Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

insallh olur cnm bebişin klomn sana yarar insallh bana hiç etki etmedi aksine bide bi ay kist yaptı bi ay rahmi incellti nde bıraktım bakalım yaza kadar doktor yok yazında 2 ay tatilim var 1. ayda igne deniycem olmadı tüp bebek cok yoruldm beklemekten yaza kadar da zor ama bakalım bu ay da yumrtlama testi aldım 16 milyona kampanyalı 20 yumurtlama 3 gebelk testi var doktora gitmiyorum bakalım bu seferde onlarla bakyım yumrtlama oluyomu gecen ay bn doktora bi yumrta olustu klomn bana yaramadı bnm zaten bi yumrtam olusuyo bosuna kulndım üstüne bide rahim inceldi dedim bana belki senin yumrtlama sorunun var bu twk yumrtada klomenle oluyo dedi iyice umutsuzlastırdı beni bakalım insallh yumrtlama testinde cift cizgiyi gorurum

dayan canm vuslata cok az kaldı kucagına aldıgın gün butun bu cektiklerini unutucan rabbm nasip etti sana ikinciyi de cok sükür bn 9.ay artık umudum yok denecek kadar az :1no2:

ktg canım inşallah hiçbirimizin çabaları boşa çıkmaz ...dr bana sadece bu ay kullanacaksın dedi .. çünkü bu ilaç sanki ameliyat etmişiz gibi tahribat yaratıyor yani yıpratıyor yumurtalıkları dedi .. sen üst üste kullandın yani öyle mi ..

akimera çk zor bişi yaşadığın bendede vardı bi dönem çok kötü oluyor .. gece uyutmuyor insanı ALLAH yardımcın olsun canım

Son düzenleme:
dayan canm vuslata cok az kaldı kucagına aldıgın gün butun bu cektiklerini unutucan rabbm nasip etti sana ikinciyi de cok sükür bn 9.ay artık umudum yok denecek kadar az :1no2:

yok cnm hiç ümitsizliğe kapılma.böle durumlar insanın hiç beklmediği umudunu kestiği dönemlerde oluyo inanki.ben ilk oğluma 3 sene uğraştım olmadı snr hastalandım ve korunurken hamile kaldım çok şaşırmıştım.çünkü eşimde bende ameliyat olmadan kesinlikle hamile kalamssın demişlerdi doktorlar.ama bak ondan snr yani 2 sene içinde .hamileleğimi yaşıyorum.allah sizede nasip edecek belki beklemdiğiniz bi dönem olur ama muhakkak olur merak etme.bol bol dua et bende çok dua ediyorum sşize.allah bütün isteyen kadınlara nasip etsin bu duyguyu inşallah

evet cnm aynenöle özellikle geceleri hiç uyuyamıyorum dahada şiddetleniyo sanki sabah olmak bilmiyo inan bir aydır gece uykusu nedir unuttum gitti.bebğim bile aklıma gelmiyo çoğu zaaman.canım derdine düştüm resmen.allah inşallah bu kadar çektiğim acıya karşılık bebğimi sağlıkla kucağıma almayı nasip eder.aksi bi durumda gerçekten yıkılır sanırım.naparım bilemiyorum.allah kötü bi durumla karşılaştırmasın beni:Saruboceq:

amin canım inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına...

Gunaydin kızlar
yazılarının çok karamsar olmuş, dikkat edin azıcık:)))
tugba senin su doktorlarin bı alem! Seçerek mı gidiyorsun yoksa zaten
seçilmiş doktorlar mı sana denk geliyor, anlamadım. Hayirli vakti
bekliyor insaellah.
Ayse (akimera) çok gecmis olsun. ıste bu gebelik böyle birsey, vücudun
zayıf noktaları o donem kendini iyice belli ediyor. Doğumdan sonra
gececektir, merak etme. Günahlarına kefaret olsun tüm ağrıların.
Eee Fatma ayse hipatia semra sanssizsansli avukat01 Derya
sizler nasilsiniz
neler yapıyorsunuz?!
Hakikaten agrin nerde??!

gnydın tatlım inşallah dediğin gibi doğumdan snr geçer bütün sıkıntılarm.sen nerelerdesin.bakıyorumda fazla giremiyosun çok yoğunsun sanırım antremanlar nasıl gidiyor.

Beklene Adet Tarihi: hamile: ruh hali:

04 nisan semramus daha umutlu
09 nisan ayşe_73 sabırsız
17 nisan tuğba
07 nisan tunemi rolantide:)))

günaydın kızlar.list benden devamı ve müjdeli haberler sizden...kaydirigubbakcemile2

7 Mart 2010 tarihi itibari ile geçerlilik kazanan yeni tüp bebek yönetmeliği ile transfer edilecek embriyo sayısı şu şekilde düzenlenmiştir;

35 yaşa kadar ilk 2 uygulamada 1 embriyo verilecek,
35 yaşa kadar 3 ve takip eden uygulamalarda en fazla 2 embriyo verilecek,
35 yaşın üstünde herhangi bir uygulamada en fazla 2 embriyo verilecek.

Bu yönetmelik ile hedeflenen çoğul gebeliklerin ve buna bağlı oluşan komplikasyonların önlenmesidir. Uygulamaya konan yönetmelik günümüzde benzer işlevi gören uluslararası standartlarla karşılaştırıldığında deyim yerindeyse merkezler ve dolaylı olarak hastalar açısından en zor koşulları oluşturmaktadır. Bu yönetmeliğin benzerleri tek embriyo transferi konusunda dünyada önderliği yapan Kuzey Avrupa ülkelerininkine eşdeğerdir.

Bu yazıda, yeni yönetmelikte embriyo transferi sayısındaki yeni uygulamayı embriyoloji açısından değerlendireceğim. Çünkü embriyo transferi sayısında yapılan değişiklik kanımca en fazla embriyologları ilgilendirmektedir. Mutlaka ki ovulasyon indüksiyonu yani yumurtalıkların uyarılması uygulaması da dolaylı olarak bu yönetmelik sonucu etkilenecek, daha ‘yumuşak’ indüksiyon protokolleri popüler hale gelecektir. Çünkü transfer edilen embriyo sayısını en aza indirgemek, genele yayıldığında, daha az yumurta gereksinimi doğuracaktır. Dolayısıyla, bundan sonra daha az gamet hücresi ile çalışarak en az sayıda embriyo transfer edeceğiz.

yeni uygulama ile transfer edilen embriyo sayısını en aza indirgemenin olumsuz yönleri nelerdir? Herkesin üzerinde uzlaştığı söylem gebelik oranının düşmesidir. Bu da bilimsel bir gerçektir, gebelik oranları bir miktar azalacaktır. Öte yandan bilimsel yayınların desteklediği bulgular çerçevesinde, büyük olasılıkla erken doğumlar, riskli gebelikler azalacak, eve bebek götürme oranı olarak tanımlanan, sağlıklı bebek doğum oranı gebelik oranındaki kadar azalmayacak ve belki aynı kalacaktır. Bu da en azından sosyo-ekonomik bir kazanç elde edeceğiz demektir. Günümüze kadar olan yönetmelik çerçevesinde eve bebek götürme oranı hakkında sağlıklı bir veri elde edilemiyor idi, oysa tüp bebekte gerçek başarı bu veri ile ölçülmelidir. Yani transfer edilen embriyoların kaç tanesi sağlıklı bir bebek olarak doğmuştur konusunu bundan sonra konuşmaya ve tartışmaya başlayacağız. Kalite standartlarımızı en yukarıya taşıyacağız.

Yeni yönetmelik ile ortaya çıkan durum neden en çok embriyologları

yani çok fazla anlam veremiyorum bu uygulamaya .... maddi durumu olmayan insanlar ne yapacak şansları düşüyor ki tüp bebek zaten insanları hem maddi hemde manevi olarak yıpratıyor ...

merhaba arkadaşlar,
değerli bilgilerinizle bana yardımcı olmanızı istiyorum.
13 Martta regl oldum aşırı kanamam vardı. 22 Martta hcg değerim 131, 24 Mart itibariyle 66 çıktı. doktor dış gebelik ya da düşüktür dedi. kesin birşey söylemedi. hiçbir bilgim yok bu konuda yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…