canlarım ben geldim hersey normalmış teyzeleri buyumus ama gram vermedi 21 mm yazıyor kağıtta.
tatile gidebilirsin dedi sacını 4.aydan snra boyatabılırsın dedi.
gunes kremini sordum 30 faktor olarak ne istersen kullanabılırsın dedi sebamed en uygunu dedi.
benden bu kadar bebişlerim.
canlarım ben geldim hersey normalmış teyzeleri buyumus ama gram vermedi 21 mm yazıyor kağıtta.
gunes kremini sordum 30 faktor olarak ne istersen kullanabılırsın dedi sebamed en uygunu dedi.
Merhaba
Herşey 17 Mart 2013 son adet tarihimle başladı bu hamileliğimi planlamıştım ama kul sadece kurarmış bunu anladım. oğlumu doğurduktan sonra 7 yıl spiral kullandım ve şimdi bebek sahibi olmak istedim ne yazık ki dış gebelik 2.iğnemi geçen cuma oldum. İğne etkilerini söylemek bile istemiyorum hatırlatıkça midem bulanıyor şu an 2.iğneden sonra adet kanaması gibi parçalı kanamalarım ve ağrım oluyor cuma günü değerlerime bakmaya gideceğim değerlerim aşağıda. doktor 4 ay korun dedi ve şu an sebebini söylemiyor önce bunu sıfırlayalım diyor tecrübeliler sizce ne kadar zamanda sonuçlanır ve nasıl bir tedavi yapacaklar yoksa napıyoruz gelecek içni çok umutsuzum ve çok korkuyorum yine yaşarım diye endişeliyim.
26 NİSAN 579 İĞNE VURULDU
30 NİSAN 1779
03 MAYIS 1505 2.İĞNE VURULDU
Saol arkadaşım yarın degerlerim güzel olur inşallah.dualarınızı eksik etmeyin.
bebişimiz 2 cm olmuş yaniohhh özleminide giderdin.artık sen yine 2 hafta sonrasına almışsındır randevuyu:)
canım senin için girdim hemen bakıp çıkayım diye çok misaririm vardı bugün neye uğradığımı şaşırdım ama çok yorulmadım Allahtan. doktor ne güzel şeyler söylemiş öyle saçında boya çok mu belli çok belli olmuyorsa boyatma bence.
uconn canım ablam epidural sezeryan oldu ve makyajına falan karışmadılar sadece saçında toka vardı onu aldılar ben kürtaj olurken benimde gözümde rimel vardı doktor sormadı bile hiç duymamıştım canım ama vardır illaki bir nedeni.
yarında gezmeye gideceğim ama benimhalaumudumvardan haber almak için girip bakacağım kızlar bu ay beni affedin herkese yazamıyorum tek tek ama hepinizi çok seviyorummmmm
ay dur çıkmadan cimcimesultan, ada, serap bu ay hamileeeeee.......başka kimseye sayıyor muyduk yaaaa?
Yerim ben onu ya:)) maşallah minigimize:)) bana da doktorum gram vermiyordu ilk verdigi gram 16 haftalıkken oldu:) ne guzel doktorun gerekli bilgileri vermiş.Allaha emanet olsun bebislerimiz:)
Merhaba
Herşey 17 Mart 2013 son adet tarihimle başladı bu hamileliğimi planlamıştım ama kul sadece kurarmış bunu anladım. oğlumu doğurduktan sonra 7 yıl spiral kullandım ve şimdi bebek sahibi olmak istedim ne yazık ki dış gebelik 2.iğnemi geçen cuma oldum. İğne etkilerini söylemek bile istemiyorum hatırlatıkça midem bulanıyor şu an 2.iğneden sonra adet kanaması gibi parçalı kanamalarım ve ağrım oluyor cuma günü değerlerime bakmaya gideceğim değerlerim aşağıda. doktor 4 ay korun dedi ve şu an sebebini söylemiyor önce bunu sıfırlayalım diyor tecrübeliler sizce ne kadar zamanda sonuçlanır ve nasıl bir tedavi yapacaklar yoksa napıyoruz gelecek içni çok umutsuzum ve çok korkuyorum yine yaşarım diye endişeliyim.
26 NİSAN 579 İĞNE VURULDU
30 NİSAN 1779
03 MAYIS 1505 2.İĞNE VURULDU
canım senin için girdim hemen bakıp çıkayım diye çok misaririm vardı bugün neye uğradığımı şaşırdım ama çok yorulmadım Allahtan. doktor ne güzel şeyler söylemiş öyle saçında boya çok mu belli çok belli olmuyorsa boyatma bence.
uconn canım ablam epidural sezeryan oldu ve makyajına falan karışmadılar sadece saçında toka vardı onu aldılar ben kürtaj olurken benimde gözümde rimel vardı doktor sormadı bile hiç duymamıştım canım ama vardır illaki bir nedeni.
yarında gezmeye gideceğim ama benimhalaumudumvardan haber almak için girip bakacağım kızlar bu ay beni affedin herkese yazamıyorum tek tek ama hepinizi çok seviyorummmmm
ay dur çıkmadan cimcimesultan, ada, serap bu ay hamileeeeee.......başka kimseye sayıyor muyduk yaaaa?
Ben de doktoruma düşüyor neden vuruyorsunuz? kesin mi diye kaç kere sordum mutlaka vurması ve garantiye alması gerektiğini çünkü düşüşümün az olduğunu söyledi ve her gittiğimde vajinal muayene yapıyor artık yoruldum iğrendimşuanda umutsuz olman çok doğal canım hepimiz yaşadık ve gerçekten sadace yaşayan anlar yani biz seni anlarız canım değerin çok yüksek değil hatta düşmeye başlamış olmasına rağmen doktorun niye 2. iğneyi vurmuş pek anlamadım ben 2800de oldum iğneyi ve 5000lere kadar yükseldi rahim içi kalın diye 2 kez kürtaj oldum değerim 2 ayda sıfırlandı çok ağrılı bi dönemdi kimimiz çok ağrılı geçirdi kimimiz daha kolay adet düzenimiz bozuldu ayaklarımız üşüdüğünde ağrılarımız oldu ben kendi adıma söyleyeyim adet dönemimde sağ tüpüm ağrıyor 7 ay geçti aradan. sen şimdi pek birşey düşünme kendinden başka mümkün olduğunca yat ne güzeel bir evladın varmış zaten hele bi iyileş 2. de olur Allahın izniyle ama şuna emin ol geçecek bana hiç geçmeyecek gibi gelmişti ama geçti şimdi umutluyum herşey güzel olacak.
Kızlar 2.iğneden sonra kanamanın çok olması hcg nin çok düşeceği anlamına gelir mi? Bir de tüpleri tedavi ederler mi? Yoksa ömür boyu çekecekmiyiz?
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ne yazık ki hepimiz bu aşamalardan geçtik ve hepimiz çok üzüldük, çok sıkıntı çektik. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Ama geçecek bunu düşün. Bende iğneyle bunu atlatanlardan oldum ama en zorlu süreç sanırım bende oldu. 3 doz iğne yapmak zorunda kaldılar. Değerlerim 6300 lere kadar çıkmıştı ve iğneyle bu sürekli takip şeklinde düşürülmeye çalıştı. 2 ayda değerim ancak sıfırlandı. İğnelerin ağrıları gerçekten zor biliyorum kayınvalidem yanımdaydı ben 3 doğum yaptım böyle sancı çekmedim dedi bana. Gerçekten zor bir süreç ama dayanıklı olmaya çalış. İyi yönlerini görmeye çalış. En azından ameliyat olmamışsın, tüplerin sağlam duruyor. Sonrasında bunlar geçecek ve tekrar sağlıkla hamile kalacağım diye düşün. Burdaki tüm arkadaşlarım hamile kaldı tek tek nerdeyse. Hayırlısıyla inşallah hepimize nasip etsin Rabbim.
Oyy yesin onu teyzesi.. Büyümüşte 2 cmlere ulaşmış.. Aferin ona.(ayy cerol aferin kızıma diyesim geldi biliyormusun, kız mı olacak acaba?)
ayy kıyamam o arada derede onu da söylemeden geçmemiş.. İnşallah canım benimm.
Ben de doktoruma düşüyor neden vuruyorsunuz? kesin mi diye kaç kere sordum mutlaka vurması ve garantiye alması gerektiğini çünkü düşüşümün az olduğunu söyledi ve her gittiğimde vajinal muayene yapıyor artık yoruldum iğrendim
Kızlar hepizine ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Burada yazılanlar gerçekten insanı bilinçlendiriyor, umutlandırıyor, yaşadıklarımız acıymış tecrübe edindim ve bu olaydan büyük dersler çıkardım. Şimdi çok merak ediyorum acaba neden dış gebelik oldu sebebi çok önemli benim için tekrarlanmaması içni tedavi yapacak mı? Büyük bir soru işaret bu yoksa zamana mı bırakıyorlar çünkü birgün doktor yoktu yan odadaki dr ye gittim o çok moralimi bozdu. % 30 dış gebelik olacak 2.de dedi tüp 3 mm lik birşey tedavi olamaz sessiz enfeksiyon geçirmişsindir dedi resmen damgaladı hele ki o hastanade yanımdan geçen hamileler nasıl yüreğimi dağlıyor bilseniz ama maşallah diyorum kimsede gözüm kalsın da zarar vereyim istemem inşallah yarın sonucumu paylaşacağım ve acaba ne zaman rahim filmi ister bilemiyorum yarın muayene de yapacakmış
Kızlar 2.iğneden sonra kanamanın çok olması hcg nin çok düşeceği anlamına gelir mi? Bir de tüpleri tedavi ederler mi? Yoksa ömür boyu çekecekmiyiz?
öyle mi 2 cm mi denk geliyor bende matematik yok be öğretmenim.ben tam bir sözelciğim :))
10 mm 1 cm mı şimdi.
yok cnm 2 hafta snraya izin vermedi 1 ay dedin6 haziran dedi zar zor 30 mayısa aldık.3gunde sonuç çıkar sonuç için gene gidicem.
sacım kötü oldu be canım kendı sacım koyu kumral boya bakır karamel .sırıtıyor yanı.boyatmaya bişey demedi ama kestırmeye tıbben bır sakıncası yok ama ne yazıkkı hurafe ınsanın kafaasını karıştıyor ve ne yazıkkı sahit oldugum olaylarda oldu kestırmesen daha iyi dedi hopppp benım kafa allak bullak oldu kestırmekten gene vazgeçtim :))
cimcimesultan, ada, serap bu ay kesinnnn hamile kac oldu kı acaba
aynen canım allaha emanet inşallah.
gram için çok küçük dedi napalım 2 ay beklicez artık.cinsiyeti 16.haftada görürüz dedi herhalde erken görürse söylemicek mi kafa karışmasın diye.
Benim de 2. iğneden sonra kanamam başlamıştı ve o kanamayla parçalar düşürdüm. Sonra beta ölçümlerim 4000 lerdeyken birden 150 ye düşmüştü ve bir iki hafta içinde de sıfırlanmıştı. Sen kan verdiğinde eğer bebeğe ait parçalar düştüyse kısa sürede hcg düşecektir. Bu süreç iki aya kadar uzayabilir de ama kanamanın olması bence iyi birşey. İnşallah senin de tez zamanda düşer canım. Tüpler için maalesef bir tedavi yok. Korunma süren bitince hsg çektirirsen ancak tüpler tıkanık mı değil mi ona baktırabilirsin.
Eğer doktora sorarsan ben neden dış gebelik geçirdim diye sana 3 ihtimalden birini söyler; birincisi geçirilmiş enfeksiyon, ikincisi tüplerle ilgili geçirilmiş cerrahi operasyon diğeri de yardımcı üreme teknikleri (klomen, aşılama, tüp bebek). Birinci ve ikinciler tüplerde yapışıklık yarattığından dış gebelik olabiliyor. Diğeri ise biraz daha tartışmalı. Klomenin yapmadığını düşünüyorlar ama kitaplar öyle demiyor. Aşılama ve tüp bebekte biraz daha fazla risk var ama tabi normal gebelikle karşılaştırdığında çok küçük bir risk kalıyor dış gebelik. Bizlerde ilk geçirdiğimizde burda bu konuları çok konuştuk tekrarlama ihtimalleri üzerine. Ama bunları düşünmek hesaplar yapmak inan boş. Biz burda hep olumlu ihtimallerin üzerinde daha çok durmayı tercih ettik. Ben buraya yazmaya başladığımdan beri tekrarlayan kimse daha olmadı allaha şükürler olsun. Sen de bardağın dolu tarafından bak. Doktorlar her zaman sana en küçük ihtimalleri bile söyleyecektir söylemek zorunda da çünkü bu onun görevi bir yerde. Ama seni rahatlatması ve korkutmaması da gerekiyor aynı zamanda. %30 biraz abartı ihtimal olmuş bence. İğneyle tedavi de ihtimal daha düşüktür. Cerrahi operasyon da %30 lara çıkar ihtimal. Ama %70-80 gibi normal gebelik geçirme ihtimalin varken neden dış gebelik ihtimalini düşünesin ki??? Gerçekten rahat ol, herşey rabbimin takdiri de. Bu da bizim sınavımız. Atlatacaksın bu günleri ve inşallah en kısa zamanda sağlıklı bebeğine kavuşacaksın canım......
evet canım 10mm 1 cmye eşit.bebeğin 2 cm olmuş:)belirli bir haftaya kadar ağırlık söyleyemezler sadece boy söylerler.sanırım benim ilk öğrendiğim ağırlığı 150 gr falandı:)
hadi ya aman demek daha beklicez gramlar için sonra kilolar olcak.2 cnm çok komik ya nasıl küçük .allahım hepimizin bebişleri sağlıkla dünyaya gelsin uzun ömürlü sağlıklı evlatlar olsun inşallah.
Kızlar hepizine ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Burada yazılanlar gerçekten insanı bilinçlendiriyor, umutlandırıyor, yaşadıklarımız acıymış tecrübe edindim ve bu olaydan büyük dersler çıkardım. Şimdi çok merak ediyorum acaba neden dış gebelik oldu sebebi çok önemli benim için tekrarlanmaması içni tedavi yapacak mı? Büyük bir soru işaret bu yoksa zamana mı bırakıyorlar çünkü birgün doktor yoktu yan odadaki dr ye gittim o çok moralimi bozdu. % 30 dış gebelik olacak 2.de dedi tüp 3 mm lik birşey tedavi olamaz sessiz enfeksiyon geçirmişsindir dedi resmen damgaladı hele ki o hastanade yanımdan geçen hamileler nasıl yüreğimi dağlıyor bilseniz ama maşallah diyorum kimsede gözüm kalsın da zarar vereyim istemem inşallah yarın sonucumu paylaşacağım ve acaba ne zaman rahim filmi ister bilemiyorum yarın muayene de yapacakmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?