Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

cnm tekrar geçmiş olsun şimdi biz hiç dış gebelik geçirmemiş kişilere oranla biraz daha riskliyiz fakat buda her gebeliğin dış gebelik olacak anlamına gelmiyor tabiki... bende laproskopi oldum ama bana doktorum 3 ay korun dedi ve ben 3 ay korundum korunmayı bıraktığım ayda yumurta takibi yaptı dış gebelik geçirmediğim taraftan yumurtalamıştım ve o ay hamile kaldım çok şükür normal bir gebelik yani en azından keseyi doğru yerde gördük bundan sonrası rabbimin takdiri inşallah hepimiz için her şeyin en güzeli olur sen kafanı şimdiden tekrar yaşarmıyım gibi düşüncelerle bulandırma her şeyin vakti zamanı gelince tıkır tıkır saat gibi yerine oturuyo emin ol buna.

Merhaba tşkr. ederim
kontrole gittim ben geçen hafta p.tesi ameliyat olmuştum. ağrı sol tarafta ara ara var. Doktor sorun yok dedi.
15 gün ilişki yok, banyonu yapabilirsin dedi.hemen adet olamazsın ameliyattan 35-40 gün sonra olursun dedi. 2 ay korun dedi 1 temmuzda gidicem smear testi yapacak folik asit verecek geldiğinde adetli olma dedi ondan sonra izin verecek İnşallah bi sorun çıkmazsa.

bende şu an aynı senin durumundayım.belim çok fena ağrıyor.bütün gün iş yaPTIM.ESKİDEN 1 SAatte yaptığım işi şimdi 4 saatte yapıyorum.ama yapacak kimse yok mecburen ben yapıyorum.annem çok yakın değil eşimde yapmıyor.ee bende kendimi yormayım desemde olmuyo işte mecburen yapıyorum.bebişlerimizede bişey olmaz inş...

ne güzel söylemiş doktorun.benim doktorum hiç böyle bişey söylemedi.zaten söylesede doktora yalnız gidiyorum eşim duymadıktan sonra:)..eşimde bişeyler yapmaya çalışıyo ama o hiç yapmasa daha makbule geçiyor:))o iş yaparsa benim iş iki katına çıkıyo...

cnm sen yinede yormamaya çalış kendini bırak her şey olduğu kadar olsun bebiş doğunca uyutup bol bol yaparsın istediğini... temsilci cnm ya şimdi ben cuma günü doktora gidicem allah izin verirse kalp atımını duymak için şimdi ben cuma günü 6+2 oluyorum o zaman kesin belli oluyo mu??? sen ne kadarlıkken duymuştun hatırlıyo musun?

Son düzenleme:
Kızlar doktordan şimdi geldim. Ve benim yumurta yine sağ tarafta. Yani dış gebelik geçirdiğim tarafta. Geçen ayda ordaydı bu ayda. Bir sonraki ay solda olacak mı onuda bilmiyorum. Ne yapacağımı bilemez oldum. şu an 25 mm çapında ve her an çatlamaya hazır. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Korunmalımıyım bir ay daha riskim artar mı sağ taraftan olunca yoksa artık beklememelimiyim bilemedim. dış gebelik biteli 4 adet dönemi geçirdim. Bu beşinci olacak. uconn sen dış gebelik geçirdiğin taraftan mı hamile kalmıştın. Doktorun o taraftan olmasın diye bişi demişmiydi sana. Yada kızlar siz hangi taraftan kaldınız. Hadi bana akıl verin...

Doktorum istersen bir ay daha bekle dedi. Sonuçta dediğin mantıksız değil diyor bana yaa.. Benim dediğim mi senin dediğin mi be adam. Ben ona sağdan yumurtlayınca genelde sağdan geçermiş ben solu bekleyim mi demiştim öncesinde. O da bana iki aydır sağdan diyor ve risk artıyor istersen bekle diyor. Ben ilk hamileliğimi normal yaşamıştım o da sağ tarafa yerleşmişti acaba benim sağım daha mı çok çalışıyor. Bir ay daha beklesem sol olacağı belli değil ki..Offfffffff ne yapacağımmmmmmmmmmmmm.. Rabbimm yardımcım olsun..

Canim gercekten cok karisik bir durum..ama bu durumda en doğru kararı yine sen ve esın vereceksiniz.ben acikcasi Allah izin verirse tekrar hamile kalmak istesem yine takip ettiririm herhalde ..gerci doktorum illa soldan yumurtayinca sol tup kapacak diye bir sart yok dedi %10-20 de sag tup kapabilirmis korunmayi birakin demisti ama yine de insan tedirgin oluyor.seni cok iyi anlıyorum.aslında bız cok takiyoruz gercekten yok hasarlı yine olur mu falan hep vesvese Allahım ne dediyse o oluyor.rabbim hakkında hayırlısını versin canim.

Canim cok gecmis olsun benim de 7600 du degerim igne tedavisi olmadan laparoskopiye almisti doktorumtupum alinmadi kesı atılarak içindeki materyal alınmıştı hatta ameliyat cd mı izlemiştim cok üzülmüştüm o zamanlar.. doktorum 3 ay korunmami,tekrar yasama ihtimalimin oldugunu söylemişti tupte yapisma olabilir ne de olsa hasar gormustu.bunu zaman gösterecek demişti.3 ayin sonunda doktorum yumurta takibi yaptı ve soldan laparoskopi olmuştum ve o ay sagdan yumurtluyordum korunmayi bıraktım ve Rabbime sukur hemen hamile kaldım saglikla kucağımıza almamızı da nasip etsin Allahım.darısı basına olsun canim hic olumsuz düşünme Rabbim hakkında hayırlısını versin.

Son düzenleme:

Beni ilk takip eden doktorumla konuştum şimdi o da öyle dedi. Korunmayı bırakmalısın illaki sağdan yumurtlanınca sağdan geçmez hangi tüp yakalarsa ordan geçer dedi. Karın boşluğunda çünkü yumurta o anda diyor. Doğru istikamet gitmez sağdan diyor. Ama sözde kafam rahat etsin soldan olsunda diye beklemiştim iki aydır ama yine sağdan. Rabbim hayırısını versin inşallah. Bilmiyorum kafam çok karışık inan. Biz çok takıyoruz ve çok okuyoruz. Hep b undan oluyor. Sonuçta ilk hamileliğim normalken benim ikincisi dış gebelik oldu. Yani normalde olmuştu hamileliğim ama onlarda hiçbir şey bilmeden öyle hamile kalmıştım. Şimdi okudukça öğrendikçe iyice bocalıyor insan. Rabbime bırakmak lazım, herşeyi yoluna koyacak olan o. Rabbim inşallah bir daha sıkıntı yaşatmaz. Bir daha böyle acılar göstermez hiçbirimize. Dua edin kızlar. Pink hamilesin bol bol dua et bana olur mu.

Cnm cok gecmis olsun benim de sag taraftan yumurtlama oluyodu ama hic sağdan tutmadi en son benim sag tarafım cok agrimisti yine sağdan yumurtluyorum die sevinmistim ama malesef soldan gebelik olustu allahim en guzelini versin inş senin icinden birisi ağır basiyodur onu dinle ama eger isin icinden cikamiyosan bi dr.a daha gorun inanilmaz rahatliyo insan aklindaki soru işaretleri daha net cevap buluyo.allah yardimcin olsun

Canım sen sağdan yumurtlayıp soldan mı hamile kalıyordun? anlamadım ben bunu. Kafam karışık ya kusura bakma. Eğer öyleyse benim sağ sol tezim zaten yanlış demektir doktorun dediği gibi sağdan olunca illaki sağdan girmeyecek. öylemi.?

ceren sen hiç takip yaptırmamıştın dimi ya. Bana bir akıl verinnnnnnnnnnnn.. Takip yaptırmasam daha iyiydi sanırım ya böyle kafam daha çok karıştı.

canım bende yapmıyorum kardeşim silip süpürüyor ama o gunde bası ağrıyordu balkonu yıkamasın yoruldu diye ben yapım dedim çok yorulcağımı tahmın etmedim yoksa toz almaktan başka bişey yapmıyorum.ayda 1 kadın geliyor her haftada alamam kadın.

artık bizlerin tekrar dış gebelik ge.irme ihtimali hiç geçirmeyene oranla %8-10 arası ama cok az okuduk biz bu topikte.
biz burda bardağın dolu tarafından bakmayı öğrendik ve uyguladık .

ayy canım benım ççokkk zor bir karar.
ama illaki sağdan soldan geçicek diğer birşey yok .ama insan içi rahat etmez dimi.
ben senın yerinde olsaydım çok düşünürdüm sanırım ertlerdim

ayy canım benım ççokkk zor bir karar.
ama illaki sağdan soldan geçicek diğer birşey yok .ama insan içi rahat etmez dimi.
ben senın yerinde olsaydım çok düşünürdüm sanırım ertlerdim

Geçen ayda sağdan dı ve ben yine bırakamadım korunmayı. Bu ay soldan olur belki diye. Ama yine olmadı gelecek ayda da olacak mı onuda bilmiyorum ki,, nereye kadara erteleyeceğim onuda bilmiyorum. (

Ne kusuru cnm onemli olan birbirimize yardimci olmak. Ben ara ara dr.a gittigimde dr suan sag yumurtan cok gelismis her an hamile kalabilirsin diyodu ama o donem hamile kalamadim
ve hangi tarftan yumurtlarsak o taraf daha cok agrirmis hani yumurtlama donemlerimizde adet sancısı gibi agrilarimiz olurya en son yani gecen ay sag tarafım yumurtlama gunumde cok agrimisti ve ben bu duruma sevinmistim oyuzden sagdan oldugunu dusundum ve dedimki ben kesin hamile kalcam bu ay cunku benim sag tarafimin agridigi ay sayisi cok azdir ve gercekten de hamile kaldim ama maalesef sol tupten dis gebelik oldu.o yuzden dr.un dogru soyluyodur burda cok tecrubeli arkadaslar var icini ferah tut stresin de cok buyuk etkisi var zor biliyorum ama kafandan atmaya calis.benim 2. dis gebelik olmasina ragmen hala daha hic bilmedigim seyler ogreniyorum

Canim inan hergün dua ediyorum hepimize yine ederim kendini Rabbime teslim et..Allahım kimseye bir daha boyle acılar yaşatmasın insallah.benim o ay sagdan olması da sansimaydi ama soldan olsaydı bile doktorum korunmayi birak demişti senin doktorun gıbi..insallah hersey yolunda gidecek canim Rabbimin izniyle..

2.dış gebelik mi oldu senin. Allah yardımcın olsun canım ya. Gerçekten çok zor günlerdi. Rabbim bir daha hiçbirimize yaşatmasın. Sağdan yumurtladığını düşünden sen ağrıdan dolayı yani. Takip yaptırmamıştın anladığım. Ama bazen sağ ağrısada solda yumurta olabiliyor. Benim bu ay işin garibi ağrım yoktu sağ tüpde dış gebelik geçirdiğim için sağdan yumurtladığımı anlamıştım geçen ay çok ağrım olmuştu o kasıkta. Ama bu ay yoktu takii ultrasona girene kadar. Ultrasona girince başladı ağrı. Rabbim yardımcımız olsun inşallah hepimizin. Bir daha hiçbirimize yaşatmasın ve sağlıklı çok kolay hamileliklerimiz olsun inşallah. Sonuna kadar huzurlu ve sağlıklı olsun herşey. Amin.

Canım doktorlar bu konuda hemfikir aslında. Bu doktorda aslında geçen ay benim zorumla tamam korun bir ay daha demişti. Ama bu ay da çok mantıksız değil dediğin sağ tarafta yumurta genelde sağdan geçer dedi kafam ona karıştı. Geçen ay itiraz eden adam bu ay evet öyle olabilir dedi. iki aydır sağ diye bekliyorum. Üçüncü ayda sağda olmayacağı kesin değil ki. Senin doktorunda sana bıraktıracakmış yani aynı diğerleri gibi, diğer gittiğim bir iki doktor vardı onlar beklemene gerek yok illaki dış gebelik olacak diye birşey yok ama diğerlerine göre risklisin demişti dış gebelik geçirdiğim için. Ayy valla çok zor Rabbim inşallah en doğru yolu gösterir ve bu ay doğru ay sa hayırlı olacaksa inşallah hamile kalırım.. Amin.

canım benim dış gebelikten sonra gittiğim kontrollerde genellikle hep hasarlı taraftan yumurtladığımı söylemişti doktorum.bazı insanlarda bir yumurtalık diğerine göre daha iyi çalışıyormuş.bende senin gibi yumurta takibi yaptırmak istemiştim.doktorum kendini boş yere strese sokma demişti bana.nadirde olsa tüplerden biri diğer yumurtalıktan yumurtlamasaına rağmen uzanıp yumurtayı kapabildiğini söylemişti.akışına bırak demişti.ayrıca ben rahim filmi çektirmeden korunmayı bıraktığım için diğer tüpümünde sağlam olup olmadığını bilmiyordum.korunmayı bıraktıktan sonraki 2. ay hamile kaldım.iki ay boyunca dış gebelik geçirdiğim sol tüpüm hem yumurtlama zamanı hemde adete yakın müthiş ağrılar yaptı.psikolojik falan değildi kesinlikle.hatta bu seferki gebeliğimide dış gebelik sanmıştım.burda kızlara söyleyip duruyordum.ama allah bir daha yaşatmadı şükür.şimdi bana göre ben resmen hasarlı tüpümden yumurtlayarak ordan hamile kaldığımı düşünüyorum.ben senin yerinde olsaydım korunmayı bırakırdım.sağlam tüpünden yumurtladığın ay hamile kalacağında kesin değil.şansını azaltmana gerek yok bence.ama tabi en iyisini sen bilirsin.kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle davran.bu ay korunmayı düşünüp mutsuz olucaksan eğer bırak herşeyi akışına...

Uconncum bence de oyle cok haklisin.biraz oluruna birakmak lazım. Rahim filmi cektirmeden demişsin ya dr.un oyle mi tavsiye etti.benin bugun kontrolum vardi dr.3 adet donemi sonrasinda korunmyi birak dedi ben de cok mu erken acaba kendimi hazır hissedermiyim bilmiyorum dedim sonucta yeni bir ameliyattan ciktim.civi civiyi soker rahat ol ve mutlaka korunmayi bırak dedi ve öncesinde rahim filmine de gerek yok dedi sağ tupunde sıkıntı yok dedi.ins bi sıkıntı olmaz serapcim evet 2. Dış gebelik oldu allah hic kimseye yasatmasin 2. Cok zor oldu

evet canım doktorum rahim filmine gerek yok dedi.rahim filminde tüpün tıkalıysa operasyonla açmak gerekecek dedi.eğer film çektirmeden tekrar dış gebelik geçirirsen yine operasyon geçireceksin değişen bişey olmayacak dedi.tekrar dış gebelik geçirme ihtimalin %20 iken sağlıklı gebelik ihtimal,i %80 demişti.%80 ihtimal çok büyük bir ihtimal demişti.bende doktoruma çok güvenmiştim.eğer korunmayı bıraktıktan sonra 3-4 ay hamile kalamzsan o zaman gelirsin bakarız demişti.ama ben korunmayı bıraktığım 2. ayda hamile kaldığım için gerek kalmadı bişeye.senin şimdi ameliyatta zaten bakmışlardır diğer tüpüne.rahim filmine gerek yok diye o yüzden demiştir doktorun.bu konuda bir açıklama yapmadı mı sana?

Evet cnm yaptı sag tupunde bi sıkıntı yok dedi oyuzden de gerek yok dedi.benim sol tupumde de tıkanıklık veya yapisiklik yokmus olusan kisimda bi daralma varmis oyuzden tamamini almamid kese olusan yeri almis temizlemis kalan kisimlari baglamis bunun faydasi veya zarari ne olur dedim sonucta suan bi gebelik olusmada da tüpün hala orda ilerleyen tipta o baglanan yerler acilip ordan bi gebelik bile saglansbilir dedi sasirdim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…