Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

bide kızlar ilk defa çocuk istememe rağmen adet olduyum için çok sevindim bilemiyorum niye çocuktan biraz soğudum

evet ayse bır kac mesajında da belırtmıssın. belkı etrafındakıler sebebıyle baskıda hıssettıgınden
hırlanmıstın. bellı degıl ıste. hayırlısı.. o yuzden dıyorum arkadaslar bunlar cok ozel seyler
soylemeyın kımseye...
ayse soyledıgını anlayamadım ama evet doktor yumurtalıkların hemen yanında bır olusum gostermıstı
bana. sıyah bır leke ıste:))) neyse ne artık.. demek senın kanama bır ay surdu ve o kadar yavas mı
dusuyor bu deger ya... o zaman 299dan 86ya dusmus olması benım ıcın ıyı bırsey.
hayırlısı ya ne ıse halımız gorecegız.. zaten hastane bana cok yakın... medıcana ınternatıonal
herhalde mudahale ıcın yeterlıdır... ya doktorlara da guvenemeyecek mıyız offf of!!!

günaydın kızlar.eminecim sana doktorun söylediği gibi banada sağ tarafında yumurtalığın yanında bişey var ama ne olduğunu kesin bilemeyiz demişti.yumurtalığın kendi dokusuda olabilir demişti.ama figen hanıma gittiğimdede değer 360 idi vegörür görmez dış gebelik demişti.hatta bende şaşırmıştım.değer bu kadar küçükken nasıl gördü diye.
seninde dediğin gibi şükürkü herşeyin allahtan geldiğini biliyoruz ve demekki yaşamammız gereken şeylermiş.bende çok rahatım artık.düşnsene önceden olsa bu laparoskopi falan düşündükçe içim fena olurdu.şimdi laparoskopi,histeroskopi yapılacak.ve hatta belkide tüp bebek yaptırmak zorunda kalacağım.ama buna rağmen içim çok rahat.dünyada dertsiz insan yok.herkes bişeyle uğraşıyor demekki bizimde sınavımız bu.yeterki başka şeyle sınamasın allah.bunlar unutulur gider.çocuklarımızı kucağımıza aldığımızda hatırlamıcaz bile bu günleri.herşey olacağına varıyor o halde üzülüp stres yapmanın bir anlamıda yok.sen zaten çok güçlüsün ve bu söylediklerimi başından beri söylüyosun.hakkında hayırlısı ve sana hiç zarar vermeden sonlansın inşallah.

tesekkur ederım fatma...
gunaydın kızlar bugun guzel haberler alalım ınsaellah...
bakalım doktorlar bugun bana ne dıyecek.
gerekırse bırkac doktor gezmeyı bıle dusunuyoruz.
'sanırım....' dıye baslarsa doktorlar cumleye, guvenemem tabı.

aaa kımse benı merak etmıyor(( onca sey oldu uzulmedım, sımdı uzuldum ıste:)))
kızlar maalesef cok kotu degılım, 6 ayda ıkıncı kez dıs gebelık yasayamıyorum...
artık baska sefere...:)))
bugun degerıme baktırdım 86.04 sabıtlenmıs.
doktora gıttım doktor dıs gebelık fıkrınden uzaklastıgını ıc gebelık olustugunu ama
bunun daha zıyade kımyasal oldugunu ya da bır anomalı sebebıyle sıstemın onu atmaya
yoneldıgını dusundugunu, soyledı. bunun dısında yıne de cok nadır de olsa ıkız sebebyle
sasırtmaca olabılecegını dusunerek, beta takıbıne 4 gun de ya da haftada bır seklınde devam etmemız
gerektıgını, klınık bulguların cok guzel oldugunu, sol tupte gordugu olusumun hala orada aynı
olculerde durduguna gore bunun corpus luteum (gebelıkte fonksıyonel kıst) oldugunu dusundugunu,
rahım duvarının 15mmlerden 6.5mmye dusmesının guzel bır netıce oldugunu soyledı.....
ya oncekı gebelıkte 'hayır bu dusuk olmayacak, dusuk gıbı hıssetmıyorum' demıstım , dıs gebelık
olmustu. aynı sekılde bu seferde 'Rabb'ıme sıgındım ve dıs gebelık oldugunu dusunmuyorum' dedım
cok sukur hıssıyatım benı yanıltmadı.
en cok sevındıgım de korunmaya gerek yok, demesıydı..
dualarınız ıcın cok sagolun kızlar....

bu arada kusura bakmayın ayse(akımera)dan sonra ılk gebe yıne benım...
sıramı savmadım... ya gecıcı rahatsızlıktan oturu ozur dılerız:)))

dediyim gibi senin için hayırlısı ne ise o olsun dış gebelik olmasında kimyasal yada düşük olsun yine olur üzülme maşşalh sen zaten çok pozitifsin çok hoşum agidiyor bend esenin gibi olacam bende bugün hep doktordaydım birincisi oğlum çok yarammz oldyu için kafasına televizyon masasıda çarptı çok köü oldu 5 dikiş attılar ALALHTAnki beyinde sorun yok şimdilik iyi ALLAHIMA şükürler olsun bend e adetimin 3 günüydü kiste bakırdım ve erimiş yoku rahim kalınlığı dı her iki overde 11 mmlik folikül olmuş diyarbakırdaki doktorumu aradım ne yapayım diye çünkü o profösör beni o ameliyat etmiti bi, ilaç adı verdi serophene diye 5 kullan 10 gün sonra gel dedi ben ara vermek istiyorum dedi yapma dedi düşünüyorum ne yapdam akıl verin bana

neye ara vermek ayse???
cocuk calısmalarına mı?
bu senın bılecegın bırsey ayse eger yoruldum dıye ara vermek ıstıyorsan bence devam et derım
cunku aslında ıstıyorsundur hayal kırıklıgı yasamak ıstemıyorsundur. yok eger gercekten cocuk
ıstemedıgını etrafın baskısına kapıldıgını dusunuyorsan elbette esın ve sen bılırsın. ben daıma cocuk
aralarının kısa olmasından yanayım. elımızden geldıgı kadarıyla tabı.
kıstın gıtmıs cok sukur, hadı bakalım ınsaellah.
oglun ıcın de cok gecmıs olsun, yaramaz cocuk en ıyı cocuktur:))) en akıllı da aynı zaman da
hele de erkek... oooooooooooooh:))))
derya oradan bakma bırseyler yazsana... neler yapıyorsun?

evet eminecim akıl konusunda çok aklılı ama çok t yaramz yada çok şımartık diyeyim ikincisi bunun gibi olmayacak hayatta bırakmmam aslında senin dediyin gibi hayal kırıklıyına uğramak istemiyorum ondan ama çevre baskındandan bıktım hamile kalsamda rahatlasam ma eşim çok istiyor yani bilemiyorum tedavimi yapsam yada kendiliyinemi bıraksam dış gebelik yaşadığımdan beride 9 ay geçti tedavi olsam tekrra kist olur idyede korkuyorum oğlumda 4 yaşında aralrındada pek yaş olsun istemiyorum sırayıda kimselere kaptırmak istemiyorum yani senden sonra benim kimse lütfen araya girmesin haaa şaka bi yana burdaki bütün arkadaşlarımın iran önce sağlıklı bi şekilde gebe klsmsını çok istiyorum vede dua ediyorum işllah tez zamanda meleklerinize kauşursunuz yarın terar doktoru arayacam en komiği ne tben telefonda bebek tedavisine başalyacam doktorla telefonda görüşüyoruzkaydirigubbakcemile3 kimse yok neyse eminecim tekera tekrra senin için hayırlısı ne ise o olsun ne gelirse ALLALHTAN gelir bişey yapayız o ol desin olur kendinize iyi bakın

Canm cok üzüldüm büyük gecmiş olsun bnmde degerim cok güzel artmıstı sonra 7. Haftada kahverengi kanama basladı en son adet olur gibi kan geldi 4 gün sonra degerm düsmüştü ama cok degil malesef bnm tüpüm patamıstı tüpüm alındı sen daha basındasın bnm tüpüm alındıgında hamileligin 10. Haftasındaydım

Bızım burda cok fena fırtına vardı ıkı gÜndÜr elktırıgım yok malesef gıremedım aysec,m kıstlerınn gıtmesıne cok sevndım ınsallh bnmkıde gıtmıstır bebıŞım gıtmeseydı kollarmda olacaktı bugunlerde belkıde ah ahhhhhhhhhh

günaydın kızlar.
eminecim haberlerin kötü olmamasına sevindim.tek kimyasal olsunda dış gebelik olmasın.ama canım sakın yanlış anlama şimdi doktorların bana söylediklerini anlatacağım.eğer antalyada olsan aynı doktora gittiğimizden şüpheleneceğim çünkü bana söylenenlerle neredeyse aynı.dünde bahsetmiştim gittiğim doktorlardan biri sağ tarafında bir oluşum var ama kesinlikle dış gebelik diyemeyiz,hatta 3 seferdir ultrasonla aynı yere bakıyorum hiç büyümüyor dış gebelik olsaydı büyürdü demişti.ve bu gittiğim doktor hep erken dönem düşük diyordu benim yaşadıklarıma.benim değerde kanamaya bağlı olarak ya düşüyoprdu yada yerinde sayıyordu.biz bu gebelik sırasında bütün duyguları yaşadık.önce ailelere hamileyim dedik.sonra düşük olabilirmiş dedik,sonra dış gebelikte olabilirmiş dedik.sonra yine yok yok düşük olacakmış bu dedik.halimizi bir görseydin çünkü değer bizi çok şaşırtıyordu.ve doktor bana rahim duvarın incelmiş bu düşecek demişti.yani demek istediğim tek doktorla sınırlı kalma.asla kafanı karıştırmak istemem.tek temennim kimyasal olması ama tedbiride elden bırakma.çünkü kimyasal gebeliklerde değer birden bire birkaçgün içinde sıfırlanıyor.ama dış gebelikte kanamam arar ara artıp azalıyordu ve dün bahsettiğim renkteydi.düzenli bi adet kanamsı gibi değildi.inşallah beta değerin hemen sıfırlanırda kafan çok karışmadan rahat bi nefes alırsın.
ayşecim oğlun için büyük geçmiş olsun.allah beterinden korusun.kistlerinde gitmiş ne güzel.kafandan sıkıntıyı atmışsın.biraz kendini dinle.kafanı boşalt iyice olumsuz düşüncelerden.sonrad kaldığın yerden devam edersin.hayırlısı olsun canım

fatma ayse tugb a tesekkur ederım. tugba gecmıs olsun denılebılecek bırsey yok aslında:))
fatma senın bu soyledıklerıne ıstınaden ben bırkac doktor gezecegımı soyledım kendı doktoruma 17:30 randevuma kadar ıkı doktora daha gıttım. benım beta degerımden cok klınık bulgularımdan oturu dıs
gebelıgı dusunmedıler. doktorumdan once gıttıklerım hıc dıs gebelık demedıler bıle. benım doktorum
oncekı rahım halını bıldıgı ıcın sanırım daha bılınclıydı. dıgerlerı burada kıstın varmıs dedıler o olusuma.
oysa benım doktorum onun bırkac gun once orada olmadıgını bılıyordu. vesaıre... vesaıre.. benım
doktorum ıkıde bır ''yıne de yıne de...'' dıyerek bu ıs matematık gıbı degıl neyın ne olacagı da bellı
olmaz da dedı. zaten o yuzden 4 gunde bır beta degerıyle ultrason ıcn kendısıne gorunmemı ıstedı.
ama dedıgım gıbı ben dıs gebelık oldugunu hıc dusunmuyorum. oldukca rahatım. belkı de antrenmanlara
baslayabılecegım ıcın mutluyum:))) benım ılk gun kanamam senın anlattıgın gıbıydı. azdı. dun oldukca
coktu ve adet oldugun zaman olusabılecek sıkıntıdaydı (agrısı ıle). zaten doktoruma da soyledım
boyle bıcak ıgne saplanır gıbı anı agrım yok. yıne de ılle dıs gebelık yasayacaksam yasarım ne
yapım:)))

bır de benım doktorum o olusumun kanama ıle ya da beta degerıyle kuculmesını beklıyordu
buyumesını degıl, aynı olcude kalınca corpus luteum bu dedı.

aslında sımdı aklıma bırsey geldı sukretmem gereken; bu bır ıc gebelık dedı doktor
ve ben soldan (dıs gebelık tarafı) yumurtladım. soldan yumurtamam ragmen dollenme olmus
rahıme kadar gelebılmıs. yanı bu sefer yerıne gelmıs ıyı dollenememıs:))) ya da zaten yumurtasızlıktan
sıkıntıdaydı:))))

canım inşallah dediğin gibidir tabikide.tek kimyasal olsun.sonuçta hamile kalabildin.önemli olan bu.gelişmelerden haberdar et.inşallah sen tekrar beta yaptırana kadar çoktan sıfırlanmış olur değer.

merhabalar kıslar..... uzun süredir bakamadım topice ...ananem ve dedem geldiler 2 hafta önce ...dedemin elinde bir problem vardı ve ameliyat oldu ... bugün bi fırsat bulup bakiim dedim... tunemicim güsel haberler verişsin sonu ne olursa olsun :) sonuçta hamile kalabildin ya bunu bilmek çok güzel gerçekten...yani bu bile bizler için bi umut ...ayşecim canım çok geçmiş olsun oğlun için bu arada kistlerinin gitmiş olmasınada çok sevindim ....yasmin_07 ktg sizlerde umarım iyisinizdir ve herşey yolundadır...akimera canım bebeğin cinsiyeti belli olmuş sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım sanırım testlerde bi sorun var ama yüreğini ferah tut çok tanıdığımın testleri böyle çıktı ama çok şükür bebişleri çok sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi dualarım seninle ve sizlerle kızlar ...bu arada bende bu ay adet oldum yine :) uzun süredir böyle rahat bir adet dönemi geçirmemiştim başlaması ve bitişi oldukça düzenliydi ve kanama normale dönmüştü nedendir bilmem daha önceki adetlerimde kanama öncekilerine göre az oluyordu... arada bir umudumu kaybetsemde yinede herşeyden umutlanacak bişi çıkarmayı başarabiliyorum hatta belirti bile bulabiliyorum ....

bnmde adete 9 gün var bi gecse merak ediyom 2010dan cok umutluyum allh büyük bakalım dualrım sizinle canm gecmiş olsun deden iyidr simdi umarım bebşim yarın dogacaktı onu dogacagı yada bi bebiş gelsn die dua ediyorum yarın burda olun kötü olurum bn biliorum konusr dertlesiriz az olmaz mı

hipatia canım hoş geldin dedene çok geçmiş olsun fırsat buldukca gel dertleşiriz sonuçta hemimizin durumu aynı bilgi veelim birbirimize eminenin durumu ne olacak işllah sorun çıkmaz misafir bekliyorum oğluma geçmiş olsuna geliyorlar şimdilik bu kadar ma arada bakarım emine bizi haberdar et çok merak ediyorzzzz

hoşgeldin hipatia geçmiş olsun deden için.
tuğbacığım inşallah alırsın bu ay müjdeyi.2010 hepimize uğurlu gelir inşallah.benim gebelik başından sorunlu başladığı için ben ne tam olarak günü gününe ne zaman hamile kaldığımı biliyorum nede sağlıklı olsaydı ne zaman doğacağını.hiç hesaplamadım.hatta ben hiç kendim hamile gibi hissetmedim.sanki bi sağlık sorunuydu ve geçti.tuğbacığım sende üzme kendini herşey olacağına varıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…