benım bır korkum yok ama doktor yıne dıs gebelık tarafında bır olusum gorunce korktu tabı.
ben rahatım (cahıllık:)) sancım kanamam lekelenmem olmadıgı ıcın rahatım tabı. hayırlısı ne ıse o olsun.
dedgım gıbı ben korunmayı bıraktıgımda da Rabb'ıme guvendım sımdı de. hayırlısı ne ıse o olur
ınsaellah. bu defa benı umutlandıran dıgerınden son derece farklı olması.
tugba bu arada ''ahhh ahh benım kı de cok ıyı artıyordu (ama dıs gebelık oldu)'
dıyerek benı cok rahatlattın:))))))))))))
ya barı degısık bır tecrubem olsun, hep dıs gebelık hep dıs gebelık nereye kadar. ya zaten doktor takmıs
ıkıde bır 'tupunu almalıyız' dedı, durdu. takmıs tupume:))) ne yapacaksa tupumu. ılle de bır sey almak
ıstıyorsan, doguma sana gelırım bebegı alırsın, sen de rahatlarsın ben de.
yani canm bi kere yasadık yeter alh bu kadar imkansız bi durumda verdi sana eminimki saglıklıdır bn sadece dikkatli ol yinede diye dedim cnm yanlıs anlamadın insllh temkinli olmak önmli diye dedim cnm bak bana salk doktorum degerler nrmal die beni göndermeseydi tüpüm alınmazdı bnm taaaaa 10 haftada gitti
merhaba değerin dün geliba 2 ye katlammaış yinemi döndük başa ne off benim dış gebeliyimde 17000 kadar 2 ye katladı ama sonra yavaş artı kese bile vardı ma kaçamdım dış gebeliketen maşllah eminecim çok pozitifsin ben olsam oooo şimdi mahfolmuştum yani kendi adıma diyeyim yapım böyle seniin için dua edecem işllah normaldır doktor niye tüpünü almak istiyor anlamdım yani dış gebelişktenmi şüpeleniyor herşey yüce rabimin elinde ben daha adet olmadım sadece belim ve bacaklarım çok ağrıyor başkada bişey yok işllahhha gebe klamışımdır sağlıklyısa arada başımda dönüyor kasığım ağrımıyor kist konusunda şimdilik rahatım çünkü kiste ilişkide ve kasıklarda çok ağrı olurdu şimdilik yok bakalım hayırlısı olsun
mücüzeler kötü sey için gelmezler canm içini ferah tut yumurtam yok demiyomuydun alhın işi şte bak oldu o yüzden takma ama tevekkülünüde yapmk lazım tabi aysecim hala niye yaptırmadın test belkide kistten gecikiyodur bnmkide 5 cm ama hiç agrm yok bnce doktora git
gitmediyse devam et hapa en azından
:))) kızlar valla ne guzel moral verıyorsunuz:))))
'bne olsaydım mahvolmustum' gıbı:)))
ya kızlar ne yapalım neyse halımız odur.
evet ayse doktor sol yumurtalıklarımın yanında bır olusum gordu
boyle kese gıbı sıyah yuvarlak. bu dedı normal gebelıkte olabılen bır kıst de olabılır
dıs gebelık de olabılır dedı. benım dıs gebelıgım sol tarafta oldugu ıcın doktor
dıs gebelık suphesını daha canlı tuttu. ve bıze dıs gebelıkse
gebelıgı almaktan cok tupun alınmasını onerdı.
yıne de erken eger normalse beklemızde fayda var dedı.
ama ınanın en cok dıs gebelık dedı. hatta hep tupu alalım dedı.
ben guldukce kadının suratı dustu.
kadın durumu ıyıce anlatmaya baslayınca 'durumun farkındayım' demek zorunda kaldım.
sanırım konusamalarımdan durumun cıddıyetını anlamadıgımı sandı.
eeee yapacak bırsey yok. ben elımden gelenı yaptım kendısının (bebegın)
pasa gonlu bılır... yalnız kım once gelırse ıyı bır sopa onu beklıyor...:))))
abısının yerıne de yıyecek sılleyı..
yaa canım amacım seni üzmek değil n eyapayım benim yapım böyle bende böyle olmak istemiyorum doktor kistin var dediyinde ağladım okadrd kötüyüm hassalaştım kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız belirtin varmı senin mide bulabtısı falan
yanı doktor oyle soyluyor. demek kı dıyor sol tarafta bır durum var ve yumurtanın
rahme ulasmasını engellıyor. falan fılan. sureklı aynı travmayı yasamamak ıcın
sol tupu almanın saglıklı oldugunu soyledı. yalnız ben bu konuyu henuz dusunmedım.
dusunmem gerektıgıne de ınanmıyorum. dıs gebelık aklımdan bıle gecmıyor. tamkınlı davranıyorum
yalnızca o kadar. sız benden daha temkınlısınız, o ayrı:))))
ayse ıstedıgını soyle, doktor neler neler soyledı o moralımı bozmadıysa baska
kımse bozamaz. bulantılarım var, sureklı mıdem ha bulantı geldı gelecek bır halde. ama
3 kere cok cıddı bulandı. bırıncısı banyoda mum kokusundan, sonra ferıbotta bır de bugun
banyoyu temızledım (camasır suyu cok kullanırım ama hamıleyken kullanmıyorum) cıfle ovaladım
sonra ıcım rahat etmedı duruladıktan sonra klozete camasır suyu doktum oyle dursun bıraz dedım.
sonra gıttıgımde mıde bulantısı ne demek sankı dunyam karardı. sanırım kokular benı etkılıyor.
ama elle tutulur bı bulantım yok bunlar dısında.
gogusler ılk belırtıydı zaten. hala da aynı. bakalım yarın beta ne dıyecek pazt gunu de doktora
gıdecegım. sanırım o zaman 1000lere yaklasmıs olur.
demi zaten bi dıs gebelk yasamsız yine bole sıkıntımız oluyo niye baskalrınınki gibi hemn kesemiz görünüp rahat olamıyoz hep gec dollenme bide keseyi gormek için bekle sınav işte allh sabrınıdda vers,nnn
sorma ya bır arkadasımın yengesı hamıleymıs. kızı vardı zaten. arkadasım dıyor kı ya 1.5 aylıkmıs
(benımle aynı, tabı ben hamıle oldugumu soylemıyorum) 1.5 aylık oldugunu da doktor soylemıs.
sorsan beta nedır bılmez. gebelık testı ya yapmıstır ya haberı bıle yoktur. kese goruldu gorulmedı
ıkı gunde bır test o.. bu .. su... bılmez cogu... belescı ınsanlar:)))
yumurtasız bebek... kım bunun annesı... esımle aramızda bır saka:))))
eee ama doktor yumurta yok demıstııı:)))
slm kızlar.
eminecim çok doğru söylüyosun.millete beta hcg diyorum ne olduğunu anlamıyorlar.dediğin gibi evde bi test yapıyolar en fazla hamileysen hamilesin işte ohhhh ne güzel herkesede rahatlıkla ilan ediyolar.ama bizim yok değer düzenlimi,kese gözüktümü ohoooo birsürü iş ve sabır.ya ben evlenmeden önce korunmayı bıraktığın zaman birkaç ayda hamile kalınır zannederdim yok öyle yumurtlama günleriymiş falan haberimmi vardı.helede hamileysen iş bitmişti diye düşünürdüm meğer boş gebelik,dış gebeli,mol gebelik birsürü sorun varmış.neyse yarın testten sonra inşallah için birazdaha rahatlamış olacak.birde ben dış gebelik yaşarkende kist oluşmuştu.yani demek istediğim normal hamileliklerdede kist oluşabiliyor ve doktorun gördüğüde kst olabilir diye düşünüyorum eminecim.zaten değer bukadar düşükken iç yada dış gbelikte olsa bişey gözükmez bence.doktorun o şüphelendiği şeyde büyük ihtimalle kist ama tabi biz bi kere yaşadık diye hemen ilk olarak dış gebelikten şüpheleniyorlar.
aynen hemn dıs gebelik die yapıstrıyolar bnm günüm gecti ilk ame 2 ay sonra gititm testtde iki cizgi cıkmısıt doktora dhaa once dıs gebelk yasadıgımı soyledim salk sadece usg de baktı daha kan tahlili faln yaptırmadı diyoki dıs gebelk sonra test yaptırdı yinede belli olmaz deedi yatık da sonucu alana kadar oldüm oldüm dirildim meger deger 0 yanlısmıs test nasıl sevndim o an hamile degilim die uzulememiştim biile bnm tüpüm alındı gerci daha düsük ihtimal bnm dıs gebelik yasmam ama olmaz olmaz diyemeyiz tabi