Kızlar, cuma bhcg yüksek çıkmıştı. Salıya bakalım dedi doktorum ve şükürler olsun dün keseyi gördük. Hamileyim. 4+4 günlük... minicik bir kese görmek kadar beni o an mutlu edecek birşey yoktu sanırım. Sağda yine yumurta bıraksam mı bırakmasam mı derken, dualara ve Rabbime sığınıp bırakmıştım korunmayı, şükürler olsun o da beni boş çevirmedi ve rahime yerleşmiş kese. İnşallah darısı kalp atışlarını görmeye ve büyümüseni görmeye... Rabbim isteyen herkeseeeee en başta Esene, Filize, Bahara, Cimcime sultana, benim hala umudum var canım sana ve aklıma şu an adı gelmeyen tüm herkese nasip etsin mevlam inşallah.
Esennnnnn, canım sen soruyordun geçen haftaaa,, bugünde ilk sen öğrendin sanırım, burdaymışsınnn... inşallah öbür ayada hemen sanaa olsun Rabbim en kısa zamanda sağlıkla nasip etsin canım benim... Gönlünün güzelliğini hayatına yansıttın Allahım..
Yok sanırım göremeden çıktın geç kaldım yazmakta..
ben senin yerinde olsam gider annemlerin yanında kalırdım eşim gelene kadar.bu sonuçta özel bir durum.hayatında her zaman hamile kalmayacaksın.geçen hafta bak 36 haftalık hamileyken ağrım olmuştu bir gün.burayada yazmıştım doğuruyormuyum acaba diye.işte o gün ben eşim işten gelene kadar onu aramadım.doktorumu aradım.1-2 saat daha sürerse gel dedi doktorum.allahtan bir süre sonra ağrım geçti.eşim durup durup soruyor.iyi misin doğurcan mı doğurmuycan mı?bende benle ilgileniyorda ondan sorup duruyor sanıyordum.meğersem maça gidecekmişcanım haklısın elimden geldiğince düşünmeme calışıyorum ama her seferinde aklımda.markete gidiyorum 3 kere taşıyamadıgım için.yada babama söyluyorum geliyor birlikte yapıyoruz işte o anda eşim niye yok diyorum evin eksikleri oluyor tamirat falan babama söluyorum yanı adım atsam ona ihtiyacım oluyor.sadece ev işleri içinde değil.duygusal anlamda çok ihtiyacım oluyor.
serap canım bende 5+0 da kese 6+3 de kalp atışlarını görmüştük.
karından ultrasonla .benım doktorumda vajinal hiç bakmadı.
Cerol canım geçmiş olsun üzme kendini.canlarım edirnedeydim bugün herşey yolunda dedi doktor soldan yumurtlamışım ve istenen uygunlukta bugece çatlatma ignem var 9 da.akşama çalışma verdi.cuma günü aşılamam var.dualarınızı bekliyorum canlarım.çok sevindim soldan yumurtam oldu diye.sagdanda var ama 14 mm soldaki 21 mm.ya kızlar ne sorcam perşembe cuma işten izin istesem mi.gerçi vermezler diye düşünüyorum direk başka sebepten aile hekimimden rapor mu alsam.tedaviye gittigimi biliyolar.ne yapayım akıl verin.dürüstçe söyleyeyim mi.
Aşılamaya gidebilmek için zaten uconcum.işyerine söyledi eşim az önce arayıp müdür mazeret izni vermiyo mecburum burdan rapor almaya bu hayat meselesi siz olsanız napardınız.haksızmıyım kızlar.gidemezsem tedavim yanar..adamına göre muamele yapıyolar.
evet canım normal düşünüyorum doğumu ve acayip tırsıyorum.bugün doktora gittim nstye bağladılar sancı falan çıkmadı.doktor daha bekleyecek gibi duruyor dedi.benim sabrım taştı iyice.çünkü 2 haftadır gece uykusu falan kalmadı hiç.ağrılar şişlikler hayat eziyet gibi aynı.işin kötü yanı doktorum evlendi haftaya balayına gidiyormuş.eğer önümüzde hafta doğurursam doğuma başka bir doktor girecekmiş.ben sırf bu kadar parayı doktorum için veriyorum açıkcası.normal doğum 2300tl.epidural falan istersen extra para ödüyorsun ayrıca.şeytan diyor git çapada doğur 5 kuruş para verme.moralim bozuldu hadi gel kızım diyordum günlerdir.haftaya gelme sakın kızım diyorum artık:)
bu arada havuzluhandan ben baya bişeyler aldım.en alt katı bebe çeyiz sarayı tamamen.aradığın herşeyi bulabiliyorsun.fiyatlara gelince öyle piyasadan farklı değil hiç.sadece peşinde %10 indirim var.bende 20. haftada yapmıştım alışverişi.allahtan yapmışım.şimdi yarım saat yürüyüp 2 saat yatmak zorunda kalıyorum:)
canım idrar tahlilinde 6 gün kala çıkacağını sanmıyorum ama kanda çıkabilir.bir süre daha beklemende fayda var.[/QUOT
dün dayanamadım idrarda baktım ama çıkmadı adet günü beklicem artık
canımmmmm benim sürttün mü ayağını ohhh be canlansın topiğimiz çok sevindim canım çok şükür ki kesyide görmüşsün hiç strese girmeden sırada benimhalaumudumvar var onunda az kaldı haberleri almaya diğier kızlar uğramıyorlar ama belki hamileyim deyip dönerler aramıza. darısı bize olsun canım dualarını hiç eksik etme Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin canım. bende kan pıhtılaşması yok canım klomen falan da kullanmadım daha sadece 1 kere çatlatma iğnesi oldum ama şu an herşeyi yapabirim :)
hemde ne mal oluyorlar.insan böyle şeyleri unutamaz ki.sende çıkıp kendi arkadaşlarınla gezseydin o zaman.insan idrak edemiyor ama olayları yaşarken sonra dank ediyor.ben hep derim benimki en iyilerinden olmasına rağmen anca bu kadar oluyor.dün sabaha kadar uyuyamadım.ağrılarım ve kasılmalarım vardı.yattım kalktım evde dolaştım oturdum ağladım.arada uyanıp uyumaya çalışsana diye teselli verdi arkadaş.uyumaya çalış!!!becerebilsem zaten gecenin bir yarısı zombi gibi dolaşmam herhalde dimi.ya benim sinirler tepemde bu ara iyice.birazn önce doğurmalıyım yoksa lohusa depresyonuna doğurmadan adım atıcam herhalde.cerol canım üzüntü stres tabiki çok etkiliyor tansiyonu bak bu bebeği ne kadar çok istedin ve bunları yaşayacağını biliyordun tatlım uconun dediği gibi annenlerde kal annen yanında kardeşin yanında bak babacığında destek sana böyle düşün canım ve sakın üzme bebişimizi.
uconn canım bu kocalar böyle mal oluyor bazen. üniversitede bahar şenlikleri zamanı konsere gidiyorduk okuldan çıkıp ben seni yurda bırakayım kurtlar vadisi seyretmeye gideceğim ben dedi şaka yapıyor zannettim ve beni yurda bırakıp kurtlar vadisi seyretmeye gitti öyle mal gibi kaldım ve bütün gece ağladım yurtta yalnız başıma çünkü koca yurtta benden başka kimse yoktu. hala kafasına kakarım ve ömrümün sonuna kadar unutmayacağıma eminim tabi seninkiyle kıyaslanamaz ama çok içime dokunmuştu.
hayırlı olsun bebeğinin cicileri canım.ama yıkamak için daha erken bence.doğuma yakın yıkayıp ütülersin mis gibi koka koka giyer oğluşun.ben dalinin sıvı deterjanını kullandım.3-4 hafta oldu yıkayalı hala kokuyor çamaşırları.çekmeceleri açıp açıp kokluyorum kıyafetlerini.ah artık bir gelsede kendisini koklasam.bu arada aklında olsun yumuşatıcı kullanma bebek ürünlerinde.zararlıymış bebekler için.Canım bende tırsıyorum normalden ama bazı kadınlar çok kolay olduğunu söylüyorlar. İnşallah sezeryana gerek kalmaz sağlıkla normal doğurursun canım. Normalde doktordan çok ebe önemli diyorlar. Hatta birkaç hafta önce nerde iyi ebe var diye araştırma yapıyordum vanda. Gecenin bir vakti gittiğinde doktordan önce ebe bakıyor sana. Eğer ebe doktor çağırılcak bir durum olursa doktoru çağırıyor gece. Bu arada ne kadar pahalı normal doğum ya. İnanamadım bu rakama. Başbakanımız bu konuya da el atmalı bence; sonuçta 3 çocuk doğurmamız tavsiye ediliyorsa bu kadar yüksek doğum ücreti olur mu?? Epidural anestezide o kadar basit bir şey ki ona da dünyanın parasını isterler heralde. Ama sen hastaneye güveniyorsan doktorundan ebesine değiştirme derim. Ben devlete gidiyorum ama o da çalıştığım hastane diye ve iyi doktorlar var diye. Ama doğum konusunda bana tavsiye edeceklerini sanmıyorum devleti. Bakalım o zaman gelsin netleşir bizimki de...
Dün havuzluhana gittim. Fiyatları uygun geldi bana civile göre. Keşke daha önce gitseydim dedim. Ama oradan eve kadar aldıklarımızı annemle getirmek ölüm oldu bana. Bir de öğlen güneşine ve kalabalığına kaldık mı. İyice kriz geçirdim. Ben hemen giriş katta kısmet diye bir mağaza var oraya girdim. Kalan herşeyi ordan aldım. Kalitesi de çok iyi. Aşağı katlardan bebek çantası aldım 40 tl ye. Çok güzel eşyalar var gerçekten. Şimdi sorun bu eşyaları vana götürmek :) Sanırım çoğunu kargoya vericem çünkü annemler gelmeden yıkayıp ütüleyip kaldırmak istiyorum herşeyi...
Serapcım haberini yeni okudum bende. Çok sevindim canım senin adına. Allah sağlıkla kalp atımlarını da görmeyi nasip etsin canım. Darısı isteyen tüm arkadaşlarımızın başına olsun inşallah...
ama idrar tahlili için erken demiştim ben.eğer hamilelik varsa boş yere üzmüş oldun kendini.adet gününü bekle bakalım birde o zaman yaparsın testini.inşallah bu sefer çıkar.canım idrar tahlilinde 6 gün kala çıkacağını sanmıyorum ama kanda çıkabilir.bir süre daha beklemende fayda var.[/QUOT
Cerol canım geçmiş olsun üzme kendini.canlarım edirnedeydim bugün herşey yolunda dedi doktor soldan yumurtlamışım ve istenen uygunlukta bugece çatlatma ignem var 9 da.akşama çalışma verdi.cuma günü aşılamam var.dualarınızı bekliyorum canlarım.çok sevindim soldan yumurtam oldu diye.sagdanda var ama 14 mm soldaki 21 mm.ya kızlar ne sorcam perşembe cuma işten izin istesem mi.gerçi vermezler diye düşünüyorum direk başka sebepten aile hekimimden rapor mu alsam.tedaviye gittigimi biliyolar.ne yapayım akıl verin.dürüstçe söyleyeyim mi.
ama sezeryan bazen beni daha çok korkutuyor sanki.ameliyat sonuçta.karnını yarıyorlar kaç kat.normal doğum yapan ertesi gün ayaklanıyor hemen.ben kimseye muhtaç olmadan bebeğimi doğurur doğurmaz herşeyiyle ilgilenebilmek istiyorum birazda.ne şans ama bir bayram dış gebelik geçiriyorsun bir bayram doğuruyorsun:)burdaki biçok kişiden şanslısın.eğer ben dış gebelik geçirmemiş olsaydım şuanda 11 aylık falan bebeğim olacaktı kucağımda.sen 3 ay falan bişey kaybetmişsin topu topu.Marla canim ne guzel tatil iyi gelmiştir sana..oglusun da hayirli olsun saglikla kucağımıza almayı nasip etsin Allah..
Selamet canim cok gecmis olsun moralini yuksek tut uconn da anlatmış hemen atlatirsin Rabbimin izniyle insallah dua edicem sana..
Serap canim cok sevindim ya:))) super bir haber bu:)) sag sol farketmiyor gercekten bız yeterki Allah'a sığınalım.haftaya hayirlisiyla kalp atislarini da duyup iyice rahatlarsın gozun aydin tekrardan..
Karam, benimhalaumudumvar Serap ayağını sürttu inşallah bu guzel haberi vermek icin sıra sizde artık Allah en kısa zamanda saglikli gebelikler ve saglikli bebekler nasip etsin canim..
Cerol canim seni oyle iyi anlıyorum ki esın yokluğu gercekten cok zor( hele bir de bu hamilelik psikolojisiyle... ( ama bak ailen yanında, yalnız kalmamaya çalış, git orda kal bence de..sayılı gun geçip gidecek insallah bebegini dusun icini mutlulukla doldur canim..
Uconn canim kıyamam ya son ay icin herkes cok zor diyor en kısa zamanda saglikla bir çırpıda kurtulur Nehir'ini kucağına alırsın insallah.normal dogum gercekten en güzeli ama iste insan korkuyor( ben de normal dogum taraftarıyım ama sanki yapamazmışsım gıbi geliyor hayırlısı bakalım.doktorun da insallah burda olur da doğumuna girer.benim de kurban bayramina denk gelirse bilmiyorum gerci gecen yil kurban bayramının birinci gunu hastanedeydim arefe gunu ameliyat olmuştum bir yil sonra insallah yine aynı zamanda bebeğimi kucağıma alırım Allah'ın izniyle..doktorum ayni kisi insallah bı aksilik olmaz hayırlısı bakalım..
cnm bu senin çok istediğin bişey ve rabbim inşallah nasip eder sağlıklı bir ekilde seninde hamilelik haberlerini alırız, izin al elbetteki senin durumunu biliyolarsa izin vermeleri gerekir ama madem vermediler sende rapor al cnm, rabbim emeklerini boşa çıkarmasın inşallah.
ben senin yerinde olsam gider annemlerin yanında kalırdım eşim gelene kadar.bu sonuçta özel bir durum.hayatında her zaman hamile kalmayacaksın.geçen hafta bak 36 haftalık hamileyken ağrım olmuştu bir gün.burayada yazmıştım doğuruyormuyum acaba diye.işte o gün ben eşim işten gelene kadar onu aramadım.doktorumu aradım.1-2 saat daha sürerse gel dedi doktorum.allahtan bir süre sonra ağrım geçti.eşim durup durup soruyor.iyi misin doğurcan mı doğurmuycan mı?bende benle ilgileniyorda ondan sorup duruyor sanıyordum.meğersem maça gidecekmişben bir başladım ağlamaya.benim kimsem yok burda sende maça git benim sancım tutarsa taksiyle gider doğurur sonrada çocuğu sana bir daha nah gösteririm dedim.normalde eşim böyle dengesiz bir insanda değildir hani.ben böyle ağlayınca yaptığının farkına vardı.özür özür üstüne ama benim kalbim bir kere kırıldı.hayatım boyuncada unutmuycam.çok üzüldüm kendimi çok yalnız hissettim.dedim kızımı şehir dışından biriyle asla evlendirmeyecem benim yanımda kalsın:)öyle içim dolmuş ilk defa anlatıyorum bunuda burda.neyse anlatmaya çalıştığım senin annen baban kardeşin yanında.yalnız falan değilsin.ana gibi yar olmaaz demişler.eşinde sonuçta keyfinden orda değil.sen sadece bol bol dua et.daha iyi bir iş bulabilmesi için.ve kendini üzmemeye çalış.
hadi bakalım sana bu gece iyi çalışmalar o zaman.allah gönlünden geçeni nasip etsin inşallah.izin konusuna gelince doktoruna danışsaydın keşke gerek var mı yok mu diye.ona göre davranırdın.
Canım bende tırsıyorum normalden ama bazı kadınlar çok kolay olduğunu söylüyorlar. İnşallah sezeryana gerek kalmaz sağlıkla normal doğurursun canım. Normalde doktordan çok ebe önemli diyorlar. Hatta birkaç hafta önce nerde iyi ebe var diye araştırma yapıyordum vanda. Gecenin bir vakti gittiğinde doktordan önce ebe bakıyor sana. Eğer ebe doktor çağırılcak bir durum olursa doktoru çağırıyor gece. Bu arada ne kadar pahalı normal doğum ya. İnanamadım bu rakama. Başbakanımız bu konuya da el atmalı bence; sonuçta 3 çocuk doğurmamız tavsiye ediliyorsa bu kadar yüksek doğum ücreti olur mu?? Epidural anestezide o kadar basit bir şey ki ona da dünyanın parasını isterler heralde. Ama sen hastaneye güveniyorsan doktorundan ebesine değiştirme derim. Ben devlete gidiyorum ama o da çalıştığım hastane diye ve iyi doktorlar var diye. Ama doğum konusunda bana tavsiye edeceklerini sanmıyorum devleti. Bakalım o zaman gelsin netleşir bizimki de...
Dün havuzluhana gittim. Fiyatları uygun geldi bana civile göre. Keşke daha önce gitseydim dedim. Ama oradan eve kadar aldıklarımızı annemle getirmek ölüm oldu bana. Bir de öğlen güneşine ve kalabalığına kaldık mı. İyice kriz geçirdim. Ben hemen giriş katta kısmet diye bir mağaza var oraya girdim. Kalan herşeyi ordan aldım. Kalitesi de çok iyi. Aşağı katlardan bebek çantası aldım 40 tl ye. Çok güzel eşyalar var gerçekten. Şimdi sorun bu eşyaları vana götürmek :) Sanırım çoğunu kargoya vericem çünkü annemler gelmeden yıkayıp ütüleyip kaldırmak istiyorum herşeyi...
Serapcım haberini yeni okudum bende. Çok sevindim canım senin adına. Allah sağlıkla kalp atımlarını da görmeyi nasip etsin canım. Darısı isteyen tüm arkadaşlarımızın başına olsun inşallah...
canım idrar tahlilinde 6 gün kala çıkacağını sanmıyorum ama kanda çıkabilir.bir süre daha beklemende fayda var.[/QUOT
canım cok erken zaten bekle biraz.inşallah güzel haberler vericeksin.
Marla canim ne guzel tatil iyi gelmiştir sana..oglusun da hayirli olsun saglikla kucağımıza almayı nasip etsin Allah..
Selamet canim cok gecmis olsun moralini yuksek tut uconn da anlatmış hemen atlatirsin Rabbimin izniyle insallah dua edicem sana..
Serap canim cok sevindim ya:))) super bir haber bu:)) sag sol farketmiyor gercekten bız yeterki Allah'a sığınalım.haftaya hayirlisiyla kalp atislarini da duyup iyice rahatlarsın gozun aydin tekrardan..
Karam, benimhalaumudumvar Serap ayağını sürttu inşallah bu guzel haberi vermek icin sıra sizde artık Allah en kısa zamanda saglikli gebelikler ve saglikli bebekler nasip etsin canim..
Cerol canim seni oyle iyi anlıyorum ki esın yokluğu gercekten cok zor( hele bir de bu hamilelik psikolojisiyle... ( ama bak ailen yanında, yalnız kalmamaya çalış, git orda kal bence de..sayılı gun geçip gidecek insallah bebegini dusun icini mutlulukla doldur canim..
Uconn canim kıyamam ya son ay icin herkes cok zor diyor en kısa zamanda saglikla bir çırpıda kurtulur Nehir'ini kucağına alırsın insallah.normal dogum gercekten en güzeli ama iste insan korkuyor( ben de normal dogum taraftarıyım ama sanki yapamazmışsım gıbi geliyor hayırlısı bakalım.doktorun da insallah burda olur da doğumuna girer.benim de kurban bayramina denk gelirse bilmiyorum gerci gecen yil kurban bayramının birinci gunu hastanedeydim arefe gunu ameliyat olmuştum bir yil sonra insallah yine aynı zamanda bebeğimi kucağıma alırım Allah'ın izniyle..doktorum ayni kisi insallah bı aksilik olmaz hayırlısı bakalım..
aynen canım hamilelik psiklojısıyle daha yoğun yaşıyorum bazı şeyleri.
kesinlikle hep şükürediyorum allahma ailemi başımdan eksik etme diye.kardeşimin hele hakkını nasıl öderim bilmiyorum.herseyımı o yapıyor.canım hep annemlerde kalamam babam herşeye karışır emekli evde birbirimizi yeriz :)))daha cok sinirlerim kalkyor
onu yeme bunu yeme eğilme kalkma öyle oturma bebeğe zarar.annemde diyor ki baban 5 tane doğurdu herşeyi bilir :))
arada geliyorlar ben gidiyorum .alışverişimi yapıyor sağolsun taşıttırmıyor.ben ne kdr da söylesem allahım onlara sağlıklı uzun ömür versin başımızdan eksik etmesin torunlarını sağlıkla buyuduklerini görmeyi nasip etsin inşallah.
Allah razı olsun arkadaşım.kızlar yarın büyük gün dualarınızda benide hatırlarsanız çok sevinirim.bugün ev aldık.kısmetse ramazandan önce taşınırız.evimize taşınmadan önce birde bebek haberi alsam 4 temmuz dogum günüm ve rabbim yüzümü güldürür inşallah dünya malı dünyanın kalsın allahta biliyo ya içimde evlat ateşi var hamdım piştim yandım.
Allah razı olsun arkadaşım.kızlar yarın büyük gün dualarınızda benide hatırlarsanız çok sevinirim.bugün ev aldık.kısmetse ramazandan önce taşınırız.evimize taşınmadan önce birde bebek haberi alsam 4 temmuz dogum günüm ve rabbim yüzümü güldürür inşallah dünya malı dünyanın kalsın allahta biliyo ya içimde evlat ateşi var hamdım piştim yandım.
ayy canım hadı hayırlısı buyuk gun geldi yanı desene.
canım ben senın yerinde olsam bu konuyu dillendirmezdim ve rapor alırdım .bazen gerçeği söylemek işe yaramıyor.
ben eski iş yerimde hiç yalan söylemedim hiç izinde vermediler evlilik için sağlık raporuna bile izin vermemişlerdi düşün evlenme dedi :)) bende 1 hafta snra rapor aldım hemde uyuzluguna 2 gun .ohhhh dedim.ve ondan snra bir daha doğruyu söylemedim.yalan söyleyene değil söylettirene bak demişler :))
ahh be canım bunların hepsi mi aynı olur ya.
hatırlarmısın gecen eylül falandı herhalde ben test yapmıştım da test pozitif çıkmıştı ertesi gun kanda negatif test bozuktu hatırladın mı ben o gun aglamıştım hep.o aksam eşim arkdaşlarıyla halı saha macına gitti.yok söz vermiş ayıp olurmuş .sonra gelince ben burnundan getirdim 1 hafta yemekleri o yaptı ama sonuçta benı o hale biraktı en ıhtıyacım oldugu zamanda.ki benım eşim çok duyarlıdır ruyamda görsem yapmaz dediğim bişeyi yaptı sırf söz vermiş yerine birini bulmazlarmış diye.ama tabi senın durumun cok farklı senin doğum gibi önemli bir durumun var.arasıra bunların beyınleri eksik yada yanlış çalışıyr sanırım bizim durtmemiz gerekiyor.
canım hep annemlerde kalamam alışmışım yanlız kalmaya evimi özlüyorum rahatı özlüyorum.
salıdan beri annemler bizde temizlik falan yaptık .yarın biz onlara geçicez.evcilik oynuyoruz yanı :)))
ne güzel canım sende eksikleri tamamladın erkenden.
bende bir cinsiyeti öğrensemde bende bişeyler alsam.daha tek bişey almadım.
canım cok erken zaten bekle biraz.inşallah güzel haberler vericeksin.
aynen canım hamilelik psiklojısıyle daha yoğun yaşıyorum bazı şeyleri.
kesinlikle hep şükürediyorum allahma ailemi başımdan eksik etme diye.kardeşimin hele hakkını nasıl öderim bilmiyorum.herseyımı o yapıyor.canım hep annemlerde kalamam babam herşeye karışır emekli evde birbirimizi yeriz :)))daha cok sinirlerim kalkyor
onu yeme bunu yeme eğilme kalkma öyle oturma bebeğe zarar.annemde diyor ki baban 5 tane doğurdu herşeyi bilir :))
arada geliyorlar ben gidiyorum .alışverişimi yapıyor sağolsun taşıttırmıyor.ben ne kdr da söylesem allahım onlara sağlıklı uzun ömür versin başımızdan eksik etmesin torunlarını sağlıkla buyuduklerini görmeyi nasip etsin inşallah.
çok güzel söylemişsin vallaha.bazen bunların beyinleri eksik ya da yanlış çalışıyor:))))kısa devre falan yapıyorlar herhalde.demekki herkes kocasından böyle manyakça hrhangi bişey yaşıyabiliyor.o zaman çok görmeyim benimkini:)ama yazdım bunu.unutmammmmm:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?