Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

benim doktorum değerlerim 4000 lere çıkana kadar 2 günde bir ultrasona almıştı ki bende kahverengi kanama vardı 5. haftadan nerdeyse 8. haftaya kadar takip etmesine rağmen rahimde bebek görünmüyordu.kürtaj yaptı arkasındanda hemen iğne.kürtaj sonucu benimde senin gibi çıkabilirdi.ama doktor bunu söyledi.hem rahimde hem tüptede olabilir demişti.ama benim rahim temiz çıktı.burda bu adamın yapması gereken seni iç kanama riskin yoksa yani değerlerin düşükse 2 günde 1 takip etmekti.internette bile bu bilgiler tedavi yöntemleri bir sürü ulaşabiliyorsun.bu doktorlar bunu nasıl bilmiyorlar acaba.daha önce başına hiç dış gebelik geçiren bir hasta gelmemiş mi acaba.bence önce hastane yönetimine şikayet et.ardından sağlık bakanlığına.sonuç alamasanda elimden bu kadarı geldi dersin.

idrar tahlili vermiştim.bakteri çıktı.idrar kültürü istedi doktor(ürolog)kendi doktorum ne diyecek bakalım ama hamilelikte istenmeyen bir durum olduğunu biliyorum.ona canım sıkıldı biraz.dün gecede hiççççç uyuyamadım.nehir hanıma coş geldi.resmen elini ayağını poposunu her tarafını ayırt ettirecek kadar hareketliydi.ilk defa sinirlendim çocuğumabirde şu yalancı kasılmalarda başladı allahıma şükür:)tam günümdeydim yani.uyuz kocamda yanımda horul horul uyuyunca iyice tırlattım yaktım ışığı nasıl ağlıyorum çocuk gibi.adam ne olduğunu şaşırdı.doğum başladı sanmış:)sabah 6 da anca dalmışım.şimdide tansiyonum düşük uykusuzluktan.istanbul çok sıcak.allahım nasıl sapıttı havalar.mayıs değil ağustos mübarek.birde sağlık ocağında kontrolüm vardı bugün ebe beni görünce maşşallah çok güzel bir hamilelik geçirdin dahada 40 a kadar falan doğurmazsın sen yüzün gözüğn kıpkırmızı maşallah dedi.çöktüm resmen:)bu haziran nasıl geçecek diye.bu arada aldığım kilo 18 oldu kızlar.ayak bileklerim vücudumu taşımıyor şişlikten.ellerimi yumruk yapamıyorum o derece.valla şişirdim kafanızı ama çok doluyum bildiğiniz gibi değil

cnm geçmiş olsun sıkma canını hemen dur bakalım doktorun ne diyecek.... sen fazla ayakta kalma yorma kendini elinden geldiği kadar yat dinlen evde olmanın tadını çıkar işte... sen bizim kafamızı şişirmezsin yaz istediğin kadar boşalt kendini.

kızlar dün akşam hastaneye gittik ziyaret amaçlı tesadüf doktorumla karşılaştık dün icapçıymış sohbet muhabbet derken cuma günü geliyoruz dedik bebişi görmeye ama günler durdu geçmiyor sanki dedim ben oda ee hadi musatsen gel bakalım şimdi dedi ben kalbim güm güm ama tamam dedim rabbime şükürler olsun ki gördük kalp atımını çok kısa da dinletti rabbim burdaki isteyen bütün arkadaşlarıma bu mutluluğu yaşatsın inşallah en kısa zamanda... dün akşam yazacaktım ama cimcimesultanı okuyunca canım çok sıkıldı yazamadım elim gitmedi ama geleceğe umutla bakan topiğimizin adı (ucon ) bekleyen herkese umut olur inşallah diyerek paylaşmak istedim rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah...

dış gebelik tüplerde veya rahim dışında yerleşirmiş karın boşluğunda. rahim dışında yerleşen doğuma kadar gidermiş ama tüplerdeki alınırmış. bana söylenen bu şekildeydi. bilemiyorum neyin kürtajını yaptı ama Allah onunda canını yaksın inşallah.

özel polikliniği var canım hastane değil ama özel bir hastaneyle anlaşmalı doğumlarını orda yaptırıyor. ben SB'na şikayet etmeyi düşünüyorum. bakalım avukat arkadasımız var onunlada kendim konuşacağım. akşam eşim konuştu hiç bulaşmayın ilk vukuatı değil bi kılıf buluyo kendine demiş ama bide ben konuşacağım.

biraz önce doktorumu aradım o da kültür yaptırmamı istedi.bu kasılmaların nedeni enfeksiyon olabilirmiş.pazartesi kontrolüm var bana yine antibiotik yolları göründü.dün geceki durumumdan bahsettim bir daha o kadar uzun kasılmaların olursa hastaneye gel hemen dedi.gerçek doğumu tetikleyebiliyormuş.
olsun senin aklında kalmasın yap şikayetini.nasıl bir doktormuş bu ilk vukuatı omayan.nerden buldun ya.bana böyle klinik tarzı yerler hiç güven vermiyor.ya devlete gideceksin ya da iyi bir özel hastaneye.

bebisler annemdeyimbide bugun disardayim okuyamadim sizi merak etmeyin diye yaziyorum.aksama cepten girerim insallah.

Ayyy cnm bulasmayin olur mu senin elinde resmi belgen var bir sonucun var sonuna kadar pes etme.hic bir kilifa uyduramaz.

Uconncum cok gecmis olsun cnm gebelikte idrar yolu enfeksiyonundan dolayi batmalar olur ve bunlar sanci yapiyor hatta son zamalarda dogum sancisi gibi gösteriyor kendini bi yakinimizda oldu kafanı takma bebisini sağlıcakla kucagina almani dusun bol bol su ic :)

herkese hayırlı akşamlar.epeydir girmiyordum bugün gireyim dedim ama canım sıkıldı biraz.cimcimesultan yazdıklarını okuyunca çok etkilendim.doktorlara güveniyoruz ne derlerse yapıyoruz ama şimdi artık doktorlara şüphe duymaya başladım.rabbim iyi insanlarla iyi doktorlarla karşılaştırır inşallah.yapılan hiçbir hata haksızlık karşılıksız kalmaz.bu dünyada olmazsa bile ahirette hesabını soracaksın merak etme.rabbim adaletlidir,hiçbir hakszılıkda karşılıksız kalmaz.inşallah bundan sonra herşey güzel olur,rabbim sana hayırlı sağlıklı evlat nasip eder.

uconn cum geçmiş olsun,rabbim şifa versin inşallah.son haftaların rabbim doğuma kadar dayanma gücü,sağlıklı,bir şekilde doğum yapıp bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah.

serapcım kaderde olacak birşey varsa önüne geçemeyiz.biz ne kadar hasta olmak istemesekde bir bakmışız hasta olmuşuz.rabbim ol dedikten sonra herşey olur.inşallah sağlıklı hayırlı evladına ol der.inşallah bu ay rabbim bebeğini nasip eder,inşallah sağlıklı bir şekilde keseyi,kalp atımını görmeyi,doğum yapıp kucağına almayıda nasip eder.

cerol,pink,temsilci,marla,cbdefne ismini hatırlamadığım bütün hamile olan kardeşlerim rabbim sağlıklı hamilelikler yaşamayı,en kolay,sağlıklı bir şekilde doğum yapıp kucağınıza almayı nasip eder inşallah.

benim gibi hayırlı evlat isteyen karam,serap,benimhalaumudumvar,ada,cimcimesultan,bahar kardeşlerimede hayırlı ,sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah.

kızlar bugün doktora gittim. hormon tahliliistedi,vajinal ultrason baktı. ultrasonda herşey normal sağ tarafda 5-6 yumurta,sol tarafta 3-4 yumurta var dedi. kan tahlili için birşey demedi adetin 22. günü yani 12 haziranda gel progestron testi yapacağız dedi.
hormon sonuçları şu şekilde.

tsh 11.58 normal: 0.4 - 5.2
fsh 13.41 normal: 3 - 10.9
LH 6.65 normal: 2.1 - 12.8 ( foliküler faz)
9 - 77.3 (midsiklus pik)
0.7 - 17.3 (luteal faz)
0.3 - 1.7 (gebelik)
ESTRADİOL 42.82 NORMAL 19.5 - 144.2 (foliküler faz)
64- 357 ( mid siklus)
56 - 214 (luteal faz)
0 32.2 (postmenapoz)

PROLAKTİN 6.32 normal 3.4 - 29.8
10.3 - 209 (gebelik)
2.4 - 21 (postmenapoz)

arkadaşlar bu sonuçlara göre bende problem varmıdırkızlar.bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. 12 haziranda tekrar gideceğim progestron değerine yumurta rezerv durumuna bakacağım dedi.bakalım inşallah hayırlısı olur.

ucon cnm 3 yasin 3 kenzul arş duanı okudum rabbim kabul eylesin inşallah... sağlıkla sıhhatle kolay doğumlar yapasın inşallah yavrunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin rabbim inşallah hayırlı bir evlat olsun inşallah yuvanızdaki neşeyi huzuru mutluluğu artırsın inşallah cnm amin.

teşekkür ederim canım.doktorumda enfeksiyondan dolayı kasılmaların olabileceğini söyledi.bakalım birde kültür yaptırıyım ona göre ilaç yazar.geçer inşallah.

canım benim hiçbir bilgim yok bu konuda.en iyi marla açıklayabilir sanırım.ama eşini ikna ettin sanırım doktora gitme konusunda.çok iyi olmuş.inşallah bir sorun çıkmaz ve tez zamanda bebeğine kavuşursun inşallah.
allah razı olsun allah kabul etsin canım.ne güzel dua etmişsin.allahta sana senin gönlünden geçen herşeyi nasip etsin inşallah.

cimcime sultan ne diyecegimi inan ki bilemiyorum.bu nasil bir doktorluk bu nasil bir yemin bu nasil insanlik
allaha havale et beddua etme .ama pesinide birakma bu cezayi haketmis.ben olsam sadece sikayet etmekle kalmam doktortavsiye diye bir site var hem oraya hemde ismini vererek buraya yazar desifre eder senin gibi baska kimsenin cani yanmasin diye ugrasirdim.hangi sehirde bu doktor demek bile istemiyorum ama .allah korusun bizde karsilasmayalim.anneme anlattim cok etkilendim gozlerim doldu icim sisti dusunmekten annemde dediki her kotu seyde vardir bir hayir mutlaka mufakati kat kat alir dedi bencede canim blkide daha farkli olacakti baska bisey olabilirdi.
lutfdn sikma canini bak rahminde guzelmus belkide ikiz olur :)))
ama emin ol cok uzuldum allahim boyle kasaplardan korusun bizleri...
sen simdi toparlan esinede yazik hemen eski haline donmeye unutmaya calis.onunde daha cook guzel zamanlar olacak.

uconn canim benim sende enfeksiuon olmussun kiyamam sana ben .benimde en cok korktugum.ama allahtan tedavisi mumkun kolay.
bu son zamanlatda olabilir.boool su ic canim.ben kucukken cok olurdum tedavi gordum uzun sure doktorlar o zmn derdi cok su ic diye.
cok su icmem o zamanda kalma aliskanlik oldu.ama gecer canim hic endise etme.sicaklarda haklisin benim bile ayaklarim sisio seni dusunuyorum.
zaten ayakkabilarin olmuyordu sisince daha da zorlanirsin.ayaklarini dik biraz yat oda ii gelir
ilik dus al.
karam sen nerelerdesin.
kizlsr hepinizi cok okuyamadim yarin gelicem insallah optu sizi.

Cnm cok geçmiş olsun sana da. Benim de açık ameliyat oldum ve patolojiye yollamislar sonucunuz geldi die aradilar hastaneden ama ben gidemedim dün gelmis sonucum.

Bizimde pataloji sonucumuz oluyo yani.benimkiyle ilgili hiç bişey denmedi.senin doktorun mu aradı.dosyalarım fakülte hastanesinde.pataloji servisini arasam öğrenebilirmiyim.bana hiç pataloji raporundan bahsetmediler.içime kurt düştü.

Ey Allah’ım, senden isterim. Zira sen herşeyin Rabbi ve her şeyin yaratıcısısın ve her şeyin sonusun. Her şeyi bilensin. Her şeyi takdir edensin. Kudretin hakkı için senden isterim. Herşeyi bana hibe et, bir şey istemeden beni cennetine koy. Eşyadan bir şey istemiyorum, ancak senin izzetinle benim ihtiyaçlarımın teminini istiyorum. Azametin, lütfun, keremin hakkı için ey kerim olan Allah, rahmetinle bana merhamet et. Zira Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. Senden başka ilah yoktur, ancak sen varsın. Teksin, biz hepimiz sana itaat eder ve sana teslim oluruz.

Kızlar hacet duasını yaptım ve hacet namazını kıldım. Diğer topicteki arkadaşlarla biz her hafta bir duanın hatmini yapıyoruz. 11000 adet Rabbiyesir velat-u asir Rabbi Temmim Bil-hayır duasını okumuştuk. Ve onun dualamasını dün benden istediler şükür kısmet oldu ve yaptım. Yasin, Meryem suresi ve kenzül arş okudum. Hacet namazı kıldım ve duasını yaptım. Ordaki arkadaşların isimlerini sayarken burda gerçek isimlerini bildiklerimi, Esen, Canan, Ceren, Filiz için bilmedikleriminde burdaki isimleriyle saydım. Hamilerimize sağlıklı hamilelikler versin, hamile olmaya çalışanlarada en kısa zamanda evlatlarıyla müjdelendirsin.uconn'a da kolay sıkıntısız doğum versin inşallah diye duamızı yaptım. Rabbim kabul eylesin.. Amin.

Son düzenleme:

Merhaba, benim aklıma şimdi şu takıldı. Her ay bir taraftan yumurtlama diye bir konunuz vardı bu durumda bu ne oluyor. <ben dış gebelik geçirdiğim için bir daha yaşama riskini en aza indiririm diye korumma sürem bitince yumurta takibi yaptırayım diye düşünmüştüm şimdi suya düştü bu hayalim ya nolur beni aydınlatın forumun deneyimli sultanları.

hepinize çok teşekkür ederim kızlar Allah razı olsun sabretmekten Allah a havale etmekten başka çarem yok.
gittiğim doktor çanakkalenin biga ilçesinde ethem aka

kıyamam sana ben bak bu ara 3 tane doğum haberi aldım sıra sana geldi canım artık kızımız çok beklemeyek gibi doğum streside sarmıç anladığım kadarıyla sakin ol canım herşey çok çok güzel olacak heyacanlandım valla

canım idrar yolları benim için eskiden beri hep sıkıntı yaratmıştır zaten.doğuma 3-4 hafta kala böyle olması canımı sıktı.hem antibiotik kullanmak zorunda kalıcam.hemde kasılmalara neden oluyormuş.kasılmada bebeği rahatsız ediyormuş.tedavi olmazsa erken doğum tehlikesi falan yaratıyormuş.neyse çokta önemli değil.insanlar nelerle uğraşıyor.geçer inşallah.ohhh sende annende kal bol bol.hamileliği kolay atlatırsın böylece.annende kardeşinde bakarlar sana misler gibi.

valla çok fena sardı doğum stresi.yüzüm sivilcelendi 2 günde.ağlama krizlerine giriyorum.depresyonamı giriyorum bile dedim.ama internetten baktım doğuma yakın oluyomuş bu tarz bunalımlar.geçer inşallah.sen nasılsın canım?kurs nasıl gidiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…