teşekkür ederim kızlar allah razı olsun
2 günde 20 yıl yaşlandım resmen
gözlerimin altı mosmor oldu
eşime sarıyorum durup durup
onunda elinden gelen bişey yok
sanki gideni geri getirebilecekmiş gibi onuda suçluyorum hiçbişey yapmıyo diye
şimdi gidip avukat arkadasıyla görüşecek ne yapabiliriz onu konuşacaklar
Butti arkadaşım çok geçmiş olsun.Rabbim sağlıklı gebelikler nasip etsin inşallah.hep dua ediyorum herkese...sen adetin kaç gün geçince öğrendin beta hcg kaçtı ilk öğrendiğinde? Sonra iki günde bir değerlerin kaç oldu? Paylaşırsan sevinirim canım bekliyorum...biraz tedirgin oldum.
ucon cnm msj kutun dolmuş hbrn olsun...
herkese merhabalar. daha önce dış gebelik geçirmiş ve şuan yeniden sağlıklı hamilelik yaşayan arkadaşlar sağlıklı hamileliğinde betahcg niz adetin kaçıncı günü kaç çıktı. 2 günde bir ikiye katladı mı değeriniz kaçken keseyi gördünüz yani süreç nasıl ilerledi???
bana bunları yazarsanız çokkk sevinirim arkadaşlar. cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ederim
Canım şok oldum yazdıklarını okuyunca. Sakın kendine kızma eşine kızma. Siz o an yönlendirildiğiniz gibi hareket ettiniz ve başka yapabilecek birşeyiniz yoktu. Giden geri gelmez ama allaha şükür yumurtalıkların sağlam tüplerin açık. Hem dış gebelik geçirme riskin bizler gibi değil. Çok rahat normal gebe kalabilirsin. Doktor içinde hiçbirşey demiyorum. Nasıl hocaları uzman yapabiliyor böyle kişileri?? Eşim üniversite ve orda ki kadın doğum asistanlarından bazılarının uzman olacağını düşününce gerçekten senin başına gelenler gibi hatta daha kötüleri yaşanmaya devam edeceğini tahmin edebiliyorum. Daha dün bir arkadaşım anlattı orta kıdemli asistanlardan biri normal doğumda anneye kesi atarken bebeğin kafasını kesmiş ama allahtan bebek iyiymiş. Bilmiyorum kadın doğum eskiden çok prestijli bir branştı hatta sadece derece yapan kişiler kazanabiliyordu. Şimdi bu tarz olayların yaşanması yüzünden artık tercih edilmez bir branş oldu puanları yerlere düştü. Sana ve bütün arkadaşlarıma burdan şunu tembihliyorum; eğer doktor bir sıkıntı var diyorsa mutlaka başka bir doktora hatta doktorlara teyit ettirin. Hatta onlar acele ederse de durup bekleyin kendinize hemen müdahale ettirmeyin; mol gebelik hariç...
Cimcimesultan rüyaların beni de çok etkiledi. Kendini suçluyorsun ama bunu yapma canım ya. Sonuçta bana da dese hayati tehliken var bende senin yaptığını yapardım heralde. Benim doktorlarım 4000 lerde bile kesin diyememişti prof tanı koyunca öyle kabul etmiştik. Rabbim hepimize ömür biçmiş önümüze imtihanlar koymuş. Senin imtihanında böyleymiş ama şu an gerçekten dış gebelik geçirmiş olsaydın tekrarlama riskin olacaktı. Şimdi bu riskte yok. İnşallah en kısa zamanda sağlıkla hayırla tekrar hamile kalıp bebeğine kavuşacaksın canım...
Cnm ne kadar güzel yazmışsin.ben de bunu diyorum hep ustune basa basa farklı dr.lar görsün die ben kendi gözümle dışarıda keseyi gordum ama yine de 3 farkli dr. Muayene etmiş oldu kafamdaki soru işaretleri kalmadi.yasadiklarimiz bize bir ders oluyo allah kimseye yasatmasin bi daha
Amin canım inşallah kimse yaşamasın böyle olaylar. Bende dış gebeliğimi birkaç gün kabullenmedim. Çünkü günaşırı betalarım hep düzgün ikiye katlıyordu, kanamam yoktu. Tek sorun kese yoktu ve karın içinde serbest sıvı vardı, ağrım vardı. Prof bile dedikten iki saat sonra tedavi olmayı kabul edebildim. Ben çok okuyordum tıp kitaplarını kadın doğum kitaplarını. Ama insan kendine konduramıyor zor kabulleniyor. Ama doktorun biri de çıkıp bana demedi ki senin hayati tehliken var. Benim ilk doktorum keseyi göremeyip karın içi serbest sıvıyı gördüğünde bile kesin dış gebelik diyemem dedi. Hemen hastaneye git eşin beni arasın dedi. Ben o halde arabama kadar yürüyüp 20 dk araba kullandım. Her an iç kanama geçirip bayılabilirdim bile. Eşimin hastanesinde baktılar apandisit diyedir bile şüphelendiler ama kesin tanı koymadan eve gönderdiler beni. İki gün sonra bayılacak kadar ağrım olunca o gün prof bakıp tanı koydu ve hastane günlerim başlamış oldu... Biz sağlık sektöründe olduğumuz için biraz daha şanslıyız. Ama herşey bizler için ne zaman ne ile imtihan olacağımız belli değil. Allah kaldıramayacağımız yük vermesin hiçbirimize inşallah...
Amin cnm artik hayırlısı demekten baska elimizden bir şey gelmiyor. Cnm ya karin icinde serbest sivi derken bildigimiz olusan su mu ben tam anlayamadim kusura bakma
Karın içi serbest sıvı yani ödem gibi birşey canım. İçeriğini tam bende bilmiyorum ama basit olarak su diyebiliriz. Kanama değil. Tüp çevresinde oluyor ve orada ki anormalliğin yarattığı bir durum. Ne kusuru canım her zaman sorabilirsin, bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışırım her zaman...[/QUOTc]
Cok tesekkur ederim cnm anladım. Ben de bu son geçirdiğim gebelikte ara ara bi kac kere 1 damla su geldi ben onu hissettim her defasinda akinti gibi degildi bildigin damliyodu bakiodum ki gercekten olmus ablam da ins oyle dedigin gibi degildir falan derdi ozaman tahlikeli oluyomus.ben de tam anlayamayinca merak ettim cnm cok sagol
çok teşekkür ederim kızlar.
ben size hepsini anlatayım
ilk gittiğim doktor muayene esnasında kesemi göremedi
kan tahlili yaptı değerlerin yarın çıkar telefon et değerini söyledim dedi
ertesi gün telefon ettim
değerim 1608 çıkmış kesen yok hemen gel kürtaj olacaksın dış gebelik dedi
ben ona güvenmedim başka doktor buldum onu aradım
ben bi doktora gittim dış gebelik olduğunu söyledi bide size gelmek istiyorum dedim
tamam dedi
gittim keseyi göremedi alttan baktı
yumurtalıklarında kese sol tüpte saatlerin sayılı heran patlayabilir dış gebelikte annenin ölüm oranı %65-70 dir ameliyatsız sonalnması için hemen almamız lazım dedi
anne ölür saatler sayılı deyince eşim ne gerekiyosa yapın dedi
ama benim ne kanamam vardı ne bişey
neyse sonra kürtaj oldum patalojiye gitti sonuçlar
dış gebelik sebebi patalojiden gelen raporda yazar dedi
neyse ben kürtajdan sonraki 3 gün boyunca hep rüyamda kızımı gördüm
sinirliydi bana sevdirmedi hiç kendini
neden beni öldürdün neden verdin beni hiçmi sevmedin dedi hep
ben o zaman anladım ters bişeyler olduğunu
rüyalarım hep çıkıyo çünkü
söylediğimde herkes kendimi çok kaptırdığımı bu yüzden rüya gördüğümü söyledi
pataloji raporum 20 gün sonra geldi
doktora neden olmuş dedim
dış gebelik olduğunu biliyoduk zaten dedi geçiştirdi
sonra ben rüyalarımın etkisiyle 4 farklı doktora raporu yorumlattım hepside dış gebelik değil normal gebelik sonlandırılmış sebeplerini araştırın dendi bana
en son cuma günü yine rüyamda kızımı gördüm
sen bana sahip çıkamadın beni öldürdün bunlarıda öldürürsün dedi
elimdeki canlı balıklara bakarak
o zaman hemen raporumu aldım yanıma unutmamak için cüzdana koydum
dün farklı 2 doktora gittim raporu gösterdim ikisinede
biri prof.
ikiside raporda dış gebelik olmadığını kesenin rahim içinde olduğunu ve içinde bebek olduğunu söyledi.
normal gebeliğin sonlandırılmış dediler.
çoğu kadının 7. haftada görünüyo kesesi sende çok acele edilmiş hem ne kanaman olmuş ne risk varmış iki yumurtalığında sapasağlam ayrıca tüplerinde açık dediler.
muayene olduğum doktorum rahmin çok aşağıda çok kolay hamile kalabilirsin sende dış gebelik oluşmasına imkan yok dedi.
bende bugün kalktım o doktora gittim
bu raporda ne yazıyo açıklayın bana kelime kelime ne anlama geliyo söyleyin dicektim
ama doktor doğum için hastaneye gitmiş
sekreteri muayenemi vardı dedi evet dedim bişey söylemedim
öğleden sonra gelir dedi
öğleden sonra 2,30 da tekrar gittim ama öğleden sonraki randevularını iptal etmiş doğumda sorun yaşamışlar hastanede kalacakmış.
Canım şimdi okudum çok kötü oldum ben inanki aylardır bende en çok böyle bir hatadan korkuyodum.allah sabır versin o doktor daha dogrusu kasabın yanına bırakma bunu..çanakkaleden mi bu adı ne.ben edirneye gitmiştim yatış vermişti doktor.hiç agrım kanamam sızım yoktu ertesi gün ultrasonda keseyi göremedigini söyledi.sonra o akşamüstü 5 te iç kanama başladı denildi apar topar ameliyata girdim.açık ameliyat olanlarada patoloji yapılıyo mu.bende ilklerde hep kız çocuk görüyodum yaklaştıkça kaçıyodu benden ağlıyodum hep..uyuyamam ben zor bugece..ya aynı şey bizlerede olmuşsa.allah sabır versin canan.
kadın Hastalıkları ve doğum / Kürtaj
merhabalar 19 şubatta 4 haftalık hamileyken dış gebelik geçirdiğim gerekçesiyle kürtaja aldı doktorum.pataloji raporum elimde fakat bana raporla ilgili açıklama yapmadı.rica etsem yorumlarmısınız.ben dış gebelik geçirdiğime inanamıyorum. eğer geçirdiysem bile patoloji raporunda sebebi yazıyormu klinik bilgi: BHCG 1608 olan hastada intrauterine GS izlenmiyor. ektopik? işlem, spesimen: Endometrium materyali Makroskopik tanım: Alkolde fikse topluca 2x1,5x0,5cm ebadında ten-pembe renkli yumuşak doku fragmanları. tamamı işleme alınmıştır(Rİ) mikroskopik izlenim: İncelenen kesitlerde desidual değişiklikler içeren endometrial doku ve plasental korionik villusler görülmektedir. TANI: Endometrium materyali; Konsepsiyon materyali.
23/05/2013
Op. Dr.H.Yeşim YERÇOK kadın Hastalıkları ve doğum / Kürtaj
patoloji raporuna göre rahim içinde gebelik materyalinden bahsediyor. Normal gebelik sonlandırılmış. Dış gebelik ise tüplerde yerleşen bir durumdur.
Op.Dr.H.Yeşim YERÇOK 23/05/2013
az önce yazdım bir doktora maille attım raporu oda bana bu cevabı göndermiş.
şimdi gönül rahatlıpıyla günahını almadığıma ikna olarak ALLAH BELASINI VERSİN YATACAK YERİ OLMASIN diyebilirmiyim bana bu acıyı yaşatan doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?