Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

kızlar çok erken hatta dereyi görmeden paçayı sıvamak bu ama aklıma takılan bişey var benim.hamileyken oruç tutulmazsa sonra kaza edilirse olurmu.ben kendi adıma düşünüyorumda eğer tedavi olumlu sonuçlanırsa ramazanda napcam bilmiyorum.normal bir gebelik olsa neysede tüp bebekte pozitif bile olsa sonuç,uzun süre progesteron içeren ilaçlar kullanıyosun.uzun zamandır aklımı kurcalıyor bu soru.sizin net bir bilginiz varmı bu konuda.

fatma ramazanda orucu bırakman ıcın bır sebep degıldır hamılelık.
ancak doktorun (samımı olduguna ınanırsan) 'oruc tutma bunyen cocuk beslemek ıcın
yeterlı degıl' ya da 'bunyen saglam ama devamlı beslenmen gerekıyor' derse orucu bırakıp kaza edebılırsın
gunune gun seklınde. doktor dısında. kusmaların bas donmelerın sebebıyle (zaten normal
ınsanlar ıcın de boyledır) orucu kesebılırsın. yanı anlayacagın vıcdanın senı yonlendırır.
ben ılk gebelıgımde (ramazandı) orucluydum. hatta orucluyken ıftar sonrası amelıyata gırdım.

pembe ama kanama ıste yogunlasıyor gıttıkce.
agrının kanama getırdıgını hıssettım tuvalete gıttım bekledım ve geldı.
napım ya
esım de atladı gelıyor. en cok o sıkıntıya sokuyor ya benı.
kızlar en ıyısı esınızın ılgısız olması yoksa hayal kırıklıgınızın
uzerıne bır de esınız ıcın uzuluyorsunuz.

kızlar sunu net soyluyorum bıze gec dollenme
yok hamıleyken kanama olur bırsey olmaz...
yok sancı varsa o kadar takma cok hamıleler var sancılı gecıyor
yok beta ıkıye tam katlamasa da guzel artıyor
yok beta dusuk basladı ama 'benım bır tandıgımın da oyle olmustu'
bunlar bıze UGRAMAZZZZZZZZZ
net bırsey var kı bız her zaman dıekn ustunde duracagız
beta ıyı artsa da
10a katlasa da
agrı sızı sancı olmasa da
bız 'aman' dıyecegız...

beta meta fasa fısooo
adam gıbı mıde bulantısı kusma sısme bayılma
olmadan kese gorulmeden 'hamıleyım' yokk

emine ne yaptın devam ediyormu kanaman.öyle şok olmuşumki surat ifademden karşı masada oturan arkadaşım ne oldu neden ağlıyosun diyo ben bile farkında değilim.

sagol fatma ama yapacak bırsey yok
normal regl gıbı basladı ıste... dusuk mu dıs mı artık ne ıse...

off off inan duygularını içimde hissettim.eşinle ilgili konudada haklısın ama sende çok yıpranıyorsun birde onun için üzülme.allahım en hayırlısı ne ise onu versin.ama şu bir gerçekki aynen dediğin gibi milletin bu kadar bile artış göstermeyen değeri,hamileyken bilmekden kullandıkları tonlarca ilaç,kesenin geç gözükmesi,geç döllenme bunlar bizim yaşayıpta sonunda güzel bir sürprizle karşılaşacağımız şeyler değil sanırım.
ne diyeceğimi bilemiyorum canım hayırlısı ne ise o olsun.inşallah bir mucize olur inşallah kokrtuğumuz gbi değildir.

:))) eeee yıne aynısını dıyorsun fatma...:)))
kandırmayın benı kandırmayacagım kendımı sızı de kandırmayacagım haberınız olsun

insanın yinede ümitleri sönmüyor ama.elbette bişeylerin ters gittiği belli ama yinede ben içimdeki aceba yı silemiyorum.

ahhh ah fatma hayırlısı artık.
ben sımdı dıs da olsa dusuk de olsa korunma donemıne gırerım.
yanı 'top' sızde:))
esım geldı. musadenle... fılm falan mı ızlerım baska bırsey mı yaparım...
ne rahattım yaaaa

EMİNE YAPMA NEOLUR DIŞ GEBELİK DÜŞÜk olmasın

offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffff..... resmen şok içindeyim emineciğim nasıl olur ya nasıl ..... ne diyeceğimi bilmiyorum ama herşeyde bir hayır vardır umarım yoğunlaşmaz kanaman ... diyeceğim ki belki ..... ama demiyorum .. yarın inş beta farklı şeyler söyler ... dualarım seninle...

bu arada kızlar benimde cuma saat 12 de aşılamam yapılacak ..ALLAH hepimizin yardımcısı olsun ...

amin hipatia tam ne güzel herşey olumlu derken emine üzdü bizi.inşallah yarın doktor emineye güzel şeyler söyler de en azından kötünün iyisi durumu bile teselli oluyr böyle zmanalarda.senin aşılama cuma yapılınca sonuç ne zaman belli olacak.

canım amin inşallah deddiğin gibi olur da emine bize süprizle döner...

canım sanırım aşılamadan 14 gün sonra yani bu benim tahminim.. doktor betaya baktır der muhtemelen ama ben pek baktırmak istemiyorum çünkü inan o psikoloji bile ağır geliyor ... klomen kullanırkende baktır demişti ama hiç baktırmadım ... en iyisi muhtemel tarihi beklemek sanıyorum..

evet en iyisi beklemek.off beni neler bekliyor acaba nasıl olacak.aklımda binbir türlü soru var.tedirginlik var heyecan var,varki var.ben ne kadar heyecanlı ve paniksem eşimde tam zıt okadar sakin ve kaygısız.henüz tam start vermediğimiz için böyleyim diyor ama erkekler işte bizim gibi hayalperest değiller daha gerçekçiler.

ah canım ah çok iyi anlıyorum seni ..yaşadıkların çok normal benim bile bu kadarında içim kıpır kıpır oluyor .. ve eşimde aynen senin bahsettiğin gibi daha sakin bana göre... umarımmm seninde herşeyin yolunda gider canım dualarım seninle ..

bu arada netten baktımda aşılamadan 10 gün sonra kanda betaya baktırabilirmişiz ... :)

o zaman listey senide 28 haziran olark eklesin tuğba.
işin birde maddi boyutu var tabiki insanın gözü görmüyor ama azımsanmayacak kadar çok para harcıyoruz bu uğurda.allah ne emeklerimizi ne umutlarımızı boşa çıkarmasın inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…