Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

ohooo tugcal dıs gebelıkle alakalı neler duymadık kı artık.
oncelerın ılgınc gelıyordu ama artık tınnnn... cogunu kendımız
yasıyor olduk. ben yuzme egıtmenıyım su terapıstı olarak dogumlara da
gırıyorum (suda dogum) ıstesem de bu ısın ıcınden cıkamıyorum.
belkı de bu yuzden bırakmıyorum pesını. daha bır yıl oldu evlenelı ustelık.
gercı dıkkafalı olmamın vermıs oldugu azım yadsınamaz:))))
fatma tatmın olmadım?!!!
sen bır basla bakalım ınsaellah guzel ornek olursun, halledelım artk su ısı.

merhaba, ben foruma yeni katıldım. şu ana dış gebelik geçiriyorum iğne yaptılar cuma günü betam 3600 dü bugün 7500 çıktı perşembe yine bakılacak eğer düşme olmazsa 2. doz yapılacak kürtaj falan yapmadılar. ilk gebeliğimdi çocuk olur mu acaba diye kafam çok karışık

emine valal ilk defa doktorum banada tüp dene senin bundan sonra normal gebelik geçirme şansın %60 dedi yıkıldım düşünme bile git ve tüp yaptır dedi aynen bende ağladım çok üzüldüm başka bir doktora gittim oda hsg yapalım dedi ve bana sonlandırdığın gebelik dış değil normaldi dedi kanda bi değere daha bakıyolarmış emine sen bilirsin dış gebelik olduğu onun sevyesi ilede belli olurmuş benimki normal sınırda imiş sonra rahim filmi çekildi ve şuan tek tüple dış gebeli,k geçirdiğimi düşündüğüm tarafla deniyorum inş bu sefer sağlıklı bir gebelik yaşarım yada hep yaşarız daha doğru olur.

yani tüp fikrini benimsemeye başlayınca şuan benim rotam belli deneyeceğim eğer ki allah korusun tekrar dış gebelik olursa hiç uğraşmıyacağım ve tüp bebek yaptıracağım tmm biliyorum oda ayrı bir süreç ayrı sıkıntıları var hem maddi hem manevi olrak ama kaderde varsa oda olur

geçmiş olsun demet.
ultrasonda oluşum göründü mü, dış gebelik teşhisini nasıl koydular, ağrı ve kanaman varmıydı?
ben de de şu an dış gebelik şüphesi var.

demet merhaab canım çok geçmiş olsun değerlerin çok yüksek tabiki doktorun teşhisi koymuştur ama değerlerine göre senin ağrının çok olması gerekir ve eve göndermemeleri de

geçmiş olsun demet.
ultrasonda oluşum göründü mü, dış gebelik teşhisini nasıl koydular, ağrı ve kanaman varmıydı?
ben de de şu an dış gebelik şüphesi var.

melek canım sen ne yaptın cumaya kadar beklemeye devam mı edi,yosun bence başka bir dokotrada daha git iğne yaptıalrmı sana yoksa kendi başınamı bekliyosun

mervecim bekleyemedim başka doktora gitcem. iğne falan yapmadılar. haftaya ptesi gel falan dedi.
ben de yarın başka bi doktora gidiyorum. inşallah bu sefer doğru doktor çıkar karşıma...

demet cok gecmıs olsun.
mervenın de soyledıgı gıbı degerlerın oldukca yuksek
2000lı degerlere kadar methotrexate oldukca basarı gosterır.
bunyeye baglı. gercı burda bazı arkadaslarımız 6000lerden
tek doz ıle gebelıklerınden kurtuldular.
degerın yuksek oldugu ıcın ınıste de yukselıste de cıddı kmplıkasyonlar
olusacaktır.
emınım doktorlar bunun bılgısını vermıstır.
hastaneye yakınsındır ınsaellah. cok uzak olmadıgın muddetce hastaneye yatırmıyorlar.
kendıne dıkkat et. anormal bır agrı ya da asırı kanama olursa hıc duusnme hemen acıle gıt.
bır de tuvelet banyo esnasında kapı kılıtleme, evde mutlaka bırı olsun.
korkutmak ıcın soylemıyorum. bırsey olabılır de gayet normal atlatabılırsın de
ama tedbırlı olmak lazım.
methotrexate ıkıncı doz sonrası (ınsaellah gerek kalmadan duser) basarı saglanamaz ıse
amelıyat dıyebılırler.
cocuk olur mu'ya gelınce; ben ılk dıs gebelıgın uzerınden 3 gebelık daha gecırdım.
bu topıcı acan arkadasımız (akımera) suan ıkıncı evledına sahıp.
sakın ol. kendıne dıkkat et...

ultrasonda keseyi göremediler 2000lerde 2 gün daha beklediler 3500 falan oldu o zman tanıyı koydular bu arada benim lekelenmeyle başlayıp taze kana giden bir kanamam oldu çok şiddetli ağrılarım olmadı.sağ tarafımda iğne batar gibi bir ağrı oluyodu ara ara.şu anda da ağrılarım yok kanamam yok ama betanın düşmemesi beni çok üzdü ger.çi dr böle bi sonuç bekliyodu ilk zamanda bir artış olur dedi ama bakalım perşembe ne olacak çok yıpratıcı bir süreç evdeyim raporluyum ama yatmıyorum falan

teşekkür ediyorum. ya bide şu vajinal ultrasonla bakıyolar ya ikide bir ona da uyuz oluyorum. dürtmeleride belki ii değildir

ohh yarın olması cok ıyı olmus melek.
bunlar saatlık ısler bılıyorsun.
gercı olmayacaksa aylarca dursan yıne bırsey olmaz.

merve yaaaaaaaaaaaaa((( deme boyle yalnız bırakmayın benı
su %60 meselesını ben de dusundum.
hanı hep okuduk hep bıze soylendı. bır kez dıs yasandı mı
ıkıncısı %10-15 ıhtımalle yıne dıs olur dıye...
ya benım bu 3.!!!!! 4. kac ıhtımaldır kı?
hele kı ben masaellah hep az ıhtımallerı tutturuyorum.
belkı bır gun doktor 'emıne hanım artık saglıklı gebe kalma ıhtımalınız %1
dedıgı gun umutlanırım':))))
merve bılıyorsun beklemek gıbı bır sansım da yok.
(suan erteledım o ayrı mevzu)
korunmadıgım her ay hamıleyım bılıyorsun.

canım kafanı karıştırmak istemem ama değerlerin iki kata yakın artmış ve keseyi görmeden nasıl hemen ilaç yapmışlar onu anlaamdım yani en azından tüpte veya yumurtalıkta oluşum görülebiliyor tabi başka yerde değilse

bide bu tarz kanamaalrın olması gerekiyor du dedim ya kafanı akrıştırmak istemem ama 7500 lerde değerde çok yüksek yaniii

sen eminenin dediğpi gib yalnız kalmamaya çalış

demet senı cok ıyı anlıyorum-anlıyoruz.
ılk zamanlar aynı seylerı dusunduk ama
artık gata mı kaldı ozel mı erkek mı bayan mı
tıp merkezı mı hastaneler mı???? oyle bır an gelıyor kı
yeter kı bır sonuclansın kım kurcalarsa kurcalasın dıyorsun.
vajınal ultrasonun bebeg ya da olumsuz da olsa gebelık materyalıne
hıc bır etkısı yok. progesteron dusuk dıye yatak ıstırahatı alan bayanlar bıle ultrasona gırıyor.
hele kı bız, zor teshıs edılıyor bızım abdomınal ultrason ıle goruntulenme ıhtımalımız yok.
yeter kı gorunsun materyal yeter kı dussun beta.. ultrason da olsun her ıkı gunde bır beta da
bakılsın.

merve ben onu da dusundum ama
methotrexate'ı vurulmus bıle bu andan ıtıbaren gebelıgın kurtarılması ımkansız.
teshısı nasıl koydular demet?!
betaların anormallıgı ıle mı
ultrasonda goruldu mu?

canım ya seni çok çok en çok ben anlıyorum ve burdaki herkes
ama sen hsg çektirmiştin sağ tarafta sorun yoktu bence sende sağ taraftan tekrar dene bence ertelemen iyi olur öle 1 yıl falan değil ama en az 3 ay ertele zaten iğneden sonra mecburen bekliyosun yumurta takibi ile sağ taraftan oplunca dene derim çünki ordan kimyasal olmuştu değil mi yanlış hatırlamıyorum

yani geçirgenliği var sağlıksızda olsa bir gebelik geçirmiş orası sen tüp düşünme tabi şuda var sorun sadece tüpte olmayada biliyop oarası allaha kalmış

senin bi lafın var ben çok seviyorum bunun bir limiti vardır herhalde yani değil mi

emine bide bizim diğer topikte bir arkadaş vardı oda dış gebelik sonrası normal gebelik yaşadı aynı tüpten hemde ikiz oldu .ama dış gebeliğin arasından 2 yıl geçmiş bunun bi etkisi varmıdır. oda hsg çektirmiş ve sorun yok demişler sen hsg çektirdiğinde sol taraf için ne dediler

bende pek anlamadım değerler öle anormaal düşüşler yaşamış hatta artmış öel az falanda değil yani iyide artmış

merve cok sagol ama zaten her dıs gebelık sonrası 3 ay dınlenıyoruz
ben erteleme derken 3 ay gectıkten sonra da dusunmuyorum demek ıstedım.
3 aydan sonra yıllarca dınlensen de bır faydası yok dıs olacaksa yıne olur.
ben hsg cektırmedım hıc. nasıp olmadı bır turlu her regkın 9.gununu bekledıgımde
hamıleydım. laparaskopı yapan doktorum -kı o antalya'da- (tatılde dıs oldugunu ogrenmıstım
acılen amelıyat olmustum) tuplerıme bakmıstı. amelıyat esnasında sag taraftan da
bana hıc zararı olmayan -ama bır sonrakı gebelıgımın rahat gecmesını dusunerek-
bır kıst aldıgını soylemıstı. bana 'ben ıcerıyı gordum 3 ay korun, sonra dene eger olmazsa
vakıt kaybetme tup bebek dusun'' demıstı ben tgabı cok tınlamadım. bana yasın cok da genc degıl
bıle demıstı. sımdı haklı mı cıkıyor dıye korkmaya basladım. ınsaellah bu defa su 3 ay korumadan
sonra hsg cekılebılırım. ınsaellah!!!
ayrıca evet en ıyı sen benı anlarsın.
dun doktorla bayagı ıstısare ettık. ne yapılabılır dıye.
methotrexate'ı ben tercıh ettım. doktorum ''ılla tupun alınması lazım'' dedı.
''farklı bırıyle gorusursen de aklında bulunsun sol tupun sana engel olacak'' dedı
ben belge ımzaladım falan. ınsaellah yarın betanın dustugunu gorurum de
amelıyata gerek kalmaz.
sımdı soyle bırsey daha var. ben en son methotrexate'ı 19ocakta vuruldum
5 ay oldu yanı. ınsaellah vucud ona karsı dırenc kazanmamıstır. yoksa
betanın dusmesı ıcın methotrexate yetersız kalacak. ve yıne amelıyat mevzu bahıs olacak.
hıpatıa sen ne yap ne et 3 temmuzda betayı oldukca yuksek gor... ınsaellah!!!

Son düzenleme:
merhaba kızlarrrr misafirlerim olduğu için uğrayamadım pek topice...

fatmacım hadi bakalım canım dualarım seninle inşş bize çok güzel haberler vereceksin belkide topicin 2. annesi olacaksın ..

emineciim yine iğneyi oldun yani hadi hayırlısı canım umarım bir an değerlerin normale döner .. ha bu arada eminecim bi mesajın dikkatimi çekti.. '' sağda yumurta olduğu ay yine dış gebelik geçirdim sol tüp yakaladı '' demişsin yani tam olarak böle olmasada :) buna benzer bir cümle .. yani doktorların dediğinde gerçeklik payı var ozaman .. tüp olmayan tarafta ki yumurtayı diğer tüp kapabilir cümlesinin: )
yada ben mesajı yanlış anlamış da olabilirim :)

ayşecim çok geçmiş olsun umarım iyidir yavrun şimdi .. eve dönüyorsun bol bol yazarsın artık..

mervecim inş sende güzel haberler verirsin ... melek10 canım inş seninde değerlerin beklediğin gibi artış gösterir..

ve diğer arkadaşlar sizlerde hoşgeldiniz ...

kızlar bugün aşılamanın 5. günü .. pek bir değişiklik yok sadece bugün öğleden akşama kadar belimin sol tarafı ve sol kasığımda hafif ağrılar vardı .. ama gebeliğe yormak istemedim pek çünkü bağırsaklarla alakalı bir durumda olabilir hatta gaz sancısı falan... ama göğüslerimde hissedilir derecede bir dolgunluk ve iğne batması gibi bir durum söz konusu tabi bu çatlamadan sonra ortaya çıkan bişi de olabilir.. yani kendimi ne çok kaptırıyorum ne de tamamen ümitsiz oluyorum .. hatta o kadar abarttım ki eminenin dediğini yapıp onla konuşuyorum diyorum ki '' meleğim ALLAH baba seni bana versin sen de dua et meleklerin duası kabul olur'' diyorum .. eşim bana bakıp bakıp gülüyor ... ama bunu yapmak bile çok güzel o orda olsada olmasada.... döllenmeden sonra 5-7 gün arasında embriyo tüpleri geçip rahime yerleşiyormuş.. kendimde belirti arıyorum bazen bazende saçmalama diyorum daha ne belirtisi olacak .. aman ne bileyim kızlar böyle işte .. herşeye rağmen yine de umut edebilmek bile güzel ....

hıpatıa cok erken oldugunu sen de ben de bılıyoruz
ama gayet normal davranıyorsun emın ol:)))
evet ben de konusuyorum her seferınde ama bayagı degısık ıcerıkle
ben daha zıyade '' hele bır gel abılerının de hıncını senden cıkaracagım'' tarzında:))))
evet dogru hıpatıa, sagdan gelen yumurta bırden solda dıs gebelık yaptı.
hayırlı geceler sıze kızlar...

p.s; bugun kanamam yok dıye tedırgındım netıcede kanama yoksa beta da dusmez.
am acok sukur kendıne gelmeye basladı ve kanama yogunlastı
Allah'ım ınsaellah ılaca karsı dırenc gostermıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…