kadın Hastalıkları ve doğum / Kürtaj
merhabalar 19 şubatta 4 haftalık hamileyken dış gebelik geçirdiğim gerekçesiyle kürtaja aldı doktorum.pataloji raporum elimde fakat bana raporla ilgili açıklama yapmadı.rica etsem yorumlarmısınız.ben dış gebelik geçirdiğime inanamıyorum. eğer geçirdiysem bile patoloji raporunda sebebi yazıyormu klinik bilgi: BHCG 1608 olan hastada intrauterine GS izlenmiyor. ektopik? işlem, spesimen: Endometrium materyali Makroskopik tanım: Alkolde fikse topluca 2x1,5x0,5cm ebadında ten-pembe renkli yumuşak doku fragmanları. tamamı işleme alınmıştır(Rİ) mikroskopik izlenim: İncelenen kesitlerde desidual değişiklikler içeren endometrial doku ve plasental korionik villusler görülmektedir. TANI: Endometrium materyali; Konsepsiyon materyali.
23/05/2013
Op. Dr.H.Yeşim YERÇOK kadın Hastalıkları ve doğum / Kürtaj
patoloji raporuna göre rahim içinde gebelik materyalinden bahsediyor. Normal gebelik sonlandırılmış. Dış gebelik ise tüplerde yerleşen bir durumdur.
Op.Dr.H.Yeşim YERÇOK 23/05/2013
az önce yazdım bir doktora maille attım raporu oda bana bu cevabı göndermiş.
şimdi gönül rahatlıpıyla günahını almadığıma ikna olarak ALLAH BELASINI VERSİN YATACAK YERİ OLMASIN diyebilirmiyim bana bu acıyı yaşatan doktora
idrar tahlili vermiştim.bakteri çıktı.idrar kültürü istedi doktor(ürolog)kendi doktorum ne diyecek bakalım ama hamilelikte istenmeyen bir durum olduğunu biliyorum.ona canım sıkıldı biraz.dün gecede hiççççç uyuyamadım.nehir hanıma coş geldi.resmen elini ayağını poposunu her tarafını ayırt ettirecek kadar hareketliydi.ilk defa sinirlendim çocuğumabirde şu yalancı kasılmalarda başladı allahıma şükür:)tam günümdeydim yani.uyuz kocamda yanımda horul horul uyuyunca iyice tırlattım yaktım ışığı nasıl ağlıyorum çocuk gibi.adam ne olduğunu şaşırdı.doğum başladı sanmış:)sabah 6 da anca dalmışım.şimdide tansiyonum düşük uykusuzluktan.istanbul çok sıcak.allahım nasıl sapıttı havalar.mayıs değil ağustos mübarek.birde sağlık ocağında kontrolüm vardı bugün ebe beni görünce maşşallah çok güzel bir hamilelik geçirdin dahada 40 a kadar falan doğurmazsın sen yüzün gözüğn kıpkırmızı maşallah dedi.çöktüm resmen:)bu haziran nasıl geçecek diye.bu arada aldığım kilo 18 oldu kızlar.ayak bileklerim vücudumu taşımıyor şişlikten.ellerimi yumruk yapamıyorum o derece.valla şişirdim kafanızı ama çok doluyum bildiğiniz gibi değil
Cnm benim de icinden ne geliyosa onu de bu dr hatalari yüzünden insanlarin ne canlari yaniyo.yaptigi hatanin her türlü cezasini ceksin.yalniz bisey dikkatimi cekti Dış gebelik ise tüplerde yerleşen bir durumdur demis ya ben de 2 defa geçirdim ve tüplerde oldu.ama dis gebelik rahim dışında herhangibir yerde de gerceklesebilyo ya butun yazdiklarini okuyorum dikkatlice simdi 4 haftalik hamileyken bu adam neyin kurtajini yaptı kese de yok.benim kafam iyice karisti
benim doktorum değerlerim 4000 lere çıkana kadar 2 günde bir ultrasona almıştı ki bende kahverengi kanama vardı 5. haftadan nerdeyse 8. haftaya kadar takip etmesine rağmen rahimde bebek görünmüyordu.kürtaj yaptı arkasındanda hemen iğne.kürtaj sonucu benimde senin gibi çıkabilirdi.ama doktor bunu söyledi.hem rahimde hem tüptede olabilir demişti.ama benim rahim temiz çıktı.burda bu adamın yapması gereken seni iç kanama riskin yoksa yani değerlerin düşükse 2 günde 1 takip etmekti.internette bile bu bilgiler tedavi yöntemleri bir sürü ulaşabiliyorsun.bu doktorlar bunu nasıl bilmiyorlar acaba.daha önce başına hiç dış gebelik geçiren bir hasta gelmemiş mi acaba.bence önce hastane yönetimine şikayet et.ardından sağlık bakanlığına.sonuç alamasanda elimden bu kadarı geldi dersin.
biraz önce doktorumu aradım o da kültür yaptırmamı istedi.bu kasılmaların nedeni enfeksiyon olabilirmiş.pazartesi kontrolüm var bana yine antibiotik yolları göründü.dün geceki durumumdan bahsettim bir daha o kadar uzun kasılmaların olursa hastaneye gel hemen dedi.gerçek doğumu tetikleyebiliyormuş.cnm geçmiş olsun sıkma canını hemen dur bakalım doktorun ne diyecek.... sen fazla ayakta kalma yorma kendini elinden geldiği kadar yat dinlen evde olmanın tadını çıkar işte... sen bizim kafamızı şişirmezsin yaz istediğin kadar boşalt kendini.
olsun senin aklında kalmasın yap şikayetini.nasıl bir doktormuş bu ilk vukuatı omayan.nerden buldun ya.bana böyle klinik tarzı yerler hiç güven vermiyor.ya devlete gideceksin ya da iyi bir özel hastaneye.dış gebelik tüplerde veya rahim dışında yerleşirmiş karın boşluğunda. rahim dışında yerleşen doğuma kadar gidermiş ama tüplerdeki alınırmış. bana söylenen bu şekildeydi. bilemiyorum neyin kürtajını yaptı ama Allah onunda canını yaksın inşallah.
özel polikliniği var canım hastane değil ama özel bir hastaneyle anlaşmalı doğumlarını orda yaptırıyor. ben SB'na şikayet etmeyi düşünüyorum. bakalım avukat arkadasımız var onunlada kendim konuşacağım. akşam eşim konuştu hiç bulaşmayın ilk vukuatı değil bi kılıf buluyo kendine demiş ama bide ben konuşacağım.
teşekkür ederim canım.doktorumda enfeksiyondan dolayı kasılmaların olabileceğini söyledi.bakalım birde kültür yaptırıyım ona göre ilaç yazar.geçer inşallah.Ayyy cnm bulasmayin olur mu senin elinde resmi belgen var bir sonucun var sonuna kadar pes etme.hic bir kilifa uyduramaz.
Uconncum cok gecmis olsun cnm gebelikte idrar yolu enfeksiyonundan dolayi batmalar olur ve bunlar sanci yapiyor hatta son zamalarda dogum sancisi gibi gösteriyor kendini bi yakinimizda oldu kafanı takma bebisini sağlıcakla kucagina almani dusun bol bol su ic :)
kızlar bugün doktora gittim. hormon tahliliistedi,vajinal ultrason baktı. ultrasonda herşey normal sağ tarafda 5-6 yumurta,sol tarafta 3-4 yumurta var dedi. kan tahlili için birşey demedi adetin 22. günü yani 12 haziranda gel progestron testi yapacağız dedi.
hormon sonuçları şu şekilde.
tsh 11.58 normal: 0.4 - 5.2
fsh 13.41 normal: 3 - 10.9
LH 6.65 normal: 2.1 - 12.8 ( foliküler faz)
9 - 77.3 (midsiklus pik)
0.7 - 17.3 (luteal faz)
0.3 - 1.7 (gebelik)
ESTRADİOL 42.82 NORMAL 19.5 - 144.2 (foliküler faz)
64- 357 ( mid siklus)
56 - 214 (luteal faz)
0 32.2 (postmenapoz)
PROLAKTİN 6.32 normal 3.4 - 29.8
10.3 - 209 (gebelik)
2.4 - 21 (postmenapoz)
arkadaşlar bu sonuçlara göre bende problem varmıdırkızlar.bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. 12 haziranda tekrar gideceğim progestron değerine yumurta rezerv durumuna bakacağım dedi.bakalım inşallah hayırlısı olur.
allah razı olsun allah kabul etsin canım.ne güzel dua etmişsin.allahta sana senin gönlünden geçen herşeyi nasip etsin inşallah.ucon cnm 3 yasin 3 kenzul arş duanı okudum rabbim kabul eylesin inşallah... sağlıkla sıhhatle kolay doğumlar yapasın inşallah yavrunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin rabbim inşallah hayırlı bir evlat olsun inşallah yuvanızdaki neşeyi huzuru mutluluğu artırsın inşallah cnm amin.
Cnm cok geçmiş olsun sana da. Benim de açık ameliyat oldum ve patolojiye yollamislar sonucunuz geldi die aradilar hastaneden ama ben gidemedim dün gelmis sonucum.
kızlar bugün doktora gittim. hormon tahliliistedi,vajinal ultrason baktı. ultrasonda herşey normal sağ tarafda 5-6 yumurta,sol tarafta 3-4 yumurta var dedi. kan tahlili için birşey demedi adetin 22. günü yani 12 haziranda gel progestron testi yapacağız dedi.
hormon sonuçları şu şekilde.
tsh 11.58 normal: 0.4 - 5.2
fsh 13.41 normal: 3 - 10.9
LH 6.65 normal: 2.1 - 12.8 ( foliküler faz)
9 - 77.3 (midsiklus pik)
0.7 - 17.3 (luteal faz)
0.3 - 1.7 (gebelik)
ESTRADİOL 42.82 NORMAL 19.5 - 144.2 (foliküler faz)
64- 357 ( mid siklus)
56 - 214 (luteal faz)
0 32.2 (postmenapoz)
PROLAKTİN 6.32 normal 3.4 - 29.8
10.3 - 209 (gebelik)
2.4 - 21 (postmenapoz)
arkadaşlar bu sonuçlara göre bende problem varmıdırkızlar.bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. 12 haziranda tekrar gideceğim progestron değerine yumurta rezerv durumuna bakacağım dedi.bakalım inşallah hayırlısı olur.
idrar tahlili vermiştim.bakteri çıktı.idrar kültürü istedi doktor(ürolog)kendi doktorum ne diyecek bakalım ama hamilelikte istenmeyen bir durum olduğunu biliyorum.ona canım sıkıldı biraz.dün gecede hiççççç uyuyamadım.nehir hanıma coş geldi.resmen elini ayağını poposunu her tarafını ayırt ettirecek kadar hareketliydi.ilk defa sinirlendim çocuğumabirde şu yalancı kasılmalarda başladı allahıma şükür:)tam günümdeydim yani.uyuz kocamda yanımda horul horul uyuyunca iyice tırlattım yaktım ışığı nasıl ağlıyorum çocuk gibi.adam ne olduğunu şaşırdı.doğum başladı sanmış:)sabah 6 da anca dalmışım.şimdide tansiyonum düşük uykusuzluktan.istanbul çok sıcak.allahım nasıl sapıttı havalar.mayıs değil ağustos mübarek.birde sağlık ocağında kontrolüm vardı bugün ebe beni görünce maşşallah çok güzel bir hamilelik geçirdin dahada 40 a kadar falan doğurmazsın sen yüzün gözüğn kıpkırmızı maşallah dedi.çöktüm resmen:)bu haziran nasıl geçecek diye.bu arada aldığım kilo 18 oldu kızlar.ayak bileklerim vücudumu taşımıyor şişlikten.ellerimi yumruk yapamıyorum o derece.valla şişirdim kafanızı ama çok doluyum bildiğiniz gibi değil
cimcime sultan ne diyecegimi inan ki bilemiyorum.bu nasil bir doktorluk bu nasil bir yemin bu nasil insanlik
allaha havale et beddua etme .ama pesinide birakma bu cezayi haketmis.ben olsam sadece sikayet etmekle kalmam doktortavsiye diye bir site var hem oraya hemde ismini vererek buraya yazar desifre eder senin gibi baska kimsenin cani yanmasin diye ugrasirdim.hangi sehirde bu doktor demek bile istemiyorum ama .allah korusun bizde karsilasmayalim.anneme anlattim cok etkilendim gozlerim doldu icim sisti dusunmekten annemde dediki her kotu seyde vardir bir hayir mutlaka mufakati kat kat alir dedi bencede canim blkide daha farkli olacakti baska bisey olabilirdi.
lutfdn sikma canini bak rahminde guzelmus belkide ikiz olur :)))
ama emin ol cok uzuldum allahim boyle kasaplardan korusun bizleri...
sen simdi toparlan esinede yazik hemen eski haline donmeye unutmaya calis.onunde daha cook guzel zamanlar olacak.
uconn canim benim sende enfeksiuon olmussun kiyamam sana ben .benimde en cok korktugum.ama allahtan tedavisi mumkun kolay.
bu son zamanlatda olabilir.boool su ic canim.ben kucukken cok olurdum tedavi gordum uzun sure doktorlar o zmn derdi cok su ic diye.
cok su icmem o zamanda kalma aliskanlik oldu.ama gecer canim hic endise etme.sicaklarda haklisin benim bile ayaklarim sisio seni dusunuyorum.
zaten ayakkabilarin olmuyordu sisince daha da zorlanirsin.ayaklarini dik biraz yat oda ii gelir
ilik dus al.
karam sen nerelerdesin.
kizlsr hepinizi cok okuyamadim yarin gelicem insallah optu sizi.
kıyamam sana ben bak bu ara 3 tane doğum haberi aldım sıra sana geldi canım artık kızımız çok beklemeyek gibi doğum streside sarmıç anladığım kadarıyla sakin ol canım herşey çok çok güzel olacak heyacanlandım valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?