Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

çok teşekkür ederim canım,doktor bana hiçbirşey demedi ama sen allah razı olsun çok şey yazmışsın.
bende doğuştan guatr rahatsızlığı var.yani genetik annemden geçmiş.ama kontrol altında hep her 3 aya bir T3,T4 VE tsh değerlerimi kontrol ettiriyorum.ama ilk kez tsh değerim bu kadar yüksek,genelde sıfıra yakın çıkardı. bende pazartesi günü tekrar yaptırmayı düşünüyorum guatr testlerimi.

canım ben ilaç falan kullanmıyorum.yaşım 37, beş ay sonra 38 olacağım. yaşım geçiyor belkiproblem vardır diye doktora gittim.adetimin 2.günüydü. doktor sağ yumurtalıkta 5-6,sol yumurtalıkta 3-4 tane yumurta var dedi. rahim normal dedi. hatta bana yumurtaların az dedi.genelde 26-28 gün arası adet oluyorum. düzenlidir adetlerim.geçen ay ilk kez 3 gün geçti 31.gün adet oldum. o kadar. belki yumurta takibi yapar,çatlatma iğnesi falan yapar diye düşünmüştüm ama doktor eşinin sprem testi olmadan hiçbirşey yapmam dedi.daha sonra tanıdık birini arattım bu seferde adetin 22. günü 12 haziranda gel yumurta rezerv durumuna (progestron değerine bakayım ) dedi. bakalım 12 haziranda gidip yaptıracağım.sonrasında ne diyecek.
hormon testlerinde tsh ile fsh değerinin yanında yüksek ibaresi var. tsh: 11 , fsh: 13 çıkmıştı.
inşallah olumsuz birşey yoktur.çünkü doktor hiçbir açıklama yapmadı .özel hastane olmaığıiçinmi artık bilemiyorum.

tekrar teşekkür ediyorum bilgilendirdiğin,ilgilendiğin için allah razı olsn.rabbim sağlıklı hamilelik geçirip,sağlıklı doğum yapıpbebeğini kucağına alıp büyütmeyi nasip eder inşallah.

canım çok geçmiş olsun.benim dış gebeliğim iğne ile sonlandırıldı. ben iğne vurulduktan 35 gün sonraydı sanırım ilk adetimi oldum.bende dış gebeliğim boyuncada hiç kanama olmadı.o yüzden senin durumun hakkınds birşey diyemiyorum.ama temsilci kardeşim ameliyat olmuştu sanırı.belki sana yardımcı olabilir.inşallah tez vakitte iyileşirsin.

ya bir yolunu bul o zman eşini ikna etmek için arkadaşım.duygu sömürüsü falan yap bişey yap illa.devlet hastanesindeki ruhsuz doktorlar ne anlarlar senin sıkıntından.kadın eşini ikna edememiş işte bir baksan göbeğin mi çatlar.canım tsh yüksekse gebe kalma şansın azalır ne yazıkki.senin herşeyden önce tiroitlerine baktırman lazım.benim gebelik öncesi 4 civarı çıkmıştı ve doktor bunu 3ün altına düşürmemiz lazım demişti.ben ilaç falan kullanmadım ama 1-2 hafta sonra değerlerim 3ün altına düştü kendi kendine.endokrinoloji bölümüne git hemen.gerekli tedaviyle allahın izniyle düşürürler hormonlarını.ondan sonra bebek işi kolaylaşır inşallah.

ben ameliyat olmadım ama bildiğim dış gebelikten sonra adet döngülerinin düzeni bir süre bozuluyor.hatta miktarı ve süresi azalabiliyor ya da artabiliyor.benim değerlerim sıfırlandıktan kısa bir süre sonra adetim gelmişti bu arada.ameliyat olan arkadaşlar soruna daha doğru cevap verirler canım.

uconn iltihaabın ne oldu doktor ne dedi merak ettim canım.

selamt canım ben nette gormuştum evde yapılan sperm testleri var bizim ovulasyon testleri gibi bence önce hastanede yaptırmaya ikna et e kötü ihtimalle evde kendi yapsın .ama bu eşin için sorun olmayabılır ama benım için önemli de ağla uconnun dediği gibi duygu sömurusu yap gerekırse kavga et bir şekilde ikna et kafamız rahatlasın de kimsenin haberi olmayacak milyonlarca ınsan yaptırıyor falan de.haklısın çok zorr eşime demiştim bir kere kesinlikle demişti ama neden bu kdr zor anlamıyorum doğrusu.

diğer kızlar sızler nasılsınız.

karam sınav sonuçların ne oldu acıklandı mı geçtin mi.

ben butun hafta annemdeydım rahattım annemlerde bahar temzlıgı vardı yavaş yavaş birlikte yaptık kısmetse bu haftada bızde olacak .butun haftasonu dışardaydım resmen ayaklarımın ustune basamayana kadar gezdim .
buarada gebeden catlat kremı aldım 2 arkadaşım kullanmış çok memnun kaldılar 28 tl ama greteste dahan ucuzmuş 20 tlmış tamamen organık.bende denicem bakalım.doktora gitmeme 4 gun kaldı zaman geçmiyor ya kızlar

buarrada uconn hnm bak 2.kez diyorsun sizinde kafanızı şişirdim dıye kızıyorum bak hhhııııı :)))
sen hep bizim kahrımızı paranoyaklıgımızı nazımızı sıkıntımızı çektin hamileliğn boyunca 2 kere sıkıntını paylaştın çok mu be arkadaşım bız neden böyle kenetlendık sevdik birbirimizi sıkıntımızı derdımızı anlatınca yardımcı olup huzur buluyoruz sevinclerimizi anlatıp onları çoğaltıyoruz.biz birbirimizi görmeden bu kadar sevdik bide görseydık emin olun ki en yakın arkadaşlarımız kıskanır bizi :)) suan bile kıskanıyorlar benımkıler bazen arıyorlar napıyorsun nette kızlarla konuşuyorum diyorum hepte denk geliyor sinir oluyorlar :)))

açıklandı canım 3 dersten 40 almışım gerisi yüksek çok şükür bakalım hafta sonu finaller var bu sefer hiç çalışmadım bu hafta ne olursa artık direksiyon derside devam edecek bu hafta. yoğunluk devam yani canım hafta sonuda arkadaşın babaannesi vefat etti oraya gittik dinlenemedim yani. topikte pek ilerlememiş herkes gezmelerdeydi senin gibi :) sen çok gezme ama bebeğimiz yorulmasın. bak 4 gün sonra göreceksin bebeğini ve rahatlayacaksın.

canım benim kanamam olmuştu beta değerim 4000lerdeydi hemde adet gibi değildi ama doktor normal olduğunu söyledi o bitti 15 gün sonra tekrar adet oldum yani korkulacak birşey yok canım meraklanma.

canım benim kanamam olmuştu beta değerim 4000lerdeydi hemde adet gibi değildi ama doktor normal olduğunu söyledi o bitti 15 gün sonra tekrar adet oldum yani korkulacak birşey yok canım meraklanma.

Değerim 10.000 iken ayın 13.ünde ameliyat olmuştum ayın 20.sinde 252 ye düşmüştü kanama 2 gündür var ama dediğin gibi adet kanamasından farklı. Cvp. için çok tşkr. ederim canım

Mrhb arkadaslar nasilsiniz ben de bi kac gündür giremedim. Artik evde çok bunaldim bugun cikim dedim hatta dr.umla karsilastim :) dedim hocam daha ilk gezmeye çıktım o da cik artik niye bekliosun dedi ama ben çok çabuk yoruluyorum.
Uconncum nasil oldun cnm hala devam ediyor mu?
Müjdee cnm ben de ayin 11inde ameliyat olmustum 3 gun sonra kanamam baslamisti dr.umda bu zamanda baslicani solemisti zaten oncesinde kahverengi akintilarim olmustu sonra dr.a bunu adetimin ilk gunu mu sayicam dedim hayir bu ara ara devam edecek dedi sonra adet olacaksin dedi.yani senin ki normal beklenen bisey hic endiselenme cok gecmis olsun.

Halaumudumvar cnm ben anca yaziyorum kusura bakma evet bizimkisinde de patoloji oluyo ama seninkini yolladilarmi yollamis olmaları lazım. Ben ozel hastanede oldum alanyadayim beni hastaneden aradılar sonucunuz geldi dr.unuza gosterebilirsiniz die benim öyle haberim oldu. Sen hangi hastanede olduysan orayi ara eger bilgi alamazsan sonra patoloji yi ararsin cnm

canım cuma günü kültür verdim salı günü çıkıcak sonuç ona göre ilaç yazıcak doktor.bende bir rahatsızlık yok şuanda.ya da olan ağrıları ben bebekten dolayı sanıyorum belkide enfeksiyondan dolayıdır.yarın kendi doktorumla randevum var.bakalım muayene etsin birde o ne diyecek.kızımıda görücem.kilosunu çok merak ediyorum.dikkat et demişti doktor.normal doğumu engelleyecek kadar şişman olmasın diye ama ben açıkcası ne yiyorsam ona devam ettim.canım burda insanlar hamilelik umudu taşırken başka başka şeylere üzülürken bende basit şeylerle insanları bunaltmayım diye demiştim:)gerçi inşallah göreceksin.ilerleyen aylarda hormonlar insanı sapıttırıyor ne yazık ki:)ve acayip hantallaştım.3-5 gündür çok zorlanıyorum ağrılarım çok.penguen gibi yürümeye başladığımı farkettim bebek aşağı iniyor sanırım.yataktan zor kalkıyorum.bazen eşim kaldırıyor.:)kemiklerim eklem yerlerim hantallaştı.bugün makineyle bacaklarımı alırken ecel terleri döktüm resmen:)

canım bende zaten enfeksiyonla ilgili bir rahatsızlık belirtisi yoktu.tesadüf eseri tahlil istedi doktorum öyle çıktı.salı günü çıkacak sonucum ona göre ilaç yazıcak.

keske yuksek olan derslerıne calıssaydın bırazda onlardan gecerdın en azından.
başınız sağolsun canım.ya gezmek iyi oluyor haftaiçi sıkılıyorum evde zaman geçmiyor evde.

ay canım prensesımı görmeye gidiyorsun selam söyle bizlerden :)) bakalım nehir hnm kaç gr almış bende merak ettim.çok az zamanın kaldı.canım bende kısmetse yarın duanı okucam bugunde bankalarda işlerim var dışarı cıkıcam sıcakta nasıl çıkıcam bilmiyorum.canım benım senın sıkıntının derecesi önemli değil sen anlat biz dinleriz yardımcı olmaya calışırız.ama duyguların tavan yaptıgı doğrudur.bide lohusalığı atlatsan.benim köpeğim vardı başka birine vermek zorunda kaldım 3-4 yıldır görmüyordum dun bir fotograf gönderdi verdiğim kişi ve fotoyu görünce başladım ağlamaya çok özledim nasıl verdm diye helak oldum sanıyede.gerçekten duyguları kontrol edemiyor ınsan bu dönemlerde.

kontrolden geldim.herşey yolundaymış çok şükür.kızım kendini doğum kanalına itmeye başlamış.doktor heran bekleyebilirsin çantanı hazırla dedi:)tabi belli olmuyormuş bu işler şimdide doğabilir 40 haftasını doldurduğundada dedi.organ gelişimi tamamlanmış artık bu haftadaan sonra doğarsa doğumu geciktirmeye çalışmam dedi.benim zilli kızım bizle dalga geçiyor sanki.2kilo 600 gr olmuş.400 gr almış.geçen sefer doktor yavaş ol 4 kiloyu bulabilir demişti.2-3 hafta önden gidiyordu.bu sefer haftasıyla uyumlu çıktı.artık her hafta kontrole gidicekmişim.doğum şeklinide tekrar konuştuk adam tamamen bana bırakıyor ve hiç yorum yapmıyor.hala normal konusunda diretiyorum deli gibi tırssamda:)

Canım merhaba ben ancak yazabildim aslında daha önce okudum ama yazamadım sana şimdi yazmak istedim.
doktor neden ısrarla sperm testi de istedi bilinmez önceki sorunlarını da dikkate almış olabilir. Bizde hiç öyle bir istek olmadı. Genelde kan tahlili ile ve ultrasonla bakıldı. Benim ilk hamileliğim zatenr hemen olmuştu ama ne yazık ki düşük yaptım. Sonra dış gebelikoldu oda pat diye olmuştu. O yüzden bu değerlerin ne olduğunu bile bilmezdim ben. Sonra öğrendim yani bu birkaç ay içinde. TSH zaten troidle ilgili ve seninde gerçekten yüksek çıkmış. İlaç kullandığın halde bu kadar yüksekse bir sorun vardır mutlaka endokrin doktorunla görüş derim ben. FSH, LH ve Prolaktin horman değerleri biliyorsun. FSH yumurtlama rezervnini ne kadar olduğunu gösteriyor. oran ne kadar düşük o kadar iyi kadınlarda. Kadın milyonlarla yumurtayla doğuyor aslında ama bunlardan her ay birisi olgunlaşıyor. ama yaş ilerledikçe bu yumurta kalitesi düşük oılabiliyor. Genelde 11 den aşağıda ister doktorlar. Eğer yüksekse yumurtlama kalitesinin düşük olduğunu söylerler. Mesela benim geçen ay 11 çıkmıştı yumurtlama olmayabilir demişti doktorum. Ama o ayda yumurtam vardı ve 9.gün bakıldığında 15 mm 12 gün 20 mm. idi. Ama dış gebelik tarafımdaydı değerlendirmedik o ayı. Sonraki ay yüksekmi diye yine bakalım dedik 5,8 çıktı o değer güzel olanmış. Bu ayda yumurtlama sağlıklı oldu. O yüzden bu değerlere yumurtlama açısından bakılıyor. Ama her ay aynı olmayabiliyor. Bu ay yüksek diye üzülme bazı aylar bu yükselebiliyor. Yumurtana bağlı. Sağda ve solda 3-4 tane olanlarda yumurta olmuyor zaten folikül oluyor. Bunlardan birisi yumurtaya dönüşüyor. O yüzden yumurta takibi yapmaya karar verme nedeni bu. Takip ediliyor 9.gün itibariyle birisi büyüyor sonunda ve ne kadar oldğunua karar veriliyor. Umurım birazda olsa yardımcı olabilmişimdir canım. Allahım yardımcımız olsun inşallah. Rabbim ne kısa zamanda kucaklarını seninde doldursun. Eşine güzel huylar nasip etsin ve hep sana destek olsun her konuda inşallah. Amin.

Ohh şükürler olsun canım herşey yolunda. Nehirimiz gelmeye hazırlanmış madem çok bekletmesin:) Anneside hayırlısıyla kucağına alsın koklasınn onu bizim yerimizedee.. Canım benim maşallah kilosu gayet iyi ee kız bu ya dikkat etmiştir kilosuna şimdiden:) Canım normal bende isityorum aslında ama bende kan pıhtılaşması var diye olmayabilir o zamanlar bir gelsinde Rabbim hangisini nasip ederse sağlıkla olsun yeterki hepsii..

amann sabırsız bir kız mı olacakk ya :))
en azından 2 hafta daha sabretsın en azından.daha 35.haftadasın dimi doktorda orga gelişimi tamamlandı diyorsa sen heran hazırlıklı ol ay buda insanı strese sokar.şimdi haftaya gene mi gidicen ne guzel :))nst ne zaman girmeye başlıcan acaba.
ev işlerin nehirin işleri bitti mi.

annesi yıllarca çöp gibiydi şimdi camış gibi oldu orası ayrıda:)kızımda bana çekmiş herhalde.bakalım az kilolu çocuğu doğurması daha kolay olur dedi doktorum.ama bu kızın ne yapacağı belli olmuyor bir sonraki kontrole çat diye 3 kilo olma olasılığıda var:)bildiğim kan pıhtılaşması sorunu normal doğum için engel değil canım.çünkü haziran annelerini takip ediyorum orda bu sorunu yaşayıp hamileliği boyunca iğne olan ve normal doğum yapanlar var.allah gönlünden geçeni versin sana diyelim o zaman.

ben hep diyorum çok tez canlı bu kız diye ama bakalım napıcak.normalde 32 hafta civarı kafa aşağı dönüyor bebekler benimki 28. haftadaki kontrolümde dönmüştü bile.şimdide 37-38 gibi kanala yerleşiyormuş benimki şimdiden yerleşmek üzereymiş.kımıl kımıl hareket halinde zaten her daim:)bencede en az 2 hafta beklemesi lazım.38den itibaren gelebilir.benim dün 35 bitti.bugün 36 nın ilk günü oluyor.nts ağrın varsa çekelim dedi.bendede ağrı falan yoktu bugün gerek görmedik.ama haftaya çarşamba çekilecek artık.nehirin işleri bitti ama ev işleri duruyor olduğu gibi.ama yarın ve ondan sonraki gün temizlikçi ablamız geliyor 2 günde mutfakta dahil bitirir herhalde.zaten halıları yıkamaya verdim.bavulumda hazır.perşembeden itibaren herşeye hazır sayılırım:)

cnm benim çok sevindim her şeyin yolunda olduğuna doğuma kadar böyle gider inşallah cnm benim rabbim kolay doğumlar nasip eylesin inş.

ucon cnm hani senin adının altında bebeğinin muhtemel doğacak tarihi kaçıncı hafta felan oldu var ya onu nasıl ekliyosun bende eklemek istiyorum o yazılanları taki etmek için yardımcı olur musun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…