Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

şu halimize bak ya.moralim çok çok bozuk
iş yerindeyim işe adapte olamıyorum.yaşım oldu nerdeyse 33.daha ne teşhis ne tedavi var.benden sonra evlenenler bile doğurdu.kafamı boşaltamıyorum ben yaa.

kızlar merhaba epeydir giremedim .nasılsınız.semramus sen ne yaptın gittin mi akropol hastanesine.son durum nedir.

cnm doktorumonline sitenin adı cevap veren kadında cok ünlü bir doktor ayrıca tüp beek uzmanı

günaydın kızlar.
yine moraller bozulmuş semra üzülme diyeceğim ama insanın elinde olmuıyor tabi.bende bu aralar yine strese girdim geçen gün arkadaş toplantısında (4 aileyz zaten) birinin çoğu vardı tanılştığımızdan beri diğeri yeni doğum yaptı diğeride 2 aylık hamile.ve bizimde çocuk istediğimizi biliyorlar.şuan hamile olan benden sonra bıraktı korunmayı.kendimi çok kötü hisstettim o ortamda.herkes ya hamilelik ya doğum hikayesini anlatıyor yeni hamile olana tavsiyelerde bulunuluyor düşünün halimi.bende sadece dinliyorum ama biran evvel ordan uzaklaşmak istedim.takmayayım diyorum ama olmuyor üzülüyo insan yinede.yeni evli olsam yaşım daha küçük olsa okadar takmıcam ama nerdeyse 4 yıl olacak evleneli.ve bunun 1,5-2 yılı hamile kalma mücadellesiyle geçti.allah te zzmanda yüzümüzü güldürürü inşallah kızlar her zaman hepimize dua ediyorum inşallah bizde o günleri göreceğiz.

cnm hiç üzülme herşeyin bi sırası var.bende yaşadım aynı duyguları.3 sene çocuğumuz olmadı arkadaşla gruplarındaki kadınların ya çocuğu vardı ya hamilelerdi.bende kendimi senin gibi dışlanmış hissediyodum çok üzülüyodum.hatta bi süre görüşmedik onlarla kadınlarda sanki kendi aralarında bi grup oluşturup dışlkadılar benbi çocuğum olmadığı için.çok üzülmüştüm.halada görüşmüyoruz onlarla.ama daha snr ben hamile kaldım onlar görüşmek istedi biz istemedik dışladık onları bu sefer.inan şu an hepsi 2.çocuklarının olması için uğraşıp duruyolar.oysaki ben oğlumdan snr 2 sefer daha hamile kaldım hemde hiç uğraşmadan.takdiri ilahi.sıra elbette sizede gelecek.bi gün siz bebeğinizin sorunlarını anlatırken onların çocukları büyümüş olacak belki ve ozaman onlarda özenecek sana tekrar bebek yapmak isteyecekler belki.ama tabi allah nasip ederse:))ne oldum deil ne olacağım diyceksin.ben sizi çok iyi anlıyorum belki şu an 2.çocuğum olacağı için beni tam kabullenmek istemeyebilirsiniz belki sizi anlamadığım düşünebilirsiniz ama inanın yaşadıklarınızı çok uzun süre yaşadım ve hislerinizi çok iyi anlıyorum.o yüzdende inanın allah sizede eminim bu duyguyu nasip edecek ve bugun özendiğiniz kadınlar size daha çok özenecek.sadece biraz daha sabır ve kendiniziş motive edip mutlu olmaya çalışın.böle hamilelikler insanların düşünmediği stres altında olmadığı dönemlerde daha kolay gerçekleşiiyo.sizi şimdilik sabretmenizi ve kendinizi beyninizi meşgul edecek başka uğraşlar edinmenizi tavsiye edrim.inanın çok faydası olacaktır

ayşecim (akimera) çok haklısın canım.inşallah bugünler geçecek tabi.insan o anı yaşarken içindeki ümitleri yitirrmesede üzülüyo.herşeyin bir sırası var kısmet işi bunlar.inşallah bizimde yüzümüz gülecek.kimseyle görüşmesem okadar çok takmıyorum ama böyle ortamlara girince insan kendini hakikaten dışlanmış hissediyo çünkü konuşulan konuyla ilgili bir tecrübem yok katılamıyuorum onlara.
ayrıca seni neden kabullenmeyelim kesinlikel böyle düşünme.sende şuanki hamileliğinde bile ne sıkıntılar çekiyosun.inşallah doğumdan sonra sende bebğinle beraber daha rahat olacaksın sağlık açısından.yaşayıp görmekten dua etmekten başka bişey gelmiyor elimizden hakkımızda hayırlısı olsun.

Merhaba kızlar söyle bir bakım yazdiklariniza dedim. Tüm zamanımı da aldı yani:))
Ayse (akimera) ben ne dıyım sana ya!!! Cvb bile vermiyorum...
Bu arada bir umutsuzluk aldı da gidiyor... Bu ay olmadı bir dahaki ay
o olmadı seneye... Ama hayirlisiyla uygun ve zamanda!!! ( ya şimdi ben böyle
diyorum diye beni dislamayin!!!:))) tamam ben bebek düşünmüyorum
ama Ağustos'tan sonrA yine aynı kervanda olacağız insaellah.

merhab kızlr nasılsınız bakalım bned ehiç iiy değilim eşimle aram bozuld yin ebu ayda üideim yok nedense hep yumurtlama döneminde kavgalıyız bundda vardır bi hikmet nasip işllah ez zmanda geb klırsınız

slm kızlar bugun netten siparis ettigim yumrtlama testim geldi tabi dururmuyum ilkini yaptım cok silik cizgi var zaten 2 3 gün var bnm hesaplarıma gorede su 2. cizgiyi bari bunda goreyim demi içim rahatlıycak yumrtluyomusum bak die :)

slm evet tuğbacım bu sıralar herkes çok yoğun sanırım.benim zaten hergünüm ya hastanede veya evde çocukla yada kendi hastalıklarımla geçiyo.hem tansiyon hem şeker çıktı bende erken doğum riskimde yüksek.önümüzdeki haftadan itibarern kayınvalidemler bende kalmaya başlıcak.aslında daha zor olacak benim için.kendi evimde misafir gibi oluyorum ama doğum yaklaştığı için yalnız bırakmak istemiyolar beni.bu arada aldığın test umarım işini görürde güzel haberler verirsin bize

canım allah yardımcın olsun çok zor geçiyor hamileliğin.inşallah bbeğin sağlıkla dünyaya gelecek geçecek bu günler.şu senin yaşadığın sıkıntıyı bende yaşıyorum şuan.nisanda kayınvalidemler gelecek ve bizim büyük bir ihtimalle tedavinin tamda en zor kısmında yani evde yatıp dinlenmem gereken kısmında burda olacaklar.üstelik tüp bebek yaptıracağımızda bilmiyorlar.şimdiden strese girdim.1 hafta görümcemde 1 haftada bizde kalırlar.ne diyeceğim şimdi hem tedaviyi söylemek zorunda kalacağız ki ben bu konuda konuşmayı soru sorulması pek sevmiyorum ve benim yatıp dinlenmem gerekiyo bize gelmeyinmi diyeceğim off strese girdim şimdiden ya.eşime söyledim bizim için daha iyi sen yatarsın annem bakar dedi ama kendi annem değilki üstelik 2 yıldır ilk defa geliyorlar.sinir oldum tamda zamanına denk geldi.kayınvalidem çok destek olur aslında ama ben rahat edemem.kendi evinde uzanıp yatmak gibisi varmı.nede olsa benim evimde misafir olacaklar ve uzaktan geliyolar.napcam bilmiyorum inşallah geliş tarihleri değişir diye dua etmekten başka bişey gelmiyo elimden.

slm kızlar bende aranıza yeni katıldım. bende 1 yıllık evliyim ve 9 ay önce dış gebelik ameliyatı geçirdim ve tüpüm alındı. korkudan ondan beride korunuyorduk geçen hafta doktora gittik (bu arada hsg filmimde diğer tüpümde tıkalı çıktı.) doktor bize iki ay zaman verdi normal yolla deneyin dedi belki gözüktüğü kadar tıkalı olmayabilir dedi ama olmazsa haziran ortalarından sonra tüp bebeğe başlıcaz. ama ben normal denemeye genede korkuyorum bilmiyorum ne yapacağım.

ayy cnm benim seni çok iyi anlıyorum benim bi arkadaşımda aynı yaşadıklarını yaşamıştı.tam tüp bebek yaptıcağı dönem kaynanasıgil buna kalmaya gelmişlerdi.ve onlarda kimseye haber vermemişti bu durumu.ama mecbur sölemek zorunda kaldı ama yinede olmuyo nekadar iyide olsalar kendi annenen gibi olmuyo rahat yatamadı psikolojisi bozuldu derken malesef tedavi başarısız oldu.hamile kalamadı.ama allahtan bikaç ay snr kendiliğinden hamile kaldı vede ikizleri oldu umarım sen böle bi sorun yaşamassında tedavin olumlu sonuç verir.ben hamile olduğum halde bile büyük stres yaptım.çünkü onlarla yaşam tarzlarımız karakterlerimiz çok farklı.bide ailece kalacaklar kayınvalide kayınpeder biri 40 yaşında biri 30 yaşında iki görümce ve bide 15 yaşında bi torun.inan evde oturacak yer bulamıyorum kendime.kumanda akşama kadar kayınpederin elinde ve asla istediğimi kanala bakamıyorum kayınvaşlidem oğlumla ilgili herşeye karışır yedirdiğim yemekten uyku saatine kadar.ayyy sinir oluyorum biide öle bi sigara içiyolarki hepsi birden sağolsunlar evim kahveye dönüyo nefes alınmıyo artık.çok bunalıyorum.üstelik haftaya görümcemin oğlunun doğumgünü öbür haftada benim doğum günün.neymiş çocuğun doğumgününü bende kutlayacaklarmış.vede mecbur bu halimde kalkıp bir sürü şey yapmak zorundayım çünbkü görümcemler çalışıyo ve kayınvalidem hayatta sevmez böle kutlama haırlığı yapmayı.her sene bana düşüyo bu hazırlıklar.bide bulaşıklar falanda bana kalıyo resmen işkence yani.hem o kadar eziyet çekiyorum bide bir hafta snr benim doğum günüm olmasına rağmen 7 senedir daha bi kere kutlanmadı.daha kaynanamdan ufak bi hediye bile görmedim.şu an zaten bide hastayım.ellerimde sinir sıkışması var his kaybı ağrı var o halde nasıl hizmet edicem bilmiyorum.moralim çok bozuk güya bana bakmaya geliyolar ama inan çocuğumun doğumuna 2 may varya ben bu stresle heralde onlar burdayken doğururum gibi geliyo hayırlısı artık :)) yani seninde allah yardımcın olsun cnm:1rolleyes:

aramıza hoşgeldin cnm.hepimiz senin yaşadıklarını yaşadık ben allaha şükür tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kaldım.umarım sende böle bi tedaviye gerek kalmadan istediğin zaman hamile kalırsında seninle birlikte kutlarız bunu burdan.şimdiden allah yardımcın olsun yaşadıklarını bidaha yaşatmasın arkadaşım

amin cnm aynı şeyleri bir daha yaşamak istemem çünkü çok kötü zamanlardı. tüpü tıkalı olupta normal hamile kalan var mı aranızda onuda merak ediyorum?

kızlar merhaba epeydir giremedim .nasılsınız.semramus sen ne yaptın gittin mi akropol hastanesine.son durum nedir.

slm.sağol dalkıran.akropola anca nisan 7 si ne gün alabildim.bakalım.ne diyecekse.dr.bişey diyemiyo ki.tekrarlar tekrarlamaz.belki bu net bişey der.içim rahat etsin diye gidiyorum.sizi bayağı rahatlatmış sanırım.umarım bende rahatlarım.çok ihtiyacım var inan.

ayşecim ben ne düşünürlerse düşünsünler yerimden kıpırdamayı düşünmüyorum.benim için çok önemli bi durum bu kaç aydır bunu bekliyorum ben işlerimizi halledelimde bir an evvel başlayalım diye.tamda zamanına denk geldi yani.öğrenmelerinide geçtim ama hiç ödün vermeyi düşünmüyorum doğrusu.ben günlük işlerimi bile ertelemeyi düşünürken nasıl mizafir ağırlayacağım zaten transferden sonra ilk 3 gün izin alıp geri kalan kısmı çalışacaktım yine öyle yapacağım.evde olmayacağım yemek yapma derdim falanda olmayacak ama kafa dinleyemeyeceğim o ayrı.inşallah bizim tedavi sonuçlandıktan sonra gelirler.stresede girmemem lazım çünkü en çokta uzak durmam gereken şey stres zaten.sanada allah kolaylık versin sanki onlar sana değilde sen onlara bakacaksın.keşke kendi annen gelebilseydi.neyse sende stres yapma kendine çokta kasma keyfine bak zaten hastasın bide bu halde hazırlık yapıcam diye falan uğraşma kim ne düşünürse düşünsün allah korusun bebğine bişey olsa en çok sen üzüleceksin.onun ve senin sağlığın herşeyden daha önemli.

my baby hoşgeldin geçmiş olsun.bende dış gebelikten sonra tüplerin kısmende olsa kapalı olduğunu öğrendim.biz beklemek ve normal yolla denemek istemedik direkt tüp bebk deeyeceğiz inşallah.tüpün kapalı olduğunu öğrendiğimizden beri bizde korunuyoruz.doktor banada birkaç ay deneyin isterseniz dedi ama bende cesaret edemedim.tekrar dış gebelik olursa maddi manevi ve zaman açısındanda bize çok şey kaybetittirecek diye düşündük.ama kısmet tabiki tüp bebektede dış gebelik riski var.ama risk herkeste aynı.hayırlısı olsun ne yaşamamız gerekiyosa yaşayacağız elbette.inşallah sende tüp bebeğe falan gerek kalmadan hemen hamile kalırsın.

semra sen ne için gideceksin doktora.yumurta takibi falanmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…