Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

eminecim sende de rahimde kalınlaşma var dimi? ultrasona bakıp tek söyleyebileceğim rahim kalınlaşması var normal olmayan bi gebelik var takip etmemiz gerek diyo....
şimdi başka bi yere gitsem bu sefer önceki sonuçlarımı önemsemeyecekler, kendi sonuçlarını isteyecekler. buraya devam etsem 1 hafta içinde hiç test yapmamamı istememesine takılıyorum bi de biraz soğuk çok ilgilenmiyo.

melekcim anlattıklarına göre doktorun biraz ağırdan alıyo galiba.ama bu atlanacak yada ertelenecek bir durum değil.tmm doktorlar daha düşük bir ihtiaml olduğu için dış gebeliği hep sona bırakıyolar daha çok düşük ihtimali üzerinde duruyorlar aynılarını bizde yaşadık hepimize düşük yapıyosun dendi.ama ya dış gebelikse bide bu ihtimal var değilmi.sen yinede dikkatli ol.ve semranın dediğin doktorada git.bak onunkindede sadece o gittiği doktor bilmiş dış gebelik diye. bendede aynısı oldu tam 3 doktor düşük dedi değerim 360 dı.ve son gittiğim doktor bildi dış gebelik olduğunu.sen bide semranın doktoruna git derim ben.hayırlısı olsun canım.inan doktor dış gebelik dese bile insan öyle bir rahatlıyoki çünkü belirsizlik çok kötü.insan ne olduğunu bilmek istiyor.

ve şimdi dikkat etiim doktorun haftaya pazartesi gel demiş.neye güveniyor anlamış değilim.sen tedbir olarak başka doktora git.yaptırdığın test sonuçlarıyla gidersin bişey olmaz onlarıda dikkate alırlar.ama takipte ederler hiç değilse.lütfen ihmal etme.belki de dış gebelik değildir.ama tedbir almak sana bişey kaybettirmez.

ben ıyıyım melek sen bana bakma ben beton oldum artık.
ne yapacagımı bılıyorum.
sımdı cok sınırlıyım agzımdan cıkan yanlıs bırsey olursa.. aman ha!
yaaaa ne demek sonucları asıstanlarıma gosterırsın?!!!!
sen yeterlı mısın kı asıstanlarınla muhatap olayım!!!!
ya hıc kaale alma melek o doktoru. keısnlıkle kaale alma.,
bır hafta ne demek?!
deger 650lere daynmısken 1 hafta ne demek?
ıkı gunde bırden 2ye hatta Alah muhafaza 3e katlasa sonuc 1000lerın ustune cıksa
sen mahvolacaksın 2000lerın ustune cıksa methotrexate'ın etkısı azalacak suruneceksın.
ben sana sunu dıyeyım; sende dıs gebelık ıhtımalı dusuk falan degıl. resmen dıs gebelık
halındesın. velev kı dusuk olsun, nasıl bır hafta sonra bır de asıstanlarım baksın falan...
mutlaka ne gec yarın baska bır doktora gıt. elındekı sonuclar zaten senın durumunu anlatır
ama sunu bılmelısın dıs gebelık durumunda beta sık sık bakılır. ben bır dıs gebelıgımde
en az 15 kere beta baktırıyorum. hem tedavı oncesı hem de (cok daha onemlı) tedavı sonrası
netıcede beta dusmeyebılır baska bır sıkıntı olabılır. o yuzden 'neden bu kadar beta baktırıyoruz' deme
ve lutfen banyoda wcde kapı kılıtleme ne olur ne olmaz.
bır de tıkabasa yeme. bugun doktorumla bunu paylastım.
ne zaman tam tok olacak sekılde yesem agrım cok sıddetlı oluyor. bu tecrube ıle sabıt.
ama ac da kalma, kan degerlerının saglam olmasına ıhtıyacın var.
ne guzel onunde bır ornek var bence de fatma'nın dedıgı gıbı semra'nın doktoruna gıt.
fatma sagol.
farkında mısın fatma, 3 dıs gebelıgı gerıde bıraktım yaaaaa...
guınnes'ten tanıdıgınız var mı?:))

yaaaaa melek ben sana daha once de soyledım.
doktorlar hep ''beta baktırma'' dıyorlar -neden bılmıyorum-
-ben sabredemıyorum herseferınde- sonra sonuclarımı ıstıyorlar.
yaaa bugun doktorumun da soyledıgı gıbı ''ozellıkle jınekolojı matematık gıbı
2*2=4 degıl, hıcbırsey bellı olmuyor''

kızlar yazdıklarınızı okudum... ben de bişeyler yazmak istedim... bundan tam 1 yıl önce dış gebelik yüzünden ameliyat ooldum ve maalesef tüplerimden birini kaybettim... üstelik hamile olduğumu bile bilmiyordum adet oluyorum sandım 10 gün boyunca ağrı çektim ki normalde adetlerim pek ağrılı geçmez... dayanamayacak gibi olduğumda hastaneye gittim... 2 gün hastanede arka arkaya beta hcg yaptılar anak böyle teşhis konabildi... 3 gün ameliyata aldılar çünkü çok geç kalmışım ve eğer birkaç gün daha gitmesem bir yerde düşüp ölebilirmişim...
ardından iki kez normal yollardan hamile kaldım ama farklı sebeplerden düştüler... her hamilelik ve düşük ve kürtaj dış gebelik riskini artırıyor... mecburen tüp deneyeceğim...
size tavsiyem lütfen ihmal etmeyin... eğer değerlerinizde bir anormallik var ise farklı tarz ağrılarınız var ise böyle keskin keskin aniden gelen ağrılar gibi lütfen ama lütfen işinin ehli iyi bir dr a gidin...
hepinize geçmiş olsun....

tugcal çok geçmiş olsun... ayrıca yaşadıklarını paylaştığın için teşekkürler.
belki okumuşsundur. ben de dış gebelik şüphesi altındayım. aslında benimki biraz erken farkedildi değerlerim çok düşüktü. ama şimdi yükselmeye başladı ve ben de buradan sizlerin yaşadıklarını okuyunca çok endişeleniyorum(
doktorumdan da çok memnun değilim başka doktorlara da gidicem. yaşadıklarımı da buraylaya yazıyorum..

Tugcal çok sagol yazdıkların için!
Yalnız durumunu yazmamissin?!
ınsaellah hakkında hayırlısı olmuştur/olur.
Ben suan 4.olumsuz gebeliğimi yasıyorum 3. Dış gebeliğim
aynı zamanda. Bundan sonra bir daha yasar miyim bilmiyorum.
Herhalde bunun bir limiti vardır, olmalı ama di mı?!!

eminecim sağol yarın semranın dediği doktordan randevu almaya çalışcam.
sen de içini ferah tut, Allah büyüktür ve mutlaka bir gün bizim de dualarımız kabul olacaktır.
Onun bizim hakkımızda ne planladığını bilemeyiz, biz elimizden gelen herşeyi yapıp sonucu Ondan beklemeliyiz...

melekcim endişelenmekte haklısın endişelenme diyemicem çünkü gerçekten çok ciddi bir konu bu dış gebelik... dr unu çok iyi seç benim sansım küçük bir şehirde yaşamama rağmen dr um çok iyiydi... apandisit diye açacaklardı karnımı ama o durdurdu emin oldu ondan sonra ameliyat dedi... erken teşhis edilseymiş eğer ameliyata gerek kalmadan ilaçla düşürülebilirmiş... o yüzden söylüyorum bu işin peşini bırakma diye... başka bir dr a git... benden aynı gün sabah akşam kan aldılar... yani hcg bakmıyoruz diye bişey yok arkadaşım... umarım dış değildir seninki ama eğer öyle ise de bıçak altına yatmadan kurtulursun inşallah...:Saruboceq:

canım iki kez hamile kaldım üstüne farklı sebeplerle düştüler... martta son düşüğümü yaşadığım için şuan beklemedeyim... kısmetse ramazandan sonra tüp bebek tedavisine başlıcam... çünkü dış gebelik yüzünden dr lar artık normal hamilelik deneme diyorlar... ondan önce histeraskopi yaptırıcam... diğer tüpüm sağlam mı diye bakılması lazımmış... durumdam kasettiğin budu sanırım:)))
umarım bir daha aynı şeyi yaşamassın canım ya çok zor anlıyorum... senin tüpler yerinde mi??? inşaalah yerindedir...

cok teşekkür ederim tugcal ilgin için.
inşallah çok sıkıntı çekmeden atlatırız bu süreci...
inşaallah senin de gönlüne göre olur herşey

Kızlar ya kadınların işi ne kadar zor. Yazdıklarınızı okuyunca gerçekten üzüldüm. ınşallah atnı olayı tekrar yaşamazsınız. Benim de üzüntüm farklı 28 haftalık bebeğim karnımda öldü. 3 ay oldu hala toparlanamadım. Testler yaptırdınm kan pıhtılaşiması varmış. ığne vurulacakmışım. Her şey bebekler için onlar sağlıklı olsun da biz bütün acılara katlanırız. ınşallah bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bunalr da hafızamızın derinliklerinde kalır.

tugba canım geçmiş olsun öncelikler. bişey sorcam eğer sen dış gebelikten sonra düşük ilede sonuçlansa gebelik yaşamışsın yani tüplerin sağlıklı neden tüp bebek düşünüyosun.hsg yi rahim filmini bide neden daha önce yaptırmadın yani dış gebeliğin ardından hemen yapılıyo ya ondan sordum

canım sanada çok geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın sağlıkla doğumlar versin

Tugcal gecmisler olsun -da hakikaten merak ettim neden
hemen tüp bebek??? Kendini yormak istemiyorsun diye mı
yoksa tıbbi bir durum mü?!
Benim bu defa sol tupumu doktorum almak istedi ama ben kararliydim
'hastaya önerildi ama tüpüun alınmasını istemedi' diye bir belge imzaladım.
Ölüm kalım olmadıgı sürece tüpümun bir işlevi yararı olmasa da
sonraki gebeliklerimin hep dış olmasında sebepte olsa, (ki sol tüpüm
3dis gebelik yaşattı bana) ben tüpümun alınmasına izin vermeyeceğim.
Ne olur ne olmaz tip hergun ilerliyor bir gün gelir 'tüplerin açılmasını
işlev kazanmasını sağlayan bir metod cikti' derler. Hicbirsey belli olmaz.
Ne bilim yaaa böyle iste.
28mavi sana çok gecmis olsun mü denir basın sagolsun mu...
Hepsi bir başka. Sen bebeğine bayağı alismissindir. Ne diyelim ki
insaellah daha sağlıklı bir bebegn olur.

Aaa Fatma hazır seni yakaladım birsey soracağım.
Şimdi sende tüpler sebebiyle tüp bebek şart ya
tüp bebekte de dış olma ihtimali var!
Tüpün artısı ne oluyor bu durumda?
Hemen tüp demeyen bir doktor olduğu
için tercih ettigim doktorum, dün tüp bebek
demeye başladı da bı fikir alayım dedim.

günaydın kızlar.
tugcal geçmiş olsun.belliki sende çok sıkıntılar çekmişsin.bundan sonra herşey gönlünce olur inşallah
28mavi seninde başın sağolsun.çok zor allah birdaha yaşatmasın.heleki yiice alıştıktan ve onunla ilgili hayaller kurmaya başladıktan sonra kaybetmek zor altından kalkılacak bir durum.allah sabır ve en kısa zamanda sağlıklı evlatlar versin sanada hepimiede.
melek başka doktora gideceğine sevindim.biz en ufak bişey takılsa aklımıza hemen doktorumuzu arıyoruz.iletişim çok önemli kendine sağlam bir doktor bul ki,dış gebelik bitsede bizim doktorla işimiz bitmiyor maalesef.sürekli devam edebileceğin güvendiğin bir doktor bulursun inşallah.
eminecim eşimde aynen tüpleri aldırmak konusunda senin gibi düşünüyor.bende hidrosalpenks şüphesi vardı biliyorsunuz hsgde öyle çıkmıştı.laparoskopi sırasında alma ihtimalleri vardı ve ben izin vermiştim eğer sağlıklı bir gebeliği olumsuz etkileyecekse alın demiştim.ama eşim teknoloji ilerliyor belli olmaz hadi ilerde bununda çöüzmü bulunursa demişti ve pek yanaşmamıştı.hatta laparoskopiden sonra ben henüz ayılmamışken doktor eşime tüpün alınmasına gerek kalmadığını söylemiş eşim çok sevinmişti ayılır ayılmaz bana onu müjdeliyordu almamışlar diye.ama ne bileyim ya işime yaramadıktan sonra orda durmasının ne anlamı varki diyorum bende.ne zor şeyler yaa insan anımsadıkça yaşadıklarını.çok zor günlerdi çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…