üçlü test yaptırcakmısınız kaderdaşlarım
cnm ben daha yeni hamile olduğum için hiç düşünmedim ama bu testlerin sonuçları çıkana kadar kocaman bebek oluyo karnımızda allahım kimseye yaşatmasın büyükte konuşmamak lazım ama ben aldıramam. Rabbim hepimize sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı hayırlı evlatlar doğurmamızı nasip etsin inşallah.
canımm Allah göstermesin ben oğluma hamileyken yaptırmadım çünkü anne karnında tedavisi yok nasılsa ne kendimi üzecem çocuk doğana kadar dedim... ama geçenlerde arkadaşımla konuştum... bana dovn sendromu için olmasa da diğer rahatsızlıklar da eğer ( ki Allah göstermesin) teşhis konulursa onagöre doğum yapacağın hataneyi seçebilir ve anında ameliyata alınabilir dedi... bana mantıklı geldi...çünkü eğer bi hastalık varsa çocuk doğduktan sonra ne kadar erken teşhis edilebilir ki bi kaç ayı bulur... bu yüzden karar veremiyorum yaptırsam mı ki diye...
canımm Allah göstermesin ben oğluma hamileyken yaptırmadım çünkü anne karnında tedavisi yok nasılsa ne kendimi üzecem çocuk doğana kadar dedim... ama geçenlerde arkadaşımla konuştum... bana dovn sendromu için olmasa da diğer rahatsızlıklar da eğer ( ki Allah göstermesin) teşhis konulursa onagöre doğum yapacağın hataneyi seçebilir ve anında ameliyata alınabilir dedi... bana mantıklı geldi...çünkü eğer bi hastalık varsa çocuk doğduktan sonra ne kadar erken teşhis edilebilir ki bi kaç ayı bulur... bu yüzden karar veremiyorum yaptırsam mı ki diye...
maşallah ne güzel gebe kalmışsınız.ben dış
gebelik geçireli 1,5 yıl oldu.sağ tüp kapandı.
bekliyorum daha bebişi gelen yok.
aksi gibi hep sağda yumoş oluyor.
siz gesiniz bizlerede dua edin
vallaha ne test varsa yaptırıcam :)))allah nasip ederse 2 gun snra doktor kontrolum var 2lı testı ve ense kalınlıgı yapılacak.
benım şuanda okudum bir kitap var yazarı turk değil hatta bugun tamda bu konuyu okudum 2lı test sadece zeka testı değil dediğin gibi farklı hastalıklar varsa ona göre hastane ve uzmanı olan doktor tercihi yapılmalı yazıyordu.ama ben zaten yaptırıcam temiz çıkıcak biliyorum allahın iziniyle hayırlısıyla sağlıkla bebişlerimize kavuşucaz.
ama sen biraz gec kalmadın mı 2 li test için
allahım en kısa zamanda bebişini sana kavuştursun inşallah .
ama nerden yumurtladıgın önemli değil ki bildiğim kadarıyla nerden yumurtlarsan yumurtla olacağı varsa olur .allahım istesin ol desin yeterli.sağlıkla hayırlısıyla isteyen herkese allhın izniyle versin inşallah
uconn nerdesin canım tahlıl soncun nasıl cıktı.
sımdı bu kızlar beı korkuttu 2li testım guzel çıkar dımı.
kötü çıkması kan uyuşmazlıgı ,akraba evliği yada ailede down sendromu olanlarda mı oluyor yoksa bunlar bir etken değil mi.ben gene etkilendim bişey olmaz dimi korkmaya başladım
pink sen yaptırdın mı sende telaş ettin mi benım gibi korktun mu
Canim tabiki telaş yapmıştım biliyorsun beni:)) ama ense kalinligi normal cikinca biraz daha rahat beklemiştim testin sonucunu bir hafta sonra çıkmıştı.gittiginde sen de rahatlayacaksın inşallah.benim de perşembe gunu detaylı ultrason var cok stres yaptım insallah hersey yolundadir ama soyle uzaninca içerden vurdukca ohh değmeyin keyfime:))
Canim aklına kotu seyler getirme Allah'ın izniyle saglikla kucağımıza alırız evlatlarımızı insallah..canim bu saydıkların tek basina bir etken degil, hersey normal bile olsa Allah korusun sıkıntı olabiliyor çiftleşme esnasında birleşen kromozom sayısıyla ilgili diye biliyorum.zaten ense kalinligi normalse test sonucunda genelde temiz geliyormuş.ayrica bu testler %100 degilmis.sen etkilenme hersey yolunda ...bebegin saglikla büyüyor annesi:))
CEROL canım ikili test 11ile 14. haftalar arası yapılıyor.allahın izniyle inşallah bişey çıkmaz canım.ama insan her yaptırdığı testte biraz geriliyor ister istemez.ben ayrıntılı ultrasonda daha çok gerilmiştim.ama bu hamilelik seni hiç olmadığın kadar panik yaptı.hep iyi düşün iyi olsun.hamilelikte moral çok önemli.
bu arada ben bugün sonucumu öğrenemedim.internetten bakacaktım ama tahlil sonucu bir türlü gösterilmiyor diyor.zaten temizlikçi geldi.akşam 7de gitti.evden çıkamazdım yani.yarın muhtemelen eşim hastaneye giderek almak zorunda kalacak sanırım.daha mutfağım ve koltuklarım temizlendi.yarın camlar perdeler kapılar falan yapılacak.halılarımda geldi.temizlikten sonra sererim mis gibi.bencede halıları yıkamaya ver.ben yılda 1 kez veriyorum.şimdi çocuktan sonra 6 ayda bir veririm.malum minnoşum yerlerde sürünecek.anneannesi ona emekleme eşofmanları bile almış.oy minicik bişey büyüğünü bulsam benimde alasım geldi:)bu arada fotoğraf çektirdim ama çok değil.hayatımda ilk defa bu kadar şişmanım.hiç sevmiyorum kendimi bu aralar
TEMSİLCİ canım senin işin daha zor.taş düşürmek başlı başına bir dert birde hamilelikte çok fena olsa gerek.allah şifa versin inşallah.düşşünde kurtul biran önce.bende ağrı sızı yok en azından.normal doğum konusunda söylediklerindede haklısın.bende sezeryanın sonrasından çok korkuyorum o yüzden normal doğum diye diretiyorum.ben acıdan çok panikatak krizi yaşarmıyım diye düşüncemden dolayı korkuyorum.dün sordum doktora.doğum anında sakinleştirici yaparmısınız herhangi bir aksilikte dedim hayır dedi.ama ben yinede diretiyorum normal olsun diye.vazgeçmiycem inşallah.
DEFNEcim benim 3-4 hafta gibi kısa bir süre mide bulantılarım olmuştu.doktorum ilaç yazmıştı mide bulantısını engelleyici.pek kullanmadım ama doktorundan bu muayenede öyle birşey isteyebilirsin.ya da biraz daha dayan büyük ihtimal 4 aydan sonra geçecektir.
SERAP bu ay hamile kalacak inşallah.sanırım bitti sayma işi:)
Canim tabiki telaş yapmıştım biliyorsun beni:)) ama ense kalinligi normal cikinca biraz daha rahat beklemiştim testin sonucunu bir hafta sonra çıkmıştı.gittiginde sen de rahatlayacaksın inşallah.benim de perşembe gunu detaylı ultrason var cok stres yaptım insallah hersey yolundadir ama soyle uzaninca içerden vurdukca ohh değmeyin keyfime:))
ohh korktuğunda artık doktora gitmene gerek yok yani:)
aa yaptın mı hiç söylemedin bize :))
iyi o zaman ense kalınlığı benım normal demişti başka doktor bakalım kendi doktorum ne diyecek.ınsallah oda güzel görecek .sana doktor mu dedi ense kalınlıgı normalse testte guzel cıkar diye.
o zaman bende rahatlıgım ay sağıol canım benım ya iyiki varsınız
hareketlerini ne zaman hissttin
cocuklar doguncada bu cocuk wc yapmıyor dıye yazarım artık .:)))hayırlısıyla sağlıkla ınsallah.
allahım burdakı tum isteyen arkdaşlarıma ver.karama serapa benımhalaumudumvara cimcimesultana selamete adaya bahara
buarada bahar ve ada nerelerde acaba .
baharın sıkıntıları nasıl oldu
Canim o zaman telaş yaptım da cok belli etmedim :))) doktoruma sormuştum ense kalinligi normalse temiz cikiyor mu diye %90 temiz cikiyor demişti.ben 19 haftalik hissetmeye başladım oncesinde de birseyler oluyordu ama gaz mı bebek mı tam anlamıyordum 19 da iyice belli etti kendini oglusum:))) bı ara da hissetmiyorum diye stres yaptım Ekim anneleri topiginde herkes 16-17.haftadan başlamıştı hissediyorum diye :))) bak o zamanlar gelince sakin stres olma:)) 20-21 den once anlaşılmıyor:))
canım buarada bende perşembe gıdıcem doktora.
detaylı ultrason cok guzel bısey sakın telaş etme bebişin her yerını görücen kalbını cigerlerini ve daha net renkli görücen ve 1 saate yakın inceleyecekler cok keyıflı bence.ben arkdaşımınkıne girmiştim.bende mesela onu heyecanla beklıyorum o hangı haftlarda yapıluyor
normalde 21-24 hafta arasi yapılıyor ama perinatoloji
her doktorun uzmanlık alanı olmadıgı icin başka yerlerde yapılıyor.benim doktorum bu konuda uzman ve burda herkes ona gidiyor detaylı ultrasonda. ben de ozel muayenesine gittigim icin 16 haftalik gittiğimde olusan organlarını tek tek inceleyip ölçmüştü renkli de göstermişti doktorum.simdi de olusan diğer organlarına bakacak.insallah hersey yolunda gidiyordur:)) Perşembe ikimize de guzel gelsin insallah:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?