Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

haa bu arada dün doktorumla görüştüm temmuzun 8 i muhtemel adet günüm.inşallah gideceğiz doktora.adetin ilk günü ara dedi doktorum sanırım 2. günü çağıracak.çok dua edin kızlar.benim duygularım karmakarışık.bazen çok pozitif oluyorum bazende ya olmazsa diyorum.
hipatia sen ne yaptın.inşallah herşey yolundaıdr.belki bilgisayara çok yaklaşmak istemiyorsundur ama bize arada durumunla ilgili bilgi ver canım.hayırlı haberlerini bekliyoruz.

günaydın kızlar.
yasmin sen aşılamamı yaptıracaksın?
ben de sabah telefon trafiği yaşadım ama malesef bi sonuç alamadım. gatadan 1 temmuzda arayın randevular doldu dediler.
gürgan kliniği aradım orası da aynı şeyi söyledi.
şöyle iyi bi doktor bulamayacakmıyım ben?
bi kaç tane özel doktor adı duydum onları da deniycem bakalım artık...

merhaba kızal rbne evime dönüyorum artık rahat rahat konuşuruz eminecim hakında hayırlısı neyse o lsun şu tüpler başımıza bela oldu valla zaten ben tek tüplüyüm yarımım ama diğeri açıkmış bir yıl oldu tık yok hepimiz için hakımızda hayırlısı neyse o olsun kendinize iyi bakın görüşmek üzere

emineciğim birdaha dış geblik geçirmene üzüldüm hastanenede yatmadın ama dimi beni 6gün yatırıp iğne yaptılarda sorayım dedim

kızlar günaydın... benim maalesef tüpüm paramparça olmuştu dış gebelik yüzünden... çünkü hamile olduğumu bilmediğim için çok geç kaldım... tam adet günümde kanamam başlamıştı ve doğal olarak ben de adet oluyorum sandım...gebeliği ayırma şansları olmamış başka bir çaremiz yok tüpü tümüyle almak zorundayız dedi dr um... zaten ameliyat sonrasında patalojiye giden parçayı bende gördüm halen rüyalarıma giriyor zaman zaman... çok büyük çok korkunç birşeydi... ameliyatta diğer tüpe ve rahme bakıldı tabi... bir sorun yok dedi... hatta küçük kistlerim vardı onları da temizledi... dıştan sonra hamile kalınca çok sevindik tekrar dış olmadı diye kese göründü herşey normaldi... kalp atışı almaya gittiğimizde kalbi atmıyodu yavrumun... tam 2 hafta bekledi doktorum artık 10 hafta geldiğinde hala kalbi atmıyodu ve artık almamız lazım dedi... oysa ki bende kanama yoktu kürtajla aldılar... tam 3 doktora gittim aynı şeyi söyledi hepsi... 4 ay sonra tekrar hamile kaldım maalesef aynı seneryo tekrarlandı... ben genetiğe yollatım canlanamayan yavrumuççç genetik sorun çıktı... zaten özrlü olacakmış bebeğim... yine kanamasızdı kendi düşmedi kürtajla alındı...
bunun üzerine doktorum artık normal deneme bence dedi... her kürtaj riski artırıyor dedi... şimdi eşimle bana genetik tahlil yapıldı sonuçlarını bekliyoruz... bişey çıkmasa bile ben yine tüp diyorum... pgt diye bir yöntem var belki duymuşsunuzdur... embriyolar üzerinde genetik analiz yapılıyor sağlıklı olanlar konuluyor... Histeraskopi yi de rahimde kürtaj yüzünden yapışıklık olup olmadığını görmek için istiyorlar... riske atmamak için...
tüp bebekte de dış gebelik riski varmış ama orası artık Allah'a kalıyor... ben çok yoruldum bir sene içinde 3 kez ameliyat masasına yattım...
işte bu yüzden tüp istiyorum arkadaşlarım... Allah hepimiz hakkında hayırlısını versin ne diyeyim... İnşallah bir gün benim de çocuğum olur.... hepimizin olur...:Saruboceq:

CANIM YA geçekten yaşadıkların zor allah tekrarını yaşatmasın ablamda genetik tahlile gönderdi bebeği özürlü imiş sonra kendilerinin genetiğine bakıldı çok şükür o sağlıklı iditekrar olunca bakalım oda hep diyor sen dıştan korkuyosun bense 3 ayın sonunda testten diyor allah herkese sağlıklı evlat versin.:Saruboceq::Saruboceq:

canım benim çok teşekkür ederim... inşallah ablanın bu bebeği sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir...gerçekten çok acı bişey dışı da düşüğü de yaşamak da... hele ki sağlıksız bir gebelik olduğunu öğrenince dünya başına yıkılıyor insanın.. ilk düşüğümde dr um hep bak ne güzel tekrar dış olmadı ilk hamileliklede olur düşükler demişti... o yüzden ilkinde pek anlamadım acısını ama ikincisinde tam bir yıkım yaşadım hele sağlıksız olduğunu söylediklerinde eşimde bende korktuk baya...
benim dış gebelik yüzünden ameliyat olduğum gün 1. evlilik yıldönümümüzdü... ayrıca eşimin doğum günüydü... hastanede ben narkozdan uyanmaya çalışarak ameliyatın acısıyla yine de pasta aldırdım kutlayalım diye... şimdi o gün çekilen fotolara bakıyorum da insan ne acılar yaşıyor diyorum... unutmadm tabi o günleri ama acılar bir şekilde hafifliyor...
hiç unutmuyrum dr um ilk dış gebelikten şüpheleniyorum dediğinde " ney gebelik" demişim farkında olmadan... hiç duymadım o güne kadar... şimdi dışın da. düşüğün de, tüpün de uzmanı olduk...:)))) ama herşey insanlar için işte aklına gelmicek şeyler yaşıyoruz maalesef...

melek inşallah güvenebileceğin paradan önce senin sağlığını düşünen bir doktor bulursun canım.aşılamamamı diye sormuşsun.ben tüp bebek tedavisi göreceğim .benim tüplerde sorun olduğu için alışama düşünmeden direkt tüp bebeğe yöneldik.benim dış gebeliğim kendiliğinden düştü.iğne falanda olmadım ama iki tüpümde sorunluymuş hsg den sonra öğrendik.
ayşecim insanın evi gibisi yok tabi rahat rahat yazarsın artık.inşallah oğlunda iyileşmiştir.
tugcal bundan sonra hangi yoldan devam edeceksen allah yolunu açık etsin kucağını doldursun.evet tüp bebektede dış gebelik riski var.inşallah oda bizi bulmaz ama kaderde varsada kaçılmaz.inşallah hepimiz için güzel olur herşey.

yasmincim tüpe yöneldik bizde... pgt diye bir yöntemle tüp yaptırıcaz canım... transfer öncesi embriyolara genetik analiz yapılacak... sağlıklı olanlarda konulacak...ramazandan sonra başlamayı düşünüyorum... tabi önce hsg çektirmem lazımmış... bugün yarın adet olmam lazım ondan sonra çektiricem... genetik analiz sonuçlarımızı bekliyorum... çünkü tedavinin şekli buna göre belirlenecekmiş... benim diğer tüpümde sorun yoktu çok şükür ama yine de görelim istedi dr... memorial da başlıcam tedaviye inşallah... sen nereye gidiyosun tüp için??? ne zaman başlıcaksın??

yasmincim inşallah tüp bebek tedavin başarılı olur.
ben de aslında tüp bebek düşünüyodum benim 1 yıldır olmuyodu. tam tüp bebeğe karar verdik herşey hazırdı, adet olmayı beklerken bunları yaşadım. kaderde bu da varmış.
perşembe günü adını bikaç arkadaşımdan duyduğum bi doktordan randevu aldım. şimdi tek duam bu doktorun bana güven vermesi.

hadı hayırlısı melek.. mecbur deneyeceksın. bazen ıyı bır doktor olur ama
sana bır turlu guven vermez. senın guvenebılecegın bırı olmalı, mutlaka.
fatmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bırsey sormustum sabah???? hala cvb beklıyorum.
''tup bebekte dıs olma ıhtımalı daha fazla bılıyorsun.
eeee dıs gebelıge artısı ne???''
cvbla artık:)))
tugcal yoruldunyanı. hakkında hayırlısı ınsaellah en guzelı en saglıklııs en guzel
zamanda bulur senı...
ben henuz yorulmadım:))) eee meslegım:) sporcular kolay kolay yorulmuyor.
yalnız dun esım de doktoruma 'sızı de cok yorduk aslı hanım'' dedı
aslı hanım da sagolsun ''yorulmak mı yaslandım'' dedı:)))
Allah kımseye benım gıbı bır hasta vermesın..

melekkk melek!!! sagdan yumurta gelır o ay ve dersın kı
''tamam benım problem solda madem sagdan gelıyor korunmayayım
bu yumurtayı kacırmayayım'' gecısı soldan yapar bır bakarsın
solda dıs gebelık... (bunu da yasadım)

bi de tüp bebekte transfer dirak olarak rahme yapılmıyomu, nasıl dış gebelik riski oluyo anlamıyorum????

canım tüpte direk rahme veriyorlar ama sonuçta ilk günlerinde embriyo kendi yerleşiyor... normal bir gebelik gibi yani... tüpte bile geziyormuş... bende çok şaşırmıştım... zaten tüpe yakın rahmin arka duvarında bir bölgeye koyuyolarmış... üstelik batına da düşebilirmiş... inşallah o da bizi bulmaz...:))))

yanı bu ıs hesap kıtapla olacak ıs degıl.
zaten o yuzden asılamanın da yumurta takıbının de ve hatta tup bebegın de
sonucları ''olabılırlı edebılırlı ve hatta belkılı''
hepımızın hakkında hayırlısı...
melek sancın falan basladı mı?

canım benim ben senin kadar azimli değilim demekki... yoruldum valla ya... yumurtlama günü hesapla ilişkiye gir... ( üstelik kendini moda da sokmak lazım yani kafada bebek düşüncesi olunca malum...:)))) tuttu mu tutmadı mı??? adet günü test yaptır ( ki yine dışsa önlem amaçlı) ondan sonra iki gün sonra bir daha değer yükselmiş mi? kese göründümü? kalbi attı mı? ( ben henüz o aşamaya gelemedim.....))
yorgunum dostlarım yorgunum yorgun...:))))
senin de inşallah bu son olur ya... bu 3 ayların hürmetine hepimiz normal normal hamile oluruz inşallah...

çok şaşırdım yaaa.. Allah korusun inşallah bizi bulmaz

emine sancım falan yok çok şükür. ama nete girip bişeyler okudukça sürekli kendimi dinliyorum. acaba ağrım mı var, kanama varmı diye sürekli kontrol ediyorum. işe falan da konsantre olamıyorum zaten. perşembe bi gelse...

belki siz de biliyorsunuzdur... dünyada dış gebelikle doğan tek bir tane çocuk varmış... bir belgeselde izlemiştim... üçüzlermiş.. biri batına düşmüş ve bağırsağa tutunmuş orda geçen besinlerle yaşamış... ikizim olucak diye doğuma giden kadım üç çocukla dönmüş eve... ben çok şaşırmıştım... ve çocuk çok sağlıklı bir şekilde doğmuş... şimdi yaşıyo mu bilemem tabi... o yüzden biraz da Allah'a bırakmak lzım galiba... böyleleri de var çünkü...

eminecim elbette tüp bebektede dış gebelik riski var riskin yüksek olma ssebeplerinden biride birden falz embriyo transferiydi şimdi o kalktı.1 tane transfer edilebiliyor.risk elbetteki tamamen ortadan kalkmadı ama tüp bebekte benim dış gebelik riskim ne kadarsa her iki tüpü sağlam olanında riski benim kadar.ama normal yolla denediğimde riskim belki onun 10 katı.üstelik biliiyorsun benim tüplerden geçiş az.bu gebelik bile 8.ayımda olmuştu.kaderde olandan kaçış yok.yine başımıza gelecekse gelir.tüpte yapsan aşılamada yapsan ne yaşanacaksa yaşıcaz.hsg de kendi gözlerimle gördüm o sıvının geçişini hatta geçemeyişini.bunu bile bile illaki normal yolla deneyeceğim diye ısrar etmemin bir anlamı yokki.doktor ilk tüp bebek dediğinde kendimi tutamayıp ağlamıştım yanında.çok üzüldüm hiç beklemediğim birşeydi ama napalım.bunuda kabullendim artık.
melek tüp bebekte embriyo rahme yerleştiriliyor.ama henüz nedenleri tam bilenmemekle beraber dış gebelik riskide gözardı edilemiyor.embriyo yerleştirildikten sonra tutunmaya çalışıyor ve gidip tüpede tutunabiliyor anlayacağın.yada tüple rahmin kesiştiği yere ki buda bir dış gebelik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…