geçmiş olsun canım.bu topikte senin drumu yaşayan ilk sensin sanırım.tüpte yumurtalıkta ya da karın boşluğunda yaşayan arkadaşlarımız oldu ama sezeryan dikişi civarında ilk defa senden duydum.ben iğne tedavisi ile sonlandırdım gebeliği ama koldan.vajinadanda ilk kez duydum aöçıkcası.
teşekkür ederim cevaplandırdığın için. internette de araştırdım ama net bir bilgi ve tedavisi yok, sadece doktorların tecrübelerini yazdıkları makaleleri raporları var. kendi doktorumda bu konuda tecrübesiz o da beni tüp bebek merkezine gönderdi. tüp bebekte uygulanan yöntemmiş bu bana uyguladıkları. o yüzden doktoruma da bişey soramıyorum.
sizlerden medet umuyordum, inşallah bilen birisi vardır beni aydınlatır
teşekkür ediyorum
Valla gebeliğin canına okumuşlar. Vajinadan metex bende ilk defa duyuyorum ama çok etkili olmuştur eminim. Bizler kastan enjeksiyonla sonlandırdık ki o da kan dolaşımına girecek ilgili bölgeye gidip gebeliği sonlandıracak falan bir hafta bekle tüp tüp kan ver düşmediyse tekrar enjeksiyon şu bu derken bir süreç alıyor. Ama sana direk lokal ilgili bölgeye enjekte etmiş, çok iyi bir akıl bence. Ben betanın çooook düşük çıkacağını düşünüyorum, belki sıfırlanmaz henüz çünkü onunda vücuttan atılması için bir süre lazım. Kanamanda yakınlarda başlar canım dert etme. Ama anlamadığım tek şey gebelik rahimin içinden mi kesiye yapışmış yok dışından mı? Eğer dışındansa abdominal ektopik gebelik olur yani gebelik hiç rahim içine uğramamış tüpten karın boşluğuna düşmüş demektir. Oradan da kesiye yapışmış demektir ki o bölgede zaten kesiye bağlı yapışıklık olduğundan o bölgede ektopik olma olasılığı mantıklı geliyor bana. Eğer senin gebelik güzelce rahimiçine kadar ulaşıp orada mı kesiye yapışmış acaba? Eğer öyleyse buna ektopik nasıl denir ki? Yakın zamanlarda sezeryan ya da karıniçi bir ameliyat geçirdin mi? Eğer bu şekildeyse gerçekten nadir görülen bir olay ama ilkide çok sık görüldüğü söylenemez. Abdominal ektopikler çok zor anlaşılır bir de. Ben çok önceden bir olay anlamıştım burda. Kadın karın ağrısıyla gidiyor doktorlar gebeliği görüyorlar ama rahim içinde görülüyor. Kadın uzun süre sonra tekrar karın ağrısıyla gidiyor sonradan anlaşılıyor ki gebelik aslında ektopik karın boşluğundan rahimin arka duvarına tutunmuş o yüzden rahim içi gebelik gibi görüyorlar. Gebeliği sonlandırıyorlar. Her ne şekildeyse geçmiş olsun, allah tekrarını yaşatmasın. Ama betan bizlerinkinden daha hızlı düşecektir eminim....bana uygulanan tedavi şu: narkozla uyuttular vajinadan gebelik kesesinin içindeki amniyos suyu iğneyle çekti, onun yerine, kesenin içine methotrexate 2 doz enjekte etti. ve beni eve yolladılar. 1 hafta sonra bhcg ölçülecek.
bana başka bi ilaç vermedi. 2 gün oldu operasyon olalı ama kanamam da yok. olmalımı?
benim gibi vajinal yoldan meto. ilacı alan varmı?
Selamet bende nette bir yerde 4-6 ay hamilelik yasak diye okudum. Seninde 3 ay olmuş rabbim nasip etmiş. Şimdi sen kafanda bulanıklık yaratma hamileliğini mutlu geçirmeye çalış. Yok öyle mi olur böyle mi olur dersen sende mutsuz olursun. Eğer bir olasılık olma ihtimalinden bu gebeliği sonlandırır mısın? Eğer cevabın hayırsa hep olumlu düşün sen. Kadın doğumcu anlayamaz akıl sağlığını ama gelişimi ile ilgili bilgi verir. Akıl sağlığını ancak doğduktan bir süre sonra anlayabilirsin. Allah hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah canım. Ama değerlerin çok güzel artmış rahimiçi gebelik olmuş yani :))bugün beta hcg baktırdım arkadaşlar; 500,7 çıktı
27.01.2014 165,9
29.01.2014 500,7
bugün nükleer tıp doktoruna gittim,endokrin doktoruna da gittim.her ikiside en az 6ay gebelik olmaması gerektiğini,bunu bilmiyormuydunuz neden bebek yaptınız diye terslediler,kadın doğumcuya da gitseniz belki dış görünüşde birşey göremez,akıl sağlığında problem olabilir dedi,biz hiç atom tedavisi alıp hamile olanı görmedik dedi,ilk kez karşılaşıyormuş böyle birşeyle.bende ne yapacağımı bilemiyorum şuan.sizce birde kadın doğumcuyamı gitmeliyim.
Valla gebeliğin canına okumuşlar. Vajinadan metex bende ilk defa duyuyorum ama çok etkili olmuştur eminim. Bizler kastan enjeksiyonla sonlandırdık ki o da kan dolaşımına girecek ilgili bölgeye gidip gebeliği sonlandıracak falan bir hafta bekle tüp tüp kan ver düşmediyse tekrar enjeksiyon şu bu derken bir süreç alıyor. Ama sana direk lokal ilgili bölgeye enjekte etmiş, çok iyi bir akıl bence. Ben betanın çooook düşük çıkacağını düşünüyorum, belki sıfırlanmaz henüz çünkü onunda vücuttan atılması için bir süre lazım. Kanamanda yakınlarda başlar canım dert etme. Ama anlamadığım tek şey gebelik rahimin içinden mi kesiye yapışmış yok dışından mı? Eğer dışındansa abdominal ektopik gebelik olur yani gebelik hiç rahim içine uğramamış tüpten karın boşluğuna düşmüş demektir. Oradan da kesiye yapışmış demektir ki o bölgede zaten kesiye bağlı yapışıklık olduğundan o bölgede ektopik olma olasılığı mantıklı geliyor bana. Eğer senin gebelik güzelce rahimiçine kadar ulaşıp orada mı kesiye yapışmış acaba? Eğer öyleyse buna ektopik nasıl denir ki? Yakın zamanlarda sezeryan ya da karıniçi bir ameliyat geçirdin mi? Eğer bu şekildeyse gerçekten nadir görülen bir olay ama ilkide çok sık görüldüğü söylenemez. Abdominal ektopikler çok zor anlaşılır bir de. Ben çok önceden bir olay anlamıştım burda. Kadın karın ağrısıyla gidiyor doktorlar gebeliği görüyorlar ama rahim içinde görülüyor. Kadın uzun süre sonra tekrar karın ağrısıyla gidiyor sonradan anlaşılıyor ki gebelik aslında ektopik karın boşluğundan rahimin arka duvarına tutunmuş o yüzden rahim içi gebelik gibi görüyorlar. Gebeliği sonlandırıyorlar. Her ne şekildeyse geçmiş olsun, allah tekrarını yaşatmasın. Ama betan bizlerinkinden daha hızlı düşecektir eminim....
mrb marla, bende gebelik rahim içinde oluşmuş ancak rahimde olması gereken yere yerleşmemiş. biraz daha aşağıya sezeryan olduğum dikişin bulunduğu yere yerleşmiş. yani hala rahim içinde olduğu için teşhis etmek biraz zor oluyor emin olmak için 5 dr birbirne paslayarak ortak karar verdiler. gebelik rahimde olmasına rağmen dikiş yerinde olduğu için hayati tehlikem ve rahmimi kaybetme ihtimalim çok yüksekmiş. çünkü orada sezeryan dikişi olduğu için şiddetli kanama oluyor ve doğumda plasentayı oradan çıkaramıyoruz rahmi alıyoruz dedi.
zaten ektopik gebelik de gebeliğin olması gereken yer dışında herhangi bi yerde oluşması demekmiş. allahım daha neler öğreneceğiz
2-3 gündür işlerim yoğun foruma bakamadım.aklım serap ve karamda ama doğurmamışsınız sanırım
bugün beta hcg baktırdım arkadaşlar; 500,7 çıktı
27.01.2014 165,9
29.01.2014 500,7
bugün nükleer tıp doktoruna gittim,endokrin doktoruna da gittim.her ikiside en az 6ay gebelik olmaması gerektiğini,bunu bilmiyormuydunuz neden bebek yaptınız diye terslediler,kadın doğumcuya da gitseniz belki dış görünüşde birşey göremez,akıl sağlığında problem olabilir dedi,biz hiç atom tedavisi alıp hamile olanı görmedik dedi,ilk kez karşılaşıyormuş böyle birşeyle.bende ne yapacağımı bilemiyorum şuan.sizce birde kadın doğumcuyamı gitmeliyim.
İnşallah atılmıştır vücudundan ilaç canım. Sen hep olumlu düşün. İkili üçlü testlerde bile olasılık yüksek diye bebeği almaya kalkanlar var. Ama çoğu sağlıklı bir şekilde doğuyor. Sen içini ferah tut canım. Tedavi sonlanalı 3 ay olmuş. Yarın mutlaka bize de haber ver..
Dış gebelik sonlandıktan sonra 3 ay korunma süresi vardı. 3 ay sonrada hamile kaldım. Yani dış gebelikten 6 ay sonra tekrar hamile kalmış oldum... Dış gebelik geçirdiysen tamamen iyileşmek için biraz zaman tanı kendine (3 ay gibi)ondan sonra tekrar deneyin derim.
seninle aynı dönemlerde öğrenmiştik hamileliğimizi hatırladm seni seninde mi ektopic gebelik?benim de açık ameliyatla sonlandı malesef
herkese merhaba kızlar, öncelikle herkese geçmiş olsun diiliyorum.
ben de dış gebeliğin çok nadir görülen bir türünü yaşıyorumbir tane oğlum var çok şükür. 2. gebeliğim dış gebelikmiş. ben dış gebeliği sadece tüplerde oluyor sanıyordum. bendeki gebelik ise sezeryan dikişinin üstünde oluşmuş. maalesef bu da dış gebelikmiş. teşhisi de zor 5 dr baktı karar verdiler.
forumu baştan 4,5 sayfa okudum bulamadım. benim gibi dikiş yerinde dış gebelik yaşayan varmı kızlar? allah kimseye yaşatmasın tabi, ama sizlere sormak istediğim sorular var. yardımcı olabilirseniz sevinirm.
Abla hamilemisin allah ol demiş olmuş abla gerisini dert etme canı nasip edip veren mevlam bizler ondan daha iyi bilemeyiz.yaradana sıhın ablam rabbim güzel günler nasip etsin güzel hamilelik nasip eder.sen canını sıkma bebişi üzme abla.dualarım seninle.hep aklımdaydın abla.
canım arkadaşım ne desem bilmiyorum ki şimdi ben doktorlar böyle korkutuyor insanı işte, bizimde yakın bir akrabanın başına gelmişti ciğerleri gelişmemiş almamız lazım dediler daha doğrusu doğum yaptırmak istediler kadının ikinci çocuğuydu gitmedikleri prof. kalmadı hepsi aynı şeyi söyledi doğsada yaşamaz dediler ama kadın aldırmadı sonuna kadar giderim ben rabbim alırsa elim kolum bağlı dedi şu anda 2 yaşında sapasağlam akıllı mı akıllı bi kızı var hiç bir sorunu yok çok şükür fakat bu çok büyük ve zor bi karar insanın başına gelmeden ne dese yalan söyler o yüzden ben de sana bir şey diyemiyorum kardeşim ama sen tabi ki kadın doğumcuya git ama betan 1500 ü görsün öyle git canım keseni falan rahat görürsünüz.Allah hakkımızda hayırlısını versin.
ayyy selamet günlerdir aklımdaydın.buna çıkacakmış.hamile misin şimdi????seni uyarmadılar mı canım doktorların gebelik olmasın diye?bence 1 doktorla kalma canım.bikaç doktora danış.allah old iyince vakti zamanı önemli değil sanırım.allahım hayırlı kılsın senin için herşeyi inşallah.ay ne diyeceğimi şaşırdım.
Valla gebeliğin canına okumuşlar. Vajinadan metex bende ilk defa duyuyorum ama çok etkili olmuştur eminim. Bizler kastan enjeksiyonla sonlandırdık ki o da kan dolaşımına girecek ilgili bölgeye gidip gebeliği sonlandıracak falan bir hafta bekle tüp tüp kan ver düşmediyse tekrar enjeksiyon şu bu derken bir süreç alıyor. Ama sana direk lokal ilgili bölgeye enjekte etmiş, çok iyi bir akıl bence. Ben betanın çooook düşük çıkacağını düşünüyorum, belki sıfırlanmaz henüz çünkü onunda vücuttan atılması için bir süre lazım. Kanamanda yakınlarda başlar canım dert etme. Ama anlamadığım tek şey gebelik rahimin içinden mi kesiye yapışmış yok dışından mı? Eğer dışındansa abdominal ektopik gebelik olur yani gebelik hiç rahim içine uğramamış tüpten karın boşluğuna düşmüş demektir. Oradan da kesiye yapışmış demektir ki o bölgede zaten kesiye bağlı yapışıklık olduğundan o bölgede ektopik olma olasılığı mantıklı geliyor bana. Eğer senin gebelik güzelce rahimiçine kadar ulaşıp orada mı kesiye yapışmış acaba? Eğer öyleyse buna ektopik nasıl denir ki? Yakın zamanlarda sezeryan ya da karıniçi bir ameliyat geçirdin mi? Eğer bu şekildeyse gerçekten nadir görülen bir olay ama ilkide çok sık görüldüğü söylenemez. Abdominal ektopikler çok zor anlaşılır bir de. Ben çok önceden bir olay anlamıştım burda. Kadın karın ağrısıyla gidiyor doktorlar gebeliği görüyorlar ama rahim içinde görülüyor. Kadın uzun süre sonra tekrar karın ağrısıyla gidiyor sonradan anlaşılıyor ki gebelik aslında ektopik karın boşluğundan rahimin arka duvarına tutunmuş o yüzden rahim içi gebelik gibi görüyorlar. Gebeliği sonlandırıyorlar. Her ne şekildeyse geçmiş olsun, allah tekrarını yaşatmasın. Ama betan bizlerinkinden daha hızlı düşecektir eminim....
Selamet bende nette bir yerde 4-6 ay hamilelik yasak diye okudum. Seninde 3 ay olmuş rabbim nasip etmiş. Şimdi sen kafanda bulanıklık yaratma hamileliğini mutlu geçirmeye çalış. Yok öyle mi olur böyle mi olur dersen sende mutsuz olursun. Eğer bir olasılık olma ihtimalinden bu gebeliği sonlandırır mısın? Eğer cevabın hayırsa hep olumlu düşün sen. Kadın doğumcu anlayamaz akıl sağlığını ama gelişimi ile ilgili bilgi verir. Akıl sağlığını ancak doğduktan bir süre sonra anlayabilirsin. Allah hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah canım. Ama değerlerin çok güzel artmış rahimiçi gebelik olmuş yani :))
canım ben 1,5 sene önce dış gebelik geçirdim ,benimkisi sağ tüpümdeydi,senin yaşaıdığını ilk kez duydum.allah yardımcın olsun,birdaha hiçkimseye yaşatmasın,sağlıklı hamilelikler nasip etsin inşallah.
Hımm anladım canım yerini. Doğru ektopik rahim dışı gebelik demek. Gebelik tüpün rahime giriş kısmına yerleştiğinde de ektopik oluyor ama rahimiçi gibi görünüyor. %90 ların üzerinde tüpte yerleşiyor gebelik. Diğer yüzdeler işte yumurtalık, karın boşluğu ve rahim ağzına yakın ve tüplerin bağlandığı yerlerde oluyor. Çok düşük olasılıklar ama insanın başına gelebiliyor. Rahimi kaybetmek ciddi bir durum olurdu riske girmemeniz iyi olmuş canım. Çok geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın inşallah...Valla gebeliğin canına okumuşlar. Vajinadan metex bende ilk defa duyuyorum ama çok etkili olmuştur eminim. Bizler kastan enjeksiyonla sonlandırdık ki o da kan dolaşımına girecek ilgili bölgeye gidip gebeliği sonlandıracak falan bir hafta bekle tüp tüp kan ver düşmediyse tekrar enjeksiyon şu bu derken bir süreç alıyor. Ama sana direk lokal ilgili bölgeye enjekte etmiş, çok iyi bir akıl bence. Ben betanın çooook düşük çıkacağını düşünüyorum, belki sıfırlanmaz henüz çünkü onunda vücuttan atılması için bir süre lazım. Kanamanda yakınlarda başlar canım dert etme. Ama anlamadığım tek şey gebelik rahimin içinden mi kesiye yapışmış yok dışından mı? Eğer dışındansa abdominal ektopik gebelik olur yani gebelik hiç rahim içine uğramamış tüpten karın boşluğuna düşmüş demektir. Oradan da kesiye yapışmış demektir ki o bölgede zaten kesiye bağlı yapışıklık olduğundan o bölgede ektopik olma olasılığı mantıklı geliyor bana. Eğer senin gebelik güzelce rahimiçine kadar ulaşıp orada mı kesiye yapışmış acaba? Eğer öyleyse buna ektopik nasıl denir ki? Yakın zamanlarda sezeryan ya da karıniçi bir ameliyat geçirdin mi? Eğer bu şekildeyse gerçekten nadir görülen bir olay ama ilkide çok sık görüldüğü söylenemez. Abdominal ektopikler çok zor anlaşılır bir de. Ben çok önceden bir olay anlamıştım burda. Kadın karın ağrısıyla gidiyor doktorlar gebeliği görüyorlar ama rahim içinde görülüyor. Kadın uzun süre sonra tekrar karın ağrısıyla gidiyor sonradan anlaşılıyor ki gebelik aslında ektopik karın boşluğundan rahimin arka duvarına tutunmuş o yüzden rahim içi gebelik gibi görüyorlar. Gebeliği sonlandırıyorlar. Her ne şekildeyse geçmiş olsun, allah tekrarını yaşatmasın. Ama betan bizlerinkinden daha hızlı düşecektir eminim....
mrb marla, bende gebelik rahim içinde oluşmuş ancak rahimde olması gereken yere yerleşmemiş. biraz daha aşağıya sezeryan olduğum dikişin bulunduğu yere yerleşmiş. yani hala rahim içinde olduğu için teşhis etmek biraz zor oluyor emin olmak için 5 dr birbirne paslayarak ortak karar verdiler. gebelik rahimde olmasına rağmen dikiş yerinde olduğu için hayati tehlikem ve rahmimi kaybetme ihtimalim çok yüksekmiş. çünkü orada sezeryan dikişi olduğu için şiddetli kanama oluyor ve doğumda plasentayı oradan çıkaramıyoruz rahmi alıyoruz dedi.
zaten ektopik gebelik de gebeliğin olması gereken yer dışında herhangi bi yerde oluşması demekmiş. allahım daha neler öğreneceğiz
Kız boşver bırak yapsın annen işte temizliği. Doğurduktan sonra çok işine yarayacak. Dolapların içini her ay boşaltmıyorsun ya. Ama sen kendini çok yorma, annene bırak herşeyi. Zaten doğumdan sonra patron onlar oluyor bir süreliğine...yok canım doğurmadık ama serapın az kaldı banada heyacan basmış durumda annemler geldi benimde biraz rahatım yani gerçi annem sürekli temizlik yapıyor onun peşinde ben de yoruluyorum daha erken boşa yapma desemde dinlemiyor dolap içleri falan boşalttı hep.
Sağol canım kucağımda zaten çok şükür. 3 aylık oldu keratam bugün. Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin isteyen herkese...saolasın canımm rabbim bebişini kucağına almayı nasip etsinn bana da nasip etsinnn
Canım allah senden de razı olsun. Çok sevdiğim bir komşum var burda o da atom tedavisi görmüştü ne kadar zor birşey tahmin edebiliyorum. O da dış gebelik geçirdi hatta o mol gebelik bile geçirdi ki dış gebelikten çok daha berbat birşey allah kimseye vermesin. Atom tedavisinde ki risk faktörü radyasyon aslında. Verilen radyoaktif maddenin yaydığı radyasyon oluşan yumurtayı etkileyebileceğinden gebelik önermiyorlar ama biz günlük hayatımızda sürekli radyasyona maruz kalıyoruz. Televizyonların bilgisayarların ekranından, kablosuz modemlerden elimizdeki cep telefonundan daha birçok yerden maruz kalıyoruz. Aslında doz hesabı yapmak lazım selamet. Atom tedavisinde aldığın radyasyonun dozu ne kadar ve ilacın yarılanma ömrü nedir? 5 yarılanma ömrü geçince ilaç vücuttan atıldı diyebiliyoruz. Sık sık banyo yapmakta radyasyonun atılmasına yardımcı oluyor. Ama allah bu kadar zamandan sonra şimdi nasip ediyorsa vardır bunun bir hikmeti. Güzel duaların için çok teşekkür ederim canım. İnşallah rabbim hayırlı sağlıklı bir evlat etsin sana...sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum canım kardeşim,benim için araştırmışsın,rabbim senden bin kere razı olsun ,inşallah,eşinle çocuğunla hem bu dünyada hem ahirette mutlu olursun,inşallah herşey gönlündekilerden de güzel olur.hayır canım ortada kesin olmayan birey var,sadece atom alırsan böyle olur diyorlar,%100 çocuğun böyle demiyorlar,bende senin gibi düşünüyorum,tevekkül ediyorum,allaha teslim oluyorum,hakkımda hayırlısı diyorum.gaybı bilen rabbim benim eçin neyin hayırlı olduğunu benden daha iyi bilir,inşallah hepimizi için en hayırlı olan olur.
Allah razı olsun abla.Rabbime sığındim abla.canımbenim sende benim hep aklımdasın,senin hamile olmanı o kadar çok istiyorumki,senin o bebek özlemini ta kalbimin derinliklerine kadar hissediyorum,rabbim sana en hayırlı zamanda en hayırlı bebeği nasip etsin inşallah.evet hiç ummadığım bir anda geldi bebiş.biliyorsun 6 ay önce tiroşd kanserinden ameliyat oldum,22 ekimdede atom tedavisi aldım. ardından 24 ocaktada hamile olduğumu öğrendim.ki bu ay rahatsızdım eşimle sadece 1 yada 2 kez ilişki oldu sanırım,o yüzden dahada şaşkınım.hayırlı olsun diyorum,rabbim tüm bebek isteyen kardeşlerime en hayırlısını versin inşallah.
yok canım doğurmadık ama serapın az kaldı banada heyacan basmış durumda annemler geldi benimde biraz rahatım yani gerçi annem sürekli temizlik yapıyor onun peşinde ben de yoruluyorum daha erken boşa yapma desemde dinlemiyor dolap içleri falan boşalttı hep.
özel olarak birşey anlatmadılar sadece bize erdikleri kağıtta 6 ay gebelik olmaması gerektiği yazıyordu.bizimde zaten çocuk olmuyordu,doktor bize tüp bebek demişti,o yüzden pek öyle dikkat etmiyorduk.ki bu ay ben rahatsızdım,fibromiyalji (kas romatizması),huzursuz bacak sendromu rahatsızlıklarım çıktı,ağrılarda duramıyordum. toplasam 1 yada 2 kere beraberlik ancak olmuştur.yani ne ara oldu bilmiyorum.o kadar sağlıklı geçen 2,5 yılda olmadı,ameliyat ve atom tedavisinden sonra oldu,demekki vardır rabbimin bir bildiği diyorum.
ohh ne güzel.anne gibisi yok.temizlesin temizlesin bebkten sonra sen zor temizleyeceksinama sen dolanma peşinde şişer sonra vücudun.annele aynı şehirde değil miydin sen ya?neden sende kalıyor?uzak mı evleriniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?