Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

mr sonyas hoşgeldin.ramıza katıldın bile :)) burdaki herkes seninle aynı acıları yaşadı.o yüzden burda bişeyler paylaşmak insanı bir nebzede olsa rahatlatıyor.bu arada kayserilimizin.ben antalyada yaşıyorum ama keyseriliyim ailem orda.geçen sene dış gebelik geçirdim derken 2009 yılının sonunumu kastediyorsun yoksa tam 1 yılmı oldu geçireli.eğer 1 yıl olduysa korunmyaı bırakmadınmı hala.dış gebelik yaşadığın tarafta ağrıların devam ediyor sanırım normal çünkü bizlerinde öyle.ama benimki ilk aylarda daha fazlaydı.özellikle yumurtlama döneminde soldan yumurtlasam bile sağ tarafım ağrıyor.(benimde sağ taraftaydı dış gebelik) sen rahim filmi çektirdinmi gebelik sonlanınca.çünkü ameliyat geçiren arkadaşların operasyon sırasında diğer tüpünüde kontrol etmiş doktorlar ama ilaçla sonlanan yada kendiliğinden sonlanınca diğer tüp kontrol edilmediği için rahim filmi çektirmekte fayda var.

yasmin öcelikle ilgin için çok teşekkürederim ewet kayseriliyim canım.2009 martta sonlandı dışgebeliğim.korunmayı bırakamadım çünkü hala korkuyorum evet eskisi kadar kalmadı ama bi kafama yerleştirsem benmi çok korkağım acaba..:?kendime cesaretsizliğimden dolayı çok kızıyorum hemde çok istiyorummm eee nasıl olcak peki dediğimde aynı yerden yine başlıyorum rahim filmimni hiç bi doktor demedi bana daha doğrusu ben sordum ama ilkinde gerek yok 2. cide olursa yaparız dediler seni böle bi sürece sokmayalım dedi doktorum aslında bende korktum yani yine korktum çünkü çevremdeki arkadaşlarım çok zor bişey olduğnu söyledi.anlıycağın hem çok çocuk isteyen hemde yapamayan bi ötlek benim bu dünyada...

Fatma hemşehrini hemen kapmissin:)))
ve s
yine sag'cilar.... Ya biriniz de soldan yasayın su gebeliği:))) yalniz kaldım.
Bir odleklik soz konusu evet.... Marttan bugüne dur bakayım... 10 ay!
Yok artık!!! Bak buraya takilacaksin başka caresi yok! Biz korunmayalım
diye ugrasiyoruz ki bu ayki benim ikinci dış gebeliğim:))) goruyormusun
gayet normal birsey gibi bahseder olduk. Gerçi okuyorum eşiyle ailesiyle
psikolojisiyle çok buhran yaşayanlari ve bunları tip kitaplarıda
jinekoloji kitaplarında bile okuyabiliyoruz. Gecen gün bir arkadasa yazdığım
gibi hersey kisinin kendiisnde bitiyor. Biz korunma gunlerini sabirsiz
bir sekilde tamamlayıp hemen hamile kalma hayalleri kurduk ben hemen
kaldım ama o da yine sol tarafta dış gebelik oldu. Yine de sakın sen bana bakma
benimki deli cesareti- cahil cesur olur hesabı:))) sen dış gebeliği attıgıda ben bekardim:))
birak korunmayı ( tabi önce rahim filmini duşun) eşini de mutlu et. Yasin musait mı
bilmiyorum ama zaman çok çabuk geciyor ve biz daha birinci cocuktayiz.
Fatma bu arada sen birsey dedi ; benim ilki ameliyatti içeri baktılar. Bu ise iğne
eeee? Benim bir haim filmi çektirmem mı gerekiyor? Doktorun eğer iğne
cvb vermezse tüpünü alalım derim demişti. Çünkü tüp açık da olsa islevsiz
olabilir tekrar dış yaşandığına göre demişti. Su beta düşsün o soldaki
ne olduğu belirsiz oluşum yoksa demek ki doktoru. Şüphesi doğru! Demekki
gercekten dış gebelik ohhhh çok rahatlarim... Eğer hala oradaysa.... Yolumuz uzun!!

canım bence rahim filmi çok önemli bişey.operasyon geçirenlere o esnada bakıyorlar ama ilaçla yada kendiliğinden sonlanınca hiç bilemiyoruz tüplerimizin durumunu.ben dış gebelik geçiren ve senin durumunda olan herkes için rahim filminin şart olduğunu düşünüyorum.doktorun bir daha yaşarsan çektir demeside çok saçma geldi bana neden bir daha yaşamak zorunda kalasın.en azından çektirdikten sonra içinin biraz daha rahatlayacağını düşünüyorum ben.korunma süresinide uzatıp kendine işkence etme.biryerden başlamak zorundasın.geçmişi düşünme artık bu korkuyla nereye kadar gidebilirsin.

emineciğim doktor solda oluşum gördüm dedi ya demekki senin solda problem var bu gebelik sonlanınca bence sağdan yumurtladığın aylarda korunmamaya çalış derim ben.ya ben tavsiyelerde bulunuyorum ama inan ben olsaydım böyle yapardım kesinlikle kendimi bu durumda düşünerek söylüyorum bunları.

canım benim çok geçmiş olsun o dış gebelikte bhcg düşcekmi die neler yaşıyordum Allahm bida yaşatmasın ne bana ne kimseye düşmanıma bile çok zor bi süreç Allah herkesin gönlüne göre versinnn..ben şubatta 26 yaşına gircem 1 kere hamile kaldım oda dış gebelik oldu işte.

Sonyas hepimizin cocuğu olacak emin ol!
Biz hep birbirimize bugünlerde konuştuklarımıza ılerde gulecegimizi
soyluyoruz, buna da emin ol! Ben de ilk dış gebeliğimde öyle bir doktora
rastlamıştım bana dış gebe oldugumu ve bunun tedavisinde kendisinin
yetersi olduğunu da söylemiş üstelik daha 2 aylık evliydim tatilde antalydaydim
doktorumdan uzak. Neyse ameliyat oldum falan filan. Korunduk iki ay
yine hemen hamile kalidm bu sefer kendi sehrimde ama bayginlik acile
kaldırılma falan filan bu defa digerinde yaşamadıklarımızı yaşadım bu sefer de
iğne! Bunları yalnız olmadigini bil diye söylüyorum. Hayır korunmayacGim
banane! Dedim ama iğnenin bebeğe olumsuz etkisi olacağını bildigim için
taaaa Mart'a kadar bekleyeceğim yine... Yeniden!
Korkmak! Yooo hiç öyle birsey hissetmedi. Hissetmiyorum herseyi
olması gerektiği gibi yapan mantıklı insanlarız. Gerisi problem değil!

çok haklısın yasmincim artık farkındayım bişeylerin bi yerden başlamam gerektiğnin eninde sonunda olcak bişey bu ha ya iyi ya kötü bilmeyeiz tabiki sonucunu.önümüzdeki ay yani şubatta artık bende korunmayı bırakacağım burda sizden güç alıcam bu süreçte zaten. baştan itibariyle yazılarınızı okuyorum şimdiden iyi geldiniz bana..:)

haa birde kesinlikle tüpün açık olmasıda önemli değil önemli olan görevini yapıyor olması.zaten rahim filmide sadece açık olup olmadığını değil görevini yapıp yapmadığınıda tesbit ediyor.zaten tüpler tamamen tıklıysa kısırlık oluyor hamile kalınmıyor ama bizim tüp sperme geçiş verecek kadar açık ama embriyoyu rahme ulaştıramayacak kadar tıkanıklık var yada görevini yapmıyor.

26 güzel ben Şubat'ta 27 olacağım. Birakacaksin korunmayı ya bugün
ya yarın ama mutlaka birakacaksin:))) sen bize takil:)) bak bizim
bir hamilemiz var:))) hepsi benim gibi değil:)))
ya fatma iyi söylüyorsun bunu düşünüyoruz elbette. Zaten öyle yapmak
zorundayız bu ay ve sonraki aylar nerden yumurtladigima baktiracagim
korunuyor olsak bile. Çünkü sunu farkettik; doktorun bana sagdan yumurtlamissin
bu ay dedigini duymadık! ınsaellah bu sag yumutlama sıkıntısı gibi birsyeim
yoktur da tesadüfen duymamisimdir

Sonyas neden Şubat! Rahim filmi düşünmüyorsan bu ay neden
korunmayı bırakmıyorsun?

nefret ediyorum böyle doktorlardan bende korku sağlayanlar hep böle doktorlar oldu zaten dış gebelik geçiren hastalardan kaçtıklarını farkettim baxı doktorların eee madem öle bu en zor durumda bana yardım edmiyceksen nie doktor oldun ben doktor seçebilirim ama bi doktorun hastalığna göre hasta seçmesi çok tuhaf neyse canım inan yazdıkların beni cesaretlendirio tunami inşallah hepimiz anne oluruz canım banada şimdi bi inanç geldi yazdıklarınızdan...

bu ay mantar oldu bende fiil ve antibiyotik kullandım ve daha dün bitti ilaçlarım ne biliyim belki ilaçlar yan etki yapamı hamile kalmama die ve bu ay yani bugün yumurtlama günlerim 13. günüm sağ tarafata ağrı var kalmak istesemde sağ tarafın hasarlı olduğnu düşünerek bu ay hamile kalamamkii..hoş hep odan yumurtluyorum sanki her ay sağdan oluo gibiii...

Evet haklisin ben de çok şaşırmıştım bir doktor aynı egitimi aldığı
halde ben bu konuda yetersizim nasıl diyebiliyor. Hastane yetersiZ
anlaşılır da doktor bunu kendisi için nasıl der hiç anlamıyorum.
Zaten bundan sebep 'riskli gebelik uzmani' gibi resmiyette olmayan
branşlar türedi. Sanki ceza avukatı boşanma avukatı gibi:)) komik!
Allah'a şükür basımıza ciddi bir sıkıntı gelmeden bu durumun
bilincindeyiz. Umarım bebeğinin haberini de alırız sonyas

Aaa hep sag uda hep sol yumurtlama gibi birsey var mı? Olmasın!!!
Ugrasamam şimdi bir de onunla. Ben antibiyotik kullanmıştım e. Çölü
sebebiyle olası gebelik ihtimalinden sebep doktor regl başlayınca
antibiyotiği basltti. Eğer normal dönmede kullandıysan her ihtimale Karsi
bu ay korun. Ama Şubat'ta umutlu olmak için esine de kendine de
şans ver.

tamam canım inşlah herşey seninde benimde hepimizin istediği gibi olur bana zaman ayırdığın için ilgin için çok teşekkürederim şimdi yemeğe gitcem dönünce inşlh yine yakalrım seni burda .senle konuşmak çok güzel ve rahatlatıcı şimdilik kib gelince görüşürüz...

emineciğim hep soldan yumurtlaman tesadüf olmuştur.bende dış gebelik esnasında üst üste 2-3 ay doktora gidince sağdan yumurtlamışsın diyordu bende o zaman korkmuştum solda sorunmu var diye ama birkaç ay üst üste sağdan yumurtladıktan sonra ki ay soldan yumurtlamıştım.denk gelmiş demekki.

Evet bir ay sag bir ay sol diye düşünüyordum bir ara demekki
bu da kisiye göre bir duruum bakalım insaellah sagda takılır:)
sonyas ben devamlı burdaymissim gibi yaz. Sık sık bakarım ben.

Arkadaslar mrb. aramıza yenı bı arkadas katılcım. Sonyascım hosgeldın inan cok dogru bı yerdesin hepimiz senın yasadıklarını yaadık oyuzden senı cok iyi anlıyorum.Biliyomusun ben de dıs gebelik tedavisini Kayseride oldum. Senın doktorun kımdi? Bide arkadaslar ben rahim filmi konusunda cok net olamıyorum yani Onu ogrendıkten sonra risk azalmıyorkı.Tabii belki kısıden kısıye degişiyordur. Fatmacım sana doktorun kesın tup bebekmi yaptırman lazım dedi?

Bi de arkadaslar bısey sorcam ben dıs gebelik gecırdıgım zaman hangi taraftan yumurladıgımı bilmiyorumkı zaten dıs gebelik urununu de gormemişlerdi. Rahime ve betaya bakarak dıs gebelik tanısı koydular.Ben simdi nerden bilcem.Yada bosverim sonucta ben inanıyorum hepimizin saglıklı bebişleri olcak.Aslında varya bukadr cok sey bılmekde iyi degil. Ben konusunca doktor bile sasırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…