya ( Hayırlısı olsun canım her zaman, bebeğimiz sen sağlıklı olun da gerisi önemli değil...
Emzirme konusunda da bilgilenin mutlaka. Bu allahın bize verdiği en az doğum kadar büyük bir mucize. İnsanlar psikolojinizi çok çabuk bozabilirler bu konuda. O yüzden doğrusunu gerçeği bilin her kadın emzirebilir hatta doğum yapmamış kadın bile emzirebilir. Ben sonradan çok bilgilendim bilinçlendim bu konuda. Doğum öncesi yapacağın tek şey emzireceğine inanmak. Bundan hiç tereddütün olmasın. Bir de emzirme sanatı kitabını okuyabilirsin. Ben inanılmaz faydalandım bu kitaptan. Her emziren ve emzirme adayı olan annenin okuması gereken bir kitap bence...

bugün beta hcg baktırdım arkadaşlar; 500,7 çıktı

27.01.2014 165,9
29.01.2014 500,7

bugün nükleer tıp doktoruna gittim,endokrin doktoruna da gittim.her ikiside en az 6ay gebelik olmaması gerektiğini,bunu bilmiyormuydunuz neden bebek yaptınız diye terslediler,kadın doğumcuya da gitseniz belki dış görünüşde birşey göremez,akıl sağlığında problem olabilir dedi,biz hiç atom tedavisi alıp hamile olanı görmedik dedi,ilk kez karşılaşıyormuş böyle birşeyle.bende ne yapacağımı bilemiyorum şuan.sizce birde kadın doğumcuyamı gitmeliyim.

canım kardeşim benim,Allahın izniyle inşallah herşey yolunda gider,hiçbir problem çıkmaz,o kadar kolay,o kadar sancısız bir doğum olsunki nasıl doğum yaptığını anlayamayasın,bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

canım benim gerçekten iyi ki uyardın ben de aslında kitabı araştırdım buralarda bulamadım internetten sipariş vereyim dedim o da olan site siparişi iptal etti falan derken kaynadı gitti arada sen şimdi hatırlattın iyi oldu ben peşine düşeyim bu işin olmadı takıldığımız yerde sana başvuracağız yine :)

Gerçekten gebelik haberini alınca zaman çabuk geçiyor..Sağol canım inşallah sağ salim kucağımızda da görürüz..Yeni geçirmiş,geçiren arkadaşlarımıza da çok geçmiş olsun umarım onlarında haberleri gelir hayırlı zamanda..
Benim rahim üstten basık artı olarak sol tüpte kıvrımlaşma varken 4 ay sonra yumurta takibi fln yaptırmadan kaldım gebe...Yeni geçirenler umutsuzluğa kapılmasınlar..

herkese merhaba kızlar, öncelikle herkese geçmiş olsun diiliyorum.
ben de dış gebeliğin çok nadir görülen bir türünü yaşıyorum bir tane oğlum var çok şükür. 2. gebeliğim dış gebelikmiş. ben dış gebeliği sadece tüplerde oluyor sanıyordum. bendeki gebelik ise sezeryan dikişinin üstünde oluşmuş. maalesef bu da dış gebelikmiş. teşhisi de zor 5 dr baktı karar verdiler.
forumu baştan 4,5 sayfa okudum bulamadım. benim gibi dikiş yerinde dış gebelik yaşayan varmı kızlar? allah kimseye yaşatmasın tabi, ama sizlere sormak istediğim sorular var. yardımcı olabilirseniz sevinirm.

bana uygulanan tedavi şu: narkozla uyuttular vajinadan gebelik kesesinin içindeki amniyos suyu iğneyle çekti, onun yerine, kesenin içine methotrexate 2 doz enjekte etti. ve beni eve yolladılar. 1 hafta sonra bhcg ölçülecek.
bana başka bi ilaç vermedi. 2 gün oldu operasyon olalı ama kanamam da yok. olmalımı?
benim gibi vajinal yoldan meto. ilacı alan varmı?

Kızlar bende 2 ay once dış gebelik geçirdim 2 ay kanamam oldu sun bitii ams korunuyoruz siz ne zmn korunmayi biraktiniz ne zmn hamile kaldiniz?

geçmiş olsun canım.bu topikte senin drumu yaşayan ilk sensin sanırım.tüpte yumurtalıkta ya da karın boşluğunda yaşayan arkadaşlarımız oldu ama sezeryan dikişi civarında ilk defa senden duydum.ben iğne tedavisi ile sonlandırdım gebeliği ama koldan.vajinadanda ilk kez duydum aöçıkcası.
Kızlar bende 2 ay once dış gebelik geçirdim 2 ay kanamam oldu sun bitii ams korunuyoruz siz ne zmn korunmayi biraktiniz ne zmn hamile kaldiniz?

3 ay sonra korunmayı bırakabilirsin demişti bana doktorum ama ben kendi isteğimle 8 ay sonra bıraktım.korunmayı bıraktıktan sonrada 2. ayında hamile kaldım.

ayyy selamet günlerdir aklımdaydın.buna çıkacakmış.hamile misin şimdi????seni uyarmadılar mı canım doktorların gebelik olmasın diye?bence 1 doktorla kalma canım.bikaç doktora danış.allah old iyince vakti zamanı önemli değil sanırım.allahım hayırlı kılsın senin için herşeyi inşallah.ay ne diyeceğimi şaşırdım.

2-3 gündür işlerim yoğun foruma bakamadım.aklım serap ve karamda ama doğurmamışsınız sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…