Canım deli misin niye umudum bitti diyorsun öyle birşey yok. Rahmi olmayan bir kadınla tanışmıştım geçen sene onun bile umudu vardı. Ülkemizde kadavradan rahim nakli yapılan kadın şu an hamile biliyorsun. Ben şu aşamada sana klomeni şiddetle tavsiye ederim. Sende de folikül gelişimi sıkıntılı benim ki gibi. Ve ben iki gebeliğimi de klomene borçluyum. Aşılama safhasına geçmeye gerek kalmamıştı. Klomen kullanınca sadece 3. ve 14. günler gidersin doktora. Belki 3. güne bile çağırmaz kullanırsın ilacı 14. gün bakar o kadar. Ben iğne olmamıştım bile iki gebelikte de. Düşün benim hiç folikülüm olmuyordu ya. İlaç kullanmadığım ay en büyük 11mm de kalıyordu. Ama klomen yumurtlattı beni. Hem yumurta oluşcak diye günlerce beklememiş olursun etkisini hemen görürsün. Bazı doktorlar klomen kullanılan ay hiç takipte yapmayabiliyorlar. Ama 14. gün baktırabilirsin kaç folikül gelişmiş diye. Bende hep bir tane gelişirdi milletin 2şer 3er gelişirdi. İlk klomende 14. gün 18 mm di tuttu ama dış gebelikti. İkincisinde 15. gün 18mm di iğne de yapıldı tutmadı. Üçüncüsünde doktor erken bakmayı tercih etti 10. gün baktı hiç gelişim yok dedi gönderdi ama o ay hamile kaldım. Bence şu aşamada gerçekten denemeye değer karam. Aşılama için daha vaktin var gerçekten. Aşılamada da yumurta gelişimini klomenle de yapabiliyorlar. Ama iğnelerle daha kontrollü büyütebildikleri için doz ayarlaması yapabildiklerinden iğneyi tercih edebiliyorlar. Ama sen daha önce normal yollarla hamile kalabildiğin için aşılamadan önce klomen tedavisini verecektir diye tahmin ediyorum. Çünkü aşılamanın, tek başına klomen tedavisinden tek farkı erkek faktöründen gelebilecek kusurları ekarte etmektir. Normal hamile kalabilmen böyle bir kusur olmadığını gösterir. O yüzden aşılamayı daha düşünme ve klomen tedavisini konuş doktorunla bence. 3-6 periyodluk klomen tedavisinden sonra eğer tutmazsa aşılamayı düşünürsün. Zaten tedavi süreci de bu şekilde işler doktorun sana hemen aşılama yapacağını sanmıyorum. Eğer bilinen bir sperm sorunu varsa o şekilde yaparlar aşılamayı hemen.
Canım benim hiçbir zaman umudunu kesme. Bende ne kadar umutsuz zamanlar yaşadım burda hep paylaştım sizlerle kimi zaman bunaldım terkettim burayı. Ama kısmette varsa o gelecektir sana bundan emin ol. Bizlerde seni çoook seviyoruz. Senden tek ricam gebeliği hayatının odak noktası haline getirmemen. Negatif sonucun seni yıkmasına izin verme çünkü her ay yeni umuttur; bebeğine biraz daha yaklaşıyorsun öyle düşün. Hep dualarımız seninle canım...
evet canım eşimde akışına bırakalım diyor biraz Allah hayırlısını versin.allah hayırlısını versin canım vakti zamanı geldiğinde.en iyisi bu aralar bu konu üzerine çok odaklanmayalım.biraz akışına bırakalım.bebeğin geleceği zamanı çok iyi biliyordur sen merak etme.
Üzme kendini esen.aşılamaysa kaderimiz yaptırırız çok şükür çareler var.rabbim nasip etsin evlatlarımızı yeter ki.aşılama yaptırmadıysan korkma emin ol çoğu kişinin tutuyo.benimde aşılamadan sonraki ay tutmuştu dış gebelik olmasaydım son 1,5 ayımda olcaktım şuan.nasibi yokmuş.bende ikinciyi denicem.gönlünü ferah tut.herşeyde bir hayr vardır.üzme kendini olur mu.
3gündür netim yoktu giremedim topiğe.çok geçmiş olsun.benimde açık ameliyat.doktor 6hafta ilişki yasak dedi.sonra normal.bazı zamanlar ağrı olabiliyor ama hiç kanama yaşamadım.dikişlerimin yeri ara ara 6ay ağrımaya devam etti.6ay kendine çok dikkat et.ağır kaldırma ve kendini sıcak tut.merhaba arkadaşlar dış gebelikden karın içi kanama sonucu tüpümün yarısı maalesef alındı ameliyat olalı tam 32 gün oldu ameliyat sonrası ertesi gün kanamam oldu dr adet dedi adetim gibi 3-4 gün sürdüm ve ayın 15 adet oldum adetim gibi gene 3-4 gün iki gün yoğun oldum 3 günde ara ara sorum şu dış gebelik ameliyatı olan açık amelyat olan arkdaşlar ne zaman cinsel birlikletilik yaşadışlar dr 1 ay dedi ama ben hala tedirginim dikişlerim gene acıyor şişkinliğim var ilki sonrası kanama vesare acı oldumu cvplarsanız sevinirm:44:
..kızlar bütün umudum bitti bugün hemde sabah umtula uyanmıştım kan değeri 0,1 göğüslerim çok acıyor bugün yarın adet olurum inşallah ablam geldi yeğenimle beni avutmaya, ama iyiyim dahada iyi olucam ama bu ay klomen yumurta takibi falan yok zaten gerçekten zamanım yok 3 günde bir doktora gitmeye hayırlısı neyse o olsun artık aşılamayı ciddi anlamda düşünüyorum kızlar ama ne olursa olsun umudum tükenmedi hepinizi çok seviyorum.
sanada geçmiş olsun.açık ameliyatmı oldun.kimimiz iğne ile tedavi olduk kimimizde ameliyat ama hepimiz zor günler atlattık.burda moral bulduk ,hiç geçmiyecek sandığımız günleri bir çoğumuz atlattık çok şükür.hepimiz farklı zamanlarda hamile kaldık.kimi korunma süresi bitince hemen hamile kaldı kimi 2 ay -3.ay bende 4.ayda hamile kaldım...bebeğin zamanı gelince seninle olacak inş.şimdi bunları düşünme.bol bol moral depola iyileşmeye bakk..başka sorun olursa biz burdayız..selam arkadaşlar geçen p.tesi dış gebelikten ameliyat oldum sadece keseyi aldılar tüplere kanallara dokunmadılar Allah'a şükür.
Yarın kontrolüm var detayları konuşucam doktorla sizler dış gebelikten sonra neler yaşadınız kanallara tüplere zararı oldumu, ne kadar süre sonra hamile kalabildiniz.Paylaşırmısınız lütfen
Canım bende açık ameliyat oldum sezeryanliyim.bir ay deniyo ama acı agrı varsa dikişleri çok zorlama.eşinde anlayış gösterir ilk zamanlar kuruluk olabiliyo iliski sırasında.duş almaya başladın mı.müsade verdilermi.dikiş yerlerini ıslak bırakma ve çok eskisi gibi ilk zamanlar ovalayamıyosun banyoda.
saolasın eşimde sorun yok çok anlayışlı duş almaya çokdan başladım ameliyat olalı 33 gün oldu dr 1 ay dedi ama sormak istedim bunu yaşıyan varmı diye çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın
selam arkadaşlar geçen p.tesi dış gebelikten ameliyat oldum sadece keseyi aldılar tüplere kanallara dokunmadılar Allah'a şükür.
Yarın kontrolüm var detayları konuşucam doktorla sizler dış gebelikten sonra neler yaşadınız kanallara tüplere zararı oldumu, ne kadar süre sonra hamile kalabildiniz.Paylaşırmısınız lütfen
canım benim teşekkür ederim, ben bu ay için umut bitti kesşn hmile değilim demek istedim yoksa umudum hep var canım vakti zamanı gelince gelecek bebeğim inşallah bugün adet oldum zaten 3. gün gitmem mi lazım eşimde boşver akışına bırakalım diyor ben kendim alıp içebilir miyim bu ilacı siz bana yardımcı olursunuz olur mu? reçetesiz alabilir miyim? gerçekten bu ay zaten doktora gidecek zamanım da yok Allah başka elem keder vermesin tabi de gitmek zorunda kalmayayım.
selam arkadaşlar geçen p.tesi dış gebelikten ameliyat oldum sadece keseyi aldılar tüplere kanallara dokunmadılar Allah'a şükür.
kizlar bugun balkonu yikadim ama benim balkonum bi oda kadar buyuk.ve sonra belim inanilmaz agridi kuyruk sokumum bide disaru cikicaktim hayal oldu butun gun yattim wc ye bile giderken zor yurudum hamile arkadaslarima sordum onlar normal dedi sonycta yorulmussun yorulunca direkt brle vurur dediler endise etmedim.sorun yoktur dimi tecrubeli arkadaslarim.
kizicaksiniz simdi bana ama napiyim ya titizlik basa bela onun yuzunden guzelim pazar evde kaldik(
günaydın kızlar...
kimsecikler yok yine.hafta sonu her zaman oldğu gibi yine az girilmiş topiğe.bizim cumartesi düğün vardı.gündüz kuaför akşam düğün o gün öyle geçti.dünde eşimle bakırköye gittik nehirin eksik kalan bikaç eşyasını almak için.ama beğenemedim elim boş döndüm.artık ağrılarım artmaya başladı.2 adım atıyorum vallaha bulduğum havuz kenarı kaldırım taşı oturuveriyorum hemen.bugünde bir sürü banka işim falan var.ordanda marmara foruma gidicem.gün bitmez bana yani.cerol değil eğilerek balkon yıkamak ayakta 2 dk durup bulaşık makinesine bulaşıkları koymak lüks oldu bana.hamilelikte kendini yorma hiç.bence annene falan kalmaya git sık sık.en iyi o bakar sana.ahhh benimde şurda bakanım olsaydı ne güzel olurdu.karam canım marlada demiş ama bende uyarmak istedim.kendi kendine ilaç falan kullanmaya kalkışma hiç canım.ne olur ne olmaz.
kızlar herkese ayrı ayrı yazmak istiyorum ama elimde değil ama hergün okuyorum, yeni gelen arkadaşlara geçmiş olsun diyorum . yok doktora gitmeden klomen kullanmayacağım size söz korktum sizden :) ama bu ay doktora gitmeyeceğim şuanda nezleyimde zaten birde bu çıktı başıma eşimden geçti yani sonunda :) cerol canım bende senin gibi temizlik hastasıyım ama şu an evin halini görsen inanamazsın ama umrumda değil sende çık dışarı çok görme evi yeterki bebeğin de sende iyi olun gerisi olur zaten. uconn canım çok az kaldı sende dikkatli ol ne olur.
kızlar bütün umudum bitti bugün hemde sabah umtula uyanmıştım kan değeri 0,1 göğüslerim çok acıyor bugün yarın adet olurum inşallah ablam geldi yeğenimle beni avutmaya, ama iyiyim dahada iyi olucam ama bu ay klomen yumurta takibi falan yok zaten gerçekten zamanım yok 3 günde bir doktora gitmeye hayırlısı neyse o olsun artık aşılamayı ciddi anlamda düşünüyorum kızlar ama ne olursa olsun umudum tükenmedi hepinizi çok seviyorum.
kizlar bugun balkonu yikadim ama benim balkonum bi oda kadar buyuk.ve sonra belim inanilmaz agridi kuyruk sokumum bide disaru cikicaktim hayal oldu butun gun yattim wc ye bile giderken zor yurudum hamile arkadaslarima sordum onlar normal dedi sonycta yorulmussun yorulunca direkt brle vurur dediler endise etmedim.sorun yoktur dimi tecrubeli arkadaslarim.
kizicaksiniz simdi bana ama napiyim ya titizlik basa bela onun yuzunden guzelim pazar evde kaldik(
Canım çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Dış gebeliğin yerleşimi neresiydi? Tüplere dokunmadılarsa karın boşluğunda mıydı? Genelde dış gebeliklerin %80-90 ı tüp yerleşimlidir. Ama bir bölümü de yumurtalık ve karın boşluğunda da gelişebiliyor. Bizimkiler tüpte yerleştiği için sonra ki süreçleri daha farklıydı çünkü tüp hasarı söz konusuydu. Ben dış gebelik sonlandıktan sonra 3 ay korundum sonra 4. ayımda hamile kaldım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?