Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Merhaba Nisa (madem bizi tanıyacak kadar takip ettin niye iki
laf yazmadın:)))
merseray niye umudunu kaybettin sen? Yoksa umudumu kaybetttim
oyununu mü oynuyorsun? Bazıları cocuk düşüncesini kafasından atıyor
ve hakikaten o ay hamile kalıyor-stres etkisi.
Nisa seninki fatma'nin da söylediği gibi iki degilse dış olamaz. Degerin
yavaş düşüyor. Beklemende fayda var ama kendini iyi dinle. Kanaman
var mı!? Çok sık söylüyorum bunu ama; banyo ya da tuvalette kapıyı
kilitleme. Evde yalnız kalma. Belki ikizdir ve biri kesesini gösterirken digeri
saklanıyor olabilir. Kese gözükmüyor olsaydı, dış gebelik derdik. Beta
degerlerin dış gebelikle ayni syrediyor. Doktor neye göre kurtaj diyor anlamadım?
Deger düşük diye mı? Bazen (gecdollenme) bir iki hafta geriden takip edebiliyor.
Allah yardımcın olsun.
Bu arada kızlar bende durumlar değişti. Dün doktora gittim. Doktor neler
dedi neler... Aklımda tutamam diye telf not ettim:))) aşılama dedi-hsg dedi (Rabbime
şükür sonunda bır doktor bana hsg dedi)-bu ay yumurta takibi dedi!!!
Dün 9.gunumdu ' hsg hemen çektireyim' dedim doktoruma. ' ıstersen çektir
ama ben kendi hastalarıma kendim hsg cekmeyi tercih ediyorum' dedi.
Maalesef bugün itibariyle izinde, doğal olarak hsg bir sonraki aya kaldı.
Dışardan çekip başka bir doktora gitmeyi de düşünmüyorum. Doktorumu
beğeniyorum, simdi bir ay için doktor degistirmeyeyim. Korunma dedi.
Pazt itibariyle gün be gün yumurta takip edecek. Sadece sol mü sag mı
diye değil, hangi gün ne kadar gelişti falan gibi... Galiba spermiyogram
normal çıkınca top bana dondü:))) eğer bu ay sağlıklı bir gebelik olmazsa
ve olabilecek gebelik dış değil (kolay atılırsa) önümüzdeki ay aşılama dedi.
Ben aşılama istemiyorum. Artık doğal gebelik nadir görülüyor, o nadirlerden
olalım n'olur!

Çok sağol canım evet ama insan neler hissediyor belirsizlikte her hcg sonucunda ağlıyordum yoğun bir tempoda çalışıyorum akşamları okuyordum artık eşim bilg. bile yasakladı psikolojin bozulacak dye:) o derece ya doktorlar kesin bitirmek istiyor sanım o yüzden dedi ama ağrım yok kanama vs. yok kesede yeni gözüktü ve değer düşmeye başladı gerçekten çok iyisiniz insana kesinlikle moral oluyor aileden uzaklar içinvereliniortak

Nisa suanki halin benim Ağustos eyluldeki halim.
Hepimiz aynı seyleri yasadık. Yoksa bizim buralarda
ne isimiz var. Gece gündüz saatlerce baskalarının yazılarını
aralarında gecen yazismalarini okuyup durdum. ılk gebelik
ve iyiye gitmiyordu. Sonra herseyi öğrendim ikinci dış gebeligimde
sonraki kimyasalda oldukça rahattim. Ama hala buralardayiz:)))
belki biri bugün 'hamileyim' der de, moral olur diye.
Benim 'hamileyim' demem maalesef kimseye yaramıyor (bana da)
kihkihkih
ama daha önce de söylediğim gibi; elbet bir limitim vardır.
Yavaş yavaş yaklaşıyoruz mutlu sona:))

evet emine en azından kötüden iyiye doğru yol aldın sen.inşallah dördüncüsü normal sağlıklı bir gebelik olur.az değil yani 3 gebelik dile kolay.ama doktorun sana neden aşılama dediğini anlamadım ben aşılama hamileliği kolaylaştırmak adına yani kolay hamile kalamayanlara uygulanıyor.senin öyle bir sorunun yokki.sorun varsa tüplerde var( son gebeliğin kimyasal olduğuna göre sağ tüpünde sorun yok) yani sadece yumurta takibiyle olabilecekmiş gibi geliyor bana.yeterki sağdan yumurtla.neyse elbet doktorunun bir bidiği vardır.eğer sağdan yumurtlarsan gelecek ay hsg çektirme derim ben yani dış gebelik geçridiğin taraftan yumurtladığın ay hsg çektirki o ay korunman gerekeceği için sağ tarafın yumurtası boşa gitmesin.

slm kızlar bnm beklenen adet geldi beklenmeyen demiyorum artık dikkatinizi cektiyse cünkü olacak die bi an bile aklıma gelmiyo sanki bekarlık halmdeki gibiyim adete 2 gün kaldı oldum bitti eskiden ne aglardım adet olunca sımdi cok normal bisey gibi geliyor biliyorum tedavisiz olmayacak bnm o yüzden hiç umut da etmiyorum tedaviylede %50 ihtimal veriyorum vala ...cünkü olmadımı olmuyor işteee... allh size nasıp etsin insallh da bnm kadar beklemeyin 1 sene oldu dıs gebelkten sonra offf offf

Ohhhh ne güzel Tuğba'ya soralım herseyi yüzdeli net cvblar veriyor
masaellah!!! Tuğba bütün bunları yakın olmadığımızdan yapıyorsun di mı?!!!
Yakın olsak.... Neyse:)))
Fatma hsg aşılamanın ilk adımlarından o sebeple şart. Ama benim hsg
sebebim esim sağlam ya:))) beni kontrol edecek dr. Hepsini bana anlattı
yani bu ay yumurta takibi yapacagını sonuca göre aşılama düşündüğünü
falan. Benimdoktorum (aslı basver can) yardımcı üreme tekniklerinden
taraf değil. Yani kolaya kacan bir Dr değil. Zaten o yüzde onunlayim.
Yalnız söyle birsey var; ben ikide bir hamile kalırsam ve hep olumsuz
olursa vücut artık iflas eder. Gebelik biliyorsun kolay birsey değil ve
hcg salgilandigi gibi birçok şey de salgilaniyor. Bir de üstüne gebelik
dış ise, üstüne iğnesi ameliyatı falan filan... Bana düşene dayanırım ama
vücut bir sonraki gebeliğe nasıl hazırlanır ki?! Ben bunları düşünmeye
başladım artık. Hamileliğim sağlıklı olacaksa ikide bir hamile kalmaya
raziyim ama sürekli hamile kalıp atmak zorunda kalmak, kötü!
Aşılama istemiyorum o yüzden ay ay ertelemeyi düşünüyorum. Belki diye!!!
Belki....

tuğba bu kadarda umutsuz olma.benimde zaman zaman dibe vurduğum anlar oluyo ama napalım hayat devam ediyor.banada okadar uzak geliyorki.hiç anne olamayackmışım gibi.geleceğe yönelik artık çocukla ilgili bir hayal bile kurmadığımı farkeetim çünkü içten içe umutsuzlaşıyorum.insanların "çocuğun yokmu,olur olur" gibi laflarından bıktım ama napalım elden birşey gelmiyorki.

'cocuğun yok mü?? Olur olur...' henüz muhatap olmadım böyle birseyle:)))
Tamam oldukça kotaliyimdir ama yine de ara ara 'çok mü insan disiyim'
diye soruyorum kendi kendime. Özellikle esime... Esim 'bosuna mı sen
aradığında korku müziği çalıyor telefonum' diyor:))) yaaaaa(( ben
çok sicak kanliyimdir valla... Sert görünsem de icim yumusaciktir...
Tamam sınır çizmeyi çok severim ama... Hem bu zamanlarda isime yarıyor.

eminecim evleneli 4 yıl olunca insan bu tarz sorularla muhatap oluyor maalesef.yeni evli olduğun ve benim gibi hata edip korunmadığın için şanslısın.bende çok zaman kaybettim üstelik boşu boşuna.ama kısmet tabiki sonuçta korunsamda kısmette varsa o spermciklerden biri kaçıp yumurtayla buluşup bir sürpriz yapabilirdi.ama kısmette olmayıncada zorlasanda olmuyor işte.

ah ah ne laflara maruz kaldım ne cok hamileyle yan yana kaldım pozitif kalmm mucuze olurdu ama artık umrumda degil cünkü olacak die inancım kalmadı bi dahaki ay adetimi bi kac gün geciktirmek istyorum nasl yapabilirim ki acep 18 adet olurum yine 17 de yola cıkıcaz o ayı kacırmak istemiyorum gider gitmez tedaviye baslamak istyorum ama ilk asılamma mı yaptırsa yoksa sansa bırakmasamda tüp bebek mi yapsak

bu ay bnm yumurta tüp olan taraftan oldu büyük ihtimalle yumurtlamayıda kacırmadık hatta bayagı garantiye aldık işi yumurtlamadan 2 gün once ilşki olmadı ama olmuyo işte sorun nerde niye buluamıyo bunlar kavussun sevenler haha :)

tuğbacığım belki tedavi falan düşnmeye başladınya kafan biraz rahatlar ve tatile gitmeden hamile kalırsın.bu sitede makber diye bi arkadaş vardı dış gebelikten sonra oınunda 1 yıl olmamış tamyaza tedavi falan derken yaza girnmeden hamile kalmış şimdi belkide doğurmak üzeredir.bu arada benmde işyerinden arkadaş şuan hastanede doğum yapıyor.

merhaba kızlar ooo hepimizde sorun var olsa olsa tüptür engel oluyor bize offfff tüp off rahat bırak biiz en azından tuğba adetin düzenli canım o da iyii işalhh tez zamnda anne olursunuz

Tugba ist'a mı yolculuk?
Sen de yollardan çekiyorsun ya.
Fatma hani su hamile olduğunu ultrason resimleriyle gösteren
arkadaşın mı?! ızinli gunünde bile sana uğrayıp gösteren?
Eğer oysa zamanne çabuk gecti ya..

eminecm aynen o işte.evet zaman çok çabuk geçiyor dimi.bende inanamıyorum.bu zaman birazda bizim lehimize işlese.

evet cnm az kaldı ist yoluna bu sene yine daha az gittik tatil azdı gecen sene 1600km yolu 4 kere gittik geldik valla zamn cok hızlı geciyo onlara yetiselim derken kadınlar dogurdu ben hala yerimde sayıyom haklısın belki aklımdan cıkınca kalırım ama ona bie umudum yok bnden gecti tedavisiz imkansız olmaz o yüzden yaz gelsnde bi baslayım sınav iyi gecerse ilk asılama denerim bi kac ay olmazsa tüp bebek ama sınav iyi olmazda siirte kalacak gibi de olursak mecbur direk tüp bebek yparım oda olursa

tup bebek ıcın bıle 'o da olursa..' dıyorsun Tugba!
ne yapacagız bız boyle..
bazen dusunuyorum -ınsaellah bu kısa bır zaman sonra olur-
cocukların sıkıntıları ıle bogustugumuzda bugunlerı anıp gulecegız.
yıllarca cocuk sahıbı olamayan ınsanlarıdusunup, sukredıyorum.
sız de dusunuyorsunuz bunları sukredıyorsunuz elbet... ama sanırım sabretmek ıcın yetmıyor..
hele kı ben cok sabırsız bır ınsanımdır. bu konuda sakınım (tum gelen krızlerıme ragmen:)))

eminecim halimize binlerce kez şükürler olsun tabi.yıllarca çocuk hasretiyle yanıp tutuşan aileler var ve hiç bebek sahibi olmayacak insanlar var.biz hernekadar umutsuzluğada kapılsakta yinede içte umudmuz devam ediyor .yoksa yaşanırmı.adetle beraber sönen umutlar adet bitimiyle yeniden yeşeriyor.en azından ben kaç aydır o stresi yaşamıyorum korunduğumuz
için adet gelecekmi gelmeyecekmi derdi yok.ama hziranda test sonucunu beklerken yaşayacağım streside düşünmek bile istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…