amin canım Allah razı olsun senden.Ey Allah’ım, senden isterim. Zira sen herşeyin Rabbi ve her şeyin yaratıcısısın ve her şeyin sonusun. Her şeyi bilensin. Her şeyi takdir edensin. Kudretin hakkı için senden isterim. Herşeyi bana hibe et, bir şey istemeden beni cennetine koy. Eşyadan bir şey istemiyorum, ancak senin izzetinle benim ihtiyaçlarımın teminini istiyorum. Azametin, lütfun, keremin hakkı için ey kerim olan Allah, rahmetinle bana merhamet et. Zira Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. Senden başka ilah yoktur, ancak sen varsın. Teksin, biz hepimiz sana itaat eder ve sana teslim oluruz.
Kızlar hacet duasını yaptım ve hacet namazını kıldım. Diğer topicteki arkadaşlarla biz her hafta bir duanın hatmini yapıyoruz. 11000 adet Rabbiyesir velat-u asir Rabbi Temmim Bil-hayır duasını okumuştuk. Ve onun dualamasını dün benden istediler şükür kısmet oldu ve yaptım. Yasin, Meryem suresi ve kenzül arş okudum. Hacet namazı kıldım ve duasını yaptım. Ordaki arkadaşların isimlerini sayarken burda gerçek isimlerini bildiklerimi, Esen, Canan, Ceren, Filiz için bilmedikleriminde burdaki isimleriyle saydım. Hamilerimize sağlıklı hamilelikler versin, hamile olmaya çalışanlarada en kısa zamanda evlatlarıyla müjdelendirsin.uconn'a da kolay sıkıntısız doğum versin inşallah diye duamızı yaptım. Rabbim kabul eylesin.. Amin.
evet canım doğumun çok yaklaştı hormonlar tavan yapmış çok normal bu hallerin , benim kurs yarın bitiyor çok şükür bir hafta dha adece direksiyon dersine gideceğim bir saat bu hafta sıkı bi ders çalışması hafta sonu sınavlar sonra rahatım kısmetse bu sabah 5te eşim manisaya gitmek için yola çıktı bende uyuyamadım birde çok rüzgar var burada çiçeklerim falan harap olmuşlar onlara üzüldüm başım ağrıyor şimdi, bi duş alayım sana dua edeceğim bende o yğzden çıkıyorum canım çok çok öpüyorum seni.valla çok fena sardı doğum stresi.yüzüm sivilcelendi 2 günde.ağlama krizlerine giriyorum.depresyonamı giriyorum bile dedim.ama internetten baktım doğuma yakın oluyomuş bu tarz bunalımlar.geçer inşallah.sen nasılsın canım?kurs nasıl gidiyor?
amin canım Allah razı olsun senden.
evet canım doğumun çok yaklaştı hormonlar tavan yapmış çok normal bu hallerin , benim kurs yarın bitiyor çok şükür bir hafta dha adece direksiyon dersine gideceğim bir saat bu hafta sıkı bi ders çalışması hafta sonu sınavlar sonra rahatım kısmetse bu sabah 5te eşim manisaya gitmek için yola çıktı bende uyuyamadım birde çok rüzgar var burada çiçeklerim falan harap olmuşlar onlara üzüldüm başım ağrıyor şimdi, bi duş alayım sana dua edeceğim bende o yğzden çıkıyorum canım çok çok öpüyorum seni.
kadın Hastalıkları ve doğum / Kürtaj
merhabalar 19 şubatta 4 haftalık hamileyken dış gebelik geçirdiğim gerekçesiyle kürtaja aldı doktorum.pataloji raporum elimde fakat bana raporla ilgili açıklama yapmadı.rica etsem yorumlarmısınız.ben dış gebelik geçirdiğime inanamıyorum. eğer geçirdiysem bile patoloji raporunda sebebi yazıyormu klinik bilgi: BHCG 1608 olan hastada intrauterine GS izlenmiyor. ektopik? işlem, spesimen: Endometrium materyali Makroskopik tanım: Alkolde fikse topluca 2x1,5x0,5cm ebadında ten-pembe renkli yumuşak doku fragmanları. tamamı işleme alınmıştır(Rİ) mikroskopik izlenim: İncelenen kesitlerde desidual değişiklikler içeren endometrial doku ve plasental korionik villusler görülmektedir. TANI: Endometrium materyali; Konsepsiyon materyali.
23/05/2013
Op. Dr.H.Yeşim YERÇOK kadın Hastalıkları ve doğum / Kürtaj
patoloji raporuna göre rahim içinde gebelik materyalinden bahsediyor. Normal gebelik sonlandırılmış. Dış gebelik ise tüplerde yerleşen bir durumdur.
Op.Dr.H.Yeşim YERÇOK 23/05/2013
az önce yazdım bir doktora maille attım raporu oda bana bu cevabı göndermiş.
şimdi gönül rahatlıpıyla günahını almadığıma ikna olarak ALLAH BELASINI VERSİN YATACAK YERİ OLMASIN diyebilirmiyim bana bu acıyı yaşatan doktora
idrar tahlili vermiştim.bakteri çıktı.idrar kültürü istedi doktor(ürolog)kendi doktorum ne diyecek bakalım ama hamilelikte istenmeyen bir durum olduğunu biliyorum.ona canım sıkıldı biraz.dün gecede hiççççç uyuyamadım.nehir hanıma coş geldi.resmen elini ayağını poposunu her tarafını ayırt ettirecek kadar hareketliydi.ilk defa sinirlendim çocuğumabirde şu yalancı kasılmalarda başladı allahıma şükür:)tam günümdeydim yani.uyuz kocamda yanımda horul horul uyuyunca iyice tırlattım yaktım ışığı nasıl ağlıyorum çocuk gibi.adam ne olduğunu şaşırdı.doğum başladı sanmış:)sabah 6 da anca dalmışım.şimdide tansiyonum düşük uykusuzluktan.istanbul çok sıcak.allahım nasıl sapıttı havalar.mayıs değil ağustos mübarek.birde sağlık ocağında kontrolüm vardı bugün ebe beni görünce maşşallah çok güzel bir hamilelik geçirdin dahada 40 a kadar falan doğurmazsın sen yüzün gözüğn kıpkırmızı maşallah dedi.çöktüm resmen:)bu haziran nasıl geçecek diye.bu arada aldığım kilo 18 oldu kızlar.ayak bileklerim vücudumu taşımıyor şişlikten.ellerimi yumruk yapamıyorum o derece.valla şişirdim kafanızı ama çok doluyum bildiğiniz gibi değil
Canim sıkma canını insallah hemen atlatirsin dedigin gıbi Allah başka sıkıntı göstermesin.peki neden oluyormus bu idrar yolu enfeksiyonu? Tahlil istemeseydi bi belirtisi var miydi? Kasilmayi normal surec olarak degerlendirebilir insan cunku..benim en basinda istemisti ama tekrar isteyecek mi bilmiyorum.kafamizi sisirmek ne demek her zaman yaz sen bizim umut ışığımizsin..:))ya bunalman cok normal bir de sıcaklar bastırdı bu yaz nasil gecer bilinmez( kilo olayı cok zor gercekten ben bile 20 haftada 5-6 kilo aldım sonra ne olucam bakalım.sen de artık dinlen uzat ayaklarını evde keyif yap..ben de bugunlerde cok sıkkinim sebebini bilmediğim bir huzursuzluk var icimde..insallah gecer bu durum..
İnsallah sonucların guzel cikar canim.iyi düşünelim iyi olsun Allah'ın izniyle..ama hamilelikte idrar yolları enfeksiyonu sıklıkla olabiliyormuş senin de dedigin gıbi..kizimiz buyudu masallah geceleri annesini uyutmuyor :)) ohh pazartesiye az kaldi nehir hanımı gor de iyice rahatla canim:)) ben bile artık hissetmeye başladım:)) otururken yatarken lınk diye bı atış oluyorherhangi bir sıkıntım yoktu benim.doktor doğuma yakın son bir kez kan ve idrar tahlili yaptıralım dedi.hamilelik başında ortasında ve sonunda yaptırmış oldum.aslında ben gebelik önceside idrar yollarımı çok üşüten biri olarak ayda bir bile yaptırabilirdim bu tahlilleri.çünkü gittiğim ürolog öyle demişti.şimdi internetten bakıyorumda hamilelikte idrar yollarının sorun çıkarması normalmiş ve genelde bir belirti vermiyormuş.benim sadece son günlerde kasılmam arttı.dün doktorumu aradım iltihap yapar dedi.kasılmam oldukçada yavrum sıkışıyor içerde bir yere toplanıyor böyle.o da kıpır kıpır.2-3 gündür özellikle geceleri canıma okudu yani.bugün kültür verdim haftaya çıkacakmış sonuç.ona göre ilaç yazıcak doktorum.zaten pazartesi muayenem var.bebeğimi görürsem o zaman içim biraz daha rahatlar.havalarda herhalde insanı etkiliyor baksana sende moralmen kötüymüşsün.
kadın Hastalıkları ve doğum / Kürtaj
merhabalar 19 şubatta 4 haftalık hamileyken dış gebelik geçirdiğim gerekçesiyle kürtaja aldı doktorum.pataloji raporum elimde fakat bana raporla ilgili açıklama yapmadı.rica etsem yorumlarmısınız.ben dış gebelik geçirdiğime inanamıyorum. eğer geçirdiysem bile patoloji raporunda sebebi yazıyormu klinik bilgi: BHCG 1608 olan hastada intrauterine GS izlenmiyor. ektopik? işlem, spesimen: Endometrium materyali Makroskopik tanım: Alkolde fikse topluca 2x1,5x0,5cm ebadında ten-pembe renkli yumuşak doku fragmanları. tamamı işleme alınmıştır(Rİ) mikroskopik izlenim: İncelenen kesitlerde desidual değişiklikler içeren endometrial doku ve plasental korionik villusler görülmektedir. TANI: Endometrium materyali; Konsepsiyon materyali.
23/05/2013
Op. Dr.H.Yeşim YERÇOK kadın Hastalıkları ve doğum / Kürtaj
patoloji raporuna göre rahim içinde gebelik materyalinden bahsediyor. Normal gebelik sonlandırılmış. Dış gebelik ise tüplerde yerleşen bir durumdur.
Op.Dr.H.Yeşim YERÇOK 23/05/2013
az önce yazdım bir doktora maille attım raporu oda bana bu cevabı göndermiş.
şimdi gönül rahatlıpıyla günahını almadığıma ikna olarak ALLAH BELASINI VERSİN YATACAK YERİ OLMASIN diyebilirmiyim bana bu acıyı yaşatan doktora
idrar tahlili vermiştim.bakteri çıktı.idrar kültürü istedi doktor(ürolog)kendi doktorum ne diyecek bakalım ama hamilelikte istenmeyen bir durum olduğunu biliyorum.ona canım sıkıldı biraz.dün gecede hiççççç uyuyamadım.nehir hanıma coş geldi.resmen elini ayağını poposunu her tarafını ayırt ettirecek kadar hareketliydi.ilk defa sinirlendim çocuğumabirde şu yalancı kasılmalarda başladı allahıma şükür:)tam günümdeydim yani.uyuz kocamda yanımda horul horul uyuyunca iyice tırlattım yaktım ışığı nasıl ağlıyorum çocuk gibi.adam ne olduğunu şaşırdı.doğum başladı sanmış:)sabah 6 da anca dalmışım.şimdide tansiyonum düşük uykusuzluktan.istanbul çok sıcak.allahım nasıl sapıttı havalar.mayıs değil ağustos mübarek.birde sağlık ocağında kontrolüm vardı bugün ebe beni görünce maşşallah çok güzel bir hamilelik geçirdin dahada 40 a kadar falan doğurmazsın sen yüzün gözüğn kıpkırmızı maşallah dedi.çöktüm resmen:)bu haziran nasıl geçecek diye.bu arada aldığım kilo 18 oldu kızlar.ayak bileklerim vücudumu taşımıyor şişlikten.ellerimi yumruk yapamıyorum o derece.valla şişirdim kafanızı ama çok doluyum bildiğiniz gibi değil
kızlar dün akşam hastaneye gittik ziyaret amaçlı tesadüf doktorumla karşılaştık dün icapçıymış sohbet muhabbet derken cuma günü geliyoruz dedik bebişi görmeye ama günler durdu geçmiyor sanki dedim ben oda ee hadi musatsen gel bakalım şimdi dedi ben kalbim güm güm ama tamam dedim rabbime şükürler olsun ki gördük kalp atımını çok kısa da dinletti rabbim burdaki isteyen bütün arkadaşlarıma bu mutluluğu yaşatsın inşallah en kısa zamanda... dün akşam yazacaktım ama cimcimesultanı okuyunca canım çok sıkıldı yazamadım elim gitmedi ama geleceğe umutla bakan topiğimizin adı (ucon) bekleyen herkese umut olur inşallah diyerek paylaşmak istedim rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah...
kızlar bugün doktora gittim. hormon tahliliistedi,vajinal ultrason baktı. ultrasonda herşey normal sağ tarafda 5-6 yumurta,sol tarafta 3-4 yumurta var dedi. kan tahlili için birşey demedi adetin 22. günü yani 12 haziranda gel progestron testi yapacağız dedi.
hormon sonuçları şu şekilde.
tsh 11.58 normal: 0.4 - 5.2
fsh 13.41 normal: 3 - 10.9
LH 6.65 normal: 2.1 - 12.8 ( foliküler faz)
9 - 77.3 (midsiklus pik)
0.7 - 17.3 (luteal faz)
0.3 - 1.7 (gebelik)
ESTRADİOL 42.82 NORMAL 19.5 - 144.2 (foliküler faz)
64- 357 ( mid siklus)
56 - 214 (luteal faz)
0 32.2 (postmenapoz)
PROLAKTİN 6.32 normal 3.4 - 29.8
10.3 - 209 (gebelik)
2.4 - 21 (postmenapoz)
arkadaşlar bu sonuçlara göre bende problem varmıdırkızlar.bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. 12 haziranda tekrar gideceğim progestron değerine yumurta rezerv durumuna bakacağım dedi.bakalım inşallah hayırlısı olur.
oyyyy şimdi o yavaş yavaş derinden gelen pıt pıtlar ilerde pat patlara dönüşecek.kaslarımı çürüttü kızım.tadını çıkar şimdilik:)İnsallah sonucların guzel cikar canim.iyi düşünelim iyi olsun Allah'ın izniyle..ama hamilelikte idrar yolları enfeksiyonu sıklıkla olabiliyormuş senin de dedigin gıbi..kizimiz buyudu masallah geceleri annesini uyutmuyor :)) ohh pazartesiye az kaldi nehir hanımı gor de iyice rahatla canim:)) ben bile artık hissetmeye başladım:)) otururken yatarken lınk diye bı atış oluyor)o bile mutlu olmama yetiyor:)) Rabbim saglikla kucağımıza almamızı nasip etsin.
Canım ne kafa şişirmesi. Aslında bizde seninle birlikte o heyecanıda yaşıyoruz o korkularıda. Ama sıkıntılar tek başına sana kalıyor ne yazıkki kimsenin elinden bişi gelmiyor bu durumda. Kocalar böyle sıkıntı kısmında ne yazık ki pek bişi yapamadıkları gibi birde rahat oldukları zaman insan gerçekten çok sinirleniyor. İstiyoruz ki bizimle birlikte uyumasınlar ama onlar bir sıkıntı içinde olmadıkları için bunu beklemekte bizi üzüyor çünkü ağrıları yok, dertelir yok o yüzden uyku sonuçta bedene gelince Allah razı olsun kalkıp gidene diyorlar ve uyuyuveriyorlar hemde horlaya horlaya.. Yapacak bişi yok hepsi aynı.. Ama arada böyle ağlamasanda uyandır onu o da çeksin seninle sıkıntıyı biraz. Bari bunu yapsınlar dimi.:) Canım az kaldı bak şükür ki sonlara gelmeye başladın. Rabbim yardımcın olsun inşallah. Şu enfeksiyon olayına dikkat et canım hamilelikte son zamanlarda sıkıntılı oluyor. Allah esirgesin. Sen doktorunla görüşte en kolay şekilde atlatmaya çalış.
Canım gözün aydın bak nasip işte, merakını Rabbim hemen gidermiş sana bebişinin pıt pıtlarını duyurup.. Sonuna kadar inhşallah sağlıklı olsun... Rabbim hep sağlıklı haberlerini aldırmayı nasip etsin.. Hepimize nasip etsin inşallah.
Merhaba, benim aklıma şimdi şu takıldı. Her ay bir taraftan yumurtlama diye bir konunuz vardı bu durumda bu ne oluyor. <ben dış gebelik geçirdiğim için bir daha yaşama riskini en aza indiririm diye korumma sürem bitince yumurta takibi yaptırayım diye düşünmüştüm şimdi suya düştü bu hayalim yanolur beni aydınlatın forumun deneyimli sultanları.
herkese hayırlı cumalar olsun inşallah. kızlar babam hastanede yatıyor,onunla ilgileniyorum pek giremiyorum.doktor ameliyat demişti ama babam şeker hastası ve 66 yaşındsa olduğundan riskli olduğunu söylediler.omrilikten olacaktı oda riskli olunca şimdilik fizik tedavi için hastanede yatacak eğer düzelme olursa ameliyat olmayacağını söylediler.inşallah düzelirde ameliyata gerek kalmaz.
uconn cum işte ben babamla hastanede ilgilenirken zaten adetliydim bende gidip hemen kan verdim.doktorda eşimin sperm testini istedi.bende eşim yaptırmıyor dedim. ozaman yapacağım birşey yok dedi.bu çocuğu tek başınmaı yapacaksın dedi.sadece hormon tahlillerimi yaptırdı ama sonuçlar hakkındada birşey demedi.bende başka bir tanıdık vardı hastanede onu arattım doktoru.bu sefer doktorda adetin 22 . günü 12 haziranda gel progestron değerine yumurtalık rezervine bakalım ama eşinin sperm testini görmeden gene birşey olmaz dediç yani anlayacağın gene bir adım ilerleyemedim.sadece hormon testini yapmakla kala kaldım.hakkımızda hayırlısı artık.
hamile olan kardeşlerime rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip eder,benim gibi bebek isteyen bütün kardeşlerimede hayırlı evlatlar nasip eder inşallah.amin.
herkese hayırlı cumalar olsun inşallah. kızlar babam hastanede yatıyor,onunla ilgileniyorum pek giremiyorum.doktor ameliyat demişti ama babam şeker hastası ve 66 yaşındsa olduğundan riskli olduğunu söylediler.omrilikten olacaktı oda riskli olunca şimdilik fizik tedavi için hastanede yatacak eğer düzelme olursa ameliyat olmayacağını söylediler.inşallah düzelirde ameliyata gerek kalmaz.
uconn cum işte ben babamla hastanede ilgilenirken zaten adetliydim bende gidip hemen kan verdim.doktorda eşimin sperm testini istedi.bende eşim yaptırmıyor dedim. ozaman yapacağım birşey yok dedi.bu çocuğu tek başınmaı yapacaksın dedi.sadece hormon tahlillerimi yaptırdı ama sonuçlar hakkındada birşey demedi.bende başka bir tanıdık vardı hastanede onu arattım doktoru.bu sefer doktorda adetin 22 . günü 12 haziranda gel progestron değerine yumurtalık rezervine bakalım ama eşinin sperm testini görmeden gene birşey olmaz dediç yani anlayacağın gene bir adım ilerleyemedim.sadece hormon testini yapmakla kala kaldım.hakkımızda hayırlısı artık.
hamile olan kardeşlerime rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip eder,benim gibi bebek isteyen bütün kardeşlerimede hayırlı evlatlar nasip eder inşallah.amin.
Canım benim ya kıyamam sana. Monurol mü verdi doktor enfeksiyon için? İnşallah hemen geçer canım. Senin kız coşmuş anlaşılan annesini uyutmuyor. Bir ilk üç ay bir de son üç ay çektircek bunlar bize. Eşler de çok anlayamıyorlar bizlerin ruh halini. Boşver doğduğunda eline verirsin o zaman daha iyi anlar hem de baba olduklarını farkederler. Eşim bana açık açık söylüyor ben birşey hissetmiyorum diye. Ne zaman doğar o zaman bizimki anlar baba olduğunu artık :)) Sen ebenin dediklerine de bakma. Bebeğin inşallah 40 a kalmadan 37 den sonra sağlıkla doğar inşallah. Benim görümcem de 17 kilo almıştı sezeryan oldu ama 6 ay içinde hepsini verdi sadece 2 kilosu kalmıştı. Büyük ihtimalle onu da vermiştir :) Sen de verirsin inşallah canım.
Benim de bugün bir ağrılar gelip gitti karnıma. Acaba bebek oynuyor mu da o mu sıkıştırıyor? Ya da bende idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyorum bazen. Bugün de iş yerinden erken çıktım. 15 tane erkeğin içinde tek bayan olmuyor. Bugün ilk defa dedim beni iyi ki başka yere görevlendirmişler diye ama gideceğim yerde de tek bayanım maalesef( Onun stresinden mi acaba ağrı giriyor yoksa gazdan mı ben de hiç sebebini bulamadım (
Canım şimdi okudum bende yazdığını. rapora göre rahimdeki materyal gönderilmiş anlaşılan. Bazen şöyle de olabiliyor hem rahim içinde bir gebelik oluşurken hemde tüpte olabiliyor. Öyle bir şeyden bahsedildimi hiç sana. Kürtajın nedeni endometriumun normal hamilelikler gibi kalınlaşmış olmasından kaynaklanıyor aslında. Rahim içi kalınlaşma gerçekleştiği için BHcgnin düşmesini sağlamak için kürtaj yapıyor bazı doktorlar bazı hastalarda. Bundan bahsetmişlermiydi sana hiç. ? Sana iğneyle müdahale etmişlerdi dimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?