Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

hadiii gözünaydın.hani 3 dersin iyi değildi.kandırdın mı biziehliyetide alırsın canım.onda bişey yok.sonrada allahın izniyle gelsin bebişler:)
koltuğunada yazık olmuş.çok sinir bozucu bir durum ama yok mu bir hal çaresi?boyayı illaki bişey çıkarır.

cerol naber tatlım?moralin nasıl bu aralar.ay şimdide ben çok mutsuzum.korkuyorum doğumdan.evden çıkamıyorum koca göbeğimi kaldırıp.sosyal etkinlik son 15-20 gündür sıfır.arkadaşlarım çalıştıkları için onlarlada görüşemiyorum.bunalımlardayım resmen.doğururum doğururum derken bugün 9 ayıda bitirdik.kaldı 10 gün bakalım.ne zaman gelecek bebeğim.beşiğinin uyku setini serdim.dönencesine kadar kurdum dün.bavulum kapı ağzında.araba koltuğu bile hazır.bir nehir kaldı ama o da yerinden memnun kımıl kımıl oynuyor içerde.böyle hareketli bir bebek daha olamaz bence.doktor 32. haftadan itibaren hareketleri azalacak korkma deyip duruyor bizimki jaws gibi içimde:)

kızlar ben geldim.evimdeyim artık.ohh birgüzel dinlendim.bugünde iş başı yaptım.ara sayfaları okuyamadım daha sonra okuycam inş.uconn doğum yaptı mı diye merak ettim ama nehir hanım yerinden memnun anlaşılan:))
sonra görüşmek üzere byy...

ay canım napıcaksın o damlayan yerleri koltukların ne renk boya ne renk .
koltukların kumassa kumas boyası belki olur benımde sut beyaz koltuklarım oje damladı ne yaptıysam cıkmadı kumaş boyası denicem.sende o kötü geçti diyen calışkanlardansın senı gidi seni .cok sevindim cnm .yay burcu erkeği nasıl acaba.
çınarcıkta canım kardeşimin yıllık izin aldı gidicez annemlerde kayınvalidemlerde gelicek 2-3gun.eşim olmadan hiç anlamı yok kardeşim için gidiyorum çok sıkıldı kız burda benımle olmaktan arkdaşlarıylada görüşmuyr.yoksa orası cok sıcak benım evim çok serin oluyor yazın.bide 5 kat merdiven cıkıcam nasıl yapıcam bilmiyorum spor olur belki.

canım bugunlerde iyiyim şükürler olsun şu sıralar misafir geliyo ben gidiyorum tatil için alışveriş falan derken dağılıyorum sanırım.
inşallah tatilden dönünce yada orda eşimle gittiğimiz yerlere gidince kötü olmam.
canım senı cok iyi anlıyorum şimdi dışarı cıkamıcan doğurduktan snra bebiş ilk zamanlarında cıkamıcan oda senı kasıcak.
ben 2 gun evde oturunca kendımı nasıl dısarı atıcağımın şaşrıyorum.ama bide benı duşun benı son zamanlarım kış olucak doğumdan snra ne ben ne cocugu cıkarabılıcem kış oldugu için iyice eve kapanıcam.ama az kaldı be canım sabret bakalım yarın buyuk gun çatın nasılmış bakalım belkde cumartesi alıcak seni.
aksamşarı eşin gelince 30 dk yakın mesafe yuruse cıkın aksam serınlıgınde be cnm.hem bugunlerin tadını cıkar bebiş doğunca zamanın kalmayacak.

aa cnaım hoş geldin nasıldı bakalım tatill
biz iyiyiz şükür sen alat bakalım naptınız.

hoşgeldin canım.ben doğurmadım daha:)dediğin gibi pek geleside yok kızımın.bu gidişle günümü doldurucam herhalde.sen nasılsın?nasıl geçiyor hamilelik?

ohh ne güzel.git bol bol denize gir canım ya.hem hamileliğin için çok faydalı hemde yaz günü serinlemenin en güzel şekli.ahhh bende gidebilseydim tatile.bu sıcaklar beni çok mahfetti çok.canım zaten akşam yarım saat zar zor yürüyorum eşimle ama yetmiyor.belki bebek doğduğunda onla uğraşmaktan şimdiki kadar sıkılmam.

yaaaa inan bende çok şaşırdım kesin uzadı diyordum ama çok şükür bitti. yarın büyük gün sabırsızlıkla bekliyorum haberlerini.

uconn canım benimm çok az kaldı depresyona girmek istiyorsan şimdi gir canım nehir hanım gelince depresyon falan kalmayacak çünkü.

cerol sana da bu tatil ii gelecek canım ama dikkat et sistit falan Allah korusun yakalnma sakın. koltuklarım deve tüyü renginde düşün boyada beyaza yakın bi kremdi bak di diyorum çünkü leke gitti tinerle çıkarabildik canım ancak baştan koltuğun altında denedik birşey olmadı bizde son çare döktük tineri ve leke gitti. evlenmeden önce bende polar pjimama kırmızı oje dökmüştüm onuda saf aseton çıkarmıştı normal aseton lekeyi yayıyor haberin olsun saf aseton bulursan dene derim.

yaaaa inan bende çok şaşırdım kesin uzadı diyordum ama çok şükür bitti. yarın büyük gün sabırsızlıkla bekliyorum haberlerini.

başıma ne geleceğini bilmediğimden galiba bu depresif hallerim.ama dediğin gibi nehir gelince inşallah kendimi düşünmeye fırsatım kalmayacak.

canım denize giricem de sıcakta gölgede oturmak işkence olacak.
canım sen sıcakları atlattın sayılır artık sayılı gunun kaldı belki bu yarın gelicek.
buarada hurma yemeye başladın mı

canım aseton denedim ama saf aseton denemedim.
benımde koltugumun alt kısmı eğilince gözüküyor hemde kırmızı oje.neler denedik temizlikci ablada denedi cıkmadı en son çare bende beyaz öje ile boyadım dikkat cekmiyor bide kumaş boyasını denicem.zaten 2 sene sonra kaplatcam koltuklarımı koyu renge cooook pişmanım beyaz aldıgım için guzelliğine aldandım.
canım tebrikler okulun bitti ohhh rahatlamışssındır

hurma yemeye başladım son 1 aydır günde 2 tane falan yiyorum.9 günüm kaldı tabi uzamazsa.acayip hallerdeyim heyecan korku hepsi karıştı birbirine.
canım sende koltuğu çok takma kafana.bebişin zaten yakın zamanda bütün eşyalarını halledecek:)

Kızlar merhaba.. Uzun zamandır giremedim bu hafta eğitim başladı bizde ve katılım zorunlu. Öyle bir döneme denk geldi ki eziyet gibi geliyor ama inşalah hayırlısıyla sorunsuz bir şekilde geçirir, atlatırım. Bel ağrılarım hala var ve bayaa zorluyor beni ama karın ve kasık ağrılarımda bazen ona eşlik ediyor fazlasıyla. Umarım hiçbir sorun yaşamam. Bu eğitim iki hafta sonra da sınav var mecburen raporda kullanamadan geçirmeye çalışıyorum burda.

Sizleri merak ettim varmı bir gelişme diye ama, uconn hala doğmamış bizim nehir hanım. Baktı ortalık karışık ben burda rahatı dedi sanırım annesi.:)) napcak ekmek elden su gölden yaşıyor işte annesiyle, rahatı yerinde, nutellalar kaşık kaşık:)) Hayırlısı canım, en hayırlı zamanda en kolay şekilde gelsin dünyaya, Rabbim sağlık versin inşallah...

Benim hala umudum var canım bu ay da senin ayın olsun inşallah..

Cerol canım ağrıların vardı geçtimi biraz, tatile gidecektin gittin mi.?

Karam canım senin işler bittimi, ne zaman tekrar uygun dönemin... adetlerin düzene girdimi canım.. Rabbim inşallah en kısa zamanda en güzel haberlerini vermek nasip etsin...

Hepinizi öpüyorum ben eve gittiğimde perişan bir halde olduğum içim girip yazamnıyorum da okuyamıyorumda. Tekrar girene kadar kendinize iyi bakın olur mu...

canımmmm benım korkuların cok normall ben bıle senın yerıne korkuyorum çokta strese gırıceksen ol sezeryan kurtul be :))
cnm koltugu takmıyorum zaten bu olalalı 1 ay falan oldu sorun değil dediğim gibi bebiş yazıcak çizicek umrumda değil yanı .temiz oldugunu bildikten snra gerisi muhım değil.
canım bugun doktorun vardı nasıl geçti anlatsana
buarda kardeşimin arkdaşı doktor önerisi istemişte bende senın doktorunu söyledim o tarafta otuyor.suattı dımı adı yanlış hatırlamıyorum.

canım sende cok yormamaya calış kendını.dinlen suanda kendını en yorgun hissediceğin zaman.
ama 13-14 haftada snra enerjık olucan sabret.
ağrılarım gunluktu geçti gitti sukur bıdaha olmasın .panık oluyorm.

uconnn canım diğer topikten okudum doktor normal yada sezeryan sana bırakmış.
arkdaşına catısı norml değil demişler ve 2 saatte doğurmus ama herkese göre değişir.
senın yerınde olsam ne yapardım hıç bilmyorum arkadaşım ama sanırım riske atamaz sezeryan olurdum.sonucta riske atılıcak bir durum değil.zor bir karar bunu ne eşin nede ailen nede biz söylebiliriz .tamamıyle senın tercihin olmalı.hem kendını hemde bebşi düşün.benım fikrim sezeryan.ama sen bana bakma ben zaten hep sezeryan diyorum biliyorsun gerçi artık normal bile yaparım belkide diyorum şaşırıyorum kendıme :)))))
catı muayenesi nasıldı acıdı mı anlatsana.nehir nasıldı

ayy panik atak olucam ya.1-2 hafta önce bende korku falan yoktu.şimdi üçbuçuk atıyorum resmen.sezeryanın sonrası beni çok korkutuyor.normale çok alıştırmıştım ama ondanda çok korkuyorum.muayeneden sonra hepten korktum artık.çatı kontrolü çok zor değildi açıkcası.hoş olmuyor acıyor ama öyle herkesin anlttığı gibi değildi bence.bazıları kabus gibiydi falan yazmış boş yere muayene öncesi strese girmişim.nehir iyi.benim inat kızım yine nst esnasında uyuyordu.doktor kabul etmedi ikinci kere çektirdi.1 saatten fazla zamanımız geçti orda.bu kız bence inat olacak:)3200 gr.tabi yanılma payıda var +400 yada -400 olabilir.yani 2,5-3,5 arası.kilosu çok olmadığı için doktor bana bıraktı seçimi ama bir kere içime kurt soktu.kemiğin biri olması gerekenin daha aşağısındaymış.bebek çıkarken daha aşağı doğru itmesi gerekiyormuş kendini.aman saçma sapan sezeryanında normal doğumunda bütün olumsuz yanlarını saydı.şimdiden ikisi içinde imza aldı bendende eşimdende:)benim moral yerlerde.bu adamı çok seviyordum ama son 2 muayenede beni birazda o korkuttu doğum konusunda.yoksa ben ciddi çok rahattım.annem kararı sen ver kimseyi dinleme diyor.eşimde hep normal yanlısıyken sezeryana birden sıcak bakmaya başladı.kayınvalidem ne bilecek doktor doğurursun sen sakın kestirme kendini diyor:)

canım aynen annenın dediği gibi buna sen karar ver.bizler sadece sana fikir verebiliriz.
ahh canım çok üzüldüm korkuyorsun panık oldun kararsız kaldın diye.hep dua ediyorum ama canım en guzel doğumu yapıcan norma yada sezeryan.doktora şimdi bende sinir oldum niye böyle yaptı kı ya.acaba 1 hafta beklesen kilosu ne olacak bakalım ona göre mı karar versen offf cok zor be cnm.eşinde sen ve bebiş riske girmeyin diye sezeryan diyor.
sezeryanın sonrası haklısın zor ama dayanılmayacak kadar değilmiş.ve benım 5-6 arkdaşım sezeryan oldu ve hepside aynı gun süt verdiler ameliyattan cıkar cıkmaz ve bitanesi 1.5 yasında hala emiyor :)) ağrılar oluyor ona yapacak bir durum yok ağrı kesici veriyorlar.her ikisininde risk var.ne olur panık olmadan sakın kafayla dusun.bence bugun hiiiççç duşunme 1-2 gun geçsin ondan snra duşunmeye başla.bak nehirinde zaten acelesi yok inat kızımız :))
bide kız bebek erken gelir derler

benimki 40 haftayı tamamlayıp uzatmaları bile oynayabilir.haftaya cumaya randevu verdi doktorum ben daha erken olsun istedim salıya aldı.yani 4 gün sonra.bende senin gibi düşündüm bakalım kilo alacak mı diye.ama son haftalarda çok sanmıyorum aşırı kilo alacağını.doktorumdan soğudum resmen.acaba devlete mi gitsem birde orda yaptırsam şu çatı kontrolünü dedim.ama ordada insan ölse sezeryana almıyorlar devletin saçma sapan politikası yüzünden.iyşce kafam karışsın istemedim.şimdi makalelere falan bakıyorum yurt dışında çatı muayenesi falan yapmıyorlarmış.bir engel çıkarsa normal doğuma çeviriyorlarmış.

canım benım yurtdısı ile bizim cok farklı lütfen kıyaslama onlar sureklı spor yapıyorlar suda doğuruyorlar.
en guzelını yapmışssın salı gunu gıt bak bakalım sormak istediklerini sor gene ona göre tekrar değerledirelim düşünürsün.
belkide salıdan önce nehır gelicek normal yapıcan ama kimseyle kıyaslama kendini her doğum ve her kışı farklı yaşıyor.ahh canım bizde senin zamanına geline bu çelişkiyi yaşıcaz ( canım dış gebelikte devlet hastanesinde 20 gun kaldım ve doğumhanenın ordaydı odam ve nasıl doğumlar yapılıyor biliyorum ve allah kımseyı düşürmesin eksikliğinide göstermesin.birkere kötü davranıyorlar ve dediğin gibi 2gunde doğuramazssan bile sezeryana almıyorlar bir kadın eşine yalvardı ne olur benı özele götür burda kalamam diye ama durumları yoktu herhalde götürmedi .sezeryan hiç görmedim gibi bişeydi düşün.

canım buarada dktorunada cok kızma aslına bakarsan oda rısk almamak için tercihi sana bırakıyor .

canım buarada dktorunada cok kızma aslına bakarsan oda rısk almamak için tercihi sana bırakıyor .

ya aslında bu adam dış gebelikte benim değerlerim çok yüksek olmasına rağmen bile hemen ameliyata yönlendirmemişti ilaç tedavisindende bahsetmişti.yine bize bırakmıştı orası ayrı:)aman ne bileyim hep okuyorum herkese sezeryan en ufak bahanede.acaba benim doktorda mı bundan dolayı diye kızdım.

devlet hastanesinde doğum başladıysa kafana göre ben vazgeçtim özele gidiyorum diye çıkamıyormuşsun.topiğin birinde okumuştum.ondan çıkamamışta olabilir zavallı.sen zaten sezeryan istiyorsun ya zaman yaklaşınca normal doğum hepten korkutur bence seni o yüzden çok karrsız kalacağını sanmıyorum.ama ben hiç sezeryan düşünmemiştim açıkcası.çokta diretmemek lazım.sonra kendimi affetmem allah korusun.bakalım bir salı olsun.dediğin gibi pat diye gelmeye kalkışır belki kızım:)

cnm aynen öyle doktorlar kendılerı karar vermiyor.bak hatırla benımde dış gebelikte eşime demiştim ameliyat mı iğne mi diye doktor bize tercih sunucak dedim burası özel değil sormaz dedi devlette bile sordular duşun kararı sana bırakıyorlar ne yazkkı ssorumluluk almıyorlar onlarda haklı sana şimdi normal dese sen zorlansan doğumda allah korusun zorlanmadan dolayı sorun cıksa sende yada nehırde (allahım korusun yazdıysa bozsun )sen demicen mı bunu siz tercih ettiniz böyle bir durum oldugunu bilsek belkide sezeryan yapıcaktım diye hesap sorarsın hakkın. ama böyle olunca sorumluluk sende olyor sonuçta.
aynen ben cok kararsız kalmazdım sezeryan derdım herhalde zaten bir yanım istiyor.
bak benım duşuncem şu ben acımı çekerim 1 hafta 10 gun neyse ama kafam rahat olsun sorunsz bebiş kolaylıkla gelsin.
allahım gonlune göre ve hangısı sızın ıcın hayırlıysa onu versn hangısınde iyi olacaksanız onu versin.
allahım sana doğru tercihi vermene yardımcı olsun.hep öyle dua et cnm hayırlısı neyse o olsun diye.
canım inan kı suan da en yakın arkdaşım doğuracakmış kadar telaş yaptım.her daim yanındayım destek istersen telimide veririm konuşuruz yeterki panık yapma.
zaten nehirin geleceği yok sende telaş yapmadan sakın sakın karar vereblirsin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…